Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Το "παίζω με ένα παιδάκι λίγες ώρες" δεν σημαίνει το μεγαλώνω. Εκτός και αν για αυτά τα 5 ανήψια ήσουν ο κηδεμόνας τους και είχες αναλάβει πλήρως την φροντίδα και ανατροφή τους, που δεν το νομίζω.

Για το δεύτερο σκέλος, το αστειάκι περί παιδικής κακοποίησης αρκετά κακόγουστο.

Έζησα όλες τις φάσεις τους από τη γέννηση μέχρι τώρα που ο μεγαλύτερος είναι 26 και ο μικρότερος 21... Υστερικά δεν ήταν ποτέ όταν βρισκόταν ανέμεσα σε κόσμο, σε ταξίδια κλπ κλπ. Έκλαιγαν μονο αν επεφταν κάτω και χτυπούσαν ή αν τα έδερνε κάνα άλλο ζαβό. :P Ταυτόχρονα όμως οι γονείς τους φρόντιζαν να ΜΗΝ τα κυκλοφορούν ανάμεσα σε πολύ κόσμο ή σε ταξίδια, στους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Η κακοποίηση (προφανώς η σωματική κακοποίηση είναι μόνο στη φαντασία μου τη στιγμή που τα νεύρα μου έχουν γίνει κρόσια...) είναι στη φαντασία σου και φρόντισε να μην είσαι τόσο ευαίσθητη γιατί ξέρω και γονείς που έφτασαν στο άλλο άκρο, να γίνεται το παιδί ...μπλε απο το κλαμα και αυτοί να ρουφάνε ατάραχοι το φραπέ τους. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι ακριβώς θέλω να πω. Υπάρχουν πολλά παιδιά που αναπτύσσουν προβληματικές συμπεριφορες γιατί οι γονείς τους αδιαφορούν ή πιστεύουν σε "εναλακτικούς" τρόπους ανατροφής. Και τα παιδιά αυτά συνεχίζουν να είναι προβληματικά μεγαλώνοντας (για να μη σου πω τι γίνονται όταν πλησιάζουν και στην εφηβεία). Προφανώς και δεν περιμένω ένα μικρό παιδί να είναι στρατιωτάκι ακούνητο, αλλά ας μην φτάσουμε στο άλλο άκρο να προσπερνάμε τα πάντα λέγοντας "ελα μωρε παιδί είναι". Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν με ενοχλεί ένα παιδί που κάνει φασαρία, αλλά η αδιαφορία/ανοχή των γονιών του. Απλό δεν είναι?

:)

• Like 3
  • Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και μονο που του αλλαζεις περιβαλον ταραζετε το παιδι οχι να βλεπει 200 διαφορετικες φατσες και ηχους τα παιδακια βρηκατε να σας ενοχλησουν.

Καμια σχεση. Τα παιδια σε αντιθεση με τους μεγαλους προσαρμοζονται πολυ πιο ευκολα και εχουν λιγοτερα κομπλεχ και norms.

Σκεψου οσο πιο μικρο ενα παιδι τοσο πιο αδιαφορο ειναι προς κανονες, ειδοι ανθρωπων κτλ κτλ. Οσο μεγαλωνει και αρχιζει να καταλαβαινει την κοινωνια στην οποια ζει, αρχιζει να αλλαζει και αυτο για να προσαρμοστει στο κοινωνικο συνολο, να γινει αποδεκτη/ος.

Για αυτο λεμε οτι ο ανθρωπος δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ενα προιον του περιβαλλοντος του.

Γεννιεσαι λευκο χαρτη.

• Like 1
Δημοσ.

βλεπω ομως πως αυτο το mindset δεν σε παει μπροστα και μονο χαλιεσαι και λεω ν αλλαξω τροπαρι την επομενη φορα και να κανω οτι να ναι μεσα στο καταστρωμα.

έτσι μπράβο... Ολοι καπως ετσι ξεκινησαν!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι προσαρμοζετε εν καιρο οχι επιτοπου εχω ζησει τα παιδια της αδερφης μου δεν φυτρωσα σε κανα κηπο.Ειναι σαν τον σκυλο ομως αμα του αλλαξεις το προγραμα χανει την μπαλαΟχι δεν συμφωνω στο λευκο χαρτι το ντι εν ει κουβαλαει τασεις για συμπεριφορες και ταλεντα

Δημοσ.

Ναι σορυ οι τσιριδες επι 8 ωρες μ ενοχλουν τι να κανουμε τωρα.

Η μανα μου οταν ειμασταν μωρα δεν μας πηγαινε σε καφετεριες και σε μερη με φασαρια και στα μεσα μαζικης πηγαιναμε σε ησυχα μερη ωστε να ειμασταν ηρεμοι. Τωρα εχει ερθει η μανα με 2 μικρα που τσιριζαν ολη νυχτα στις αεροπορικες. Αμα δεν μπορεις ρε φιλε να τα ησυχασεις, παρτα και αραξτε στο σαλονι η αλλου, μην εχεις ολο το πλοιο αγρυπνο γιατι και οι αλλοι πληρωσαν να κλεισουν αεροπορικες για να κανουν ενα σχετικα ηρεμο ταξιδι.

Στο κτελ θα καταλαβω τη δυσκολη θεση της μανας, αλλα στο πλοιο εχεις εναλλακτικες για τα μικρα σου οταν ειστε 5 μελης οικογενεια οποτε δεν σε δικαιολογω.

ρε μην τους δικαιολογις. Δεν χρειαζετε να κανεις χαρες σε κανεναν. Πιστεψε με αυτοι οι ανθρωποι δεν μπορουν να μεγαλωσουν παιδια. Στην σημερινη κοινωνια απο ολους αυτους που κανουν παιδια ενα 5% ισως ειναι ικανο να μεγαλωση αξιολογα παιδια.

Δημοσ.

Η γενικευση ολοι ειναι ''κακοι'' ειναι ρατσιστικη, αλλα δεν το λεει ετσι ο φιλος νομιζω...

Ωστοσο οταν το βλεπεις στην ρεαλιστικη του βαση πως ενα ποσοστο απο αυτους (αρκετα μεγαλυτερο σε σχεση με το ποσοστο των ελληνων) ειναι ''κακοι'' συν το ποσοστο που ειναι ''καλοι'' αλλα ταυτοχρονα τοσο απελπισμενοι που μετατρεπονται (εστω λογω αναγκης) σε ''κακους'' οχι δεν ειναι ρατσιστικο. Ειναι η πραγματικοτητα... Μην σου πω πως επιτρεπεται και γενικευση... ''Κακοι'' + ''καλοι'' που λογω απελπισιας γινονται ''κακοι'' ισως να την δικαιολογουν αυτην την γενικευση...

Aντιθετα φιλε μου, υπο αυτες τις συνθηκες οι "κακοι" θα γινουν "καλοι" διοτι οταν μεταφερεις την οικογενεια σου, γυναικα βρεφη κλπ, δε σε παιρνει να γινεις κακος.

Τα μεμονωμενα εγκληματικα στοιχεια ειναι ελαχιστα και σιγουρα λιγοτερα απο τα ντοπια.

Η καφρίλα δεν έχει να κάνει με την εθνικότητα...

H παραβατικη συμπεριφορα/εγκληματικοτητα?

Δημοσ.

Σπουδαζω Σαμο οποτε εχω αναγκαστει να κανω πολλες διαδρομες με πλοιο και μιλαμε για ταξιδια 20βαλε ωρων με πλοια οπως θεοφιλος, european express(33 ωρες για θεσσαλονικη!!!),μυτηληνη. Ευτυχως απο φετος μας φερανε hellenic και blue star και κανουμε το δρομολογιο σε 12-14 ωρες.

Στο θεμα μας, οταν το πλοιο ειναι ψιλο αδειο δεν βλεπω λογο γιατι να μην ξαπλωσεις στους καναπεδες ή να ενωσεις 2 καρεκλες... Τον γερμανο που κραζουμε τοση ωρα δεν βλεπω το πλοιο να ειναι και πολυ γεματο. Η καφριλα του ειναι οτι ειναι με τα παπουτσια, αλλα αν δεν ηταν με τα παπουτσια θα τον κραζατε για τα βρωμερα ποδαρια του! :Ρ

Εχει τυχει σε αδειο πλοιο(χειμωνας) να κοιμαμαι σε ενα καναπε, ερχεται μια γιαγια με ξυπναει για να κατσει. Σηκωνομαι και βλεπω ολους τους καναπες αδειους.
Ο αλλος λεει για κεφτεδακια στο πλοιο. Δηλαδη τι θες να φαει ο αλλος? Εχεις δει τιμες στο πλοιο??
Πρεπει να μπειτε σε πλοιο απο Μυτηληνη για Αθηνα φετος το καλοκαιρι για να δειτε τι παει να πει πλοιο ασφυκτικα γεματο. Ακομα και τις βραδυνες ωρες ησυχια δεν κανει κανεις. Και για να σας ξενερωσω πρωτου προλαβεται να κραξετε τον ελληναρα για την φασαρια που κανει και δεν το νοιαζει τπτ, το 80% ειναι μεταναστες που πανε Αθηνα. Σε οποιο πλοιο και να πας χωρος για υπνο και απολυτη ησυχια ειναι η καμπινα σου. Σε ολο το υπολοιπο πλοιο ολο και καποιοι θα ειναι που δεν θα τους ενδιαφερει τιποτα. 
Το χειροτερο στο πλοιο δεν ειναι η ησυχια αλλα ειναι βασικοι κανονες υγιεινης που δεν τηρει σχεδον κανενας. Στις τουαλετες οι μισοι δεν πατανε καζανακι, οσο περιμενα σε ουρα εβλεπα ατομα να βγαινουν απο την τουαλετα χωρις να πλενουν τα χερια τους και οι χειροτεροι απο ολους αυτοι που στοχευουν εντελως εξω απο την λεκανη....

Ειτε εισαι Ελληναρας ή μετανασταρας ή τουρισταρας, απο την στιγμη που ερχεσαι Ελλαδα και ξες οτι δεν θα σου πει κανενας τιποτα και δεν θα σου κανουν κατι αν παραβεις καποιο βασικο κανονα αυτα και χειροτερα θα συνεχισουν να συμβαινουν!

• Like 4
Δημοσ.

Το χειροτερο στο πλοιο δεν ειναι η ησυχια αλλα ειναι βασικοι κανονες υγιεινης που δεν τηρει σχεδον κανενας. Στις τουαλετες οι μισοι δεν πατανε καζανακι, οσο περιμενα σε ουρα εβλεπα ατομα να βγαινουν απο την τουαλετα χωρις να πλενουν τα χερια τους

Το γνωστο ανεκδοτο. Θα πλυνει τα χερια του, μετα θα πιασει το πομολο της πορτας οποτε θα τα ξαναλερωσει στο 10πλασιο :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Ναι προσαρμοζετε εν καιρο οχι επιτοπου εχω ζησει τα παιδια της αδερφης μου δεν φυτρωσα σε κανα κηπο.Ειναι σαν τον σκυλο ομως αμα του αλλαξεις το προγραμα χανει την μπαλαΟχι δεν συμφωνω στο λευκο χαρτι το ντι εν ει κουβαλαει τασεις για συμπεριφορες και ταλεντα

Το γεγονος οτι ενα παιδι χανει τη μπαλα ευκολο ειναι γιατι απλα δεν εμαθε να ειναι ανεξαρτητο. Και αυτο το πραγμα εχει βαθμο.

Τα παιδια απο τη μερα της γεννησης τους εχουν τη ταση να θελουν να κανουν πραγματα μονα τους. Ειναι ενστικτο και ξερουν καλυτερα απο τους γονεις τους τι τους χρειαζετε. Οταν λοιπον αυτα τα μωρα ΑΠΕΤΟΥΝ απο τους γονεις να κανουν πραγματα μονα τους αλλα οι γονεις (και οι τριγυρω) σαν ασχετοι που ειναι δεν το αφηνουν. Καθιστωντας το παιδι ανικανο και εξαρτημενο απο αυτους.

Ειναι αστειο γιατι και εγω εχω ανιψια 9 χρονόν.

Τα ψυχολογικα παιχνιδια/ελεγκο και το δουλεμα που εκανε με μαμα, μπαμπα, γιαγιαδες, παπουδες κτλ μεχρι σημερα ξερει οτι ΔΕΝ μπορει να τα κανει με εμενα. Εγω αν τις πω κατι ειναι νομος και ειμαι ο τελευτεος που μπορει να της φοναξει η να της κανει το οποιδηποτε σκηνικο.

Δημοσ.

Κατα τα αλλα εχω δει να ανοίγει κατσίκι σε λαδόκολλα πάνω σε καναπέ πλοίου και τ άτομα να κάθονται πάτωμα και να τρώνε με τα χέρια...

Ψάχνω να βρω το κακό. Λογαριασμό θα μας δώσουν τι, που και πως θα φανε? Αν δεν λερώσαν με οποιοδήποτε τρόπο το πλοίο, ποιο εινα το πρόβλημα;

Δημοσ.

Και με άγιο ραφαήλ, άντε θεόφιλο αν σε βαστάνε τα κότσια σου.

Ρε Λουσιφερ, τί μου το θυμίζεις ρε φίλε; Βαλτός ήσουν σήμερα να δω το ποστ σου και να μου επανέλθουν οι εφιάλτες του 1996;

Πρώτη εβδομάδα Ιανουαρίου 1996. Η 1995 ΣΤ ΕΣΣΟ στον Θεόφιλο για Χίο, Μυτηλήνη, Λήμνο.

Ούτε καθήσματα ούτε τίποτα, με το κρύο να προσπαθείς να κοιμηθείς, σε μία άθλια θάλασσα.

Μάλιστα κολήσαμε λόγο θάλασσας το πλοίο είχε κόψει ταχύτητα.

Στιβαγμένοι όλοι σαν σαρδέλες, να προσπαθείς να κοιμηθείς στο μόνο σημείο του πατώματος, που ήταν περατζάδα για όλους. Αν έκλειναν οι πόρτες, ο χώρος γινόταν φούρνος, με ανοιχτές τις εξωτερικές πόρτες γινόταν κατάψυξη.

Το φαγητό χειρότερο από το Μεσολόγγι (νεοσυλλέκτων), οπότε δύο μέρες νηστικός, ενώ ο Στρατός είχε πληρώσει μόνο για 1 πρωϊνό.

• Like 1
Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι μου έγινε παρατήρηση πως το κράνος μου πιάνει χώρο στον καναπέ.

Α,είσαι και εσύ από αυτούς τους αλήτες-γιεγιεδες που αφήνουν τα κράνη τους όπου ναναι και δεν αφήνουν τους νάνους να κάτσουν(διότι μόνο τέτοιος θα χωρούσε σε μέγεθος κράνους);

Να φύγετε,να πάτε αλλού να κάμετε τα κομμουνιστικά σας. :P  :lol:

• Like 5
  • Super Moderators
Δημοσ.

H παραβατικη συμπεριφορα/εγκληματικοτητα?

Τα ποσοστά και οι αναλογίες είναι λίγο πολύ ίδια.

Δημοσ.

Έζησα όλες τις φάσεις τους από τη γέννηση μέχρι τώρα που ο μεγαλύτερος είναι 26 και ο μικρότερος 21... Υστερικά δεν ήταν ποτέ όταν βρισκόταν ανέμεσα σε κόσμο, σε ταξίδια κλπ κλπ. Έκλαιγαν μονο αν επεφταν κάτω και χτυπούσαν ή αν τα έδερνε κάνα άλλο ζαβό. :P Ταυτόχρονα όμως οι γονείς τους φρόντιζαν να ΜΗΝ τα κυκλοφορούν ανάμεσα σε πολύ κόσμο ή σε ταξίδια, στους πρώτους μήνες της ζωής τους.

Η κακοποίηση (προφανώς η σωματική κακοποίηση είναι μόνο στη φαντασία μου τη στιγμή που τα νεύρα μου έχουν γίνει κρόσια...) είναι στη φαντασία σου και φρόντισε να μην είσαι τόσο ευαίσθητη γιατί ξέρω και γονείς που έφτασαν στο άλλο άκρο, να γίνεται το παιδί ...μπλε απο το κλαμα και αυτοί να ρουφάνε ατάραχοι το φραπέ τους.

:)

Μια χαρά μπορείς να πας μικρό παιδί σε μέρη με κόσμο, εγώ την μικρή από ημερών την πήγαινα βόλτες και μετά από λίγο σε εστιατόρια και εμπορικά. Μια χαρά ήρεμη ήταν γιατί ήταν χορτάτη, αλλαγμένη, ντυμένη ανάλογα, κλπ.

Ευαισθητη γίνομαι με οποιαδήποτε διακωμώδηση χειροδικίας σε παιδιά, ούτε για αστείο δεν μπορώ να τα βλέπω αυτά. Το "αν κλαιει για ψυχολογικους λογους φροντιζω να κλάψει για σωματικούς" πως το εννοούσες δηλαδή?

'Οταν το παιδί κλαίει και δεν είναι άρρωστο ή δεν πονάει, θέλει κάτι που ο γονιός μπορεί να το παρέχει. Είτε φαγητό, είτε αγκαλιά, είτε παιχνίδι, είτε κάτι αντίστοιχο. Αυτό που λες εσύ με το φραπέ είναι παράδειγμα γονιού που δεν παρέχει αυτό το κάτι, είτε επειδή βαριέται είτε επειδή δεν ξέρει καλά το παιδί του και προτιμά να το αγνοεί από το να το μάθει.

Και για να προλάβω κανέναν παρεξηγησάκια, το να παρέχεις στο παιδί σου αυτό που έχει ανάγκη δεν είναι το ίδιο με το να του αγοράζεις πατατάκια επειδή κλαίει και τσιρίζει. Για να έχει φτάσει σε τέτοιο στάδιο το παιδί έχουν γίνει πολλά λάθη πιό πριν, δεν έγινε ξαφνικά αυτό και φυσικά θέλει άλλη αντιμετώπιση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...