Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,
Αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάζω λίγο καθώς ποτέ δεν το είχα σαν χόμπι, κυρίως ασχολούμαι πολλές ώρες με τον υπολογιστή(λόγω του οτι είναι πιο ευχάριστο όπως και να το κάνουμε) έχοντας αρκετές ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα.
Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια βιβλία όχι όμως βιβλία για να περάσω την ώρα μου ή που να διαβάσατε αυτόν τον καιρό τυχαία, αλλά βιβλία που να θεωρείτε οτι θα έπρεπε να τα έχει διαβάσει ένας ενήλικας 25 χρονών στις μέρες μας.
Ελπίζω να καταλάβατε τι ψάχνω.
Ευχαριστώ.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, γιατί αυτά που διαβάζει ο καθένας μπορεί να μην σου αρέσουν εσένα, επέλεξε βιβλίο με θεματολογία που θα σου αρέσει.

• Like 1
Δημοσ.

<p>

Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, γιατί αυτά που διαβάζει ο καθένας μπορεί να μην σου αρέσουν εσένα, επέλεξε βιβλίο με θεματολογία που θα σου αρέσει.<br />

καταλαβαίνω τι μου λες αλλα νομιζω οτι καποια λογοτεχνικά βιβλία Ελλήνων η ξένων που σε γενικές γραμμές τα εχουν διαβάσει οι περισσότεροι σιγουρα υπάρχουν. Οποίος μπορει ας προτείνει καποια και τα Τσεκαρω μετα να δω αν μου ταιριάζουν</p>
Δημοσ.

Θα έλεγα να διαβάσεις φιλοσοφία σύγχρονη και αρχαία και κανένα επιστημονικό βιβλίο. Η λογοτεχνία είναι για άλλες εποχές.

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.

Θα έλεγα να διαβάσεις φιλοσοφία σύγχρονη και αρχαία και κανένα επιστημονικό βιβλίο. Η λογοτεχνία είναι για άλλες εποχές.

Για πότε δηλαδή είναι λογοτεχνία; 

Για χειμώνα; Για τον 19ο αιώνα; Ή για τα γεράματα; :blink:

Καλησπέρα σας,

Αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάζω λίγο καθώς ποτέ δεν το είχα σαν χόμπι, κυρίως ασχολούμαι πολλές ώρες με τον υπολογιστή(λόγω του οτι είναι πιο ευχάριστο όπως και να το κάνουμε) έχοντας αρκετές ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια βιβλία όχι όμως βιβλία για να περάσω την ώρα μου ή που να διαβάσατε αυτόν τον καιρό τυχαία, αλλά βιβλία που να θεωρείτε οτι θα έπρεπε να τα έχει διαβάσει ένας ενήλικας 25 χρονών στις μέρες μας.

Ελπίζω να καταλάβατε τι ψάχνω.

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχει πρέπει.

Ποτέ και για τίποτα στα βιβλία.

Εάν το κάμεις σαν αγγαρεία άστο,γιατί θα χάσεις και τον χρόνο σου και δεν θα σου μείνει τίποτα.

Από εκεί και πέρα όρισε την θεματολογία που σε αρέσει και κάτι θα βρούμε.

• Like 4
Δημοσ.

Yπάρχουν πολλά "κλασσικά", είναι σαν να ρωτας ποιές ταινίες πρέπει να έχει δει ενας 25άρης.

Μερικά που μου έρχονται:

Robinson Crusoe

Gulliver's Travels

Jane Eyre

Great Expectations

Oliver Twist

Wuthering Heights

Catcher in the Rye

One Flew Over the Cuckoo's Nest

The Great Gatsby

Adventures of Huckleberry Finn

The Fall of the House of Usher

To Kill a Mockingbird

Τέτοιο στιλ ψάχνεις ή κλασσικά μεν αλλά όχι τόσο γνωστά δε?

• Like 1
Δημοσ.

<p> καταλαβαίνω τι μου λες αλλα νομιζω οτι καποια λογοτεχνικά βιβλία Ελλήνων η ξένων που σε γενικές γραμμές τα εχουν διαβάσει οι περισσότεροι σιγουρα υπάρχουν. Οποίος μπορει ας προτείνει καποια και τα Τσεκαρω μετα να δω αν μου ταιριάζουν</p>

Αφού δεν ξέρεις τί θα σου αρέσει, τί το ψάχνεις; Δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς διάβασε αυτό.

Γιατί εγώ συγκεκριμένα μπορώ να σου παραθέσω τρομερά έργα που έχω διαβάσει ξεκινώντας  από Πλάτωνα, Πλούταρχο,  Φιλοσοφία, Ρητορική (στα λατινικά μάλιστα),  Νανοτεχνολογία, Ιστορία (σε Αγγλικά, Ελληνικά και Λατινικά), Ποίηση (Ελληνικά, Αραβικά), Μαθηματικά και Αστρονομία μέχρι το Homeland του RA Salvatore για  Forgotten Realms  ή την τελευταία νουβέλα Horus Heresy για Warhammer 40K. (και δεν αναφέρωμαι καθόλου σε προγραμματισμό που είναι πολλά διαφορετικά θέματα εκεί).

Το θέμα είναι τί αρέσει σε εσένα να διαβάζεις. Δεν υπάρχει "τί θα πρέπει να έχω διαβάσει μέχρι Χ ηλικία" ενώ στο  "τα έχουν διαβάσει οι περισσότεροι"  εύκολη απάντηση.  Harry Potter και 50 Shades. Αλλά μπορεί να μην είναι για εσένα.

• Like 4
Δημοσ.

-Αργώ, Γιώργος Θεοτοκάς

-Πρακτική φιλοσοφία, Ευαγγελος Π.Παπανούτσος

-Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπα, Νίκος Καζαντζάκης

-Ο καπετάν Μιχάλης,Νίκος Καζαντζάκης

• Like 1
Δημοσ.

Ο φύλακας στη σίκαλη - J. D. Salinger

Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου - Patrick Suskind (μετά δες και την ταινία, αν δεν την έχεις δει)

Η κλέφτρα των βιβλίων - Markus Zusak (μετά δες και την ταινία, αν δεν την έχεις δει)

και το αγαπημένο μου Η σκιά του ανέμου - Carlos Ruiz Zafon

Για κάτι πιο ευχάριστο, πιο ανάλαφρο και πιο ό,τι να 'ναι, διάβασε το Γυρίστε το γαλαξία με ωτοστόπ - Adams Douglas (μετά δες και την ταινία, αν δεν την έχεις δει).

Όταν ανέβεις λέβελ και θέλεις κάτι πιο βαρύ αλλά καλό, διάβασε τους Άθλιους του Βίκτορος Ουγκώ. Είναι βιβλίο must read, αλλά δύσκολο για αρχή.

Συμβουλή: μείνε μακρυά από κάτι best seller του Dan Brown, όπως ο κώδικας ντα βίντσι και οι πεφωτισμένοι. Δες καλύτερα τις ταινίες, μην χάνεις το χρόνο σου. Ο τύπος μάλλον σεναριογράφος ήθελε να γίνει και όχι συγγραφέας.

• Like 3
Δημοσ.

Αφού θες να διαβάσεις κάποιο βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να έχει διαβάσει κάποιος, τότε δεν νομίζω ότι πρέπει να στραφείς στην λογοτεχνία (όπου υπάρχει το πρόβλημα της ερμηνείας του κειμένου, και το πρόβλημα του γούστου, δηλαδή μπορεί να μην σου αρέσει κάποιος συγγραφέας ή ποιητής). Θεωρώ ότι πρέπει να στραφείς στην φιλοσοφία, όπου με αυτή θα βρεις απαντήσεις φιλοσόφων σε ερωτήματα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε (ηθική), με το πώς πρέπει να είναι δομημένη μια κοινωνία (πολιτική), αν μπορούμε και πώς μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας (γνωσιοθεωρία), περί θεού (οντολογία) κτλ.

Αν τελικά αποφασίσεις να ασχοληθείς με την φιλοσοφία, μην αρχίσεις με κάποιο βιβλίο φιλοσόφου, π.χ. με την Πολιτεία του Πλάτωνα, αλλά με κάποια εισαγωγή στη φιλοσοφία, εγώ θα σου πρότεινα Source.png Πηγή: αυτό ή Source.png Πηγή: αυτό (το δεύτερο στα ελληνικά είναι ακριβό, αλλά το βρίσκεις στα αγγλικά στο ίντερνετ).

• Like 2
Δημοσ.

Τριλογια "Τριανταφυλλακι" και "Η ιστορια του αδερφου μου". Για να περνας την ωρα μεν, βιβλια που σου μενουν ομως.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια δεν κάνω κάτι από αγγαρεία αλλά εφόσον δεν ξέρω από που να ξεκινήσω ήθελα κάτι αρκετά αξιόλογο και έχω αρκετές προτάσεις τώρα.

Δημοσ.

εγω θα ελεγα να πιασεις να διαβασεις ιστορια της Ελλαδας. και μετα καμια εγκυκλοπαιδεια να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου

μετα, πιασε φιλοσοφια, λογοτεχνια κλπ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...