B0mbas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα σας,Αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάζω λίγο καθώς ποτέ δεν το είχα σαν χόμπι, κυρίως ασχολούμαι πολλές ώρες με τον υπολογιστή(λόγω του οτι είναι πιο ευχάριστο όπως και να το κάνουμε) έχοντας αρκετές ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα.Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια βιβλία όχι όμως βιβλία για να περάσω την ώρα μου ή που να διαβάσατε αυτόν τον καιρό τυχαία, αλλά βιβλία που να θεωρείτε οτι θα έπρεπε να τα έχει διαβάσει ένας ενήλικας 25 χρονών στις μέρες μας.Ελπίζω να καταλάβατε τι ψάχνω.Ευχαριστώ.
Basilhs23___ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, γιατί αυτά που διαβάζει ο καθένας μπορεί να μην σου αρέσουν εσένα, επέλεξε βιβλίο με θεματολογία που θα σου αρέσει. 1
B0mbas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 <p> Δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό, γιατί αυτά που διαβάζει ο καθένας μπορεί να μην σου αρέσουν εσένα, επέλεξε βιβλίο με θεματολογία που θα σου αρέσει.<br /> καταλαβαίνω τι μου λες αλλα νομιζω οτι καποια λογοτεχνικά βιβλία Ελλήνων η ξένων που σε γενικές γραμμές τα εχουν διαβάσει οι περισσότεροι σιγουρα υπάρχουν. Οποίος μπορει ας προτείνει καποια και τα Τσεκαρω μετα να δω αν μου ταιριάζουν</p>
michael92 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Θα έλεγα να διαβάσεις φιλοσοφία σύγχρονη και αρχαία και κανένα επιστημονικό βιβλίο. Η λογοτεχνία είναι για άλλες εποχές. 3 1
LongTom Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Θα έλεγα να διαβάσεις φιλοσοφία σύγχρονη και αρχαία και κανένα επιστημονικό βιβλίο. Η λογοτεχνία είναι για άλλες εποχές. Για πότε δηλαδή είναι λογοτεχνία; Για χειμώνα; Για τον 19ο αιώνα; Ή για τα γεράματα; Καλησπέρα σας, Αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάζω λίγο καθώς ποτέ δεν το είχα σαν χόμπι, κυρίως ασχολούμαι πολλές ώρες με τον υπολογιστή(λόγω του οτι είναι πιο ευχάριστο όπως και να το κάνουμε) έχοντας αρκετές ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα. Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια βιβλία όχι όμως βιβλία για να περάσω την ώρα μου ή που να διαβάσατε αυτόν τον καιρό τυχαία, αλλά βιβλία που να θεωρείτε οτι θα έπρεπε να τα έχει διαβάσει ένας ενήλικας 25 χρονών στις μέρες μας. Ελπίζω να καταλάβατε τι ψάχνω. Ευχαριστώ. Δεν υπάρχει πρέπει. Ποτέ και για τίποτα στα βιβλία. Εάν το κάμεις σαν αγγαρεία άστο,γιατί θα χάσεις και τον χρόνο σου και δεν θα σου μείνει τίποτα. Από εκεί και πέρα όρισε την θεματολογία που σε αρέσει και κάτι θα βρούμε. 4
idomeneas7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Yπάρχουν πολλά "κλασσικά", είναι σαν να ρωτας ποιές ταινίες πρέπει να έχει δει ενας 25άρης. Μερικά που μου έρχονται: Robinson Crusoe Gulliver's Travels Jane Eyre Great Expectations Oliver Twist Wuthering Heights Catcher in the Rye One Flew Over the Cuckoo's Nest The Great Gatsby Adventures of Huckleberry Finn The Fall of the House of Usher To Kill a Mockingbird Τέτοιο στιλ ψάχνεις ή κλασσικά μεν αλλά όχι τόσο γνωστά δε? 1
Apoll Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 <p> καταλαβαίνω τι μου λες αλλα νομιζω οτι καποια λογοτεχνικά βιβλία Ελλήνων η ξένων που σε γενικές γραμμές τα εχουν διαβάσει οι περισσότεροι σιγουρα υπάρχουν. Οποίος μπορει ας προτείνει καποια και τα Τσεκαρω μετα να δω αν μου ταιριάζουν</p> Αφού δεν ξέρεις τί θα σου αρέσει, τί το ψάχνεις; Δεν μπορούμε να σου πούμε εμείς διάβασε αυτό. Γιατί εγώ συγκεκριμένα μπορώ να σου παραθέσω τρομερά έργα που έχω διαβάσει ξεκινώντας από Πλάτωνα, Πλούταρχο, Φιλοσοφία, Ρητορική (στα λατινικά μάλιστα), Νανοτεχνολογία, Ιστορία (σε Αγγλικά, Ελληνικά και Λατινικά), Ποίηση (Ελληνικά, Αραβικά), Μαθηματικά και Αστρονομία μέχρι το Homeland του RA Salvatore για Forgotten Realms ή την τελευταία νουβέλα Horus Heresy για Warhammer 40K. (και δεν αναφέρωμαι καθόλου σε προγραμματισμό που είναι πολλά διαφορετικά θέματα εκεί). Το θέμα είναι τί αρέσει σε εσένα να διαβάζεις. Δεν υπάρχει "τί θα πρέπει να έχω διαβάσει μέχρι Χ ηλικία" ενώ στο "τα έχουν διαβάσει οι περισσότεροι" εύκολη απάντηση. Harry Potter και 50 Shades. Αλλά μπορεί να μην είναι για εσένα. 4
Gtr34 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 -Αργώ, Γιώργος Θεοτοκάς -Πρακτική φιλοσοφία, Ευαγγελος Π.Παπανούτσος -Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπα, Νίκος Καζαντζάκης -Ο καπετάν Μιχάλης,Νίκος Καζαντζάκης 1
kalogeros Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ο φύλακας στη σίκαλη - J. D. Salinger Το άρωμα: Η ιστορία ενός δολοφόνου - Patrick Suskind (μετά δες και την ταινία, αν δεν την έχεις δει) Η κλέφτρα των βιβλίων - Markus Zusak (μετά δες και την ταινία, αν δεν την έχεις δει) και το αγαπημένο μου Η σκιά του ανέμου - Carlos Ruiz Zafon Για κάτι πιο ευχάριστο, πιο ανάλαφρο και πιο ό,τι να 'ναι, διάβασε το Γυρίστε το γαλαξία με ωτοστόπ - Adams Douglas (μετά δες και την ταινία, αν δεν την έχεις δει). Όταν ανέβεις λέβελ και θέλεις κάτι πιο βαρύ αλλά καλό, διάβασε τους Άθλιους του Βίκτορος Ουγκώ. Είναι βιβλίο must read, αλλά δύσκολο για αρχή. Συμβουλή: μείνε μακρυά από κάτι best seller του Dan Brown, όπως ο κώδικας ντα βίντσι και οι πεφωτισμένοι. Δες καλύτερα τις ταινίες, μην χάνεις το χρόνο σου. Ο τύπος μάλλον σεναριογράφος ήθελε να γίνει και όχι συγγραφέας. 3
Nate Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Αφού θες να διαβάσεις κάποιο βιβλίο που πρέπει οπωσδήποτε να έχει διαβάσει κάποιος, τότε δεν νομίζω ότι πρέπει να στραφείς στην λογοτεχνία (όπου υπάρχει το πρόβλημα της ερμηνείας του κειμένου, και το πρόβλημα του γούστου, δηλαδή μπορεί να μην σου αρέσει κάποιος συγγραφέας ή ποιητής). Θεωρώ ότι πρέπει να στραφείς στην φιλοσοφία, όπου με αυτή θα βρεις απαντήσεις φιλοσόφων σε ερωτήματα σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε (ηθική), με το πώς πρέπει να είναι δομημένη μια κοινωνία (πολιτική), αν μπορούμε και πώς μπορούμε να γνωρίσουμε τον κόσμο γύρω μας (γνωσιοθεωρία), περί θεού (οντολογία) κτλ. Αν τελικά αποφασίσεις να ασχοληθείς με την φιλοσοφία, μην αρχίσεις με κάποιο βιβλίο φιλοσόφου, π.χ. με την Πολιτεία του Πλάτωνα, αλλά με κάποια εισαγωγή στη φιλοσοφία, εγώ θα σου πρότεινα Πηγή: αυτό ή Πηγή: αυτό (το δεύτερο στα ελληνικά είναι ακριβό, αλλά το βρίσκεις στα αγγλικά στο ίντερνετ). 2
overpower Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Τριλογια "Τριανταφυλλακι" και "Η ιστορια του αδερφου μου". Για να περνας την ωρα μεν, βιβλια που σου μενουν ομως. 1
evabb Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 100 χρονια μοναξιας οτιδηποτε απο Λεων Τολστόι (μηπως του πεσουν βαρια ρε παιδια; ) 1
idomeneas7 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 'Οχι, βάλτου Νίτσε και Ντοστογιέφσκι στα καπάκια να στρώσει. 1
B0mbas Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια δεν κάνω κάτι από αγγαρεία αλλά εφόσον δεν ξέρω από που να ξεκινήσω ήθελα κάτι αρκετά αξιόλογο και έχω αρκετές προτάσεις τώρα.
duende Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 εγω θα ελεγα να πιασεις να διαβασεις ιστορια της Ελλαδας. και μετα καμια εγκυκλοπαιδεια να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου μετα, πιασε φιλοσοφια, λογοτεχνια κλπ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα