Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Το πας λιγο λάθος κατα τη γνώμη μου. Πηγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο και αρχισε να διαβάζεις το οπισθόφυλλο απο οποιο βιβλίο σου κεντρισει το ενδιαφερον.

Στην επόμενη φάση αγοραζεις οποίο θελεις πραγματικά να μάθεις τι γραφει.

Ειναι πολυ υποκειμενικο το τι αρεσει στον καθενα, αλλα εγω θα σου πρότεινα ελληνες συγγραφείς σε αυτην τη φαση. Τσεκαρε κανενα του Βενεζη ή του Καρακαση.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

εγω θα ελεγα να πιασεις να διαβασεις ιστορια της Ελλαδας. και μετα καμια εγκυκλοπαιδεια να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου

μετα, πιασε φιλοσοφια, λογοτεχνια κλπ

Αλλά όχι του Παπαρηγόπουλου, της οποίας περίληψη διδασκόμαστε στα σχολεία.

Κατ εμέ ας πιάσει κάποιος Ηρόδοτο, Θουκιδήδη, Πλούταρχο ενώ υπάρχουν στα Αγγλικά τρομερά βιβλία Ελληνικής Ιστορίας.

Όπως το Dividing the Spoils που καλύπτει τα χρόνια από τον θάνατο του Αλεξάνδρου μέχρι τον θάνατο και του τελευταίου από τους Διαδόχους. Τρομερό βιβλίο.

Για Βυζαντινή περίοδο, τα τρία βιβλία του John Julius Norwich που χρησιμοποιεί Δυτικούς, Ρωμαίους/Βυζαντινούς αλλά και Αραβες ιστορικούς ως πηγές. (με ένα τεράστιο κατάλογο για επιπλέον ανάγνωση).

Από τα διάφορα βιβλία που καλύπτουν τους 11 αιώνες ιστορίας του Norwich είναι μακράν τα πιο αντικειμενικά και λεπτομερή.

Για Οθωμανική περίοδο το The Ottoman Centuries του Kinross επίσης είναι καλό.

Και αυτά μόνο η αρχή.

Το μόνο που θα προτείνω στον TS είναι να μην διαβάζει τίποτα με παρωπίδες.

• Like 3
Δημοσ.

Ο op θέλει να ξεκινήσει με κάποιους τίτλους που να έχει διαβάσει ο περισσότερος κόσμος και που θεωρούνται κλασικά π.χ. ο αλχημιστής του Κόελιο, έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι, 100 χρόνια μοναξιά του Γκαρσία κ.α.

Να μπορεί να έχει άποψη για κάποια στάνταρ βιβλία.

• Like 1
Δημοσ.

Ο op θέλει να ξεκινήσει με κάποιους τίτλους που να έχει διαβάσει ο περισσότερος κόσμος και που θεωρούνται κλασικά π.χ. ο αλχημιστής του Κόελιο, έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι, 100 χρόνια μοναξιά του Γκαρσία κ.α.

O περισσότερος κόσμος αναλογικά, σε αριθμούς βιβλίων, εξαιρούμενοι Κορανιού και Βίβλου, έχει διαβάσει Harry Potter.

• Like 1
Δημοσ.

χαμενος χρονος ειναι το εν λογω βιβλιο για μενα.

• Like 4
Δημοσ.

O περισσότερος κόσμος αναλογικά, σε αριθμούς βιβλίων, εξαιρούμενοι Κορανιού και Βίβλου, έχει διαβάσει Harry Potter.

Και Lord of The Rings. Γιατί όχι.

Δημοσ.

Το θέμα είναι γιατί θέλει να διαβάσει ο TS και τι ενδιαφέροντα έχει. Από ότι κατάλαβα δεν ψάχνει για μυθιστορήματα αλλά υπάρχει μια ασάφεια στο τι θέλει. :P

Αν του αρέσει η Φυσική πχ, μπορεί να διαβάσει το Χρονικό του Χρόνου του Hawking ή την Κόμη της Βερενίκης του Γραμματικάκη. Αν προτιμάει την Ιστορία ξέρω 'γω, ο Apoll τον κάλυψε.

• Like 2
Δημοσ.

Προσωπικά θα πήγαινα στο ράφι με τον Καζαντζάκη, θα έκλεινα τα μάτια και θα έπαιρνα ένα στη τύχη. Την επόμενη φορά, ξανα απ την αρχή.

Όσο για τα βιβλία φιλοσοφίας, διαφωνώ να πας ντουγρου να πάρεις κάποιο και να καθίσεις να το διαβάσεις με το στανιο. Θα σιχτιρισεις τον εαυτό σου και εμας (κάτι όχι και τόσο όμορφο διότι μερικοί από μας, είμαστε μουντζωμενοι από θεούς και διαβόλους, αφού 11 του Αυγούστου δεν έχουμε πάρει άδεια ακόμα και δίνουμε συμβουλές στο ινσομνια :P).

Στα του θέματος. Υπάρχουν πολλά βιβλία εισαγωγής στη φιλοσοφία. Ένας μπούσουλας αν θέλεις, να δεις τι και αν σου κεντρίζει κάποιο το ενδιαφέρον.

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι γιατί θέλει να διαβάσει ο TS και τι ενδιαφέροντα έχει. Από ότι κατάλαβα δεν ψάχνει για μυθιστορήματα αλλά υπάρχει μια ασάφεια στο τι θέλει. :P

Αν του αρέσει η Φυσική πχ, μπορεί να διαβάσει το Χρονικό του Χρόνου του Hawking ή την Κόμη της Βερενίκης του Γραμματικάκη. Αν προτιμάει την Ιστορία ξέρω 'γω, ο Apoll τον κάλυψε.

Συμφωνώ. Ο TS δεν ξέρει τί να διαβάσει.

Μπορώ να παραθέσω μερικές αράδες μαθηματικά, φυσική, νανοτεχνολογία, βιολογία. Διάβασμα είναι πάθος. 

Χεχ, ξεχάσαμε όλοι να αναφέρουμε την Ιστορία της Εξέλιξης των Ειδών του Δαρβίνου. Αυτό και αν είναι must για ΌΛΟΥΣ.

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά, πόσο σωστό το βρίσκετε να ξεκινήσει κάποιος το διάβασμα με φιλοσοφία και ιστορία; Κατά τη γνώμη μου, το πιο πιθανό είναι να μισήσει το διάβασμα και να μην ξαναδιαβάσει ούτε τους υπότιτλους από τις ταινίες. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να διαβάζω ιστορία, αλλά όχι και να το προτείνω σε κάποιον ως το ιδανικό για αρχή.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Αποφάσισα να ξεκινήσω να διαβάζω λίγο καθώς ποτέ δεν το είχα σαν χόμπι, κυρίως ασχολούμαι πολλές ώρες με τον υπολογιστή(λόγω του οτι είναι πιο ευχάριστο όπως και να το κάνουμε) έχοντας αρκετές ελλείψεις σε αυτόν τον τομέα.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια βιβλία όχι όμως βιβλία για να περάσω την ώρα μου ή που να διαβάσατε αυτόν τον καιρό τυχαία, αλλά βιβλία που να θεωρείτε οτι θα έπρεπε να τα έχει διαβάσει ένας ενήλικας 25 χρονών στις μέρες μας.

Ελπίζω να καταλάβατε τι ψάχνω.

Ευχαριστώ.

Πανε βιβλιοθηκη και βρες βιβλιο που να εχει να κανει με τον εγκεφαλο. Μνημη, αναλυση ιδεων, λογικη, ελεγχος σκεψεων (αυτοσυγκεντρωση) και τα παρομοια..

Ειναι οτι καλυτερο με το οποιο μπορεις να αρχισεις. Εγω τετοιο βιβλιο ειχα βρει στον κατηγορια της ψυχολογιας.

Ρε παιδιά, πόσο σωστό το βρίσκετε να ξεκινήσει κάποιος το διάβασμα με φιλοσοφία και ιστορία; Κατά τη γνώμη μου, το πιο πιθανό είναι να μισήσει το διάβασμα και να μην ξαναδιαβάσει ούτε τους υπότιτλους από τις ταινίες. Κι εμένα μου αρέσει πολύ να διαβάζω ιστορία, αλλά όχι και να το προτείνω σε κάποιον ως το ιδανικό για αρχή.

Ιστορια και φιλοσοφια δεν εχουν καμια σχεση. Η φιλοσοφια ειναι για αντρες που θελουν ψαχτουν με θεματα. Να εχουν ανοιχτο μυαλο, να ακουνε και να αναλυουν αυτα που διαβαζουν.

Προσωπικα θεωρω την ιστορια οτι χειροτερο μπορεις να διαβασεις.

• Like 1
Δημοσ.

<p>

Ο op θέλει να ξεκινήσει με κάποιους τίτλους που να έχει διαβάσει ο περισσότερος κόσμος και που θεωρούνται κλασικά π.χ. ο αλχημιστής του Κόελιο, έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι, 100 χρόνια μοναξιά του Γκαρσία κ.α.<br />

<br />

Να μπορεί να έχει άποψη για κάποια στάνταρ βιβλία.<br />

μπραβο κατι τετοια ψάχνω τωρα διαβάζω τον αλχημιστής γιατι το εχουμε στο σπιτι. Αλλα τέτοιου είδους βιβλία και αργότερα ισως διαβασες και φιλοσοφία αλλα σιγα σιγα</p>
  • Super Moderators
Δημοσ.

Καταστροφές & Θρίαμβοι, το βιβλίο που κανονικά θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία ώστε να έχει ο κάθε μαθητής μια περιληπτική αλλά ολοκληρωμένη εικόνα για την ιστορία της χώρας.

http://www.public.gr/product/books/greek-books/anthropology-social-sciences/history/katastrofes-kai-thriamboi:-oi-kykloi-tis-syghronis-ellinikis-istorias/prod7670611pp/

(θα τρομάξετε με το πόσα πράγματα έχουμε ξεχάσει μέσα σε λίγες δεκαετίες...)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...