BlackDarkFlag Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Λένε ότι είναι καλύτερο όταν τρέχεις να εισπνέεις απο τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα. Γιατί αυτό; Εγώ που τρέχω 45λεπτα μου φαίνεται πολύ δύσκολο όλο να σκέφτομαι (ανέπνεε από τη μύτη ανέπνεε από τη μύτη).. άμα λαχανιάζεις αυτό που σου βγαίνει από το στόμα είναι να πάρεις ανάσα. Που βοηθάει; Βοηθάει επίσης η αναπνοή από τη μύτη στο τρέξιμο το χειμώνα;
overpower Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Για το χειμωνα νομιζω οπως και να εχει ειναι προτιμοτερο να αναπνεει καποιος απο την μυτη για να μην εισπνεει κρυο αερα.
Ison_ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Λένε ότι είναι καλύτερο όταν τρέχεις να εισπνέεις απο τη μύτη και να εκπνέεις από το στόμα. Γιατί αυτό; Εγώ που τρέχω 45λεπτα μου φαίνεται πολύ δύσκολο όλο να σκέφτομαι (ανέπνεε από τη μύτη ανέπνεε από τη μύτη).. άμα λαχανιάζεις αυτό που σου βγαίνει από το στόμα είναι να πάρεις ανάσα. Που βοηθάει; Βοηθάει επίσης η αναπνοή από τη μύτη στο τρέξιμο το χειμώνα; Την ίδια απορία είχα πάντα κι εγώ. Νομίζω δε γίνεται να αναπνέεις από τη μύτη όταν λαχανιάσεις και θες απεγνωσμένα αέρα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Και από μύτη και από στόμα ταυτόχρονα 1
WorLogik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ας το αναλυσουμε ολοι μαζι. 1)Γενικα ειναι καλο να εισπνεεις απο τη μυτη γιατι οξυγονωνεται ο εγκεφαλος και λειτουργει καλυτερα (ειδικα τον χειμωνα με τον κρυο αερα). 2)Οταν καθεσε, περπατας κτλ εισπνεεις απο τη μυτη και πιο πιθανον εκπνεεις και απο τη μυτη. Γιατι εισαι χαλαρος. Οποτε πιστευω οτι πρεπει να εισπνεουμε απο τη μυτη ακομα και οταν τρεχουμε. Οταν τρεχεις και βλεπεις οτι πλεον δεν μπορεις να εισπνεεις απο τη μυτη, σταματα και περπατα. Ετσι θα βλεπεις επισης αν βελτιωνεται η αντοχη σου. 3)Επισης μπορεις να εισπνεεις απο τη μυτη και να εκπνεεις και απο τη μυτη. Εγω πιστευω οτι αυτο ειναι το καλυτερο αλλα απετη εξοικιωμενο σωμα. Δεν μπορει να το κανει ο καθενας ανετα και για πολυ ωρα. Τι λετε για αυτο? Γενικα καλο ειναι να εισαι χαλαρος οταν τρεχεις (να μην σφιγεσε ρε παιδι μου) και να κρατας σωστη σταση σωματος (μεση, σβερκο κτλ). Παρεμπιπτοντος. Εγω τρεξιμο σε γυμναστηριο δεν μπορω να φανταστω. Δεν ξερω πως αναπνεει ο κοσμος εκει μεσα.... ειδικα απο τη μυτη........
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ας το αναλυσουμε ολοι μαζι. 1)Γενικα ειναι καλο να εισπνεεις απο τη μυτη γιατι οξυγονωνεται ο εγκεφαλος και λειτουργει καλυτερα (ειδικα τον χειμωνα με τον κρυο αερα). 2)Οταν καθεσε, περπατας κτλ εισπνεεις απο τη μυτη και πιο πιθανον εκπνεεις και απο τη μυτη. Γιατι εισαι χαλαρος. Οποτε πιστευω οτι πρεπει να εισπνεουμε απο τη μυτη ακομα και οταν τρεχουμε. Οταν τρεχεις και βλεπεις οτι πλεον δεν μπορεις να εισπνεεις απο τη μυτη, σταματα και περπατα. Ετσι θα βλεπεις επισης αν βελτιωνεται η αντοχη σου. 3)Επισης μπορεις να εισπνεεις απο τη μυτη και να εκπνεεις και απο τη μυτη. Εγω πιστευω οτι αυτο ειναι το καλυτερο αλλα απετη εξοικιωμενο σωμα. Δεν μπορει να το κανει ο καθενας ανετα και για πολυ ωρα. Τι λετε για αυτο? Γενικα καλο ειναι να εισαι χαλαρος οταν τρεχεις (να μην σφιγεσε ρε παιδι μου) και να κρατας σωστη σταση σωματος (μεση, σβερκο κτλ). Παρεμπιπτοντος. Εγω τρεξιμο σε γυμναστηριο δεν μπορω να φανταστω. Δεν ξερω πως αναπνεει ο κοσμος εκει μεσα.... ειδικα απο τη μυτη........ εχεις τρεξει ποτε στα ορια σου? να το κανεις οχι για χαβαλε αλλα γιατι προπονεισαι για αγωνα ή απλα επειδη θες να πας γρηγορα αν το εχεις κανει και εισπνεεις μονο απο τη μυτη τοτε δεν πας οσο γρηγορα νομιζεις. στο τρεξιμο ειδικα σε πολυ υψηλους ρυθμους χρειαζεσαι την μεγιστη προσληψη οξυγονου και για αυτο εισπνεεις ταυτοχρονα και απο στομα και απο μυτη
PostHelper Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 εχεις τρεξει ποτε στα ορια σου? να το κανεις οχι για χαβαλε αλλα γιατι προπονεισαι για αγωνα ή απλα επειδη θες να πας γρηγορα αν το εχεις κανει και εισπνεεις μονο απο τη μυτη τοτε δεν πας οσο γρηγορα νομιζεις. στο τρεξιμο ειδικα σε πολυ υψηλους ρυθμους χρειαζεσαι την μεγιστη προσληψη οξυγονου και για αυτο εισπνεεις ταυτοχρονα και απο στομα και απο μυτη Ναι σωστα, και επειδη το ειχα ψαξει παλια το θεμα οι μελετες δεν εχουν καταληξει σε κατι συγκεκριμενο(στομα ή μυτη, πόσο μαλλον για καθε τυπο/ενταση ασκησης) αλλά το σιγουρο ειναι απο οτι θυμαμαι οτι για γρηγορο τρεξιμο η μυτη δεν αρκει για την πληρη οξυγονωση μας οπως και ειπες. Η καλυτερη συμβουλη νομιζω για καθε ασκηση ειναι να αναπνειεις ΦΥΣΙΚΑ, οπως σου "βγαινει" με λιγα λογια. Και βεβαια λιγη προσοχη στις "κοντες"(απο το στηθος) εισπνοες που δεν ειναι και ο,τι αποτελεσματικοτερο και η "εκπαιδευση" στις βαθυτερες εισπνοες, τετοιες ωστε να νιωθουμε την συμμετοχη του στομαχιου οταν τις κανουμε, ειναι σημαντικη, και απο προσωπικη εμπειρια πιστευω οτι βοηθαει στην αποδοση.
WorLogik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ναι παιδια και εγω το εχω παρατηρηση αυτο. Απλα πιστευω οτι αν το εχεις με τη μυτη εισαι ενα βημα μπροστα.
silverado Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Ναι παιδια και εγω το εχω παρατηρηση αυτο. Απλα πιστευω οτι αν το εχεις με τη μυτη εισαι ενα βημα μπροστα. Αν ειναι αυτος πραγματι.
BlackDarkFlag Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Η ζώνη τρεξίματος βοηθάει; Δεν εννοώ κάτι του στυλ τη βάζω και την επόμενη έχω κοιλιακούς.. απλά ας πούμε με βοηθάει να μην πονάω στη μέση και την κοιλιά μετά το τρέξιμο που το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό.. τώρα οκ ξέρω ότι είναι ιδρώτας αυτό που φεύγει αλλά και αυτό ίσως λίγο να βοηθάει.. απλά μου τη σπάει αυτός ο περιορισμός ότι δνε μπορώ να πάω να τρέξω όπως είμαι πρέπει να χω τη ζώνη..
Moderators Spect~ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Η ζώνη τρεξίματος βοηθάει; Δεν εννοώ κάτι του στυλ τη βάζω και την επόμενη έχω κοιλιακούς.. απλά ας πούμε με βοηθάει να μην πονάω στη μέση και την κοιλιά μετά το τρέξιμο που το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό.. τώρα οκ ξέρω ότι είναι ιδρώτας αυτό που φεύγει αλλά και αυτό ίσως λίγο να βοηθάει.. απλά μου τη σπάει αυτός ο περιορισμός ότι δνε μπορώ να πάω να τρέξω όπως είμαι πρέπει να χω τη ζώνη.. δεν κανει τιποτα. αν σε ποναει μεση κανε κοιλιακους ραχιαιος. Αν το κανεις για αδυνατισμα δεν εχει νοημα ! απλα ιδρωνεις με το που πιεις νερο τα πηρες πισω ολα
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 αν σε πονάει η μέση το πρόβλημα δεν λύνεται απλά με κοιλιακούς, ραχιαιους, πήγαινε σε κανα ορθοπεδικό γιατι είναι συνθετο θέμα. Αν τρέχεις με ζώνη κάπως προστατευεις την μέση απο τους κραδασμούς του τρεξίματος, για αδυνάτισμα δεν νομίζω ότι κάνει κάτι.
WorLogik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Η ζώνη τρεξίματος βοηθάει; Δεν εννοώ κάτι του στυλ τη βάζω και την επόμενη έχω κοιλιακούς.. απλά ας πούμε με βοηθάει να μην πονάω στη μέση και την κοιλιά μετά το τρέξιμο που το βρίσκω πολύ ανακουφιστικό.. τώρα οκ ξέρω ότι είναι ιδρώτας αυτό που φεύγει αλλά και αυτό ίσως λίγο να βοηθάει.. απλά μου τη σπάει αυτός ο περιορισμός ότι δνε μπορώ να πάω να τρέξω όπως είμαι πρέπει να χω τη ζώνη.. Για ζωνη δεν εχω ιδεα. Ποτε δεν εβαλα. Εγω προτεινω να δουλεψεις πανω στη μεση σου παρα στους κοιλιακους. Υπαρχουν απλες ασκησεις που μπορεις να κανεις για να την δυναμωσης. googlare στα αγγλικα και στα ελληνικα θα βρεις πολλα παραδειγματα.
BlackDarkFlag Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Για ζωνη δεν εχω ιδεα. Ποτε δεν εβαλα. Εγω προτεινω να δουλεψεις πανω στη μεση σου παρα στους κοιλιακους. Υπαρχουν απλες ασκησεις που μπορεις να κανεις για να την δυναμωσης. googlare στα αγγλικα και στα ελληνικα θα βρεις πολλα παραδειγματα. Πως να δουλέψω δηλαδή; Τι ασκήσεις; Θυμάμαι είχα κάνει κάτι ραχιαιούς και είχα πεθάνει στον πόνο μετά.. γενικά κοιλιακούς-ραχιαιούς δε γυμνάζω.. με ζορίζουν αυτές οι ασκήσεις.. ενώ πόδια σηκώνω και 100κιλά στο leg press
WorLogik Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Πως να δουλέψω δηλαδή; Τι ασκήσεις; Θυμάμαι είχα κάνει κάτι ραχιαιούς και είχα πεθάνει στον πόνο μετά.. γενικά κοιλιακούς-ραχιαιούς δε γυμνάζω.. με ζορίζουν αυτές οι ασκήσεις.. ενώ πόδια σηκώνω και 100κιλά στο leg press Μας εκαψες... να εξηγησω ασκησεις με λεξεις Οκ. Καποιοι κανονες. 1)οτι ασκηση και αν κανεις εχεις το σωμα χαλαρο. 2)Ξεκινωντας απο τα δαχτυλα των ποδιων μεχρι τους ωμους φροντισε το σωμα σου να ειναι ευθυγραμισμενο. 3)Κανεις οσα μπορεις. δεν το ζοριζεις. Πρωτη ασκηση. Περπατημα Το κορμι ευθεια ΚΑΙ τα ποδια πρωτα πανε μπροστα !! Δευτερη ασκηση. Καθισματα, δηλαδη τα περιφημα Squats. Προσεξσε ομως, σε αυτην την ασκηση μην πετας τον κόλο εξω. Μου ειναι δυσκολο να εξηγησω τη διαφορα αλλα για να καταλαβεις τη θελω να πω. Πρωτα κανε την ασκηση με τον κολο πεταγμενο προς τα εξω και μετα προσπαθησε να μην πετας το κολο προς τα εξω. Θα δεις τη διαφορα. Και θα καταλαβεις πως αλλαζει το επιπεδο της ασκησης. Επισης. Το κεφαλι δεν κοιταει πανω αλλα ευθεια. Ο σβερκος δεν ερχετε μπροστα. Επισης θα νιωσεις τους κοιλιακους σου να περνουν μερος στην ασκηση. Και δες αυτο το βιδεακι. Μετα το δευτερο λεπτο δειχνει αυτο που εξηγω. Υπαρχουν πολλα βιδεακια πανω στην ασκηση αλλα το 90% ειναι οτι νανε. Οσο για τα πηδηματακια εννοιτε οτι δεν ειναι αναγκη να τα κανεις Τριτη ασκηση. (μην ξεχνας τους τρεις κανονες απο πανω) Ξαπλωνεις ανασκελα και σηκωνεις τα ποδια σε ευθεια (οσο μπορεις ρε παιδι μου). Σιγα σιγα θα ανοίξης. Τη μεση ΔΕΝ την εχεις χαλαρή. Πρεπει να ειναι σε ευθεια. Και εδω θα νοιωσεις τους κοιλιακους να περνουν μερος. Τεταρτη ασκηση. Καμψεις. Μετα εχουμε το μονοζυγο. Γενικα προτεινω αυτο το σετ ασκησεων. Προσεξε αυτες οι ασκησεις ΔΕΝ ειναι καθολου ευκολες..!! Καλα αυτος ειναι master... Εσυ ομως θα κανεις οσα μπορεις (αν αποφασισεις).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα