Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω ενα υπολοιπο 200€ σε μια ελ. επαγγελματια. Της ειπα να της καταθεσω τα χρηματα σε τραπεζικο λογ/σμο που θα μου πει και αρνηθηκε. Τα θελει στο χερι. Θελω και εγω ομως να ειμαι εξασφαλισμενος οτι τα εδωσα.

Το ερωτημα μου: εχω λογ/σμο στην Πειραιως. Μπορω να παω στο ταμειο και να ζητησω να μου δωσουν μια επιταγη αξιας 200€ με χρεωση του λογαριασμου μου; αν ναι, οταν θα παει αυτη να την εξαργυρωσει στις κινησεις λογ/μου μου θα εμφανιστει ποιος τα πηρε τα €;

Αν τυχον καποιος γνωριζει ας μου δωσει τα φωτα του..

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε εξασφαλιζει η αποδειξη της.... οποτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα να τα δωσεις στο χερι.

Αν αρνηθηκε καταθεση σε λογαριασμο, σίγουρα θα αρνηθει την οποια επιταγη.

Γιατι δεν τα δινεις στο χερι να τελειωνεις και το κανεις δυσκολο δεν ξερω...

Δημοσ.

Γιατί προφανώς δεν ξέρει αν αυτή θα του δώσει απόδειξη.

Φιλέ μίλα μαζί της για να κανονισεις πληρωμή στο χερι και αναφερε και το θέμα της απόδειξης.

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα,

Εχω ενα υπολοιπο 200€ σε μια ελ. επαγγελματια. Της ειπα να της καταθεσω τα χρηματα σε τραπεζικο λογ/σμο που θα μου πει και αρνηθηκε. Τα θελει στο χερι. Θελω και εγω ομως να ειμαι εξασφαλισμενος οτι τα εδωσα.

Το ερωτημα μου: εχω λογ/σμο στην Πειραιως. Μπορω να παω στο ταμειο και να ζητησω να μου δωσουν μια επιταγη αξιας 200€ με χρεωση του λογαριασμου μου; αν ναι, οταν θα παει αυτη να την εξαργυρωσει στις κινησεις λογ/μου μου θα εμφανιστει ποιος τα πηρε τα €;

Αν τυχον καποιος γνωριζει ας μου δωσει τα φωτα του..

Μπορείς, ναι. Ονομάζεται «τραπεζική επιταγή». Δεν θα το δεχτεί όμως, αφού δεν δέχτηκε την απευθείας μεταφορά στο λογαριασμό της.

Γιατί δεν της λες να της τα δώσεις μετρητά και να σου κόψει απόδειξη;

Δημοσ.

Απαντω σε ολους το ευλογο ερωτημα! Μου λεει αν θες αποδειξη θα μου πληρωσεις επιπλεον 23%! Αλλα συμφωνησαμε, τωρα τα 200€ τα θελει καθαρα δικα της και χωρις φορο. Γιαυτο θελω να εκδοσω μια επιταγη, την αφηνω στο γραφειο στην γραμματεα της και αν δεν τα θελει ας μην τα εισπραξει. Πρεπει και εγω να ειμαι εξασφαλισμενος με καποιο τροπο, σωστα;

• Super Moderators
Δημοσ.

Απαντω σε ολους το ευλογο ερωτημα! Μου λεει αν θες αποδειξη θα μου πληρωσεις επιπλεον 23%! Αλλα συμφωνησαμε, τωρα τα 200€ τα θελει καθαρα δικα της και χωρις φορο. Γιαυτο θελω να εκδοσω μια επιταγη, την αφηνω στο γραφειο στην γραμματεα της και αν δεν τα θελει ας μην τα εισπραξει. Πρεπει και εγω να ειμαι εξασφαλισμενος με καποιο τροπο, σωστα;

Δεν είναι απαραίτητο να την εισπράξει η ίδια, μπορεί να οπισθογραφήσει την επιταγή και να την δώσει σε τρίτο. Και πάλι λοιπόν δεν φαίνεται το όνομά της πουθενά...

• Moderators
Δημοσ.

Είχατε συμφωνήσει εξαρχής να κοπεί απόδειξη και τώρα στα γυρνάει;

• Moderators
Δημοσ.

Πες της να περάσει να πληρωθεί, μαζί με την απόδειξη, όπως είχατε συμφωνήσει.

Αλλιώς μην την πληρώσεις, δικαιούσαι να το κάνεις βάσει νόμου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλα μιλαμε σοβαρα...? Εννοειτε πως ΔΕΝ θα δεχτει καποιο τροπο πληρωμής που καταγράφετε εφόσον συμφωνησατε μαυρα.  Στοιχειωδη πράγματα ειναι αυτά. Και δεν αντιλαμβάνομαι και που ειναι το πρόβλημα αμα δωθούν στο χέρι. Υποννοειτε οτι? Υπαρχει περιπτωση να πει οτι δεν πληρώθηκε? Δεν νομίζω να το κάνει, αλλα και δεν θα κάνει και τίποτα επι αυτού γιατι το ποσό ειναι ασήμαντο για να κινήσεις οποιαδήποτε αλλη ιστορία.

Οταν συμφωνείτε μαύρα, μαθετε να συναλλασεστε μαύρα. 

• Like 5
Δημοσ.

Πες της να σου κόψει απόδειξη είσπραξης... όλοι οι ΕΕ έχουν τέτοιο μπλοκάκι... και όχι δεν μπαίνει εφορία και δεν θα επιβαρυνθείς με ΦΠΑ. 

Τα λεγόμενα μαύρα μπλοκάκια  :-(

Αν δεν έχει πας σε βιβλιοπωλείο παίρνεις ένα τέτοιο (2-3 ευρώ) και της ζητάς να σου υπογράψει... φυσικά δεν θα το βάλεις εφορία... και δεν έχει καμία αξία για εσένα εκτός ότι έχεις ένα αποδεικτικό ότι έχει πάρει τα λεφτά... 

Αν βέβαια είναι τέτοια μπορεί να αρνηθεί ότι τα πήρε ανεξάρτητα με την απόδειξη είσπραξης αλλά δεν πρόκειται να το κάνει αφού το ποσό είναι πολύ μικρό 

• Moderators
Δημοσ.

Καλα μιλαμε σοβαρα...? Εννοειτε πως ΔΕΝ θα δεχτει καποιο τροπο πληρωμής που καταγράφετε εφόσον συμφωνησατε μαυρα.  Στοιχειωδη πράγματα ειναι αυτά. Και δεν αντιλαμβάνομαι και που ειναι το πρόβλημα αμα δωθούν στο χέρι. Υποννοειτε οτι? Υπαρχει περιπτωση να πει οτι δεν πληρώθηκε? Δεν νομίζω να το κάνει, αλλα και δεν θα κάνει και τίποτα επι αυτού γιατι το ποσό ειναι ασήμαντο για να κινήσεις οποιαδήποτε αλλη ιστορία.

Οταν συμφωνείτε μαύρα, μαθετε να συναλλασεστε μαύρα. 

Ρε μάστορα, ο OP είπε ότι συμφώνησαν να κοπεί απόδειξη και τώρα αυτή του τα γυρνάει.

Προφανώς, αν είχαν συμφωνήσει μαύρα θα έπρεπε να μην ζητήσει απόδειξη, αλλά αφού είχαν συμφωνήσει ένα ποσό ΜΑΖΙ με απόδειξη και αυτή κάνει την πάπια, καλά θα κάνει να την τρέξει. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι απαραίτητο να την εισπράξει η ίδια, μπορεί να οπισθογραφήσει την επιταγή και να την δώσει σε τρίτο. Και πάλι λοιπόν δεν φαίνεται το όνομά της πουθενά...

Το ονομα της θα φαινεται μπροστα-μπροστα αφου θα εχει κοπει στο ονομα της η επιταγη.Οσο για τις οπισθογραφησεις εκει πραγματικα δεν βγαζεις ακρη.

EDIT: @greekparot κανεις πλεον στην αγορα δεν δεχεται επιταγες.Ουτε καν ημερας.

Επεξ/σία από ScorpioX777

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...