revolver1990 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τι γίνεται όμως με αυτούς που λουφάρουν στη δουλειά αλλά είναι δημιουργικοί/φιλόδοξοι σε άλλους τομείς? Semi-fluff. Επίσης. .Βολεμένος σε ένα σάπιο ελληνικό Σόβιετ Δεν υπάρχει ελπίδα για εμένα.
idomeneas7 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δηλαδη ενω λεγανε για φιλοδοξιες, τελικα απλως εννοουσανε να μην ειναι ο αλλος της ελαχιστης προσπαθειας παντου. Δεν ειναι και το ιδιο πραγμα με το να εχεις φιλοδοξιες. Τότε τι είναι φιλοδοξία, αν όχι το να θέλεις να βελτιώνεσαι συνεχώς σε κάποιους τομείς που επιλέγεις? Τι γίνεται όμως με αυτούς που λουφάρουν στη δουλειά αλλά είναι δημιουργικοί/φιλόδοξοι σε άλλους τομείς? Semi-fluff. Επίσης. Δεν υπάρχει ελπίδα για εμένα. Αρκεί η φιλοδοξία τους να μην είναι να αποκτήσουν το παγκόσμιο ρεκορ ύπνου ή κάτι παρόμοιο. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.
PETROS13 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 για μένα σε όλες τις σχέσεις ο σημαντικότερος λόγος ήταν ο χρόνος. Αν σαπίζεις όλη μέρα στη δουλειά που να το δεις το κορίτσι... Το σκ δεν της αρκεί και ...μπλα μπλα μπλα ........................... ώσπου κάποια στιγμή... χαίρετε τι κάνετε καλά ευχαριστώ 1
Mau-Maus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Φίλος μου 35αρης παντρεμένος με 4 παιδια πολιτικός μηχανικός αυτοδημιούργητος, εκατομμυριούχος, πορσε, χαμερ, 25αρη σκάφος κτλ κτλ βαριέμαι να τα γράφω , ασχολείται κυρίως με βολτοβολταικα , αγορές ξενοδοχειακών μονάδων , κατασκευές ιαματικών λουτρών , αγοροπωλησίες σκαφών πολυτέλειας και χίλιες δυο αλλες δουλείες, ο ορισμός του επιτυχημένου φιλόδοξου επιχειρηματία , στα 25 του βραβεύτηκε κι άλας ! Σήμερα δεν εχει μόνιμη κατοικία βρίσκεται πάντα κάπου ανάμεσα στην Αθηνα - θεσσαλονικη - Αμερική - ιαπωνια και δεν ξερω και γω που αλλου για να κλέβει ιδέες και να τις υλοποιεί εδω ! η οικογένεια του μόνιμα στην αθηνα , η γυναικά του τρισευτυχισμένη οσο αναφορά της ανέσεις που της παρέχει σε αυτήν και στα τέσσερα παιδια της , αλλα έρχομαι και λέω εγώ τώρα .... φτάνει αυτο ομως ? ειναι πραγματικά ευτυχισμένη ? θα θέλατε αυτόν τον φιλόδοξο και επιτυχημένο -όσο δεν πάει άλλο- άντρα σας 5 μέρες τον μήνα κοντά σας ? και η ζωή συνεχίζεται ..η οποία ζωή έχει πολλές όψεις, άπειρες, όχι μόνο μια .. 1
defacer Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Αυτο που περιγραφεις εσυ ειναι μαλλον πιο κοντα σε αυτο που εννοουν, αλλα και πολυ πιο γενικο τελικα. Δηλαδη ενω λεγανε για φιλοδοξιες, τελικα απλως εννοουσανε να μην ειναι ο αλλος της ελαχιστης προσπαθειας παντου. Δεν ειναι και το ιδιο πραγμα με το να εχεις φιλοδοξιες. Απο αυτα που λεγανε στα πρωτα posts πολυ ευκολα θα μπορουσε να το παρεξηγησει καποιος. Πρώτα απ' όλα να πω την αλήθεια ότι βαριέμαι να πάω να δω ποιές λέξεις χρησιμοποιήθηκαν. Το "φιλοδοξία" granted είναι πιθανό να το πάρει κανείς με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, αν και η έννοια της λέξης είναι όντως γενική οπότε στα υπόψη. Σίγουρα είναι ανθρώπινο να γίνει όπως το είπες. Έχω όμως την εντύπωση ότι συγκεκριμένα αναφέρθηκε επίσης το "να μη μένεις στάσιμος". Αυτό δυσκολεύομαι περισσότερο να φανταστώ ότι το διαβάζει κάποιος και δεν πάει το μυαλό του παραπέρα από την καριέρα. θα θέλατε τον επιτυχημένο οσο δεν παει άλλο άντρα σας 5 μέρες τον μήνα κοντά σας ? Επειδή έχω το τέλειο ίσως παράδειγμα για την περίπτωση: η γυναίκα μου, η οποία δε θα έμενε με κανέναν που θεωρεί στάσιμο, θα με χώριζε άμεσα αν βρισκόμουν σ' αυτή τη θέση. Για την ακρίβεια μου το ξεκαθάρισε όχι πριν παντρευτούμε αλλά πριν γίνει καν κουβέντα για γάμους κλπ. Όποιος σκέφτηκε "ναι καλά, ας είχες κότερο και θα βλέπαμε" παρακαλώ πατήστε το κουμπί. Για την ακρίβεια, λίγο πριν γνωριστούμε χώρισε τον πρώην αρραβωνιαστικό της επειδή βρέθηκε σ' αυτή τη θέση. Με τον οποίο ήταν μαζί χρόνια, και ο οποίος όχι μόνο ήταν αυτοδημιούργητος αλλά επιπλέον το έκανε αυτό ενώ είχε ήδη μεγάλη πατρική περιουσία. 2
bedazzled Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Οι καθαρίστριες δηλαδή δεν έχουν φιλοδοξίες; Ή μήπως δεν αξίζουν να αγαπηθούν αυτές; Εκτός αν όλη η συζήτηση γίνεται για τα αρσενικά/alpha males, οπότε πάω πάσο... Είμαστε 7 δις άνθρωποι σε αυτό τον πλανήτη και είναι μαθηματικώς αδύνατο να γίνουν όλοι/ες CEOs. Κάποιος θα πρέπει να δουλεύει και στους αγρούς, άλλος στην θάλασσα, άλλη να καθαρίζει γραφεία κλπ. Άσχημο πράγμα η υποτίμηση της εργασίας, έστω κι αν είναι ταπεινή και «στάσιμη». Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2015 από bedazzled 4
Bspus Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Τότε τι είναι φιλοδοξία, αν όχι το να θέλεις να βελτιώνεσαι συνεχώς σε κάποιους τομείς που επιλέγεις? Για μενα τουλαχιστον, η εννοια της φιλοδοξιας εχει παντοτε καποια σχεση με τη διακριση και αναγνωριση, ακομα και αν το αποσυνδεσουμε τελειως απο τα επαγγελματικα. Η επιθυμια για βελτιωση δεν ταυτιζεται απαραιτητα με το παραπανω.
crom261 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δηλαδη μιλανε τα κοριτσια για φιλοδοξια γενικα σε οποιο τομεα θελει ο αντρας τους (και οχι αυτες...) Ας πουμε ενας εχει χομπυ το κηνυγι. Ειναι φιλοδοξος, δεν θελει να μεινει στασιμος και συνεχως εξελισσεται. Αγοραζει καινουργιες καραμπινες, εξοπλισμο, τζιπακια, ενημερωνεται κλπ... Δεν υπαρχει προβλημα να φανταστω? Ειναι κομπλε τα κοριτσια που εχουν ενα αντρα που δεν μενει στασιμος σε κατι που του αρεσει...
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δεν υπαρχει προβλημα να φανταστω? Ειναι κομπλε τα κοριτσια που εχουν ενα αντρα που δεν μενει στασιμος σε κατι που του αρεσει.... Το παν είναι να μην καπνίζει, να μην πίνει, να μην βγαίνει συχνά με τους φίλους του, να κάνει τα πάντα για αυτήν και ταυτόχρονα να μην τα κάνει όλα για αυτήν (και να κόψει το λαιμό του να μάθει εκείνος πότε αυτή θέλει κάτι και πότε δεν το θέλει) Κάνω πλάκα, το ξέρω αλλά προσωπικά μου φαίνεται λίγο γελοίο που η γυναίκα έχει απαίτηση από τον άλλον να εξελίσσεται κάθε μαμημένη μέρα. Είμαι σύμφωνος για φιλοδοξία, εξέλιξη ή όπως αλλιώς να το πει κάποιος (κάποια ) αλλά η υπερβολή γενικότερα έχει ένα όριο
totem_lost Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Ας πουμε ενας εχει χομπυ το κηνυγι. Ειναι φιλοδοξος, δεν θελει να μεινει στασιμος και συνεχως εξελισσεται. Αγοραζει καινουργιες καραμπινες, εξοπλισμο, τζιπακια, ενημερωνεται κλπ... Δεν υπαρχει προβλημα να φανταστω? Ειναι κομπλε τα κοριτσια που εχουν ενα αντρα που δεν μενει στασιμος σε κατι που του αρεσει... Lol μ' αρέσει που έτσι για το γαμώτο, πάντα θα βρεθεί το πιο ακραίο αντιπαράδειγμα εβερ σε κάθε τι που μπορεί να πει κάποιος. Μπορεί επίσης να είναι και έμπορος ναρκωτικών και να έχει φιλοδοξία να κατακτήσει το παγκόσμιο μάρκετ. 'Τι θα λεγατε τότε για αυτό κορίτσια;'
*nenya* Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Εκεί θα του έλεγα 'I am the one who knocks' 3
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Εκεί θα του έλεγα 'I am the one who knocks' Αφού δεν θα του έκανες μια προσφορά που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, πάλι καλά δηλαδή
defacer Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Το παρόν thread μου έχει χαρίσει μερικά από τα καλύτερα facepalm moments της χρονιάς. Τόσο πολύ butthurt πια στη σκέψη ότι η κακιά μέγαιρα μπορεί να έχει άκουσον άκουσον την επιθυμία να βλέπει πρόοδο σε ατομικό επίπεδο; Ίσως φταίει ότι εμείς το σκεφτόμαστε διαφορετικά: ιδανικά θέλω το γκομενάκι να μείνει μόνιμα όπως τη βρήκα στα 22, με κώλο τουρλωτό και πάντα του χεριού μου, καμία αλλαγή για κανένα λόγο. Κι αφού δε θέλω αλλαγές εγώ δεν έχει δικαίωμα να θέλει κανένας. @bspus μπορώ να κάνω concede το point της φιλοδοξίας vs βελτίωσης (μικρές μόνο ενστάσεις) αλλά δεν είναι οι τεχνικές λεπτομέρειες του ορισμού το ζήτημα έτσι; Τουλάχιστον τώρα που μερικοί συνεννοηθήκαμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Το παρόν thread μου έχει χαρίσει μερικά από τα καλύτερα facepalm moments της χρονιάς. Τόσο πολύ butthurt πια στη σκέψη ότι η κακιά μέγαιρα μπορεί να έχει άκουσον άκουσον την επιθυμία να βλέπει πρόοδο σε ατομικό επίπεδο; Το πρόβλημα δεν είναι αν θέλει να βλέπει πρόοδο Το πρόβλημα ενδεχομένως είναι πως και που (σε ποιους τομείς του lifestyle) θέλει την πρόοδο Προσωπικά αυτό το κάθε μέρα πρόοδος δεν το βρίσκω ρεαλιστικό. Άλλο το 'κάνω 5 μέρες το ίδιο πράγμα (άρα εν μέρη στασιμότητα) και στο τέλος έχω accumulative results (που συνεπάγεται πρόοδος) μεγαλύτερα από ότι 5 μέρες πριν (και παράλληλα μεγαλύτερα από ότι κάθε μέρα ξεχωριστά)' Και άλλο το 'κάθε μέρα ένα βήμα παραπάνω' επειδή πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω (diminishing returns δηλαδή δεν παίζουν; ) Φαντάζομαι μιλάμε γενικά και αόριστα, αλλά από αυτή τη συζήτηση εγώ συμπεραίνω ότι η άλλη (ή ο άλλος) θα ασκεί πίεση στον άλλον ακόμα και σε περιόδους χαλάρωσης. Αν δεν ασκεί πίεση, τότε σημαίνει ότι ο άλλος ή η άλλη είχε ήδη την πρόοδο στο αίμα του (να μιλήσω και ποιητικά )
revolver1990 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Το πρόβλημα δεν είναι αν θέλει να βλέπει πρόοδο Το πρόβλημα ενδεχομένως είναι πως και που (σε ποιους τομείς του lifestyle) θέλει την πρόοδο Προσωπικά αυτό το κάθε μέρα πρόοδος δεν το βρίσκω ρεαλιστικό. Άλλο το 'κάνω 5 μέρες το ίδιο πράγμα (άρα εν μέρη στασιμότητα) και στο τέλος έχω accumulative results (που συνεπάγεται πρόοδος) μεγαλύτερα από ότι 5 μέρες πριν (και παράλληλα μεγαλύτερα από ότι κάθε μέρα ξεχωριστά)' Και άλλο το 'κάθε μέρα ένα βήμα παραπάνω' επειδή πάντα υπάρχει το κάτι παραπάνω (diminishing returns δηλαδή δεν παίζουν; ) Φαντάζομαι μιλάμε γενικά και αόριστα, αλλά από αυτή τη συζήτηση εγώ συμπεραίνω ότι η άλλη (ή ο άλλος) θα ασκεί πίεση στον άλλον ακόμα και σε περιόδους χαλάρωσης. Αν δεν ασκεί πίεση, τότε σημαίνει ότι ο άλλος ή η άλλη είχε ήδη την πρόοδο στο αίμα του (να μιλήσω και ποιητικά ) Εδώ περνάμε σε επίπεδα καταπίεσης. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα