Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας!!

Είμαι ιδιοκτήτρια δευτέρου ορόφου, στον πρώτο όροφο μένει ο αδερφός μου, στο ισόγειο μένει ο πατέρας μου. Πρόσφατα απόκτησα ένα σκυλάκι και για να μην το ανεβάζω στη ταράτσα (πράγμα που δεν θα έκανα ποτέ) μου αποκλείσανε την πρόσβαση και μου κλείσανε την πόρτα, τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση;

Σημείωση, το ταβάνι του σαλονιού, της κουζίνας, του δωματίου του γιου μου έχουν γίνει "χάρτες" μούχλας, έχει δηλαδή ποτίσει το ταβάνι από μούχλα την οποία εδώ και τόσο διάστημα εμείς εισπνέουμε με φόβο ότι ενδέχεται να ποτίσει και στους τοίχους και να υπάρξει βλάβη στα ηλεκτρικά.

Στην ταράτσα υπάρχει μια 19μετρη κεραία ραδιοφωνικού σταθμού που έχει ο αδερφός μου και εκπέμπει με νόμιμη άδεια. Είμαι καρκινοπαθής, έχω κάνει χειρουργείο και θέλω να μάθω τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση και αν είναι νόμιμη α) η παραμονή της κεραίας ακριβώς από πάνω μου και β) ο αποκλεισμός της ταράτσας παρόλο που δεν υπάρχει ρητός αποκλεισμός σε κάποιο νόμιμο έγγραφο. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Δημοσ.

Το θέμα είναι σε ποιον ανήκει η ταράτσα..δλδ ο αέρας, αν δεν έχει χωριστεί και κάποιος δεν έχει στην αποκλειστικότητα του την ταράτσα τότε είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν κλειδιά για να πηγαίνεις όποτε θες. Αυτό θα το κοιτάξεις στον συμβολαιογράφο που έχει τα χαρτιά, στον κανονισμό του σπιτιού(όλα τα οικόπεδα με πάνω από μια κατοικία έχουν κανονισμό).

Αλλά και πάλι αν ένας από τους άλλους δυο έχει αποκλειστική χρήση της ταράτσας είναι υποχρεωμένος να σου ανοίξει για να κοιτάξεις το πρόβλημα με ένα μηχανικό και να δεις πως θα μονώσεις την ταράτσα, γιατί αυτό είναι το πρόβλημα σου. Αν και πάλι δεν δεχτούν τότε τους κάνεις ασφαλιστικά μέτρα και μέσα σε λίγες μέρες με ένα δικαστικό επιμελητή πας στην ταράτσα και βλέπεις τι συμβαίνει, συν ότι θα σου δώσουν κλειδί.

Η κεραία επίσης.. πρέπει να έχει πάρει άδεια από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, εκτός και αν έχει τον αέρα δικό του.

Συμβουλέψου μηχανικό για την μόνωση και ρώτα τον συμβολαιογράφο να δεις αυτά που σου είπα. Στη ζημιά που έχεις πάθει θα πληρώσουν όλοι θέλουν δεν θέλουν.

Δημοσ.

μαθαινεις σε ποιον ανηκει η ταρατσα στα χαρτια...στο συμβολαιο σου θα το γραφει σε ποιον ανηκει( αν αγορασες το σπιτι)...

συμβολαιογραφος και κανονισμο που λεει παραπανω θεωρω θα ναι χαμενα(αν ειναι παλια πολ.κια)...

η μουχλα δεν δημιουργειτε μονο απο την κακη μονωση αλλα και απο τον μη αερισμο του διαμερισματος σου + κακη/καθολου θερμανση το χειμωνα...

αν ξερεις οτι το νερο μαζευετε /λιμναζει μονο στο σημεριο της ταρατσας που απο κατω ειναι το δωματιο του γιου σου ,αλλαζει το θεμα και το θεμα μονωσης...

υ.γ. πες μου οτι εχει και αδεια στα fm αθηνα... :P

Δημοσ.

σε ολες σχεδον τις πολυκατοικιες υπαρχει αερας στην ταρατσα για καθε διαμερισμα... "λογικα και στην δικια σου"

οποτε σπας την πορτα και κανεις την δουλεια σου..  και μετα ζητας κλειδι

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!!

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκριση σας,

Η ταράτσα αποτελεί κοινόχρηστο χώρο, όλων των ενοίκων (το σπίτι αποτελεί ιδιόκτητη κατοικία), μάλιστα παρόλο που δεν ανήκει σε κανέναν ο χώρος ο αδερφός μου έχει χτίσει δίχως τη σύμφωνη γνώμη μας στην ταράτσα, και έμαθα από τον δικηγόρο μου ότι μπορώ να κινηθώ νομικά σε περίπτωση που μου απαγορεύσει διέλευση στην ταράτσα. Εγώ μένω στον δεύτερο όροφο, δεν αποτελεί επίσης δίοδο κινδύνου η ταράτσα; (ρωτάω γιατί σκέφτομαι να ζητήσω εισαγγελική παρέμβαση).

Παρόλο που δεν θέλω να εξωθήσω το θέμα στα άκρα, η κατάσταση δημιουργήθηκε με την ανέγερση της κεραίας (εκπέμπει στα AM όχι στα FM δυστυχώς φίλε kage) δημιουργεί παρεμβολές στις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού (τηλέφωνα, δρομολογητές (router) καθώς και στους υπολογιστές μας (ακούω την εκπομπή από τα ηχεία και μπλοκάρει η λειτουργία της οθόνης μου (TFT)) και λόγω του φόβου μην πειράξω τα καλώδια και τον εξοπλισμό του, ή μην ανεβάσω το σκυλάκι μου στην ταράτσα μου στέρησαν την πρόσβαση.

Μάστορα που φώναξα εκτίμησε ότι το βάψιμο μόνο στο σπίτι με υλικό που μένει (κρατάει 5 χρόνια) πηγαίνει στα πέντε κατοστάρικα. Αποφάσισα να γράψω εδώ (έχοντας διαβάσει κάποια παρόμοια περιστατικά) γιατί 2 χρόνια τώρα αυτή η κατάσταση δεν έβγαζε κάπου με τη μούχλα κάθε χειμώνα .. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι, για το χρόνο και τις άμεσες απαντήσεις σας!! Να έχετε ένα όμορφο μεσημέρι

Δημοσ.

αν κανει τετοιες παρεμβολες ειτε λειτουργει τον εξοπλισμο του περαν της επιτρεπομενης ισχυος, ειτε εχει κανει μη προβλεπομενη εγκατασταση

για αρχη, εχει αδεια ραδιοερασιτεχνη? και τι αδεια συγκεκριμενα? υπαρχουν διαφορετικα επιτρεπομενα επιπεδα εκπομπης και επιτρεπομενες συχνοτητες για καθε αδεια

επισης μπορεις να ρωτησεις την ΕΕΤΤ που ειναι αρμοδια για τετοια θεματα, να ελεγξει την αδεια του, την εγκατασταση και τα επιπεδα εκπομπης

• Like 1
Δημοσ.

Κυνήγησε το δίκιο σου, γιατί μου φαίνεται ότι σε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. ΔΕΝ έχουν κανένα δικαίωμα να σου αποκλείσουν την πρόσβαση στην ταράτσα,, αφού είναι έτσι όπως τα γράφεις.

Και κυνήγησε το θέμα της κεραίας.. 

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι επειδή ο ένας είναι ο αδερφός σου και ο άλλος ο πατέρας σου, νομίζουν ότι σε έχουν του χεριού τους. Έπρεπε να πας σε δικηγόρο από την 1η μέρα, και πολύ το καθυστέρησες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...