Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, βρήκα σε ένα παράθυρο του σπιτιού αυτές τις φωλιές εντόμων, ξέρει κανείς τι είδος εντόμου κάνει αυτές τις φωλιές?

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Pic or didn't happen.

Συγνώμη ανεβασα τις εικονες απο την αφαρμογη για iOS αλλα για καποιο λογο αποτι φαινεται δεν τις διχνει.. Θα προσπθησω παλι.

<p></p>

Δημοσ.

Σφήκες

Είσαι σίγουρος? Όπου κι αν έψαξα στο google για φωλιά σφήκας δεν βρήκα κάτι παρόμιο...

Δημοσ.

Εάν είναι τέτοιες (επειδή ούτε εγώ μπόρεσα να δω καλά) :

dsc_0037.jpg

τότε είναι από αυτό:

mud_dauber.png

Δεν επιτίθεται σε ανθρώπους, είναι όμως λίγο φωβιστικό στην όψη :P 

• Like 2
Δημοσ.

Εγω ειχα δει κατι λασπωμενα μικρα στρογγυλα αυγα που ειχαν χωσει πουλια στην εσοχη του παραθυρου της σιτας.

Χωρίς να μπορώ να δω τις φωτο σφηκα-σκουρκος εκτιμώ. Κατέστρεψε τις αν μπορείς κ προσοχή μη σου επιτεθούν

Με φλογοβολο για να ειναι σιγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω ειχα δει κατι λασπωμενα μικρα στρογγυλα αυγα που ειχαν χωσει πουλια στην εσοχη του παραθυρου της σιτας.

Με φλογοβολο για να ειναι σιγουρος.

Τα έβγαλα άδεια ήταν... Έχω την απορία βέβαια που πήγε το έντομο που βγήκε από αυτά διότι στο παράθυρο έχουμε σίτα (πυκνή) οπότε αποκλίεται να έφυγε!

Ακόμα δεν μπορείτε να δείτε τις εικόνες που τις ανέβασα από το dropbox?

Δημοσ.

Οι φωτογραφίες σου ακόμα δεν φαίνονται. Πάντως μην ανησυχείς. Κρίνοντας από το thumbnail της πρώτης σου φωτό, πρόκειται όντως για το έντομο που αναφέρεται στο post #7, τον λεγόμενο "χτίστη". 

Συγγενεύει μεν με τις σφήκες, αλλά δεν είναι επιθετικό. Τις φωλιές τις βρήκες άδειες, διότι δεν τις χρησιμοποιεί ως κατοικία, αλλά για να εναποθέσει τα αυγά του. Μόλις οι προνύμφες ενηλικιωθούν, απλά φεύγουν. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...