Moderators Spect~ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Στην Κέρκυρα την έκανε το πασυφθεα Αν το έχεις ακούσει
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 ειναι τοσοι συλλογοι που εχει χαθει η μπαλα.αλλα ναι ειναι εθελοντικα εργα που μετρανε πολυ.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 και γω ειμαι 50-50 με τον εθελοντισμο. Πλεον θεωρω οτι στο μεγαλυτερο ποσοστο δεν υπαρχει "εθελοντισμος" αλλα εκμεταλευση των εθελοντων για κερδος των διοργανοτων στο χερι μας ειναι να ξεχωριζουμε τις καταστασεις και να διαλεγουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Φαντάζομαι εννοείς τύπου aiesec ε? Δεν το έχω κάνει γιατί δεν μου ταίριαζε, αλλά ξέρω άτομα που το έκαναν ως φοιτητές και τους άρεσε πάρα πολύ. Εχουμε χαθεί βέβαια τώρα ώστε να τους ρωτήσω λεπτομέρειες, αλλά έχει site και πρέπει να έχει και γκρουπ στο φβ που θα μπορουσες να ρωτησεις ατομα που εχουν παει. Η aiesec δεν κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα. Υπάρχει volunteering, αλλά τελείως διαφορετικού στυλ. Είναι περισσότερο exchange programme που κάνει promote και build up το leadership, entrepreneurship κτλ
skiabox Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Στη Γερμανία η πυροσβεστική είναι οργανωμένη σε εθελοντική βάση. Δηλαδή δουλεύει μόνο με εθελοντές.
poulinos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2015 και εδω εχουμε αρκετους εθελοντες οχι στην ιδια την πυροσβεστικη αλλα ξερεις σε κεντρα επιτηρησης και να βοηθησουν σε περιπτωση φωτιας.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 οτι πχ ψαχνουν κοροιδα καποιοι με σκοπο να μην δωσουν λεφτα.ενα απλο παραδειγμα.ολυμπιακοι αγωνες.ζητησαν απο τον κοσμο να δηλωσει εθελοντισμο για ναμην πληρωσουν εξοδα για αυτο.ως εδω καλο ακουγεται και λες why not.αλλα η προταση δεν τελειωνει εκει οποτε την ξαναλεω ολοκληρη.ζητησαν απο τον κοσμο να δηλωσει εθελοντισμο για να μην πληρωσουν εξοδα ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.οχι τετοιος εθελοντης κοροιδο δεν παω.αυτο εννοει ο χρηστης.αν ηταν εξωτερικο ναι αλλα στην ελλαδα που ειναι ποιος θα κλεψει τα περισσοτερα μια που οι ολυμπιακοι στοιχισαν απειρα λεφτα οχι να λειπει το βυσσινο. Προφανώς δεν είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του ο ts όταν έγραφε Εδώ και χρόνια ακούω όλο κ πιο πολύ για τον εθελοντισμό στη Ευρώπη η σε όλο τον κόσμο. Βλέπω ταξίδια που έχουν πάει μέσω προγραμμάτων, σε καμπινκ, σε επαρχίες ,σε πόλης κτλ αλλά επειδή είμαι τελείως άσχετος με αυτό το θέμα θα ήθελα να γράψει κάποιος , που είναι εγγεγραμμένος σε κάποια οργάνωση η που έχει μια σχετική εμπειρία, την εμπειρία του πως πέρασε κτλ. Υπάρχει κάποιο φόρουμ που γράφουν τις εμπειρίες τους? Με τι ακριβώς ασχολούνται όταν πάνε σε κάποιο μέρος? Κάποιος που ασχοληται πρώτη φορά, χωρίς πολλές γνώσεις, εμπειρίες και με λίγα αγγλικά, που θα ήταν καλύτερα να πάει? Άρα εδώ δεν μιλάμε για λύση σε πρόβλημα ανεργίας. Μιλάμε (κυρίως) για αλτρουϊστικές κινήσεις σε χώρες που χρειάζονται βοήθεια.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 οτι πχ ψαχνουν κοροιδα καποιοι με σκοπο να μην δωσουν λεφτα.ενα απλο παραδειγμα.ολυμπιακοι αγωνες.ζητησαν απο τον κοσμο να δηλωσει εθελοντισμο για ναμην πληρωσουν εξοδα για αυτο.ως εδω καλο ακουγεται και λες why not.αλλα η προταση δεν τελειωνει εκει οποτε την ξαναλεω ολοκληρη.ζητησαν απο τον κοσμο να δηλωσει εθελοντισμο για να μην πληρωσουν εξοδα ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΦΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ.οχι τετοιος εθελοντης κοροιδο δεν παω.αυτο εννοει ο χρηστης.αν ηταν εξωτερικο ναι αλλα στην ελλαδα που ειναι ποιος θα κλεψει τα περισσοτερα μια που οι ολυμπιακοι στοιχισαν απειρα λεφτα οχι να λειπει το βυσσινο. Εμμ σε κάθε ολυμπιάδα ζητούνται εθελοντές για τα ίδια πράγματα που κάνανε και οι δικοί μας το 2004, δεν είναι εκμετάλλευση, έτσι γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το Ρίο θα κάνουν recruit 70.000 άτομα εθελοντές.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Εμμ σε κάθε ολυμπιάδα ζητούνται εθελοντές για τα ίδια πράγματα που κάνανε και οι δικοί μας το 2004, δεν είναι εκμετάλλευση, έτσι γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το Ρίο θα κάνουν recruit 70.000 άτομα εθελοντές. ναι δεν διαφωνω.απλα υπαρχει μια μεγαλη διαφορα.στην ελλαδα ποσα λεφτα φαγωθηκαν στο πλαι και τι κονδυλια βγηκαν για τους ολυμπιακους αγωνες και ποσα φαγωθηκαν.οχι δεν παω εθελοντης εκει να κανω τον μαμακα και καποιοι αλλοι που καθονται σε καρεκλες να παιρνουν εκατομμυρια.σε αλλες χωρες ναι μπορει να ειναι διαφορετικα και να μην υπαρχουν πολλα λεφτα σαν χωρα ή να μην γινονται τετοιες διαφθορες.δεν ξερω αλλα σε ολυμπιακους αγωνες δεν θα πηγαινα.ξεχασα σου διναν και δωρο και ρουχαλακια. Προφανώς δεν είχε αυτό ακριβώς στο μυαλό του ο ts όταν έγραφε Άρα εδώ δεν μιλάμε για λύση σε πρόβλημα ανεργίας. Μιλάμε (κυρίως) για αλτρουϊστικές κινήσεις σε χώρες που χρειάζονται βοήθεια. ναι δεν ξερω τι ειχε στο μυαλο του ο ts για το θεμα εθελοντισμο.υπαρχουν πολλες κατηγοριες και εγω απλα εγραψα πανω σε μια δυο.αυτα τωρα που ειναι εθελοντισμος οπως ειπαν τα παιδια στο εξωτερικο και διαφορα τετοια δεν τα γνωριζω.αυτο ειναι αλλη μορφη εθελοντισμου με σχεση αυτη που ειπα εγω που δεν εχω αποψη. αν θελει ας μας πει ο ts τι ακριβως σκεφτεται για να του πουμε πιο συγκεκριμενα.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 ναι δεν διαφωνω.απλα υπαρχει μια μεγαλη διαφορα.στην ελλαδα ποσα λεφτα φαγωθηκαν στο πλαι και τι κονδυλια βγηκαν για τους ολυμπιακους αγωνες και ποσα φαγωθηκαν.οχι δεν παω εθελοντης εκει να κανω τον μαμακα και καποιοι αλλοι που καθονται σε καρεκλες να παιρνουν εκατομμυρια.σε αλλες χωρες ναι μπορει να ειναι διαφορετικα και να μην υπαρχουν πολλα λεφτα σαν χωρα ή να μην γινονται τετοιες διαφθορες.δεν ξερω αλλα σε ολυμπιακους αγωνες δεν θα πηγαινα.ξεχασα σου διναν και δωρο και ρουχαλακια . Σε όλους τους Ολυμπιακούς τρώνε, ανεξαρτήτως χώρας, αυτό είναι standard. Για να πάρεις Ολυμπιακούς πρέπει να έχεις budget δισεκατομμυριών, οπότε το πολύ φτωχές χώρες δεν παίζει καν. Ξαναλέω ότι το volunteering είναι κάτι σαν παράδοση πλέον στους Ολυμπιακούς και γι'αυτό και η πιθανότητα να επιλεχτείς είναι ελάχιστη, καθώς η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Το ότι κάποιοι έχουν φάει εκατομμύρια και κάθονται σε καρέκλες, δεν μπορώ να το συλλάβω ως επιχείρημα έναντι του εθελοντισμού στους Ολυμπιακούς. Αν είναι έτσι να μην πηγαίναμε και στην Αφρική, αφού ως γνωστόν οι πρόεδροι των περισσότερων κρατών τρώνε με χρυσά κουτάλια και αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει από την πείνα και τις αρρώστιες. Είναι αυτή νοοτροπία; Επίσης, αν και άσχετο με τον εθελοντισμό, το να έχεις συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς έστω και ως εθελοντής είναι πολύ μεγαλό + για το παλμαρέ σου.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ένα site από google http://www.globalvolunteernetwork.org/ Και από το καρακλασικό go-to wikipedia (το αγγλικό πάντα που έχει αναλύσεις, references και λιγότερο γενικά bias) Volunteering is generally considered an altruistic activity where an individual or group provides services for no financial gain. Volunteering is also renowned for skill development, and is often intended to promote goodness or to improve human quality of life. Volunteering may have positive benefits for the volunteer as well as for the person or community served.[1] It is also intended to make contacts for possible employment. Many volunteers are specifically trained in the areas they work, such as medicine, education, or emergency rescue. Others serve on an as-needed basis, such as in response to a natural disaster. https://en.wikipedia.org/wiki/Volunteering Για τέτοιους προορισμούς τα εμβόλια φτάνουν τα 7-8 σε αριθμό. Διαφορετικό οικοσύστημα, διαφορετικές ασθένειες, απαιτεί μια προμελέτη για τα dos and don'ts σε εκείνα τα μέρη Γνωστοί μου (Άγγλοι) είχαν κάνει κάτι τέτοιο κάποιες μέρες ενός καλοκαιριού. Επειδή ήταν Χριστιανοί, αυτοί πήγαν μέσω εκκλησίας κι αν θυμάμαι καλά, είχαν κάνει έρανο για να μαζέψουν κάποιο ποσόΣτο world party είχε δείξει εθελοντισμό. Από το 42 λεπτό στο βίντεο είναι το κομμάτι
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Σε όλους τους Ολυμπιακούς τρώνε, ανεξαρτήτως χώρας, αυτό είναι standard. Για να πάρεις Ολυμπιακούς πρέπει να έχεις budget δισεκατομμυριών, οπότε το πολύ φτωχές χώρες δεν παίζει καν. Ξαναλέω ότι το volunteering είναι κάτι σαν παράδοση πλέον στους Ολυμπιακούς και γι'αυτό και η πιθανότητα να επιλεχτείς είναι ελάχιστη, καθώς η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη. Το ότι κάποιοι έχουν φάει εκατομμύρια και κάθονται σε καρέκλες, δεν μπορώ να το συλλάβω ως επιχείρημα έναντι του εθελοντισμού στους Ολυμπιακούς. Αν είναι έτσι να μην πηγαίναμε και στην Αφρική, αφού ως γνωστόν οι πρόεδροι των περισσότερων κρατών τρώνε με χρυσά κουτάλια και αφήνουν τον κόσμο να πεθαίνει από την πείνα και τις αρρώστιες. Είναι αυτή νοοτροπία; Επίσης, αν και άσχετο με τον εθελοντισμό, το να έχεις συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς έστω και ως εθελοντής είναι πολύ μεγαλό + για το παλμαρέ σου. προσωπικα παντα.αλλο να παω στην αφρικη που λες να κανω ενα ανθρωπιστικο εργο .τονιζω την λεξη ανθρωπιστικο παρα να παω στους ολυμπιακους αγωνες για να εξυπηρετησω αθλητες και ολη την high class.να παω σαν εθελοντης πρωτων βοηθειων ναι ευχαριστως αλλα να παω σε στυλ απο εκει η εξοδος απο εδω η εισοδος και δεν ξερω τι αλλο nope. οταν μιλαμε για πρωτες βοηθειες ναι για μενα αλλαζει το πραγμα.η οπως γραφουν οι πιο πανω για εκμαθηση κτλ.αλλα το χαμαλικι στυλ επειδη δεν θελουν καποιοι να πληρωσουν Nope. πχ δες αυτο http://www.georgakopoulos.org/work/personal/athens2004/ που βρηκα τυχαια ο οποιος γραφει. Η δουλειά που είχα να κάνω ως εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ήταν να βοηθώ τους ξένους δημοσιογράφους στο μίνι "κέντρο τύπου" του "χωριού" στην περίπτωση που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα τερματικά που υπήρχαν εκεί για να δουν τα αποτελέσματα των αθλημάτων, ή να τυπώσουν τίποτα χαρτιά, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειάζονταν. ------------------------------------------------------------ οκ δεν θα πηγαινα απλα.δεν το θεωρω ανθρωπιστικο εργο ουτε οικολογικο .εχω παει ως εθελοντης σε τριαθλον σαν safety diver μην γινοταν κατι με καποιον εχω παει να προσεχω παιδακια σε πισινα σαν Lifeguard, τα οποια τα θεωρω πιο ωραια γιατι εχουν να κανουν με την ασφαλεια και οχι να κανω χαμαλικι.επισης σε διαφορα Project απο απλα μεχρι πιο πολυπλοκα για καθαρισμο βυθου ειτε ρηχα ειτε πιο βαθια.
totem_lost Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Για τέτοιους προορισμούς τα εμβόλια φτάνουν τα 7-8 σε αριθμό. Διαφορετικό οικοσύστημα, διαφορετικές ασθένειες, απαιτεί μια προμελέτη για τα dos and don'ts σε εκείνα τα μέρη Εντάξει σε μερικές χώρες τις Αφρικής είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά όχι παντού. Στις χώρες της Νοτιο Ανατολικής Ασίας θα χρειαστείς κυρίως υπατίτιδα και τύφο. Τώρα τα υπόλοιπα μπορείς με κοινή λογική να τα αποφύγεις (πχ δεν απλώνουμε χέρι σε οτι ζώο βρούμε στο δρόμο, δεν τρώμε οτι πουλάνε στα πεζοδρόμια κτλ).
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Κατά τη γνώμη μου κακώς "μπαίνουν" οι ολυμπιακοί (Ελλάδας ή άλλων χωρών) στο θέμα περί εθελοντισμού. Οι σύγχρονοι ολυμπιακοί με τους σπόνσορες, τις παράτες, τις μίζες (σε εργολάβους, πολιτικούς και "αθάνατους"), τα pins, κλπ δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς του 1896 (δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να μιλήσω, πολύ περισσότερο να συγκρίνω, με αυτούς τις αρχαίας ελλάδας). Και μόνο το γεγονός ότι το πιο σημαντικό για πολλούς (και το μεγαλύτερο κόστος από οποιδήποτε άλλο μέρος τους) είναι οι τελετές έναρξης και λήξης, το (μη αθλητικό) θέαμα δηλαδή, λέει πολλά. Ο εθελοντισμός λοιπόν σε αυτή τη διοργάνωση είναι απλά μια "παράδοση" που εξυπηρετεί ($$$) τη διοργάνωση και κάνει και τους εθελοντές να περνάνε γενικά καλά (να έχουν κάτι να θυμούνται στο στυλ "ήμουν κι εγώ εκεί"). Τα λέω αυτά "εκ των έσω" αφού συμμετείχα ως εθελοντής στους ολυμπιακούς. Για να μην παρεξηγηθώ, πέρασα πολύ καλά κι έχω όμορφες αναμνήσεις αλλά και φίλους από τότε. Και θα το ξανάκανα. Επειδή όμως πριν από αυτό είχα συμμετάσχει 3 φορές σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό (όχι σε ολυμπιακούς) αλλά και σε άλλες δραστηριότητες εντός Ελλάδος (πχ πυροφύλαξη) θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ολυμπιακοί δεν έχουν ουδεμία σχέση. Προσωπικά μάλιστα θα προτιμούσα να μην χρησιμποιούνταν καν η λέξη "εθελοντής" όταν μιλάμε για Ολυμπιακούς. Και αυτό γιατί αν και είμασταν εθελοντές (με την έννοια ότι κανείς δεν μας ανάγκασε ή μας πλήρωσε) η προσφορά μας αφορούσε μια ελιτίστικη (απ' όπου και να το πιάσεις) διοργάνωση και σίγουρα όχι μια δράση προσφοράς προς κάποιο αναξιοπαθή, κάποιον άπορο ή εστω το περιβάλλον.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Εμ αθλητική διοργάνωση ειναι, ειναι δυνατόν να ηταν αυτο που λες;. Εθελοντής (επισήμως) είσαι αφού δεν πληρώνεσαι και προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις