poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Κατά τη γνώμη μου κακώς "μπαίνουν" οι ολυμπιακοί (Ελλάδας ή άλλων χωρών) στο θέμα περί εθελοντισμού. Οι σύγχρονοι ολυμπιακοί με τους σπόνσορες, τις παράτες, τις μίζες (σε εργολάβους, πολιτικούς και "αθάνατους"), τα pins, κλπ δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς του 1896 (δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να μιλήσω, πολύ περισσότερο να συγκρίνω, με αυτούς τις αρχαίας ελλάδας). Και μόνο το γεγονός ότι το πιο σημαντικό για πολλούς (και το μεγαλύτερο κόστος από οποιδήποτε άλλο μέρος τους) είναι οι τελετές έναρξης και λήξης, το (μη αθλητικό) θέαμα δηλαδή, λέει πολλά. Ο εθελοντισμός λοιπόν σε αυτή τη διοργάνωση είναι απλά μια "παράδοση" που εξυπηρετεί ($$$) τη διοργάνωση και κάνει και τους εθελοντές να περνάνε γενικά καλά (να έχουν κάτι να θυμούνται στο στυλ "ήμουν κι εγώ εκεί"). Τα λέω αυτά "εκ των έσω" αφού συμμετείχα ως εθελοντής στους ολυμπιακούς. Για να μην παρεξηγηθώ, πέρασα πολύ καλά κι έχω όμορφες αναμνήσεις αλλά και φίλους από τότε. Και θα το ξανάκανα. Επειδή όμως πριν από αυτό είχα συμμετάσχει 3 φορές σε προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό (όχι σε ολυμπιακούς) αλλά και σε άλλες δραστηριότητες εντός Ελλάδος (πχ πυροφύλαξη) θέλω να ξεκαθαρίσω ότι οι Ολυμπιακοί δεν έχουν ουδεμία σχέση. Προσωπικά μάλιστα θα προτιμούσα να μην χρησιμποιούνταν καν η λέξη "εθελοντής" όταν μιλάμε για Ολυμπιακούς. Και αυτό γιατί αν και είμασταν εθελοντές (με την έννοια ότι κανείς δεν μας ανάγκασε ή μας πλήρωσε) η προσφορά μας αφορούσε μια ελιτίστικη (απ' όπου και να το πιάσεις) διοργάνωση και σίγουρα όχι μια δράση προσφοράς προς κάποιο αναξιοπαθή, κάποιον άπορο ή εστω το περιβάλλον. με καλυψες απολυτα στο πως το βλεπω και εγω.ακριβως ετσι. Εμ αθλητική διοργάνωση ειναι, ειναι δυνατόν να ηταν αυτο που λες;. Εθελοντής (επισήμως) είσαι αφού δεν πληρώνεσαι και προσφέρεις τις υπηρεσίες σου. Ναι εισαι εθελοντης μεν αλλα δεν συνισφερεις σε καποιον που εχει πχ αναγκη οπως με τα αγγλικα ουτε κανεις καποιο καλο στο περιβαλλον.εθελοντης αγγαρειομαχος
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Εγώ ως αθλήτρια το βλέπω διαφορετικά. Προφανώς, και ο εθελοντισμός που αποσκοπά στη βοήθεια των underprivileged, του περιβαλλοντος κτλ ειναι πολυ πολυ πιο σημαντικός. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν χρειαζεται και αυτού του είδους εθελοντισμός στις αθλητικές διοργανώσεις
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Εγώ ως αθλήτρια το βλέπω διαφορετικά. Προφανώς, και ο εθελοντισμός που αποσκοπά στη βοήθεια των underprivileged, του περιβαλλοντος κτλ ειναι πολυ πολυ πιο σημαντικός. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν χρειαζεται και αυτού του είδους εθελοντισμός στις αθλητικές διοργανώσεις για την βοηθεια αυτων ναι.αλλα για βοηθεια οπως ειδες πιο πανω το παραδειγμα που ο αλλος βοηθουσε δημοσιογραφους απλα ποτε.let them burn.
LifeAndHope Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ωραία μπίζνα έχουν βρει αυτοί που ψάχνουν για κορόιδα ώστε να δουλέψουν αυτά χωρίς λεφτά.Με κάτι εθελοντισμούς και πρακτικές κάνει σήμερα κάποιος χρήμα αφού υπάρχουν πολλά θύματα απ'ότι φαίνεται.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Ωραία μπίζνα έχουν βρει αυτοί που ψάχνουν για κορόιδα ώστε να δουλέψουν αυτά χωρίς λεφτά.Με κάτι εθελοντισμούς και πρακτικές κάνει σήμερα κάποιος χρήμα αφού υπάρχουν πολλά θύματα απ'ότι φαίνεται. iσχυει και δεν ισχυει αναλογως το case.αν πχ μαζευτειτε 10 ατομα και καθαρισετε μια παραλια δεν ειναι μπιζνα.απλα διορθωνεις τις βλακειες που κανουν αλλοι και που στην πραξη αν δεν γινει εθελοντικα δεν θα γινει ποτε κανονικα
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Εγώ ως αθλήτρια το βλέπω διαφορετικά. Προφανώς, και ο εθελοντισμός που αποσκοπά στη βοήθεια των underprivileged, του περιβαλλοντος κτλ ειναι πολυ πολυ πιο σημαντικός. Αυτο δεν σημαίνει οτι δεν χρειαζεται και αυτού του είδους εθελοντισμός στις αθλητικές διοργανώσεις Θα συμφωνήσω ως προς τις αθλητικές (γενικότερα) διοργανώσεις που λες. Εδώ βλέπουμε ότι πολλοί αθλητές/ομάδες προπονούνται, συμμετέχουν, προμηθεύονται εξοπλισμό από το υστέρημά τους χωρίς καμιά βοήθεια από πουθενά. Σίγουρα χρειάζονται και τους αξίζει κάθε βοήθεια. Οι σύγχρονοι ολυμπιακοί όμως, αν και αποτελούν το όνειρο κάθε αθλητή (και μη), δεν παύουν να είναι μια διοργάνωση περιστοιχισμένη από χρήμα και πολιτική με τους εθελοντές, τη φλόγα και τα αθλητικά ιδεώδη να αποτελούν την τέλεια κάλυψη
LifeAndHope Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 iσχυει και δεν ισχυει αναλογως το case.αν πχ μαζευτειτε 10 ατομα και καθαρισετε μια παραλια δεν ειναι μπιζνα.απλα διορθωνεις τις βλακειες που κανουν αλλοι και που στην πραξη αν δεν γινει εθελοντικα δεν θα γινει ποτε κανονικα Σε αυτό συμφωνώ όπως και το να φροντίζεις αδέσποτα.Όμως στα site που αναφέρθηκαν (συγκεκριμένα το workaway) διάβασα μια αγγελία που έψαχνε κάποιος στη Νορβηγία να του κτίσουν το σπίτι και τον κήπο (σε αντάλλαγμα αυτός θα τους φιλοξενούσε,wow) και καράφλιασα.
totem_lost Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 (συγκεκριμένα το workaway) διάβασα μια αγγελία που έψαχνε κάποιος στη Νορβηγία να του κτίσουν το σπίτι και τον κήπο (σε αντάλλαγμα αυτός θα τους φιλοξενούσε,wow) και καράφλιασα. Όπως είπαμε, οι ανάγκες κάθε χώρας διαφέρουν σαν την μέρα με την νύχτα. Δεν νομίζω οτι η Νορβηγία έχει ανάγκη από σοβαρό εθελοντισμό.
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Σε αυτό συμφωνώ όπως και το να φροντίζεις αδέσποτα.Όμως στα site που αναφέρθηκαν (συγκεκριμένα το workaway) διάβασα μια αγγελία που έψαχνε κάποιος στη Νορβηγία να του κτίσουν το σπίτι και τον κήπο (σε αντάλλαγμα αυτός θα τους φιλοξενούσε,wow) και καράφλιασα. αυτος δινει διακοπες ή σε καποιον που ψαχνει δουλεια την ευκαιρεια να εχει για λιγο καιρο ενα σπιτι μεχρι να βρει δουλεια σε ανταλλαγμα αυτο.ναι ειναι λιγο .......εκμεταλευση ειδικα για αυτην την χωρα αφου υπαρχουν και hospitality staff που μπορεις να μεινεις χωρις να κανεις του καθενος τα θεληματα.αυτα θα υπαρχουν παντα.δηλαδη πολλοι θα προσπαθησουν να βγαλουν κερδος με τον εναν ή τον αλλο τροπο. μου θυμιζει αγγελια που εγραφε καποιος.ζητω να μου δωσουν σπιτι να μεινω δωρεαν (ηθελε να εχει 2 υπνοδωματια) και εγω θα πληρωνω τον ενφια
haris_216 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Σε αυτό συμφωνώ όπως και το να φροντίζεις αδέσποτα.Όμως στα site που αναφέρθηκαν (συγκεκριμένα το workaway) διάβασα μια αγγελία που έψαχνε κάποιος στη Νορβηγία να του κτίσουν το σπίτι και τον κήπο (σε αντάλλαγμα αυτός θα τους φιλοξενούσε,wow) και καράφλιασα. Είναι θέμα οπτικής. Υπάρχουν πολλοί που το βλέπουν στο στυλ ότι θα δουν μια άλλη Νορβηγία (προφανώς αυτός με το σπίτι θα είναι σε κάποιο χωριό και όχι μεγαλούπολη), θα συναναστραφούν με ντόπιους και γενικότερα θα έχουν μια πιο ρεαλιστική και λιγότερο καρτ-ποσταλιστική εικόνα του τόπου. Προσωπικά δεν θα απέρριπτα την ιδέα, κάποια χρόνια πίσω (τώρα λόγω οικογένειας και υποχρεώσεων τα πράγματα είναι πιο ζόρικα). Όταν πριν καμιά 20αρια χρόνια ήμουν εθελοντής σε ένα project σε χωριό στην κεντρική Γαλλία πέρασα φοβερά. Γνώρισα άτομα από άλλες χώρες (η ομάδα μου), συναναστραφήκαμε με τους ανθρώπους της περιοχής, φάγαμε στα σπίτια τους (από εκεί άρχισε να μου αρέσει και το κρέας λιγότερο ψημένο κατά την γαλλική κουζίνα), γνώρισα τον "τρελλό" της περιοχής που είχε φτιάξει το σπίτι του και το σκεπτικό του σα να ζούσε στην εποχή της Μαρίας Αντουαννέτας, πήγα σε κονσέρτο αναγεννησιακής μουσικής σε παλιά εκκλησία και πολλά άλλα. Και όλα τα παραπάνω ήταν η καθημερινή εκδοχή της ζωής στην περιοχή και όχι το τουριστικό πακέτο που συνήθως "παίρνεις" επισκεπτόμενος το Παρίσι. Δεν λέω ότι το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Απλά υπάρχει το ένα και το άλλο και ο καθένας μπορεί να διαλέξει. Προσωπικά είπα στην πιο νεαρή ηλικία να κάνω αυτά που ενδεχομένως έχουν και κάποια κούραση και να αφήσω τα πιο "εύκολα" (ταξίδια σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις) για αργότερα.
bluesattack Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 διάβασα μια αγγελία που έψαχνε κάποιος στη Νορβηγία να του κτίσουν το σπίτι και τον κήπο (σε αντάλλαγμα αυτός θα τους φιλοξενούσε,wow) και καράφλιασα. Και αν δεν γινει σωστη δουλεια θα κανει και παρατηρησεις λεγοντας οτι εγω σας σπιτωσα ? Στα τσακιδια.Χιλιες φορες να κανω διακοπες στην δικη μου αυλη. Οσο για τον εθελοντισμο απο μια πλευρα ειναι καπως ενοχλητικος αφου συχνα καλυπτει κρατικη αδιαφορια .Αλλα, οι πραγματικα αναξιοπαθουντες ειναι πανω απο συμψηφισους και ιδεολογικες προσεγγισεις (σε αυτο δεν θα συμφωνησουν ολοι).Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για ζητημα πραγματικα ζωης και θανατου (οπως οι γιατροι )
Προτεινόμενες αναρτήσεις