Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα

Σήμερα το πρωί πήγα να βγάλω μια προπληρωμένη κάρτα, πήρα τα απαραίτητα έγγραφα και πήγα στην Πειραιώς να κάνω τις διαδικασίες και μου λένε "Συγνώμη κύριε δεν γίνεται επειδή απαγορεύεται να ανοίγουμε νέους λογαριασμούς. Στέλνω και εγώ αίτημα για έγκριση και μου το απέρριψαν. Τι φάση; Πας να τους ΔΩΣΕΙΣ λεφτά και σου λένε όχι; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Αν ναι έγινε κάτι ή μείνατε ξεκρέμαστοι;

• Like 1
  • Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημερα

Σήμερα το πρωί πήγα να βγάλω μια προπληρωμένη κάρτα, πήρα τα απαραίτητα έγγραφα και πήγα στην Πειραιώς να κάνω τις διαδικασίες και μου λένε "Συγνώμη κύριε δεν γίνεται επειδή απαγορεύεται να ανοίγουμε νέους λογαριασμούς. Στέλνω και εγώ αίτημα για έγκριση και μου το απέρριψαν. Τι φάση; Πας να τους ΔΩΣΕΙΣ λεφτά και σου λένε όχι; Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία; Αν ναι έγινε κάτι ή μείνατε ξεκρέμαστοι;

Ισχύει από τον Ιούλη αυτό, εγώ πήγα να κλείσω ίδιου τύπου λογαριασμό στην ίδια τράπεζα(δεν είχε τίποτα μέσα,ακριβώς μηδέν ευρά μέσα και έτσι δεν έπαιζε τίποτα με την μεταφορά χρημάτων) μέσα Ιούλη και έφαγα άκυρο για αόριστο χρόνο.

Υπομονή.

Δημοσ.

Δε φταίει η τράπεζα στη προκειμένη περίπτωση. Είναι αποτέλεσμα του νόμου για τα καπιταλ κοντρολς. Επιτρέπεται να ανοίγουν μόνο λογαριασμοί μισθοδοσίας κλπ κυρίως. Αυτό γίνεται γιατί δεδομένου πως ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις τράπεζες θέλουν να κρατούν σαν ενδεχόμενο αν χρειαστεί το κούρεμα καταθέσεων πάνω από ενα πόσο και γι αυτό δεν θέλουν οι καταθέτες να ανοίγουν νέους λογαριασμούς για αυτούς και συγγενείς τους και να μοιράζουν τα πόσα που έχουν ώστε να γλυτώσουν από το κούρεμα.

• Like 5
Δημοσ.

Τι να την κανεις την πρόταση πληρωμενη εχουν απαξιωθεί προ cc, βγαλε μισ χρεωστικη

Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό; Τι πλεονέκτημα έχει η Χρεωστική έναντι της Προπληρωμένης;

θέλουν να κρατούν σαν ενδεχόμενο αν χρειαστεί το κούρεμα καταθέσεων πάνω από ενα πόσο και γι αυτό δεν θέλουν οι καταθέτες να ανοίγουν νέους λογαριασμούς για αυτούς και συγγενείς τους και να μοιράζουν τα πόσα που έχουν ώστε να γλυτώσουν από το κούρεμα.

Δεν το είχα σκεφτεί έτσι

• Like 1
Δημοσ.

Καμια επιπλέον χρεωση στην φόρτιση, μεγαλητερη ασφαλεια γιατι βαζεις μονο το ποσοβ της αγορας και αν δεν αγορασεις το αποσύρεις, εκδιδετε ακομα και σημερα σε 5 λεπτα απο την πειραιως, ετε αστα να πανε

Οσο για το δευτερο αυτος ειναι ο κυριως λογος των cc η ανακεφαλαίωση των τραπεζων απο τα λεφτα μας :) τι πρωτότυπο ε?

Δημοσ.

Μπορείς να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό; Τι πλεονέκτημα έχει η Χρεωστική έναντι της Προπληρωμένης;

Η χρεωστική έχει μόνο πλεονεκτήματα γιατί εν συντομία μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις ακριβώς όπως θα χρησιμοποιούσες την προπληρωμενη, χωρίς τα νταβατζιλικια της τελευταίας και με την παραπάνω ευελιξία που προκύπτει από το γεγονός ότι ή χρεωστική έχει από πίσω λογαριασμό.

Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι αν θες να την έχεις ξέχωρα από τα άλλα λεφτά σου χρειάζεται άλλος ένας λογαριασμός.

Η προπληρωμένη βασικά είναι "φόρος ασχετοσύνης" που προωθείται με μάρκετινγκ "ουυυυυ internet hackerzzzzz θα σας πάρουν τα σώβρακααααααααα".

• Like 10
Δημοσ.

Στην ουσία μιλάμε για την ίδια κάρτα απλά χωρίς το κόστος φόρτισης. Καλή φάση. Δηλαδή αν θέλω ανοίγω ένα κενό λογαριασμό και την βάζω εκεί και όταν θέλω να κάνω αγορές βάζω λεφτά όπως θα φόρτιζα την προπληρωμένη;

Δημοσ.

Στην ουσία μιλάμε για την ίδια κάρτα απλά χωρίς το κόστος φόρτισης. Καλή φάση. Δηλαδή αν θέλω ανοίγω ένα κενό λογαριασμό και την βάζω εκεί και όταν θέλω να κάνω αγορές βάζω λεφτά όπως θα φόρτιζα την προπληρωμένη;

Θα το ξαναπούμε ότι δεν ανοίγονται καινούργιοι λογαριασμοί;

Ή θα πας από την τράπεζα να φας πόρτα ξανά και να έρχεσαι να τους ξαναβρίζεις;

• Like 4
Δημοσ.

Καλημερα

Kαλως ηλθες στον κοσμο των capital controls.

Δεν ανοιγονται καινουργιοι λογαριασμοι.

Δημοσ.

Ακριβώς .. 2 λογαριασμοί. Ο Α (με τις οικονομίες σου) και ο Β συνδεδεμένος με την κάρτα (για αγορές). Με το e-banking/phone/mobile banking κάνεις μεταφορές στον λογαριασμό της χρεωστικής όταν είναι να κάνεις αγορές ... έτσι είσαι safe.

Και 'γω πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι τέτοια μανία με τις προπληρωμένες.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χρήση προπληρωμένης είναι σαν "δώρο" (το έχω κάνει) ... σου πάρει περισσότερο τη δώσεις ως δώρο παρά να πεις "δωσε μου ΙΒΑΝ" να σου βάλω λεφτά. Το έχω κάνει σαν δώρο για τη γέννηση παιδιού φίλου όταν δεν είχα ιδέα τι μπορεί να χριεάζεται.

• Like 2
Δημοσ.

Καλημερα

Συγνωμη κιολας αλλα που ζεις ρε συ αυτο ισχυει εδω και ενα μηνα. :P

Επιτρεπονται ανοιγματα νεων λογαριασμων μονο για επιδομα ανεργιας(Οαεδ),για μισθωδοσια,για συνταξη,φυσικα σε αυτα να υπαρχει και αναλογη βεβαιωση που να αιτιολογει το ανοιγμα λογαριασμου.

Επισης δεν επιτρεπεται να προσθεσεις ατομο σε λογαριασμο,αλλα νομιζω γινεται να αφαιρεσεις. Επισης αν θυμαμαι καλα δεν μπορεις να κλεισεις λογαριασμο στο ταμειο.

Δημοσ.

Συγνωμη κιολας αλλα που ζεις ρε συ αυτο ισχυει εδω και ενα μηνα. :P

Επιτρεπονται ανοιγματα νεων λογαριασμων μονο για επιδομα ανεργιας(Οαεδ),για μισθωδοσια,για συνταξη,φυσικα σε αυτα να υπαρχει και αναλογη βεβαιωση που να αιτιολογει το ανοιγμα λογαριασμου.

Επισης δεν επιτρεπεται να προσθεσεις ατομο σε λογαριασμο,αλλα νομιζω γινεται να αφαιρεσεις. Επισης αν θυμαμαι καλα δεν μπορεις να κλεισεις λογαριασμο στο ταμειο.

Πραγματικά δεν ασχολούμαι καθόλου, αν το κάνω θα flip-άρω. Όχι ότι ήμουν ποτέ συχνός επισκέπτης στις τράπεζες αλλά φανταζόμουν ότι τα cc δεν θα είχαν ισχύ σε τέτοια θέματα.

off topic: Ποιά τράπεζα προτείνετε για την χρεωστική;

όταν ανοίξουν για να προλάβω αυτούς που θα πουν οτι δεν γίνεται να βγάλω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...