Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αυτό το επιχείρημα είναι κάτω από την φράση:

Μην λέτε ΑΝΟΗΣΙΕΣ; 

Θα στο πω με άλλα λόγια μπας και το καταλάβεις.

Η φορολογούμενη εταιρεία είναι ΠΕΛΑΤΗΣ του κράτους, του πληρώνει (φόρους) και αγοράζει αυτό που πουλά το κράτος σε μια εταιρεία (το δικαίωμα και την δυνατότητα να επιχειρεί σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον με κανόνες που θα διέπουν την συναλλαγές του).

Όπως ακριβώς κάνει και ένας πελάτης εστιατορίου που πάει να φάει μια μπριζόλα.

Το εστιατόριο λοιπόν δίνει στον πελάτη του την δυνατότητα (= είναι ανοικτό με δημοσιευμένο μενού ότι σερβίρει μπριζόλες) να πάει να φάει Δευτέρα με Παρασκευή (ΣΚ είναι κλειστά). Πάει ο κύριος κακομοίρογλου Παρασκευή να φάει μπριζόλα.

Του λέει το κράτος .... "ξέρετε αφού ήρθαν πολοί να φάνε μπριζόλα σήμερα όχι μόνο δε θα σε σερβίρω αλλά θα με πληρώσεις όσο είναι να με πληρώσεις κανονικά για να σου σερβίρω μια μπριζόλα τη Δευτέρα και θα σου βάλω και ένα πρόστιμο γι' αυτό".

Μπορείς αν θες να φανταστείς το παραπάνω στκηνικό σαν σκετσάκι του ΑΜΑΝ με τον Καλιβάτση σερβιτώρο να τα λέι στον Κανάκη/κακομοίρογλου.

• Like 2
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Και φυσικά, το γεγονός πως η προθεσμία ήταν για 4ς μήνες παραλείπεται... με logical fallacies (δεν υποχρεούσαι να φας μπριζόλα αλλά ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να καταθέσεις δήλωση).

Τι να πω...; 

Δημοσ.

Και φυσικά, το γεγονός πως η προθεσμία ήταν για 4ς μήνες παραλείπεται... με logical fallacies (δεν υποχρεούσαι να φας μπριζόλα αλλά ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να καταθέσεις δήλωση).

ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ,

είναι δηλαδή ένα εστιατώριο που ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ να φας μπριζόλα ..... κλπ κλπ ....  και θα σου βάλω και ένα πρόστιμο γι' αυτό".

Δημοσ.

Whatever it is....

Τελευταία φορά θα υπενθυμίσω... 4ς ΜΗΝΕΣ!

Αλλά, όπως και να έχει, πιο πιθανό είναι να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία παρά να παραδεχθεί κανείς ότι κάνει λάθος σε ένα forum και δη σε αυτό το thread. 

Όπως έγραψα, το μόνο που ελπίζω είναι να παραμείνουν ως έχουν τα πράματα για να εκπαιδευτούν οι πολίτες να είναι στην ώρα τους. 

• Like 2
Δημοσ.

να μην αφηνατε τελευταία στιγμη τις δηλώσεις... τροπος δεν υπάρχει τώρα, παρα μονο αν στηθείτε 4 η ωρα το πρωι και περιμένετε!

(ωρες ωρες νιωθω λακαμας που τα κανω όλα στην ωρα τους και μάλιστα νωρίτερα...)

• Like 2
Δημοσ.

Όπως έγραψα, το μόνο που ελπίζω είναι να παραμείνουν ως έχουν τα πράματα για να εκπαιδευτούν οι πολίτες να είναι στην ώρα τους. 

Αν και έχω κάνει δήλωση και έχω ήδη πληρώει τον (εξαιρετικά μεγάλο θεωρώ) φόρο μου ... μπορείς να μου διευκρινήσεις τη σημαίνει "στην ώρα τους" ? 

Πως δεν είναι "στην ώρα της" μια επιχείρηση σήμερα ? Αν είχα την drlo ΕΠΕ ... πια θα ήταν "η ώρα μου" (φτου φτου φτου !)

Δημοσ.

οταν το κρατος μου δινει μια διορια ... τοτε εγω εχω το δικαιωμα να κανω την δηλωση μου ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΩ μεσα σε αυτη την διορια...

οταν το συστημα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ κατα την διαρκεια της διοριας που μου δοθηκε , τοτε αυτο ειναι θεμα του κρατους. να παει να βαλει σερβερς, να παει να φερει κινεζους τεχνικους και παπαγαλους που λενε την προπαιδεια, δε με νοιαζει.. το συστημα ΠΡΕΠΕΙ να δουλευει και να στηριζει το μεγαλο φορτο ΠΟΥ ΕΞΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ .. οποτε ας κατσουν να φτιαξουν το συστημα σωστα..

το ταξιςνετ δουλευει και το βραδυ.. και τα ξημερωματα.. και κομητης να πεσει θα δουλευει οκ ναι.. ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ λοιπον ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ, ΝΑ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 4 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ θα δουλευει το συστημα, για να την κανουμε ηλεκτρονικα .. και μετα θα παμε για πατσα... ρε που σας βρηκαμε μερικους ρε

Δημοσ.

Και το μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού, της Νέας Υόρκης έχουν σχεδιαστεί για τις αντίστοιχες πόλεις.

Και έχουν ωράρια λειτουργίας από-μέχρι.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι αν ξαφνικά όλο το Λονδίνο αποφασίσει να μετακινηθεί 10 λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου θα πρέπει να υπάρχει η δυναμική να τους μεταφέρει; Και αν όχι, θα μιλάμε για λάθος σύστημα που θέλει τριπλάσιο βαγόνια και 10πλάσιες αποβάθρες;

υγ ξέρω ότι το επιχείρημα είναι κουλό αλλά όταν αρχίζουμε του παραλληλισμούς με μπριζολίδια νομίζω ότι είναι αναπόφευκτη η πτώση επιπέδου των επιχειρημάτων και η αρχή της γραφικότητας

• Like 4
Δημοσ.

Κανένα απολύτως σύστημα παγκοσμίως (από φορολογικό μέχρι...εναέριας κυκλοφορίας) το οποίο έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετεί Χ άτομα δεν παίρνει σαν δεδομένο ότι τα Χ άτομα θα συμπέσουν (καλώς ή κακώς).

Τελεία και παύλα.

Τώρα αν σας βολεύει για κάποιους λόγους να πιστεύετε ότι "μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό" οκ, πάω πάσο.

να πληρωσουν για σερβερ, τωρα τι μετρο μου συγκρινεις εσυ δε καταλαβαινω, ανομοιες καταστασεις

Ενώ η μπριζόλα στην αρχή της σελίδας που βοηθούσε το σκεπτικό σου ήταν οκ σαν επιχείρημα (όμοια κατάσταση) ε;

Γι' αυτό δεν το σχολίασες.

• Like 4
Δημοσ.

TheAccountant, θα σου πω το εξής παράδειγμα.

Σύμφωνα με την δικιά σου λογική, είσαι υποχρεωμένος να τους εξυπηρετήσεις όλους, ακόμα και αν αυτό είναι απλά αδύνατον.

Είναι πελάτες σου, σε πληρώνουν, ήρθαν μέσα στην διορία.

Δεν ειμαι υποχρεωμένος για τιποτα. Εγω δεν ειμαι το κράτος. Απο εκει και πέρα πάντα ηταν ζητημα το taxis και η ανεπάρκεια του. Αν το κράτος θέλει λύσεις υπάρχουν. Υπάρχουν εταιρίες με τις απαραίτητες υποδομές που θα αναλάβουν το οποιο φορτίο τους ζητηθεί. Cloud computing και δεν συμμαζευεται. Επιμένουν στην ανεπάρκεια τους.

Βεβαια ολοι λέτε οτι φταίει η "τελευταια στιγμή" Και τον Ιουλιο τελευταια στιγμή ηταν οταν επεφτε? Τον Ιουνιο?

Ελατε ρε παιδια... Δεν μπορεί να εισαι κράτος, να βασίζεις τα έσοδα σου σε αυτό τον μηχανισμό και να μην κάνεις ουσιαστικές αν οχι ριζικες βελτιώσεις. Σε αντιστοιχες υπηρεσιες σε αλλες χώρες αυτά ειναι ΑΓΝΩΣΤΑ. Εκει δεν κάνουν δηλώσεις? Εκει δεν εχουν περιοδους φορτου? 

Οταν δεν μπορείς, δεν βάζεις τετοιες καταληκτικές ημερομηνιες και πάνω απο ολα δίνεις τον χρόνο που οριζει ο ΝΟΜΟΣ. Αυτοί Ξεκινησαν Μαιο κουτσα στραβά, με καταληξη Ιουλιο, που εξαρχής ολοι οι επαγγελματιες τους ειπαν πως αυτό ειναι ανέκδοτο. Μετά ζόρια το πήγανε Αυγουστο ενώ κανονικά θα επρεπε να ληξει Σεπτεμβριο + τις μέρες αδιαθεσίας του taxis ολο αυτό το διάστημα. Στην ουσία μονοι τους εκβιάζουνε το συστημα. Θα μπορούσαν να φροντίσουν για μια ποιο ομαλή κατάσταση... είτε με τις αλλαγές στις καταληκτικες ημερομηνιες ανα ΑΦΜ, είτε δίνόντας "ευκολιες πληρωμής"... γιατί κακά τα ψέμματα... πολλοι τα αφήνουν τελευταια στιγμή γιατί πολυ απλά θέλουν να καθυστερήσουν την καταβολή φορου αφουν δεν έχουν να πληρώσουν.

Οι εκδικητικές λογικές του τύπου "να πληρώσουν πρόστιμα να μαθουν" δεν παραπέμπουν σε σοβαρό κρατος... 

Δημοσ.

Πες κι ότι τον Μάιο τελευταία στιγμή αλλάξανε την φορολογική νομοθεσία για τα νομικά πρόσωπα... και το taxis έχει προβλήματα όλο το χρόνο, όχι μόνο τώρα... απλά οι περισσότεροι δεν έχουν συχνή επαφή.

• Like 1
Δημοσ.

Μερικοί είστε βαθύτατα νυχτωμένοι. Σας γράφουν επαγγελματίες λογιστές, οι οποίοι δουλεύουν κάθε μέρα με το σάπιο taxisnet, για τα προβλήματα του συστήματος και τα ρίχνετε για μια ακόμα φορά στον "Έλληνα που τα αφήνει όλα για την τελευταία στιγμή". 

Δεν αφορούν όλα τα προβλήματα το capacity των servers ή ό,τι άλλο σχετικό. Για παράδειγμα, ακόμα και σήμερα, οι εφαρμογές του taxisnet βρίθουν από ασαφή σημεία και bugs:

1) Η εφαρμογή π.χ. του Ε2 έχει θέματα με την χρήση συγκεκριμένων χαρακτήρων. Έστω π.χ. πως θέλετε να δηλώσετε ακίνητο, το οποίο καταλαμβάνει περισσότερους του ενός αριθμούς οδού (όδος Παπατρέχα 66-70). Ε, όσο χρησιμοποιείτε το σύμβολο "-", προκύπτει μήνυμα λάθους. Μικρό το κακό θα μου πείτε, ε; Κι όμως όχι. Μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας, τέτοια ζητήματα θα έπρεπε ήδη να έχουν επιλυθεί.

2) Το interface και η δομή γενικότερα των εφαρμογών είναι επιεικώς απαράδεκτες, ό,τι πιο user unfriendly έχω συναντήσει προσωπικά. Γελάνε οι απανταχού GUI σχεδιαστές.

3) Ακόμα και ένα μήνα πριν οι διακομιστές έτρωγαν φρίκες, σχεδόν καθημερινά σε κάποιες περιόδους. Υπήρχε τότε η δικαιολογία του αυξημένου traffic; 

4) Σκηνικά όπως αυτό πέρυσι, όπου με 1 σεντ τόκους υποχρεωνόσουν σε δήλωση αποδείξεων, ή φέτος όπου έγινε ένα μικρό μπάχαλο σχετικά με ποσά για τα οποία δεν υπήρχε αυτή η περιβόητη ηλεκτρονική πληροφόρηση, σας φαίνονται λογικά;

Τα παραπάνω είναι τα πρώτα που θυμήθηκα. Θα μου κατέβουν κι άλλα, που θα πάει. Anyway, το ό,τι δεν συναντάτε ανάλογα προβλήματα εσείς συγκεκριμένα, δεν σημαίνει πως το σύστημα λειτουργεί ομαλά. Είναι απλά βάσανο για τους επαγγελματίες του χώρου, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους πολίτες οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να απευθυνθούν σε λογιστή και σπάνε το κεφάλι τους με αυτή τη γελοιότητα. 

Αν ήταν ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του taxisnet, ίσως έκανα τα στραβά μάτια. Πλέον όμως οι υπεύθυνοι θα έπρεπε να έχουν ήδη φροντίσει, ειδικά μετά το φετινό μπάχαλο των capital controls και ύστερα από τόσα χρόνια παρατήρησης, ώστε να προβούν εγκαίρως στις όποιες βελτιωτικές ενέργειες κρίνονταν απαραίτητες. Δεν ιδρώνει όμως το αυτί τους...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...