JimasGR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Καλησπερα. Φετος ειμαι μαθητης τριτης λυκειου και ειμαι διατεθιμενος να περασω σε καποιο πολυτεχνειο και συγκεκριμενα μηχανολογος ή ηλεκτρολογος μηχανικος. Μου αρεσουν αρκετα οι κατασκευες κατι που αρμοζει στον μηχανολογο μηχανικο αλλα περισσοτερο απο ολα μου αρεσει ο μηχανοκινητος αθλητισμος. Το ενδεχομενο για τεχνικος στο επαλ το εχω ξεγραψει γιατι δεν εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση και το ιεκ αργοτερα πιστευω επισης το ιδιο. Υπαρχει λοιπον καποιο επαγγελμα με αμεση σχεση που να εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση. Ευχαριστω για τον χρονο σας.
Mr_Proper Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Άρα η ερώτηση είναι πάνω στο τι έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση και αν θα ανεχόσουνα να το κάνεις (εφόσον έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση) και όχι τόσο το τι σου ταιριάζει..Να ασχοληθείς με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην ελλάδα + να έχεις καλό μισθό χλωμό το βλέπω (δεν είμαι και τόσο ενημερωμένος για την πιάτσα αλλά πέρα απο χομπίστες φαντάζομαι οι υπόλοιπες θέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα και θα παίζουν ρόλο και τα κονέ απο εκεί και πέρα θα παίζει να ανοίξεις κανένα tuning γκαράζ αλλά δεν ξέρω με την οικονομία όπως πάει πόσους πελάτες θα έχεις)Απο εκεί και πέρα μπόλικο ψωμί απότι ξέρω για αυτά θα βρείς στο dubai και γενικά σε εμιράτα κτλ προσλαμβάνουν κατα κανόνα ξένους με κατάρτιση και έχουν πολλούς αγώνες σε διάφορες κατηγορίες (και επίσης πολύ κόσμο με ακριβά σπορ αμάξια για πιθανούς πελάτες)Και η εμπειρία απο εκεί θα σου δώσει και τα κατάλληλα κονέ αλλά και την σωστή προϋπηρεσία για να σου ανοίξουν και οι υπόλοιπες πόρτες σε Αμερική και Ευρώπη κτλ αν αργότερα αποφασίσεις να αλλάξεις περιβάλλον.
JimasGR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Άρα η ερώτηση είναι πάνω στο τι έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση και αν θα ανεχόσουνα να το κάνεις (εφόσον έχει καλή επαγγελματική αποκατάσταση) και όχι τόσο το τι σου ταιριάζει.. Να ασχοληθείς με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην ελλάδα + να έχεις καλό μισθό χλωμό το βλέπω (δεν είμαι και τόσο ενημερωμένος για την πιάτσα αλλά πέρα απο χομπίστες φαντάζομαι οι υπόλοιπες θέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα και θα παίζουν ρόλο και τα κονέ απο εκεί και πέρα θα παίζει να ανοίξεις κανένα tuning γκαράζ αλλά δεν ξέρω με την οικονομία όπως πάει πόσους πελάτες θα έχεις) Απο εκεί και πέρα μπόλικο ψωμί απότι ξέρω για αυτά θα βρείς στο dubai και γενικά σε εμιράτα κτλ προσλαμβάνουν κατα κανόνα ξένους με κατάρτιση και έχουν πολλούς αγώνες σε διάφορες κατηγορίες (και επίσης πολύ κόσμο με ακριβά σπορ αμάξια για πιθανούς πελάτες) Και η εμπειρία απο εκεί θα σου δώσει και τα κατάλληλα κονέ αλλά και την σωστή προϋπηρεσία για να σου ανοίξουν και οι υπόλοιπες πόρτες σε Αμερική και Ευρώπη κτλ αν αργότερα αποφασίσεις να αλλάξεις περιβάλλον. Ευχαριστω πολυ καταρχην για το ενδιαφερον. Με ενδιαφερει η επαγγελματικη αποκατασταση γιατι θα κοπιασω τοσο και σαν μαθητης φετος και σαν φοιτητης αργοτερα. Το ενδιαφερον για εξωτερικο δεν το εχω σκεφτει ακομα αλλα δεν το αποκλειω γιατι οντως τα πραγματα εδω ειναι χλωμα. Απο την αλλη αν κατσω και ανοιξω βελτιωτικο οικο τι πρεπει αν εχω τελειωσει για να το ανοιξω? Απο μηχανολογος μπορω να βγω κατι σχετικο? (απο ηλεκτρολογος νομιζω μπορω να ασχοληθω με προγραμματισμο μηχανων και εγκεφαλου)
headbanger Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 ελλάδα και επαγγελματική αποκατάσταση, Αυγουστος του 2015. Σε σκιερό μέρος να ξαπλώσεις. 15
DrLo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Φετος ειμαι μαθητης τριτης λυκειου και ειμαι διατεθιμενος να περασω σε καποιο πολυτεχνειο και συγκεκριμενα μηχανολογος ή ηλεκτρολογος μηχανικος. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα πολυτεχνεία θα δεχθούν την γεναιώδορη αυτή θυσία σου. 15
JimasGR Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 ελλάδα και επαγγελματική αποκατάσταση, Αυγουστος του 2015. Σε σκιερό μέρος να ξαπλώσεις. Δεν μιλαμε αποκλειστικα για ελλαδα φιλε. Είμαι σίγουρος ότι όλα τα πολυτεχνεία θα δεχθούν την γεναιώδορη αυτή θυσία σου. Εννοω οτι θα διαβασω και θα κοπιασω για να γραψω και να μπω στην σχολη. Τα καλα κοποις κτωνται αλλωστε. Ηδη εχω βγαλει δυο κεφαλαια μαθηματικα και ενα φυσικη
headbanger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 άμα δεν μιλάς για Ελλάδα πάνε σπούδασε αλλού αν μπορείς. όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε. σε 5-6 χρόνια, με φανταρικό και καμιά γλυκομούνα δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. 2
hliastsek Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 headbanger το εξωτερικο δεν ειναι πανακεια, σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για δουλεια αργοτερα, αλλα πιστευω οτι σε προπτυχιακο επιπεδο (και σε σχολες που στοχευει ο ts) ειμαστε πολυ καλα! Παντα φιλικα 3
headbanger Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 αναφέρομαι στις δυνατότητες δικτύωσης στην διάρκεια της εκπαιδευσης. εκεί είναι που χάνουμε την μπάλα. ε και λίγο στις κομματικές παρατάξεις των καθηγητών και σε διάφορα ρουσφέτια. ΥΓ και εγω ελληνικό ΤΕΙ τελειωσα. απλά αναγνωρίζω τις αδυναμίες του συστήματος που με έθρεψε
Mr_Proper Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 headbanger το εξωτερικο δεν ειναι πανακεια, σιγουρα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα για δουλεια αργοτερα, αλλα πιστευω οτι σε προπτυχιακο επιπεδο (και σε σχολες που στοχευει ο ts) ειμαστε πολυ καλα! Παντα φιλικα όλες οι σχολές μας είναι χάλια απλά οι του μετσοβίου είναι φωνάρες... δεν υπάρχει 1 άτομο που να ξέρω και να μην το έχει καβαλήσει
hliastsek Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Κατά τα λες, απλά λέω καθαρά από επίπεδο γνώσεων. Σίγουρα στο Ελλαδισταν πάντα κάπου το χάνουμε. Όσο αφορά το thread έχω να πω μην αγχώνεσαι που θα βρεις δουλειά από τώρα, ποτε δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει. Προς το παρόν διάβασε για να πετύχεις τα ονειρα σου. Λες ότι σου αρέσει κάποιος συγκεκριμένος τομέας αλλά όταν μπεις στην σχολή και δεις όλες τις κατευθύνσεις που σου ανοίγονται μπορεί στο τέλος να σου αρέσει κάτι αλλο.
idomeneas7 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Γιατι πρέπει να το βρεις από τώρα? Πέρνα εκεί Πολυτεχνείο και μέχρι να το τελειώσεις έχεις πολλά χρόνια να σκεφτείς τι θα κάνεις.
bilya Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Διαλεψε την σχολη που σου αρεσει δεν εχει νόημα να κοιτας για επαγγελματική αποκατάσταση... Το 2007 που περασα πολ μηχανικός ηταν επάγγελμα με αμεση δουλεια κ βαρβατο μισθο σε μεγαλες κατασκευαστικές...δεν χρειάζεται να σου πω τι έγινε μετα κ πως ειναι τωρα η κατάσταση κ στο κλαδο μας ισχυει κ στο εξωτερικό δυστυχώς
Papakaliati Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Καλησπερα. Φετος ειμαι μαθητης τριτης λυκειου και ειμαι διατεθιμενος να περασω σε καποιο πολυτεχνειο και συγκεκριμενα μηχανολογος ή ηλεκτρολογος μηχανικος. Μου αρεσουν αρκετα οι κατασκευες κατι που αρμοζει στον μηχανολογο μηχανικο αλλα περισσοτερο απο ολα μου αρεσει ο μηχανοκινητος αθλητισμος. Το ενδεχομενο για τεχνικος στο επαλ το εχω ξεγραψει γιατι δεν εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση και το ιεκ αργοτερα πιστευω επισης το ιδιο. Υπαρχει λοιπον καποιο επαγγελμα με αμεση σχεση που να εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση. Ευχαριστω για τον χρονο σας. Οταν λες σου αρεσει ο μηχανοκινητος αθλητισμος τι ακριβως εννοεις; Γιατι ετσι πως το παρουσιαζεις ειναι το αντιστοιχο του μου αρεσει να βλεπω τσαμπιονς λιγκ αρα θα γινω επαγγελματιας ποδοσφαιριστης. Απλα υποψην οτι το να σαρεσει να βλεπεις φορμουλα 1 απεχει απο το να σου αρεσει να δουλεψεις πανω στο αντικειμενο, το οποιο και δεν προσδιοριζεις, που με κανει να πιστευω οτι η επαφη σου σταματα στην τηλεοραση του αλφα. Γιατι ο μηχανοκινητος αθλητισμος που αναφερεις εχει πραγματικα αμετρητα αντικειμενα, και ηλεκτρολογοι και μηχανολογοι καμια σχεση δεν εχουνε στα μεταξυ τους αντικειμενα. Απο εκει και περα, αμα δε και καλα αυτο θελεις, πρωτον θα πρεπει να ξεκινησεις δουλευοντας σε αυτοκινητοβιομηχανιες πρωτα, αρα η ρεαλιστικη προσεγγιση ειναι η Γερμανια. Και ηλεκτρολογος και μηχανολογος will do, αν τα δυο εχουνε πολυ διαφορετικο αντικειμενο οπως ηδη ανεφερα.
groot Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Καλησπερα. Φετος ειμαι μαθητης τριτης λυκειου και ειμαι διατεθιμενος να περασω σε καποιο πολυτεχνειο και συγκεκριμενα μηχανολογος ή ηλεκτρολογος μηχανικος. Μου αρεσουν αρκετα οι κατασκευες κατι που αρμοζει στον μηχανολογο μηχανικο αλλα περισσοτερο απο ολα μου αρεσει ο μηχανοκινητος αθλητισμος. Το ενδεχομενο για τεχνικος στο επαλ το εχω ξεγραψει γιατι δεν εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση και το ιεκ αργοτερα πιστευω επισης το ιδιο. Υπαρχει λοιπον καποιο επαγγελμα με αμεση σχεση που να εχει καλη επαγγελματικη αποκατασταση. Ευχαριστω για τον χρονο σας. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει πολλές προσεγγίσεις. Π.χ., και για F1, μου έρχονται στο μυαλό: οδηγός (η πιο προφανής), μηχανικός αυτοκινήτων (επίσης προφανής), μηχανικός με ειδικότητα σε συστήματα αυτομάτου ελέγχου (συνήθως από ηλεκτρολόγος μηχανικός πας), σχεδιαστής για το σασί (λογικά από μηχανολόγος), ειδικός σε κράματα για τα πλαστικά (λογικά από χημικός μηχανικός), προγραμματιστής για τα λογισμικά που χρησιμοποιούν (αυτό, λογικά, θα είναι on-shot μιας και μία φορά θα πάρουν το λογισμικό και μετά θα το χειρίζεται κάποιος χρήστης) κτλ. Όπως βλέπεις, ο στόχος "μηχανοκίνητος αθλητισμός" μπορεί να προσεγγιστεί από πολλές μεριές... όσες έγραψα και βάλε και άλλες τόσες που δεν ξέρω (αφαίρεσε και κάποιες από αυτές που είπα) γιατί μόνο από την TV μου έχω δει το άθλημα. Το point όμως είναι πως το να θες να κάνεις κάτι τέτοιο είναι σαν να λες: θέλω να ασχοληθώ με τα καράβια. Τι να σπουδάσω; Κάνε αυτό που σου αρέσει. Εάν δεν σου αρέσει κάτι πιο πολύ, κάνε αυτό που σου φαίνεται το λιγότερο άσχημο από τις εν γένει επιλογές σου και αφιερώσου. Εκεί μέσα, και ΕΑΝ ακόμα έχεις τους ίδιους στόχους, θα βρεις τον δρόμο σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα