IOCTL Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Για αυτό κανείς που να το έχει ψάξει? 1. Χρηματιστήριο (Ελληνικό & ξένα). Γνωρίζετε κάποια online πλατφόρμα που να διαπραγματεύεται όλες τις μετοχές στην Ελλάδα και την πλειοψηφεία των ξένων χρηματιστηριών ή θα πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθώ σε κάποια Τράπεζα ή χρηματιστηριακή? Εαν το τελευταίο είναι αναγκαίο γνωρίζετε ποια έχει την μικρότερη προμήθεια αλλά και καλύτερη online πλατφόρμα?
Tyl3r_Durden Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 1.Ναι αξίζει αν ακολουθήσεις σωστή στρατηγική. Ειδικά αυτήν την περίοδο(λόγω πολιτικής αστάθειας) οι μετοχές του ΧΑ έχουν πιάσει πάτο οπότε είναι μια καλή ευκαιρία να ανοίξεις θέση. Μπορείς να πας στην τράπεζα σου και να ανοίξεις λογαριασμό internet banking και από εκεί να διαχειρίζεσαι τις μετοχές σου. Συμβουλέψου όμως κάποιον που να ξέρει για το τι θα αγοράσεις. Επίσης αγόρασε μετοχές που δίνουν ΜΕΡΙΣΜΑ. 2. Υπάρχουν δυο τρόποι για να κερδίσεις απ το bitcoin a. Mining: δεν αξίζει πλεον. Πιο πολλά θα καις στο ρευμα. b. Trading: Σε βάθος χρόνου θα βγεις χαμένος ή θα τα παρατήσεις από νωρίς. Κερδισμένοι απ το bitcoin βγήκαν μόνο όσοι έκαναν mining την περίοδο 2009-2013. Now the party is over. 3. Κατά την γνώμη μου η χειρότερη μορφή επένδυσης. Βασικά δεν είναι επένδυση. Είναι ένα μέσο αποθήκευσης αξίας για να μην σου ροκανίσει το κεφάλαιο ο πληθωρισμός. Ο λόγος που δεν θα έκανα επένδυση σε χρυσό είναι πολύ απλός: δεν παρέχει CASHFLOW. Οι επιχειρήσεις/μετοχές δίνουν μερίσματα. Τα ακίνητα δίνουν ενοίκια. Ο χρυσός ΔΕΝ ΔΪΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο υπεραξία, αν έχεις αρκετή υπομονή. Εκτός αν έχεις από 6ψήφιο + πάνω κεφάλαιο. Σε αυτην την περίπτωση καλό θα ήταν να αποθηκεύσεις ένα 5% σε χρυσό για παν ενδεχόμενο. 4. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με το αν αξίζει να ασχοληθείς μόνος σου με το trading. Η συμβουλή μου είναι η εξής: Επένδυσε σε κάτι το οποίο κατανοείς πως δουλεύει.
Papakaliati Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μιλώντας υπό κανονικές συνθήκες και όχι ελλαδισταν, το να έχεις τα λεφτά σου κλειστά στην τράπεζα είναι ο σίγουρος τρόπος. Από εκεί και πέρα ότι άλλη δραστηριότητα και να κάνεις θα χάσεις λεφτά, γιατί δεν έχεις την παραμικρή ιδέα. Γιατί περιμένεις να κερδίσεις λεφτά από κάτι που δεν γνωρίζεις καθόλου και κάποιοι άλλοι το κάνουνε επαγγελμα; Προφανώς δεν είσαι πιο έξυπνος, άμα ήσουν θα ήξερες τι να κάνεις με τα λεφτά. Άρα η έξυπνη απόφαση είναι να μην τα επενδύσεις γιατί θα τα κλαις, Εκτός φυσικά άμα έχεις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τα έβαζες σε hegde funds, που δεν έχεις.
παπι Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Αυτο ακριβως. Για μενα οποιος δεν εχει 1) ειτε φιλους/γνωριμιες με εξαψηφια ποσα να του εμπιστευτουν ΚΑΙ να τον πληρωνουν προμηθειες 2) ειτε σκοπο να εργαστει σε μεγαλο οργανισμο του κλαδου, ωστε να ζει απο το μισθο Δεν αξιζει να ασχοληθει με trading. Ειδικα αυτοι που πιστευουν οτι με 10-15-25 χιλιαρικα θα συνταξιοδοτηθουν νωρις ή θα βγαλουν τρελα λεφτα. Δεν αξιζει η προσπαθεια που απαιτειται για την ανταμοιβη που θα παρουν, με τον ιδιο κοπο γινονται ασσοι στο ΙΤ πχ κι εχουν σιγουρα λεφτα, βρεξει χιονισει. Και το αποκορυφωμα, επειδη εχω γνωρισει προσωπικα ουκ ολιγους, ειναι να ασχολουνται με συναλλαγματικες ισοτιμιες, χρυσο ή scalping ατομα απο το δωματιο του σπιτιου τους. Δηλαδη πας να ανταγωνιστεις τεσσερις μεραρχιες PhDαδες που εχει το καθε investment branch των μεγαλων τραπεζων, συν αλγοριθμους και συστηματα που δεν κοιμουνται ποτε και παιρνουν αποφασεις, λαμβανοντας gigabyte feeds σε χρονους που ο ανθρωπινος εγκεφαλος ουτε να διαβασει τους τιτλους δεν προλαβαινει, κι ενα καρο αλλα, με ποιο σκεπτικο? Παιζεις απο την αρχη με 0 πιθανοτητες, καλυτερα τζοκερ Μια χαρά βγαζεις χρήμα. Αρκεί να διαβάσεις και να ελεγξεις τα συναισθήματα σου. Οι πιθανότητες να κερδίσεις ένα trade είναι 50%, εάν το παίξεις στη τύχη. Αλλά και πάλι πολλοί, παρά πολλοί χάνουν. Γιατι; Επειδή δεν μπορούν να προσδιορίσουν τι είναι trade, ποτέ τελειώνει ένα trade και ποτέ υπάρχει πραγματική ευκαιρία για ένα trade. Πχ και τα 3 μαζί. Αγοράζω 10κ φρουφρου με στόχο να βγάλω 1κ (πραγματική ευκαιρία) Η φρουφρου πάει 10% πάνω αλλά δεν πουλάω γιατί πιστεύω ότι θα πάει στο +20% (εικονική ευκαιρία η οποία δημιουργήθηκε από το συναίσθημα της απληστίας) Η φρουφρου πάει στο +2% και εκεί κλείνω διότι πιστεύω πως θα πάει κάτω και θα χάσω. (Πάλι η κίνηση είναι βγαλμένη από την ψυχολογική κατάσταση) Η φρουφρου πάει πάλι στο +10% και εδώ ανοίγω σορτ θέση (ψυχολογικό παραλήρημα) Η φρουφρου πάει στο +20% κλείνω σορτ Απολογισμός, -1κ. Αυτές είναι πραγματικές κινήσεις που είχα κάνει. Φυσικά μου πήρε αρκετά χρόνια για να διαχειριστω αυτές τις καταστάσεις. Σήμερα κάνω ελάχιστα λάθη (ψυχολογικά πάντα) και ναι, έχω χτίσει ένα αρκετά καλό χαρτοφυλάκιο. Τώρα θα με έλεγα "κάτω του μετρίου trader". 1
Praetorianos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μια χαρά βγαζεις χρήμα. Αρκεί να διαβάσεις και να ελεγξεις τα συναισθήματα σου.Ζεις απο το trading δηλαδη? Πονταρεις τις αποταμιευσεις σου και σε βλεπεις ως trader σε μακροχρονιο οριζοντα? Αν ναι, congratulations, balls of steel, πιο ευκολα θα πηγαινα με Ταυλανδη, παρα να παιζω επι 20+ χρονια με τις αποταμιευσεις μου. Αν ειναι λεφτα αλλων, αλλαζει. Απο κει και περα, συνεχιζοντας το σκεπτικο μου. Για να βγαλεις μηνιατικο, πχ πες συντηρητικα 1000 καθαρα καθε μηνα, σημαινει οτι στην καλυτερη βγαζεις 10% ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, με κεφαλαιο 10000. Ο,τι συστημα ή συνδυασμο κεφαλαιου και να εχεις, πρεπει να κερδιζεις την αγορα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, για πολλα χρονια. (βγαζω εξω leverage, και debt to equity συνδυασμους και προμηθειες και και και για απλοποιηση) Και σε ρωταω. Φανταζομαι εχεις ριξει τρελο διαβασμα και ξενυχτι για να φτασεις στο σημειο που εισαι. Γιατι να μην αρχισεις να στηνεις server πχ, να ριξεις το μισο διαβασμα, να εχεις το μισο αγχος, οσο περναει ο καιρος οι γνωσεις σου και οι απολαβες σου να αυξανονται εκθετικα και να σε πληρωνει κι αλλος βρεξει χιονισει. Κι αμα σε εξιταρει τοσο η αγορα, ριχνεις 5 μηνιατικα, κι αν τα χασεις klein, απο τον αλλο μηνα το κοντερ μηδενιζει.
alex_000 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Από το trading ζούνε οι fund managers, οι invesmtent managers, οι παροχείς σημάτων, οι introducing brokers & educators, οι brokers / investment firms, οι παροχείς liquidity (banks και exchanges) και οι παροχείς τεχνολογίας (software). Αυτά. Δέχομαι ότι κάποιος μπορεί να βγάζει κάποια έξτρα λεφτά από το trading η μπορεί να βγάλει λεφτά επενδύοντας τα εισοδήματά του από άλλες πηγές, ακόμα και πολλά λεφτά μερικές φορές, αλλά ο trader που ζει από το trading σπίτι του είναι μύθος. Μιλάμε για 1 στους 100.000 traders και άμα.. και για αυτόν έχω επιφυλάξεις αλλά το δέχομαι ως στατιστικό σφάλμα. 1
Tyl3r_Durden Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Από το trading ζούνε οι fund managers, οι invesmtent managers, οι παροχείς σημάτων, οι introducing brokers & educators, οι brokers / investment firms, οι παροχείς liquidity (banks και exchanges) και οι παροχείς τεχνολογίας (software). Αυτά. Δέχομαι ότι κάποιος μπορεί να βγάζει κάποια έξτρα λεφτά από το trading η μπορεί να βγάλει λεφτά επενδύοντας τα εισοδήματά του από άλλες πηγές, ακόμα και πολλά λεφτά μερικές φορές, αλλά ο trader που ζει από το trading σπίτι του είναι μύθος. Μιλάμε για 1 στους 100.000 traders και άμα.. και για αυτόν έχω επιφυλάξεις αλλά το δέχομαι ως στατιστικό σφάλμα. Εκτός αν πιει κανένα nzt-48
παπι Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Ζεις απο το trading δηλαδη? Πονταρεις τις αποταμιευσεις σου και σε βλεπεις ως trader σε μακροχρονιο οριζοντα? Αν ναι, congratulations, balls of steel, πιο ευκολα θα πηγαινα με Ταυλανδη, παρα να παιζω επι 20+ χρονια με τις αποταμιευσεις μου. Αν ειναι λεφτα αλλων, αλλαζει. Απο κει και περα, συνεχιζοντας το σκεπτικο μου. Για να βγαλεις μηνιατικο, πχ πες συντηρητικα 1000 καθαρα καθε μηνα, σημαινει οτι στην καλυτερη βγαζεις 10% ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, με κεφαλαιο 10000. Ο,τι συστημα ή συνδυασμο κεφαλαιου και να εχεις, πρεπει να κερδιζεις την αγορα ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, για πολλα χρονια. (βγαζω εξω leverage, και debt to equity συνδυασμους και προμηθειες και και και για απλοποιηση) Και σε ρωταω. Φανταζομαι εχεις ριξει τρελο διαβασμα και ξενυχτι για να φτασεις στο σημειο που εισαι. Γιατι να μην αρχισεις να στηνεις server πχ, να ριξεις το μισο διαβασμα, να εχεις το μισο αγχος, οσο περναει ο καιρος οι γνωσεις σου και οι απολαβες σου να αυξανονται εκθετικα και να σε πληρωνει κι αλλος βρεξει χιονισει. Κι αμα σε εξιταρει τοσο η αγορα, ριχνεις 5 μηνιατικα, κι αν τα χασεις klein, απο τον αλλο μηνα το κοντερ μηδενιζει. Οχι, δεν ζω ακομα. Ελπιζω να ερθει η μερα Για μοχλευση που λες. Εχω να πω. ΜΑΚΡΙΑ. Και στα παραγωγα που εχει μοχλευση, να εχετε παντα 100% του cash. Για τα 10κ που λες. Να πω πως αυτο ειναι αδιαφορο, το μηνιατικο κερδος βγαινει με το μηνιατικο πινακιδιο. Τον Αυγουστο πχ που κανω trade 3κ max (λογο πολιτικης καταστασης), εχω πινακιδιο σημερα 170κ. Ζημια 1.5% επι του πινακιδιου δηλαδη 2,5κ και αυτο λογο της ΕΤΕ που την εκλεισα με -60% (4κ χασουρα) Για το ερωτημα σου. Το διαβασμα το θες, αλλα παραμενει τεχνικο θεμα. Το κλειδι ειναι η ψυχολογια, εαν δεν μπορεις να διαχειριστεις τα συναισθηματα σου, εχεις χασει τα λεφτα σου. Προσωπικα τωρα ειμαι σε φαση μελετης του εαυτου μου, εξελ στριμς και της παναγιας τα ματια. Ελπιζω σε κανα χρονο να γινω μετριος trader
alex_000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Για να ανέβεις επίπεδο στο trading και να ξεφύγεις από την μάζα πρέπει να ασχοληθείς με βασικό προγραμματισμό και να χάσεις τα χρόνια σου σε backtesting και optimization αλγορίθμων. Δυστυχώς το Ελληνικό ΧΑΑ είναι ακόμα στο παρελθόν αλλά ακόμα και εκεί ίσως να μπορείς να βρεις tick data και να τα φορτώσεις σε κάποια πλατφόρμα όπως metastock η ninjatrader για να το δουλέψεις. (εγώ που έψαχνα παλιά πάντως μόνο EOD έβρισκα - άχρηστα) το να ξεπεράσεις το ψυχολογικό θέμα είναι μια καλή αρχή (και απαραίτητο), αλλά στο σοβαρό trading η ψυχολογία δεν υφίσταται καν σαν παράμετρος, είναι άγνωστη λέξη.
panos2171 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Για να ασχοληθείς τόσο σοβαρά με το trading ποιο θα πρέπει να είναι το βασικό σου επάγγελμα; Θα πρέπει να χεις δηλαδή ένα σοβαρό μηνιαίο εισόδημα, πάνω από 1000€ ας πούμε;
alex_000 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Λίγο δύσκολο να ασχοληθείς τόσο σοβαρά εάν δεν είσαι σε κλάδο που έχει σχέση με το trading, αλά αν υπάρχει θέληση όλα γίνονται.
παπι Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Για να ασχοληθείς τόσο σοβαρά με το trading ποιο θα πρέπει να είναι το βασικό σου επάγγελμα; Θα πρέπει να χεις δηλαδή ένα σοβαρό μηνιαίο εισόδημα, πάνω από 1000€ ας πούμε; Εάν είσαι ένας μέσος άνθρωπος που δεν γεννήθηκε από πλούσια αρχίδια, προφανώς θες δουλειά. Τα λεφτά είναι άσχετα. Το μόνο που είναι σχετικό, είναι το ωράριο εργασίας. Δεν γίνεται να εργάζεσαι την ώρα που η αγορά που σε απασχολεί είναι ανοικτή.
panos2171 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Τι εννοείς τα λεφτά είναι άσχετα; Λεφτά δε θα ρίξεις; Μπορείς να ξεκινήσεις και με 500€ πχ;
NoExit Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Με λιγα λογια ο ts θελει να του πειτε πώς να βγαλει κερδος χωρις κοπο και ρισκο. Ακομα και γιαυτο δεν καθεται να ψαξει, αλλα περιμενει να του πουν οι αλλοι πώς να το κανει. Ο τιτλος "επενδυσεις" δεν καταλαβα που κολλαει ομως. ΥΓ. Κατι τετοιοι ειναι που πειθονται οτι "κερδισαν 5.000 ευρω σε μια κληρωση στην Νιγηρια".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα