Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα. πριν φονάξω ηλεκτρολόγο για να ξηγηθεί την εγκατάσταση και πριν πάρω τα πράγματα.


πάνω στο τοίχο έχει καλώδιο για να βάλεις (1?) φωτιστικό.)

εγώ θέλω να βάλω 3. σαν λάμπες που κρέμονται γίνεται αυτο; ευκολο ειναι;



επίσης έχω δει σε κάτι σπίτια ριθμιστή ώστε να παίζει το balance του φωτός (dim πως διάολο λέγονται.)

τι χρείαζεται γι αυτη τη φάση; θέλει καινούργια καλοδίωση;

Δημοσ.

Σε ένα καλώδιο (ζεύγος +.γείωση αν υπάρχει) μπορείς να βάλεις όσες λάμπες θες και ειδικά τώρα με τις Led θεωρητικά δεν έχεις ιδιαίτερο περιορισμό.

Θα ανάβουν όλες μαζί όμως αν δεν έχεις extra καλώδια.

 

Έχε υπόψιν σου, πως υπάρχουν λάμπες π.χ. Megaman που είναι dimmable χωρίς dimmer.

 

Πιθανόν σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικο υλικό θα σε ενημερώσουν.

Δημοσ.

Σε ένα καλώδιο (ζεύγος +.γείωση αν υπάρχει) μπορείς να βάλεις όσες λάμπες θες και ειδικά τώρα με τις Led θεωρητικά δεν έχεις ιδιαίτερο περιορισμό.

Θα ανάβουν όλες μαζί όμως αν δεν έχεις extra καλώδια.

 

Έχε υπόψιν σου, πως υπάρχουν λάμπες π.χ. Megaman που είναι dimmable χωρίς dimmer.

 

Πιθανόν σε ένα κατάστημα με ηλεκτρολογικο υλικό θα σε ενημερώσουν.

ευχαριστώ για την απάντηση.

 

και πως ριθμίζεις την ενταση αν δεν παίζει dimmerάκι;

 

αν δεν πάρω τέτοιες λάμπες τι πρέπει να κάνω; η να αγοράσω;

Δημοσ.

Οι Dimmable λάμπες νομίζω πως λειτουργούν ως εξής: Πατάς μια, ανοίγει σε πλήρη ενταση, πατάς 2η και μειώνει φωτισμό, 3η επιπλέον μείωση και κάποια στιγμή κλείνει.

 

Δεν ξέρω περισσότερα, μια και απλά το γνωρίζω γιατί έτυχε να το δω μπροστά μου.

 

Αν δεν βάλεις τέτοιες λάμπες, θα χρειαστείς διακόπτη με ενσωματωμένο dimmer.

Δημοσ.

Πολύ καλή φάση είναι και οι smart λάμπες που όχι μόνο τις ντιμάρεις όσο θέλεις από το κινητό/ταμπλετ, αλλά τις αναβοσβήνεις και απομακρυσμένα.

Αν θες κατι σε πιο απλο, όπως ειπε ο αγαμος θύτης μπορεις να βάλεις έναν διακόπτη ντιμερ, ειτε με ροδακι ειτε τον κλασσικο (που θελει παρατεταμενο πατημα ειτε πανω ειτε κατω για αυξομειωση του φωτος). Φυσικά και το φωτιστικό σου μπορει να έχει οσες λάμπες θελεις (λεντ να βαλεις γιατι οι αλογόνου ειναι ασυμφορες).

Να ρωτησεις οπωσδήποτε για τα λουμεν πριν παρεις (μοναδα μετρησης φωτεινοτητας) ωστε να μην ειναι σαν λευκό κελί το σπίτι σου μετά. Γενικα τα λεντ ειναι πολυ φωτεινα και δημιουργουν ατμοσφαιρα δωματιου ανακρισης πολυ ευκολα αμα δεν υπολογισεις σωστα τα λουμεν.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...