Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μια γρήγορη ερώτηση για όσους γνωρίζουν. 

Γίνεται αυτό που ρωτάω στον τίτλο (Μηχανολόγος Τ.Ε.), ή απαιτείται πτυχίο Μηχανολόγου Μηχανικού Τ.Ε. για να σφραγίζει κανείς το κόκκινο βιβλίο της πυροσβεστικής σε εκπαιδευτήρια;

Αν ρωτάω βλακεία, βαρέστε ελέυθερα. :)

Δημοσ.

τι διαφορα υπαρχει αναμεσα σε Μηχανολόγο Τ.Ε. και Μηχανολόγο Μηχανικο Τ.Ε.

Η ιδια σχολη δεν ειναι..???

Δημοσ.

Να σας πω τι εννοώ, γιατί δεν καταλαβαίνω καλά τι παίζει. 

Οι σφραγίδες των Πτυχιούχων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε., αναγράφουν ΑΜ/ΕΕΤΕΜ και αριθμό αδείας. Για μια σφραγίδα στο κόκκινο βιβλίο της ενεργητικής λοιπόν, ζητούν υπέρογκα ποσά κάθε χρόνο, ενώ έχουν πληρωθεί πάρα πολλά για να συντάξουν την αρχική μελέτη για την πυροσβεστική. Αναφέρομαι σε εκείνους με τους οποίους συναλλάσσομαι εγώ, χωρίς να τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι. 

Έχουν έρθει στη δουλειά κάποιοι (αρκετοί) Μηχανολόγοι Τ.Ε., στη σφραγίδα των οποίων αναγράφεται ως ειδικότητα "Μηχανολόγος Τ.Ε." και μόνο ένας αριθμός μητρώου και ειδικότητα "Συντήρηση-Εξοπλισμός Μηχανολογικών Εφαρμογών". Αυτοί μας έχουν κάνει προσφορές οι οποίες ανέρχονται στο 1/10 του κόστους των πρώτων, φυσικά με τιμολόγιο. 

Ο ενδοιασμός μου είναι μήπως δεν δικαιούνται να σφραγίσουν λόγω κάποιου περιορισμού.

Δημοσ.

Λογικά ναι... αλλά καλύτερα ρώτα και την αρμόδια υπηρεσία που είναι σχετικά με την ενεργητική πυροπροστασία.

Δημοσ.

Το απόλυτο ελληνικό "σφραγίδολατρικό" thread

το τι γράφει πάνω η σφραγίδα λίγη σημασία έχει.

Το αν αυτός που θα σου παρέχει την υπηρεσία αυτή έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό είναι άλλο θέμα.

Η δική μου σφραγίδα πχ ούτε αριθμό ΤΕΕ ούτε "ειδηκότητα" έχει ούτε κάτι άλλο πέρα από το ΑΦΜ ... τι σημαίνει αυτό?

Το να δηλώνει κάποιος "Μηχανολόγος" δε μου λέει κάτι. Μηχανολόγος δηλώνω και εγώ, και ένας "Τ.Ε" και κάποιος από ένα ΕΠΑΛ (το έχω δει). Η λέξη "Μηχανικός" παλαιότερα ήταν περιορισμένη στους απόφοιτους ΑΕΙ αλλά νομίζω τώρα πλέον μπορούν να την χρησιμοποιούν και οι των Α.Τ.Ε.Ι (με την κατάληξη Τ.Ε).

απλά ζήτα από τον καθένα να σου διευκρινήσει "ως τι" θα σου παρέχει την υπηρεσία αυτή (πχ ζήτα κάποιο είδος πιστοποιητικού) και ρώτα την πυροσβεστική τι ακριβώς πρέπει να προσέξεις.

Το ότι είναι κάποιος απόφοιτος ΑΕΙ , ΤΕΙ, του Χάρβαρντ ή του ΜΙΤ από μόνο του μπορεί να μη του δίνει κάν το διακαίωμα αυτό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...