Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλε δικιο εχεις σε αυτο αλλα τωρα το θεμα τελιωσε

Μπορω ομως εγω να το καταγγειλω για αυτο που κανει??
εγω δυστηχως δεν εχω κανει καμια πληρωμη ενοικιου μεσω τραπεζης και δεν ξερω εαν ειχε κανει και κανενας αλλος.

οταν λεω με εδιωξε εννοω οτι δεν ηθελε να μου κοψει συμβολαιο με ολο το ποσο και μου γυρισε και πισω τον νοικη που του εδωσα για τον αυγουστο την ιδια μερα που το συζητησαμε

Δημοσ.

Τωρα και να το καταγγείλεις (που δεν νομιζω να γινεται) δεν μπορείς να κερδίσεις απολύτως τίποτα (μονο ηθική ικανοποίηση να φορολογηθεί άλλα 132 ευρώ, δηλαδη σκατουλες).

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Μενω σε ενα σπιτι στο Ηρακλειο εδω και ενα 1 Χρονο. Στο συμβολαιο μου ο σπιτονοικυρης μου δεν εβαζε ολο το ποσο που ειχαμε κανονισει (δηλαδη ειχαμε κανονισει οτι το νοικη θα ειναι 200 ευρω και αυτο εγραψε στο συμβολαιο οτι δινω 100ευρω). Μιλησα με τον λογιστη μου και μου ειπε οτι θα εχω προβλημα  και θα πρεπει να πληρωσω στην εφορια καποιο προστιμο.

Απο οτι εχω ενημερωθει το κανει σε ολους τους ενοικους.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης : Μπορω να τον καταγγειλω και να φαει καποιο προστιμο για αυτο που κανει??

Αν μπορω που πρεπει να απευθηνθω? Και θα γινει ολο αυτο δικαστικα ή θα το λυσουν οι αρμοδιοι μονοι τους??

δεν με νοιαζει για το εαν θα παρω λεφτα πισω απλα θελω να φαει καποιο προστιμο γιατι κανει πουσ..ες για να βγενει αυτος κερδισμενος και να την τρωμε εμεις.

Το μισθωτήριο από όσο ξέρω το υπογράφουν και οι δύο, αφού το διαβάσουν φυσικά, οπότε μαζί την κάνατε την "πουσ..ά".

Τώρα όμως θέλεις να τον καταγγείλεις και να τιμωρηθεί μόνο αυτός για την "πουσ..ά" που κάνατε μαζί...

Ε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Δημοσ.

Το μισθωτήριο από όσο ξέρω το υπογράφουν και οι δύο, αφού το διαβάσουν φυσικά, οπότε μαζί την κάνατε την "πουσ..ά".

Τώρα όμως θέλεις να τον καταγγείλεις και να τιμωρηθεί μόνο αυτός για την "πουσ..ά" που κάνατε μαζί...

Ε δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Απλά μέχρι τώρα πίστευε ότι αυτόν δεν τον επηρεάζει κάπου και το είδε σαν "εξυπηρέτηση" προς το σπιτονοικοκύρη...:)

Δημοσ.

Απλά μέχρι τώρα πίστευε ότι αυτόν δεν τον επηρεάζει κάπου και το είδε σαν "εξυπηρέτηση" προς το σπιτονοικοκύρη... :)

Mα δεν τον επηρεάζει πουθενά...

Δημοσ.

Νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα με την εφορία όταν δηλωθούν από τις 2 πλευρες(ιδιοκτήτης+ενοικιαστής) διαφορετικά πόσα στην φορολογική δήλωση.

Πχ αν ο ιδιοκτήτης δηλώσει ότι πήρε 100€χ12 μήνες ενώ ο ενοικιαστής δηλώσει ότι έδωσε 200€χ12 μήνες.Πρέπει το ποσό να είναι το ίδιο,για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των 2 από πρίν.

Ξέρει κανείς αν από το την στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να κόβει αποδείξεις?

Δημοσ.

Σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικές οι αποδείξεις εδώ και χρόνια, από τη στιγμή που γίνεται τραπεζικη κατάθεση το καταθετήριο είναι η απόδειξη.

Το ποσό που θα βάλει ο TS μπορει αμα θέλει να είναι το πραγματικό των 200 ευρώ για να "εκδικηθεί" τον ιδιοκτήτη σε πιθανή διασταύρωση. Πρακτικά όμως δεν θα κερδίσει ο ίδιος κάτι όποιο ποσό και να βάλει.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τροποποιεί το ποσό μέσα στο taxis κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, οπότε θεωρητικά ο TS μπορεί να ισχυριστεί πως ναι μεν συμφώνησαν 200 αλλά ο ιδιοκτήτης το άλλαξε για να φοροδιαφυγει.

Γενικα ο TS δεν κερδίζει αλλά και δεν χάνει τίποτα με αυτή την κατάσταση, μονο ο ιδιοκτήτης γλίτωσε σε φόρο 132 ευρω σε ένα χρόνο (11 ευρω το μήνα, σιγα τα αβγα).

Δημοσ.

Νομίζω πως υπάρχει πρόβλημα με την εφορία όταν δηλωθούν από τις 2 πλευρες(ιδιοκτήτης+ενοικιαστής) διαφορετικά πόσα στην φορολογική δήλωση.

Πχ αν ο ιδιοκτήτης δηλώσει ότι πήρε 100€χ12 μήνες ενώ ο ενοικιαστής δηλώσει ότι έδωσε 200€χ12 μήνες.Πρέπει το ποσό να είναι το ίδιο,για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση των 2 από πρίν.

Ξέρει κανείς αν από το την στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να κόβει αποδείξεις?

Μονο αν ο ενοικιαστης δηλωσει και μπορει να αποδειξει οτι πληρσε παραπανω εχει προβλημα ο ιδιοκτητης

Σίγουρα δεν είναι υποχρεωτικές οι αποδείξεις εδώ και χρόνια, από τη στιγμή που γίνεται τραπεζικη κατάθεση το καταθετήριο είναι η απόδειξη.

Το ποσό που θα βάλει ο TS μπορει αμα θέλει να είναι το πραγματικό των 200 ευρώ για να "εκδικηθεί" τον ιδιοκτήτη σε πιθανή διασταύρωση. Πρακτικά όμως δεν θα κερδίσει ο ίδιος κάτι όποιο ποσό και να βάλει.

Επίσης, ο ιδιοκτήτης μπορεί να τροποποιεί το ποσό μέσα στο taxis κατά τη διάρκεια της μίσθωσης, οπότε θεωρητικά ο TS μπορεί να ισχυριστεί πως ναι μεν συμφώνησαν 200 αλλά ο ιδιοκτήτης το άλλαξε για να φοροδιαφυγει.

Γενικα ο TS δεν κερδίζει αλλά και δεν χάνει τίποτα με αυτή την κατάσταση, μονο ο ιδιοκτήτης γλίτωσε σε φόρο 132 ευρω σε ένα χρόνο (11 ευρω το μήνα, σιγα τα αβγα).

Καθε ενεργεια μεσω taxis για συναψη συμβολαιου μισθωσης ή τροποποιηση του πρεπει να επιβεβαιωνεται και απο τον ενοικιαστη αλοιως δεν εχει ισχυ . Του πηγαινει μηνυμα στον λογαριασμο του για να κανει αποδοχη .

• Like 1
Δημοσ.

Απλά μέχρι τώρα πίστευε ότι αυτόν δεν τον επηρεάζει κάπου και το είδε σαν "εξυπηρέτηση" προς το σπιτονοικοκύρη... :)

Το να κλέψουν από κοινού το κράτος δεν είναι "εξυπηρέτηση" προς τον ιδιοκτήτη, συνέργεια σε φοροδιαφυγή είναι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πάντως είναι άσχετο αν ο ενοικιαστής επηρεάζεται ή όχι, η δήλωση του ήταν ξεκάθαρη, "απλα θελω να φαει καποιο προστιμο γιατι κανει πουσ..ες".

• Like 1
Δημοσ.

Mα δεν τον επηρεάζει πουθενά...

Δεν ξέρω αλλά δεν το έβγαλε από το μυαλό του απ'ό,τι κατάλαβα, λογιστής του το είπε! :)

Δημοσ.

Μαλλον κατι αλλο του ειπε και δεν το καταλαβε.

Κι όμως το εξήγησε:

οταν λεω προστιμο εννοω οτι θα πρεπει να δωσω καποια λεφτα ενω μεχρι τωρα ειχα επιστροφη απο την εφορια

Από ότι κατάλαβα, ενώ περίμενε να πάρει επιστροφή φόρου φέτος, θα πρέπει να πληρώσει, και ο λογιστής του του είπε πως αν είχε δηλώσει 200 ευρώ ενοίκιο αντί για 100 αυτό δε θα συνέβαινε.
Δημοσ.

Δεν ισχύει πλέον μείωση φόρου λόγω ενοικίων. Τουλάχιστον έτσι μας είπε η λογίστριά μας και οι λογιστές ανθρώπων σε σπίτι που το νοικιάζουμε.

Δημοσ.

Κι όμως το εξήγησε:

Από ότι κατάλαβα, ενώ περίμενε να πάρει επιστροφή φόρου φέτος, θα πρέπει να πληρώσει, και ο λογιστής του του είπε πως αν είχε δηλώσει 200 ευρώ ενοίκιο αντί για 100 αυτό δε θα συνέβαινε.

Δεν ισχύει πλέον μείωση φόρου λόγω ενοικίων. Τουλάχιστον έτσι μας είπε η λογίστριά μας και οι λογιστές ανθρώπων σε σπίτι που το νοικιάζουμε.

Ετσι ακριβως οποτε δεν θα κερδιζε κατι .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...