Mr_Proper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 είδα σήμερα ξανά την ταινία μετά απο χρόνια.... πολύ λίγα πράγματα αλλάξανε απο τότε που γυρίστηκε η ταινία μέχρι σήμερα εντύπωση όμως μου έκανε ενα σημείο που το είχα ξεχάσει και αφορά τον ορυκτό μας πλούτοπαραθέτω το σχετικό κλιπάκι απο την ταινία Η μόνη διαφορά ίσως που υπάρχει με σήμερα είναι στην αρχική σκηνή που κάποιοι πλασάρουν σε ένα τύπο ότι και καλά κέρδισε μια βιβλιοθήκη (αλλά πρέπει να αγοράσει τα βιβλία) και την μυρίστηκε το τύπος και τους ρωτάει όμως να τους απαντήσουν ειλικρινά αν είναι καλά τα βιβλία γιατι έχει ενα μικρό παιδί και θέλει να τον βοηθήσει στον διάβασμα του αυτοί του απαντάνε όχι..... σήμερα (παρότι όχι στην ίδια ένδεια) θα του πουλάγανε φούμαρε να κάνουν την πώληση.... 1
idomeneas7 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Πχοιότητα. Ας κάνουμε ανάλυση κι άλλων αριστουργημάτων με χρυσο φοίνικα, προτείνω Τα Τσακάλια. 1
Porg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Πεθαίνω εκεί που τον ρωτάει αν έγινε κομμουνιστής! Και οι ταξικές ανησυχίες των νέων δεν είναι άσχημες ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ ΜΕΛΙ ΓΑΛΑ
tony81 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Ότι μπαίνουν στην διαδικασία να απαντήσουν άτομα σε θέμα που δεν τους ενδιαφέρει με κορυφαία ''ibtl, οκ'' και τέτοια ολιγόλογα με τρελαίνει!! Πάντως καθαρά σαν ζητήματα που παραθέτει ο Τσάκωνας (παιδεία, σχέσεις με μεγάλες δυνάμεις-συμφέροντα γενικότερα, εσωτερικά) είναι τόσο μεγάλα που τι να πιάσεις και όντως ισχύουν σε μας μέχρι σήμερα και προσωπικά η παδεία είναι το πρώτο πράγμα σε μια χώρα.. 3
Invader Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Το είχα δει στον κινηματογράφο με τον πατέρα μου όταν βγήκε.Βέβαια μικρός τότε δεν είχα καταλάβει σε τι ακριβώς αναφερόταν.Δυστυχώς το ζω μετά από αρκετά χρόνια.Απλά κορυφαία ταινία.
zynif Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Έξι χρόνια στο δημοτικό , έξι χρόνια στο γυμνάσιο , έξι χρόνια στο πανεπιστήμιο , έξι χρόνια διδακτορικό
Mr_Proper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Αυτό που όταν την είχα δει πρώτη φορά το είχα προσπεράσει (με την έννοια σαν γενική αναφορά ότι μας ρουφάνε το αίμα που λίγο πολύ ήταν κλασικό τότε και σήμερα) ειναι η λεπτομέρεια για τον ορυκτό πλούτο και ότι ειναι προίκα για την ενωμένη Ευρώπη απο τότε μυριζόταν η δουλειά δηλαδή (εγώ μικρός ήμουν και δεν μπορώ να θυμάμαι καλά) Πχοιότητα. Ας κάνουμε ανάλυση κι άλλων αριστουργημάτων με χρυσο φοίνικα, προτείνω Τα Τσακάλια. Καλά όχι και στην ίδια μοίρα με τα τσακάλια μην τρελαθούμε ιδομενέα 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 είδα σήμερα ξανά την ταινία μετά απο χρόνια.... πολύ λίγα πράγματα αλλάξανε απο τότε που γυρίστηκε η ταινία μέχρι σήμερα εντύπωση όμως μου έκανε ενα σημείο που το είχα ξεχάσει και αφορά τον ορυκτό μας πλούτο Αυτό που όταν την είχα δει πρώτη φορά το είχα προσπεράσει (με την έννοια σαν γενική αναφορά ότι μας ρουφάνε το αίμα που λίγο πολύ ήταν κλασικό τότε και σήμερα) ειναι η λεπτομέρεια για τον ορυκτό πλούτο και ότι ειναι προίκα για την ενωμένη Ευρώπη απο τότε μυριζόταν η δουλειά δηλαδή (εγώ μικρός ήμουν και δεν μπορώ να θυμάμαι καλά) Μπαλόνια γίνονται με τον ορυκτό πλούτο Μια μικρή λεπτομέρεια. Δεν είναι δικός μας. Είναι της γης
Kostasspil Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Λίγο νωρίς δεν είναι για τέτοια θρεντ?? IBTL
Mr_Proper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Γιατι μωρέ συζητάμε για μια ταινία τόσο κακό είναι; πόσες πια σοβαρότερες δουλειές έχεις να κάνεις για να μπαίνεις στο μπλαμπλα; 2
Dakonblackblade Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Ακόμα το δίνουμε προίκα αυτό τον ορυκτό πλούτο. Ακόμα περιμένουμε να μας φροντίσει το κράτος, να μας βρει δουλίτσα, έστω και επιδοτούμενη. Να σπουδάσουμε ανάλογα με το σχέδιο του κράτους, σε 5 χρόνια θα βγει ΑΣΕΠ για Θεολόγους. Μη χάσετε. Τα παιδάκια θέλουν να μπουν οι επιχειρήσεις στις σχολές.
Pa0ki Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Γιατι μωρέ συζητάμε για μια ταινία τόσο κακό είναι; πόσες πια σοβαρότερες δουλειές έχεις να κάνεις για να μπαίνεις στο μπλαμπλα; Εδώ είσαι http://www.insomnia.gr/forum/22-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/
Mr_Proper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Εδώ είσαι http://www.insomnia.gr/forum/22-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7/ Εντάξει ναι... και είπα να το σχολιάσω στο προηγούμενο ποστ αλλά λέω άσε lets keep it simple δεν το έβαλα εκει γιατι το τοπικ δεν είναι τόσο για την ταινία (ερμηνείες παραγωγή σκηνικά κτλ που για την ελληνική πραγματικότητα του 80 τώρα που τα λέμε είναι απο τις ταινίες μαργαριτάρια σε αυτούς τους τομείς) Περισσότερα για τα θέματα που θίγει το άνοιξα το topic συγκρίνοντας το με τα σημερινά ζητήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα