Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει καποιος που γνωριζει με σιγουρια,την διαφορα που εχει ενα ισοβιο προγραμμα υγειας με ενα ετησιο ανανενουμενο? 

Παλιοτερα ολα ηταν ισοβια,αλλα τωρα μονο ελαχιστες εταιριες κρατησαν τα ισοβια προγραμματα.. Γνωριζει κανεις τις διαφορες?

Δημοσ.

Τα ισόβια ήταν, όπως λέει και το όνομα, μέχρι το τέλος της ζωής του ασφαλισμένου και οι όροι ίσχυαν όπως είχαν συμφωνηθεί. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν εκτός αν συμφωνούσαν και τα δύο μέρη. Συνεπώς αν είχες ένα καλό πρόγραμμα (παλιά υπήρχαν) το συνέχιζες άσχετα αν η εταιρία δεν το παρείχε πια στους νέους πελάτες της.

Το ετησίως ανανεούμενο σημαίνει ότι το κάνεις σήμερα και ισχύει όπως το υπέγραψες μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα. Αν και μπορεί να ανανεωθεί τότε, υπάρχει ένα θέμα. Μπορεί η εταιρία να σου αλλάξει τους όρους. Δηλαδή να έχεις την Χ κάλυψη φέτος και σε ένα χρόνο να σου πει "το νέο συμβόλαιο δεν το περιέχει αυτό". Και αν διαφωνήσεις φυσικά δεν γίνεται αναέωση και λήγει το πρόγραμμα.

Βέβαια μπορεί να σκεφτείς "πάω και αλλού, όπως πχ έκανα με το αυτοκίνητό μου". Αλλά εδώ υπάρχει άλλο θέμα. Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολο είναι να σε δεχτεί μια άλλη εταιρία, αφού θα αποτελείς πιθανή "ζημιά".

• Like 1
Δημοσ.

Τα ισόβια ήταν, όπως λέει και το όνομα, μέχρι το τέλος της ζωής του ασφαλισμένου και οι όροι ίσχυαν όπως είχαν συμφωνηθεί. Δεν μπορούσαν να αλλάξουν εκτός αν συμφωνούσαν και τα δύο μέρη. Συνεπώς αν είχες ένα καλό πρόγραμμα (παλιά υπήρχαν) το συνέχιζες άσχετα αν η εταιρία δεν το παρείχε πια στους νέους πελάτες της.

Το ετησίως ανανεούμενο σημαίνει ότι το κάνεις σήμερα και ισχύει όπως το υπέγραψες μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα. Αν και μπορεί να ανανεωθεί τότε, υπάρχει ένα θέμα. Μπορεί η εταιρία να σου αλλάξει τους όρους. Δηλαδή να έχεις την Χ κάλυψη φέτος και σε ένα χρόνο να σου πει "το νέο συμβόλαιο δεν το περιέχει αυτό". Και αν διαφωνήσεις φυσικά δεν γίνεται αναέωση και λήγει το πρόγραμμα.

Βέβαια μπορεί να σκεφτείς "πάω και αλλού, όπως πχ έκανα με το αυτοκίνητό μου". Αλλά εδώ υπάρχει άλλο θέμα. Όσο μεγαλώνεις τόσο πιο δύσκολο είναι να σε δεχτεί μια άλλη εταιρία, αφού θα αποτελείς πιθανή "ζημιά".

Ισχυει το ιδιο και οσο αφορα και το οικονομικο κομματι στην αξια των ασφαλιστρων? Δηλαδη στα ισοβια,τα ασφαλιστρα μενουν στα ιδια χρηματα ασχετα αν αυριο-μεθαυριο παρουν αυξηση λογω αυξηση ΦΠΑ π.χ ή για τον οποιοδηποτε χ,ψ λογο οπως ειχαν συμφωνηθει κατα την υπογραφη του συμβολαιου? 

Δημοσ.

Οχι, οι αυξησεις γινονται κανονικα (σε ποσοστό κάτω του 5% συνηθως), με ένα φιξ ποσοστό κάθε χρόνο λόγω του ότι μεγαλώνεις και ένα κυμαινόμενο ποσοστό ανάλογα με της ζημιές της ασφαλιστικής το προηγούμενο έτος και πόσο θέλει να τα αυξησει.

Δημοσ.

Αρα μονο οι καλυψεις ειναι το θεμα οτι μπορουν να αλλαξουν,στην μια περιπτωση μονομερως,και απο την αλλη χρειαζεται και η συμφωνη γνωμη του πελατη

Δημοσ.

καλα σε αυτα τα topic δεν νομιζω οτι καποιος μπορει να βγαλει συμπερασμα και νοημα οταν υπαρχουν προσβλητικες εκφρασεις αναμεσα στα μελη και οταν η κουβεντα ειναι σε τετοιο υφος

Δημοσ.

Υπαρχουν ξερεις και οι νομιμοι οροι της καθε εταιριας πανω σε αυτο το θεμα. Και οχι απλα αποψεις ή πληροφοριες του καθε συμβουλου/γραφειου/ασφαλιστικης. Υπαρχουν νομοι και οροι για τα συμβολαια αυτα,και ρωταω αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει με βαση τους ορους του συμβολαιου τι ισχυει

Δημοσ.

Μονο αμα πάρεις σβάρνα τα πρακτορεία θα μάθεις τι γίνεται στην κάθε εταιρεία ακριβώς, σπάνια ένας σύμβουλος να ξέρει για όλες τις εταιρείες με λεπτομέρεια ακριβώς την πολιτική τους. Ισόβια πλέον νομίζω έχει μόνο μια εταιρεία πάντως.

Οι καλύψεις δεν αλλάζουν στα ισόβια. Πχ η ξαδέρφη μου έχει παλιό συμβόλαιο και της καλύπτει laser στα μάτια, γέννα, κ.α. που κανείς δεν καλύπτει πλέον. Δεν παίζει "συμφωνη γνωμη πελατη", απλα οι οροι δεν αλλαζουν και τέλος. Στα ετησιως ανανεούμενα, οταν δουν οτι μια πραξη ή πάθηση ειναι πολύ συνηθης και ζημιογόνα, απλά την βγάζουν από τις παροχές και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. 'Ετσι έχουν βγάλει ματια, δοντια, aids, γεννα, συγγενη κλπ.

Δημοσ.

Υπαρχουν ξερεις και οι νομιμοι οροι της καθε εταιριας πανω σε αυτο το θεμα. Και οχι απλα αποψεις ή πληροφοριες του καθε συμβουλου/γραφειου/ασφαλιστικης. Υπαρχουν νομοι και οροι για τα συμβολαια αυτα,και ρωταω αν υπαρχει καποιος που να γνωριζει με βαση τους ορους του συμβολαιου τι ισχυει

Ακριβώς όπως σου τα περιγράφουν είναι.   Ξέρω είναι 2 εταιρίες ακόμα.  

Αν σε ενδιαφέρει ψαξ'το καλά. Γενικά το ισόβιο υπερτερεί σε όλα από το ετησίως ανανεούμενο, εκτός από την αξία ασφαλίστρου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

groupama ,ατλαντικη ,ιντεραμερικαν,Interlife,Ευρωπαικη Πιστη ,εθνικη αυτες επαιζαν σιγουρα ολο το χειμωνα και σιγουρα μερικες ακομη που δεν τις ξερω !

@τιγρης7 επειδη δεν εχω καταλαβει που θες να καταληξεις...οσο και να προσπαθησει καποιος τα ετησιως ανανεουμενα ειναι fail(δες σποιλερ). σου πεταει μια αυξηση 20 40% μετα απο λιγα χρονια...δεν μπορεις να την πληρωσεις και ταυτοχρονα δεν εχει μεινει καμμια gr ασφαλιστικη με ισοβιο τι κανεις?σου λεει δεν καλυπτουμε πλεον την χ κατηγορια(καρδιολογικα?καρκινο?) τι κανεις?ακομη χειροτερα τι κανεις αν εισαι ηδη σε αυτη την κατηγορια?

Σε συνέχεια των αναλύσεων για τις ανταγωνιστικές τάσεις στον κλάδο Υγείας, θα ήταν χρήσιμο να αναδειχθούν και οι διαφοροποιήσεις στους όρους ανανέωσης (κάλυψης) των συμβολαίων Υγείας, όπως αυτοί προβάλονται σήμερα στην αγορά.

Οι εκδοχές που παρατηρούμε, είναι βασικά τέσσερις: η πρώτη και η παλαιότερη, είναι η νοσοκομειακή κάλυψη να είναι συμπληρωματική ισόβιας ασφάλισης ζωής και άρα να θεωρείται συνεχόμενη κάλυψη, μην έχοντας το δικαίωμα η ασφαλιστική εταιρεία να τροποποιήσει μονομερώς τους όρους κάλυψης.

Σε αυτή την περίπτωση, πιθανή αλλαγή του ασφαλίστρου στην ετήσια επέτειο του ασφαλιστηρίου, θεωρείται αύξηση της τιμής. Η πρώτη εκδοχή τείνει να εξαλειφτεί από την αγορά και παρέχεται πλέον απο πολύ λίγες ασφαλιστικές εταιρείες.

Η δεύτερη εκδοχή, η οποία επίσης παρέχεται απο μικρό αριθμό ασφαλιστικών εταιρειών, είναι νοσοκομειακή παροχή με συμβόλαια ετησίως ανανεούμενα τα οποία η εταιρεία δεσμεύεται να ανανεώνει με τους ίδιους όρους και καλύψεις που περιείχε το αρχικό ασφαλιστήριο. Σε αυτήν την περίπτωση η αλλαγή του ασφαλίστρου στην ετήσια ανανέωση, μπορεί να θεωρηθεί νέα τιμολόγηση και όχι αύξηση.

Η τρίτη εκδοχή, η οποία αφορά ακόμη μεγαλύτερο μέρος της αγοράς αυτή την στιγμή και ακολουθείται απο τις περισσότερες εταιρείες στα νέα συμβόλαια των τελευταίων δύο ετών, είναι συμβόλαια υγείας ετησίως ανανεούμενα, στα οποία η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τους όρους της κάλυψης στην ετήσια επέτειο, όμως για το σύνολο των ασφαλισμένων. Στη συγκεκριμένη εκδοχή ισχύουν και δύο υποπεριπτώσεις:

Στην πρώτη η εταιρεία δεσμεύεται να παρέχει στο διηνεκές προγράμματα υγείας ενώ στη δεύτερη, δεν αναλαμβάνει αντίστοιχη δέσμευση και άρα θεωρητικά θα μπορούσε να αποσυρθεί και εντελώς απο τον κλάδο, ολοκληρώνοντας βεβαίως προηγουμένως τις υποχρεώσεις της, ως και προς τον τελευταίο ασφαλισμένο της που η κάλυψή του διαρκεί ένα έτος.

Η τελευταία εκδοχή συμβολαίου υγείας, είναι ίσως και η πιο σκληρή για τον ασφαλισμένο: είναι τα ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, στα οποία δεν υπάρχει αναφορά για κοινή αντιμετώπιση όλων των ασφαλισμένων σε περίπτωση τροποποίησης των όρων (η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί όρους σε μεμονωμένα συμβόλαια).

Κάθε Διαμεσολαβητής μπορεί να κατανοήσει ποια εκδοχή εξασφαλίζει καλύτερα το συμφέρον του πελάτη. Σε αυτή όμως τη σύγκριση, δεν πρέπει να παραγνωρίσει ότι κάθε πλεονέκτημα που παραχωρείται προς τον ασφαλισμένο, απαιτεί αν όχι βραχυπρόθεσμα, σίγουρα μεσοπρόθεσμα, την αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη των καλύψεων απο τις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία με τη σειρά της, έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στον καθορισμό του ασφαλίστρου τα επόμενα χρόνια!+ http://underwriter.gr/%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%B3/

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Εγω ειχα ψαξει αρκετα πριν κανα 2μηνο για το συμβολαιο μου. Ημουν τελικα μεταξυ εθνικης και nn και επελεξα τη δευτερη. Γιατι;

Εχω κανει μια γυναικολογικη επεμβαση και η εθνικη μου την εβγαζε εκτος γραφοντας μαλιστα οτι δε θα καλυπτε οποια παθηση σχετιζοταν με αυτο το προβλημα. Στο χαρτι που μου δωσανε εγραφε για σχετικες παθησεις "οπως αναφερονται στην ιατρικη βιβλιογραφια" .

Πηρα τηλ και ζητησα λεπτομερη απαντηση , εγω δεν ειμαι γιατρος να χω την ιατρικη βιβλιογραφια ουτε και μπορω να ξερω ποιες πιθανες παθησεις εχουν κατα νου. Μιλησα και με τον γιατρο μου μου πε σχετιζεται μονο το χ και το ψ αλλα απο την εθνικη ποτε δε πηρα ξεκαθαρη απαντηση.

Της εθνικης το συμβολαιο ηταν ισοβιο, το τελευταιο που ειχαν, τωρα πια εγινε και αυτο ετησιο.

Αντιθετως η nn δε μου εβαλε περιορισμο κι ετσι αν και ηταν ετησιο , τους προτιμησα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...