Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Chloride is love, chloride is life.

Το χλώριο διαλυμένο στο νερό είναι ακίνδυνο. Το φθόριο επίσης υπάρχει σε 800 αηδίες (αναψυκτικά, οδοντόκρεμες κλπ).

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το χλώριο διαλυμένο στο νερό είναι ακίνδυνο. Το φθόριο επίσης υπάρχει σε 800 αηδίες (αναψυκτικά, οδοντόκρεμες κλπ).

Που ακουσες οτι ειναι ακινδυνο στο νερο?

Τις αηδιες αυτες δε σε υποχρεωνει κανεις να τις καταναλωνεις. Οπως και ναχει, επειδη υπαρχει φθοριο στην οδοντοκρεμα μας σημαινει οτι πρεπει να το λαμβανουμε και με το νερακι μας?

Δημοσ.

Κούρασες και δεν είσαι αστείος πλέον

ισχύει

είσαι ο πρώτος που το λέει και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μου το είπε κάποιος ήδη κάνα μήνα πριν

Δημοσ.

Τις αηδιες αυτες δε σε υποχρεωνει κανεις να τις καταναλωνεις. Οπως και ναχει, επειδη υπαρχει φθοριο στην οδοντοκρεμα μας σημαινει οτι πρεπει να το λαμβανουμε και με το νερακι μας?

κάνει καλό στο εξωτερικό βάζουν κιόλας φθόριο 

αν μυρίζει χλώριο το νερό το βάζεις σε ένα ποτήρι ,κανάτα κτλ και το αφήνεις να  εξατμιστεί ...

για τους σωλήνες αν διαβασες απάντησα ποιο πάνω 

Δημοσ.

κάνει καλό στο εξωτερικό βάζουν κιόλας φθόριο 

αν μυρίζει χλώριο το νερό το βάζεις σε ένα ποτήρι ,κανάτα κτλ και το αφήνεις να  εξατμιστεί ...

για τους σωλήνες αν διαβασες απάντησα ποιο πάνω 

Ναι, υπαρχει η θεωρια οτι το φθοριο ειναι καλο... Εγω προτιμω να μη ρισκαρω.

Αν περιμενεις να διακρινεις το χλωριο μυριζοντας το, σωθηκες.

Για τις σωληνωσεις, τωρα διαβασα τι εχετε γραψει γιαυτες,  εγω βασικα μιλουσα για την οικιακη σωληνωση. Ποσα χρονια ειναι οι σωληνες στο σπιτι σου?

Δημοσ.

οι σωλήνες των σπιτιών μπροστά της ευδαπ είναι αρκετά καλύτερη  ....

Kανονικα λενε οτι πρεπει να αλλαζουμε καθε x χρονια τους σωληνες μας. Αν καπου εχει σκουρια, τη πινεις κανονικα.

Δημοσ.

Για αρχή ζήτα από την ΕΥΔΑΠ να σου στείλει ανάλυση του νερού από τη μονάδα που εξυπηρετεί το σπίτι σου. Είχα βάλει εδώ παλιότερα για την περιοχή μου, αλλά αμφιβάλλω ότι μένουμε στο ίδιο μέρος. Αν δεν εμπιστεύεσαι την ίδια την ΕΥΔΑΠ, θα πρέπει να πληρώσεις και να πας στο χημείο του κράτους δείγμα που θα συλλέξεις σωστά.

Σε γενικές γραμμές ένα φίλτρο σου καθαρίζει ακόμα περισσότερο το νερό, αλλά πρακτικά το νερό της ΕΥΔΑΠ είναι επεξεργασμένο ωστε να βρισκεται εντος ασφαλων οριων. Μετά παίζει πολύ το ψυχολογικό όμως, λες "γιατι να μην εχω το καλυτερο και να εχω απλα το καλο?"

Εκεί παίρνεις ένα απλό φίλτρο φυσιγγίων ενεργού άνθρακα κάτω πάγκου ή παροχής (να μην το βλεπεις και να μην σου πιανει χρησιμο χωρο) και νιωθεις καλυτερα.

Υ.Γ. Εγω παιρνω εμφιαλωμένα γιατι μου αρεσει να πινω απο μπουκαλι. Εχω τσακωθει με τα ποτηρια.

• Like 2
Δημοσ.

Φάε κωλοβακτηρίδιο τότε. Αμάν πια. Αν είχατε πάει σε καμια χώρα του τρίτου κόσμου, ή ακόμη και στην Αίγυπτο που είναι δίπλα, το νερό της βρύσης της Αθήνας θα σας φαινόταν Evian. Πλακώστε όλοι και πιείτε αγνό νερό από όσμωση συστηματικά κ μόλις πιείτε νερό πουθενά έξω σε καμια ταβέρνα ή καφετέρια να σας πηγαίνει αίμα με το παραμικρό. Ένα απλό φίλτρο να κρατάει αμίαντο,χλώριο, και βαριά μέταλλα και τελείωσε η υπόθεση. Όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές...

• Like 5
Δημοσ.

Tα απλά ενεργού άνθρακα όχι, θες αποσκλήρυνση που είναι ξεχωριστό με ρητίνη η όποια συνήθως χρειάζεται αναγέννηση κάθε χ μήνες.

εντιτ: για τι χρηση το θες το νερο?

• Like 1
Δημοσ.

ισχύει

είσαι ο πρώτος που το λέει και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μου το είπε κάποιος ήδη κάνα μήνα πριν

Oχι απλα κουρασες,το παρακουρασες.Αντε φτανει!

Δημοσ.

Ο καθένας εδώ την είδε πτυχιούχος χημικός. Υπάρχει λόγος που βάζουν στο νερό ότι του βάζουν. Επίσης τα νερά πηγής έχουν χιλιάδες ουσίες μέσα γι αυτό και αλλάζει η γεύση του νερού ανάλογα με την πηγή. Μια χαρά είναι το νερό της βρύσης. Το κυριότερο είναι να μην έχει πολλά άλατα λόγω των σωληνοσεων και κάνετε καμιά πέτρα στα νεφρά.

• Like 7
Δημοσ.

Ο καθένας εδώ την είδε πτυχιούχος χημικός. Υπάρχει λόγος που βάζουν στο νερό ότι του βάζουν. Επίσης τα νερά πηγής έχουν χιλιάδες ουσίες μέσα γι αυτό και αλλάζει η γεύση του νερού ανάλογα με την πηγή. Μια χαρά είναι το νερό της βρύσης. Το κυριότερο είναι να μην έχει πολλά άλατα λόγω των σωληνοσεων και κάνετε καμιά πέτρα στα νεφρά.

Σε κάτι νησιά και χωριά θα έλεγα ότι μόνο μια χαρά δεν ήταν το νερό της βρύσης...

Μπίχλα και βρώμα.

Σε πόλεις γενικά δεν είχα πρόβλημα,αλλά το απέφευγα για αυτό:

Υ.Γ. Εγω παιρνω εμφιαλωμένα γιατι μου αρεσει να πινω απο μπουκαλι. Εχω τσακωθει με τα ποτηρια.

Δημοσ.

Το μόνο που θεωρείτε δεδομένο είναι οι κακές σωληνώσεις που αναγκαστικά είναι παλιές. Απο κει και πέρα κάθε πόλη δεν εχει το ίδιο νερό γιατι παίρνει απο διαφορετικές δεξαμενές. Πιστεύω οτι υπάρχουν και πόλεις με καλό νερό.

Πως μπορώ να μετρήσω πρώτα να δω τι είναι αυτό που πίνω, να το αναλύσω και να δω τα αποτελέσματα;

Επίσης δεν αναφέρει κανείς κάποια καλη ή δοκιμασμένη λύση φίλτου θεωρητική συζήτηση κάνετε...

Ανεπιθύμητα είναι τα: Αλατα, βαρέα μέταλλα(όπως Ασβέστιο), και χλώριο. Και το PH του νερού πολύ βασικό πρέπει να είναι γύρω στο 7.

Ολα αυτά δεν τα θέλουμε και θέλω να τα μετρήσω πρώτα, για να τα καταργήσω αργότερα.

Αν τα εξαλείψουμε τελείως μήπως έχουμε κάποιο χειρότερο πρόβλημα αργότερα; ή είναι τελείως άχρηστα.

Σίγουρα χρειάζεται ένα μικρό φίλτο έστω  απο αυτά του super market με λεπτό βαμβάκι, να δείτε πετρούλες που κρατάει θα πάθετε πλάκα(αφήστε το χώμα να πω οκ δεν πειράζει πολύ)

Ένα απλό φίλτρο να κρατάει αμίαντο,χλώριο, και βαριά μέταλλα και τελείωσε η υπόθεση. Όλα τα παραπάνω είναι υπερβολές...

Γνωρίζεις κανα καλό; Αυτό το απλό που λες..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...