iordanis77 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Τα βαριά μέταλλα και τα άλατα δεν εξαΰλωνονται με το βράσιμο. Το βράσιμο θα σκοτώσει τα μικρόβια αντε και να φύγει και το χλώριο, τίποτα παραπάνω. Btw μάντεψε γιατί είναι περίεργος ο καφές με εμφιαλωμενο νερό Που να δεις τα τροφιμα τοτε τι ουσιες εχουν, αρα δε θα επρεπε να τα τρως καν. Καφες βραστος με εμφιαλωμενο νερο δε γινεται, εκτος αν θες να πιεις μια αηδια. Ή είσαι τρόλλ ή απλά δε σου κόβει . ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΘΑ ΒΡΑΣΤΕΙ ΓΜΤ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ? Γάλα είναι και κάνεις αποστείρωση; Ίσα ίσα που θα μείνουν περισσότερα στερεά και άλατα μέσα γιατί χάνεις όγκο υγρού σε ατμό. Φίλτρο απλό δε μου ζήτησες ; Ψάξε για ένα συμπαγούς ενεργού άνθρακα κι αν έχεις πολλά άλατα αναγκαστικά θα πας αντίστροφη όσμωση. Άλλα δεν είναι πολλές περιοχές στην Ελλάδα που έχουν τόσο σκληρό νερό. Δεν είναι όλα τα άλατα κακά και χρειάζονται. Αν ήταν θα πίναμε όλοι αποσταγμένο νερό. Εγω δε σου ζητησα φιλτρο, οπως ειπα χρησιμοποιω εμφιαλωμενα, μαλλον με μπερδευεις με αλλον αλλα δε χρειαζεται και να βριζεις βρε φιλε... Το γαλα με απλο βρασιμο λεγεται παστεριωμενο και διατηρειται λιγες μερες. Αν το βρασεις για πολυ ωρα τοτε λεγεται αποστειρωμενο και διαρκει για πολυ περισσοτερες μερες(εχοντας φυσικα χασει τις περισσοτερες απο τις θρεπτικες ιδιοτητες του). Ευρεως γνωστο ειναι πως αν εχεις υπονοιες οτι κατι δε παει καλα με το νερο σου, το βραζεις. Ετσι δε θα απολυμανθει βεβαια 100%, αλλα θα σκοτωσεις τα περισσοτερα παθογονα μικροβια, αν υπαρχουν. Σαφως δεν ειναι ολα τα αλατα κακα, τα εμφιαλωμενα εχουν και αναγραφονται στην ετικετα.
De@th L0rd Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 φιξντ NOPE! Η παστερίωση δε γίνεται όταν ΒΡΑΖΕΙΣ. Όταν το γάλα βράζει έχει χτυπήσει πάνω από 100 βαθμούς θερμοκρασία. Και μάντεψε δε μένει τίποτε μέσα. Ούτε παθογόνα ούτε "ωφέλιμα". Μία από τις μεθόδους παστερίωσης: HTST method [...]The liquid moves in a controlled, continuous flow while subjected to temperatures of 71.5 °C (160 °F) to 74 °C (165 °F), for about 15 to 30 seconds. [...] Wikipedia Γι αυτό πριν να διορθώνετε και να το παίζετε μάγκες κ έξυπνοι καλύτερα να ξέρετε τους όρους. Μήπως θέλετε να σας εξηγήσω ότι το βράσιμο είναι συνώνυμο του βρασμού; Ο βρασμός του καθαρού νερού (pure water) χωρίς άλατα γίνεται στους 100 C. Όταν έχει άλατα ή άλλες προσμίξεις το νερό η θερμοκρασία του βρασμού ανεβαίνει. Μάντεψε τι γίνεται με το γάλα που δεν είναι νερό κ σε τι θερμοκρασία ΒΡΑΖΕΙ. Οπότε δεν είναι παστερίωση είναι αποστείρωση κι αυτό έλεγαν "παστερίωση" κι έκαναν στα χωριά εδώ και χρόνια. Κάποιοι αδαείς το λένε ακόμη παστερίωση άλλα Δ-Ε-Ν. Η παστερίωση αν έχετε όρεξη να διαβάσετε γίνεται με απλό ζέσταμα και συνεχή ροή σε διατάξεις ή ανακάτεμα σε ειδικές σκάφες-δεξαμενές. Άντε και πολύ ασχολήθηκα με το γάλα που στην ουσία δε προσφέρει τίποτε σε ανθρώπους όταν απογαλακτιστούν πόσο μάλλον όταν είναι ενήλικες. 2
iordanis77 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Η παστερίωση δε γίνεται όταν ΒΡΑΖΕΙΣ. Όταν το γάλα βράζει έχει χτυπήσει πάνω από 100 βαθμούς θερμοκρασία. Και μάντεψε δε μένει τίποτε μέσα. Ούτε παθογόνα ούτε "ωφέλιμα". Μία από τις μεθόδους παστερίωσης: Σε ποσους βαθμους οριζεις το βρασιμο? (στο νερο ειναι οι 100οC) O Ολυμπος 7 ημερων γραφει πανω οτι βραζει στους 73ο για 4 λεπτα, ετσι ονομαζεται παστεριωμενο. Γι αυτό πριν να διορθώνετε και να το παίζετε μάγκες κ έξυπνοι καλύτερα να ξέρετε τους όρους. Σου ειπα να μη βριζεις, εσυ επιμενεις στη τακτικη αυτη... Λες στο φιλο να μην το παιζει κατι, εσυ ομως γιατι το παιζεις? Οποιοσδηποτε μπορει να βαζει ασχετα copy paste απο τη wiki.
mindreader Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Στις 4/9/2015 στις 10:19 ΠΜ, idomeneas7 είπε Ωραια, παρε ενα απλο Brita και καθαρισες. Δεν θελεις νερο χωρις καθολου αλατα, δεν βλεπεις στα εμφιαλωμενα που μοστραρουν το "πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο"? Τα θες αυτά, απλά όχι σε τρελές ποσότητες (πχ η σκληρότητα του νερού ΕΥΔΑΠ στην περιοχή μου ειναι ΟΚ, μην ακους τι λενε οι διαφημισεις Καλγκον). Εχεις brita? Ποια η αποψη σου;
DrLo Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Στις 3/9/2015 στις 10:22 ΠΜ, idomeneas7 είπε Y.Γ. Εγω παιρνω εμφιαλωμένα γιατι μου αρεσει να πινω απο μπουκαλι. Εχω τσακωθει με τα ποτηρια. Θα σου πω κάτι (έστω και μετά από χρονια) που μπορεί να σε παραξένεψει: Μπορείς να βάλεις νερό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό σε οποιοδήποτε μπουκάλι.
idomeneas7 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Ουαου, δεν το ηξερα. Οχι οτι με βολευουν τα πλαστικα δηλαδη, απλα ουτε που το σκεφτηκα.
De@th L0rd Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2018 'Αντε πάλι με τις τρολλιές... Παιδιά σύστημα κατεργασίας νερού στη κεντρική παροχή τους νερού με αντίστροφή όσμωση, στάδιο ρητινών και δεξαμενή αλάτων. Κ μετά καλού κακού βάλτε κι ένα αντίστροφης όσμωσης Ολύμπους στη κουζίνα. Επίσης στο τέλος μια κανάτα μπρίτα για να αποθηκεύετε το νερό της βρύσης. Προς θεού, δε ΘΕΛΩ υπερβολές! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 @iordanis77 Ο οργανισμός της περιοχής σου (πχ ΕΥΔΑΠ) κάνει τεστ στο πόσιμο νερό, στο νερό κολύμβσησης των παραλιών, ποταμών, κλπ.Υπάρχει νομοθεσία σχετική με το νερό και οι πάροχοι του νερού κάνουν δειγματοληψίες για να ξέρουν κατα πόσο οι οργανισμοί/ουσίες είναι εντός ορίων μη επικίνδυνων για την υγεία. Συνήθως μπορείς να βρεις αποτελεσματα στα site (πχ ΕΥΔΑΠ) αν τα αναρτούν,ή τουλάχιστον αναρτούν τα όρια της νομοθεσίας (πχ συγκεντρώσεις ουσιών/ml). Επίσης το υπολειμματικό χλώριο εξασθενεί For decay of chlorine there are two methods: 1-Storage of the samples at ambience 2-Storage of the samples in refrigerator. Results indicated that if water samples contain FRC (0.2-0.8mg/l) are maintained in ambience and refrigerator, after 24 hr, FRC will decrease by 62% and 51% respectively. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4433738/ https://www.researchgate.net/publication/309459073_Residual_Chlorine_Decay_In_Water_Distribution_Network Μπορείς να αγοράσεις έτοιμα κτι αν θες να το τεστάρεις και να συγκρίνεις τις τιμές του σπιτιού σου με τις τιμές της νομοθεσίας, ή α βρεις κάποιο εργαστήριο και να πας το δείγμα, αρκεί να σου πουν πώς να το διατηρήσεις ώστε να είναι κατάλληλο.
villasg Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 16 λεπτά πριν, deborakos είπε αρκεί να σου πουν πώς να το διατηρήσεις ώστε να είναι κατάλληλο. Αποστειρμενο δοχειο και μεταφορα σε ψυγειακι με παγο 18 λεπτά πριν, deborakos είπε Υπάρχει νομοθεσία σχετική με το νερό ΚΥΑ Γ1(δ)/ΓΠ ΟΙΚ 67322/2017 «Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης» (όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει) και είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της ΟΙΚ 46399/1352/86 «Απαιτούμενη ποιότητα επιφανειακών νερών που προορίζονται για πόσιμα, κολύμβηση, διαβίωση ψαριών σε γλυκά νερά και καλλιέργεια οστρακοειδών».
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα