iced07 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, θα ήθελα να φτιάξω μια μονάδα Μεταχειρισμενη για htpc στο σαλόνι. Οι χρήσεις που θα κάνω είναι ταινίες και σερφαρισμα, αλλά θα ήθελα πχ να παίζει το YouTube και να έχω και 2-3 καρτέλες στο browser ταυτόχρονα. Η ερώτηση μου είναι αν θα με καλύψει ένας 2πυρηνος πχ core2duo ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε τετραπυρηνο ? (παίζουν ρόλο τα χρήματα) Μνήμη? Γραφικά on-board ή κάρτα? Έχω πολύ περιορισμένο budget,ευχαριστώ
Sheogorath Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα σας, θα ήθελα να φτιάξω μια μονάδα Μεταχειρισμενη για htpc στο σαλόνι. Οι χρήσεις που θα κάνω είναι ταινίες και σερφαρισμα, αλλά θα ήθελα πχ να παίζει το YouTube και να έχω και 2-3 καρτέλες στο browser ταυτόχρονα. Η ερώτηση μου είναι αν θα με καλύψει ένας 2πυρηνος πχ core2duo ή πρέπει οπωσδήποτε να πάω σε τετραπυρηνο ? (παίζουν ρόλο τα χρήματα) Μνήμη? Γραφικά on-board ή κάρτα? Έχω πολύ περιορισμένο budget,ευχαριστώ Αν έχεις πολύ περιορισμένο bugdet πας σε Core 2 Duo. Παίζουν κάτι 8200 με 15 ευρώ. Μην πέσεις χαμηλότερα απο 2.4ghz!! Αλλη επιλογή είναι ένας ΧΕΟΝ Ε5410 με 20 ευρώ. Τετραπύρηνος και μπαίνει σε μητρική με socket 775. Μια απλή κάρτα γραφικών, πχ 5450 ή αν θες κανα παιχνιδάκι GT430 και πάνω. Αυτά! Αν βρεις κομμάτια και θες γνώμη, στείλε π.μ , έχω στήσει πολλά
iced07 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δηλαδή είμαι ανετος με core2duo άνω των 2,66 ghz? από εκεί και πέρα ότι βρω ανώτερο καλοδεχουμενο.. Βασικά θα κοιτάω για έτοιμη μονάδα επειδή πιστεύω θα μου έρθει πιο οικονομική και από εκεί και πέρα θα πάρω ένα πιο σαλονατο case.
iced07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μάλλον δεν θα είναι όλα τα parts Μεταχειρισμενα καθώς πάω σε fm2 socket με τον a6 5400k που βρήκα στις αγγελίες αλλά επειδή δεν παίζουν used mobos θα πάρω καινούργια. Η ερώτηση μου είναι τι Ram να επιλέξω όσο αφορά τους χρονισμούς της, γιατί διάβασα καπου ότι αυτοί οι APU χρησιμοποιουν από την κεντρική Ram για την gpu τους. Με 4 gb 1333 είμαι καλυμμένος για τις χρήσεις που ανέφερα παραπάνω ? Παρακαλώ τα φώτα σας.
IceFrog Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Φιλε μου η αποψη μου ειναι να βαλεις μια ram 8gb. Ακομα και να μην σου χρειαζεται αμεσα τωρα, στο μελλον θα μπορεις να πας 16. Η διαφορα χρηματων ειναι μικρη. Θα σου ελεγα να πας το λιγοτερο σε 2133 εαν ομως βρεις καμια καλη προσφορα σε 1866 προχωρα πχ δες εδω http://www.skroutz.gr/s/5416609/Kingston-HyperX-Savage-8GB-DDR3-2400MHz-HX324C11SR-8.html 55 ευρω 2400 8gb 1 stick
karaLRS Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 εγώ έφτιαξα καινούργιο σύστημα am1 5350.. με 200€ παίζει τα πάντα, αθόρυβο, 35watt και σε mini itx... α και με ssd και 4gb RAM... γιατι να πας σε μεταχειρισμένο; γιατί να βάλεις 8gb;; 1
IceFrog Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 εγώ έφτιαξα καινούργιο σύστημα am1 5350.. με 200€ παίζει τα πάντα, αθόρυβο, 35watt και σε mini itx... α και με ssd και 4gb RAM... γιατι να πας σε μεταχειρισμένο; γιατί να βάλεις 8gb;; γιατι η διαφορα χρηματων ειναι πολυ μικρη
iced07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είπα. Ότι θέλω 8 Ram, απλά ρώτησα αν είμαι καλυμμένος με 4? Στην ουσία μόνο APU θα είναι Μεταχειρισμενο γιατί τα άλλα δεν τα βρίσκω οπότε πάω για καινούργια μητρική, μνήμες. Θα μου κοστίσει γύρω στα 150.
cabdik Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δεν είπα. Ότι θέλω 8 Ram, απλά ρώτησα αν είμαι καλυμμένος με 4? Στην ουσία μόνο APU θα είναι Μεταχειρισμενο γιατί τα άλλα δεν τα βρίσκω οπότε πάω για καινούργια μητρική, μνήμες. Θα μου κοστίσει γύρω στα 150. εσυ εχεις κομματια που μπορεις να εκμεταλλευτεις? πχ δισκο, κουτι, τροφοδοτικο... ή θες να στησεις πυργο κομπλε?
WalkerSW Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Γτ δεν μας λες το budget βρε ανθρωπε μου να μπορούμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα και εμεις!! 2
iced07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Λοιπόν το budget είναι 150 . Δεν έχω τίποτα όλα θα τα πάρω. Ήδη έχω πληρώσει για τον amd a6 5400k και για htpc κουτί μαζί με το τροφοδοτικό του 62 ευρώ. Το υπόλοιπο είναι 88 ευρώ για σκληρό -μνήμη και μητρική. Προσπαθώ να βρω Μεταχειρισμενη μητρική fm2/fm2+ αλλά τπτ. *σκέφτομαι να βγάλω από τον βασικό υπολογιστή μου το δεύτερο σκληρό που έχει (250gb Seagate sata 1) και να τον βάλω σε αυτό για να γλιτώσω κάποια ευρώ και να είμαι πιο ανετος για αγορά μητρικής (μάλλον καινούργιας) και Ram. Γνώμες?
WalkerSW Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω παλι σε τετοιο budget θα πήγαινα σε κατι οπως το intel compute stick! http://www.skroutz.gr/s/6773521/Intel-Compute-Stick-STCK1A32WFC.html Ειδικα αν υπήρχε αλλο pc για να παιξει τον ρόλο του file server. Εχω μετατρεψει ταμπλετ με ακριβώς τα ιδια χαρακτηριστικά με το stick και σπασμένη οθόνη σε HTPC και τα παει περιφημα για ταινιες, kodi και browsing.... Αλλα τώρα είναι αργά!!
IceFrog Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Με 150 και καινουρια part δυσκολα. Επρεπε να δεις κατι σε am1. μητρικη 50~ κουτι 20~ + ram. Ψαχνε στις αγγελιες
iced07 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Προτίμησα fm2 και γιατί ο επεξεργαστής που πήρα είναι καλύτερος αλλά και για την επιλογή μελλοντικής αναβάθμισης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα