Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και σε περίπτωση που είναι αμαξι?το ίδιο κάνεις τα παντα?εννοώ είτε μέρα είτε νυχτα?

Αν είναι αμάξι (άρα 90% μιλάμε για εξωτερική έφοδο), παίζει μια παραλλαγή της γνωστής διαδικασίας. Του ζητάς να σβήσει τα φώτα και τον κινητήρα και μόλις πλησιάσει, δεν πραγματοποιείς εσύ την αναγνώριση, αλλά ενημερώνεις τον αρχιφύλακα πύλης (ή τον ΑΥΔΜ). Ο ένας σκοπός προφανώς παραμένει στη θέση του και τσεκάρει, όσο ο άλλος ψάχνει να βρει τον αρμόδιο (που κανονικά είτε θα πρέπει να είναι δίπλα σας στην πύλη, είτε να απαντήσει άμεσα στον ασύρματο).

Hint: Στην περίπτωση που ενώ έχεις εμπλακεί σε αναγνώριση εξωτερικής εφόδου, σκάσει παράλληλα και εσωτερική, πρέπει θεωρητικά να κάνεις και δεύτερη αναγνώριση. 

Δημοσ.

Τώρα που πήγα μονάδα είναι σαν να μην ξέρω τιποτα..στην Θήβα μας είχαν πολύ χαλαρα...19 πάω Ρέθυμνο να περάσω σπεν 3 εβδομάδες...θα μας τα δείξει κάποιος αυτα?

Αυτά που μου γράφει ο φίλος πιο πάνω τα φωνάζεις απανωτα?και καλά πιο το νόημα να σου πει τον αριθμό να του πεις εσύ να προχωρήσει και μετά από λίγο να ζητήσεις σύνθημα και να μην γίνει μαζί όλο αυτο?λολ

Το ίδιο το κάνεις παντα?οποίος και να είναι πάντα ακολουθείς την ίδια διαδικασία ?

Το ίδιο το κάνεις παντα?οποίος και να είναι πάντα ακολουθείς την ίδια διαδικασία ?

Δημοσ.

Μην αγχωνεσαι θα τα μαθεις ολα εν καιρω..τζαμπα απασχολεις το μυαλο σου τωρα.Απολαυσε τα χαλαρα η την αδεια σου

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα που πήγα μονάδα είναι σαν να μην ξέρω τιποτα..στην Θήβα μας είχαν πολύ χαλαρα...19 πάω Ρέθυμνο να περάσω σπεν 3 εβδομάδες...θα μας τα δείξει κάποιος αυτα?

Μη μασάς, θα στας δείξουν. Το πιθανότερο είναι οι πρώτες σας ένοπλες υπηρεσίες να γίνουν άλλωστε με κάποιον παλιό (ή ΕΠ.ΟΠ), ώστε να μάθετε τη διαδικασία στην πράξη.

Αυτά που μου γράφει ο φίλος πιο πάνω τα φωνάζεις απανωτα?και καλά πιο το νόημα να σου πει τον αριθμό να του πεις εσύ να προχωρήσει και μετά από λίγο να ζητήσεις σύνθημα και να μην γίνει μαζί όλο αυτο?λολ

Απανωτά; Υποτίθεται πως γίνεται "διάλογος" στο μήνυμα του mikeasdf, πρώτη γραμμή εσύ, δεύτερη η έφοδος κλπ. 

Το νόημα της ανταλλαγής συνθηματικών είναι υποτίθεται η αυξημένη ασφάλεια. Και καλά κάποιος μπορεί να ξέρει τα νούμερα, αλλά όχι και το παρασύνθημα. Μαλακίες αναχρονιστικές.

Πρακτικά ναι. Η μόνη περίπτωση που η διαδικασία διαφοροποιείται, είναι στην περίπτωση της εξωτερικής εφόδου. Ε, τώρα αν πραγματικά σας την πέσει κανένας άκυρος, υποτίθεται πως θα ακολουθήσεις τους κανόνες εμπλοκής.

• Like 1
Δημοσ.

Θυμαμαι που ο δικας εριξε ολο το ταγμα (μαζι και λοχαγους κλπ) μια 20αρα στην αναφορα γιατι λεει "κερναει ο μπαρμαν".

Ειχε ανεβασει ενα παιδι στην αναφορα μπροστα και λεει εξαιτιας του παιρνετε καμψεις.Ο καημενος ειχε κοκκινισει.

Ειχε πει σε εξωτερικη εφοδο "Α καλημερα κυριε ταδε, εσεις ειστε? Περαστε.." και του ανοιξε την πυλη του φυλακιου :lol:

• Like 1
Δημοσ.

Αναλόγως. Σαν σκοπός δε χαιρετάς ούτε βαράς προσοχές μιας και ούτως η άλλως πρέπει να κάνεις αναγνώριση. Τώρα αν δεν χρειαστεί και περάσει κάποιος μεγάλος βαράς μια προσοχή όταν περνάει από μπροστά σου. Μεγάλη προσοχή πάντως στο χαρτάκι με τα νούμερα τα οποία φυσικά δε τα λέμε σε ασυρμάτους και τηλέφωνα. Βέβαια εγώ επειδή καμιά φορά βαριόμουν να πάω μέχρι τη σκοπιά τους τα λεγα από το τηλέφωνο. :P

Στα της σκοπιάς θυμάμαι έναν ΥΕΑ Α΄ να κάνει αλτ ισι στο ντελιβερά που ήταν έξω από το στρατόπεδο και έναν άλλο ενώ ήταν περίπολο να κάνει το ίδιο σε σκοπό. :P

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε αν είσαι σκοπιά δεν βάρα ούτε προσοχες?μόνο αν είσαι πύλη ΑΜ?βαράει σε όλους όταν ανοίξεις σωστά?

Σε εμας ΑΜ πήγαινε μια μια πρωινό/απογευματινό και το βραδυ κοιμοσουν κυριος.Ηταν σαν ποστο το είχες για πάντα...

Γενικα προσοχή δε βαρούσες σε όλους παρα σε υπο/δικα κτλ. Απλα χαιρετούσες όλους σχεδον για να εισαι καλυμένος.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τόσο χρόνια που διαβάζω το topic, πρέπει να είσαι ο μόνος που τα έχει ρωτήσει :P

• Like 2
Δημοσ.

απλα φοβάμαι μηπως περιμενουν να μου ερθουν ουρανοκατέβατα αυτα που πρέπει να κανω οταν αρχισουν οι υπηρεσίες στην μονάδα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...