slygeo87 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δε γνωρίζω για το πολιτικό προσωπικό του ΓΕΣ, αλλά σε κέντρο ή σε μονάδα που υπηρέτησα ήταν κάτι καραβανάκια στα επιτελικά. Άθερ, τι να σου πω ρε αδερφέ τι γίνεται από πίσω, τα μάτια μου, κρίνοντας από αυτά που ΕΒΛΕΠΑ μου λένε ότι σιγά μην ασχοληθεί ο ταξίαρχος με τον κυριούλη που πλένει τα σεντόνια. Λες να κάνουν παρεάκι; Πάντως, είναι απλά τραγικό ρε 'σεις. Να μπεις στην διαδικάσια να βυσματωθείς ακόμα και με πολιτικό προσωπικό; Τόσο πολύ πια; Εγώ προσωπικά, στο κέντρο που ήμουν ήξερα τον αρτοποιό. Μου 'λεγε πριν παρουσιαστώ, "μπορώ να πιάσω τον λοχαγό σου, να σου κανονίσει να έρχεσαι το πρωΐ στους φούρνους και να γλυτώνεις την εκπαίδευση". Ούτε καν ασχολήθηκα όμως, τέλοσπα.
EyeofOne Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δε γνωρίζω για το πολιτικό προσωπικό του ΓΕΣ, αλλά σε κέντρο ή σε μονάδα που υπηρέτησα ήταν κάτι καραβανάκια στα επιτελικά. Άθερ, τι να σου πω ρε αδερφέ τι γίνεται από πίσω, τα μάτια μου, κρίνοντας από αυτά που ΕΒΛΕΠΑ μου λένε ότι σιγά μην ασχοληθεί ο ταξίαρχος με τον κυριούλη που πλένει τα σεντόνια. Λες να κάνουν παρεάκι; Πάντως, είναι απλά τραγικό ρε 'σεις. Να μπεις στην διαδικάσια να βυσματωθείς ακόμα και με πολιτικό προσωπικό; Τόσο πολύ πια; Εγώ προσωπικά, στο κέντρο που ήμουν ήξερα τον αρτοποιό. Μου 'λεγε πριν παρουσιαστώ, "μπορώ να πιάσω τον λοχαγό σου, να σου κανονίσει να έρχεσαι το πρωΐ στους φούρνους και να γλυτώνεις την εκπαίδευση". Ούτε καν ασχολήθηκα όμως, τέλοσπα. και εγώ πιστεύω πως δεν αξίζει να ασχοληθείς ιδιαίτερα με τον στρατό... Η καλύτερη είναι να πάρεις στο χαβαλέ το όλο θέμα και να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται...
foufoutios Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 εμεις δε νομιζω να ασχοληθουμε.. δε ξερω αυτοι ομως ποσο θελουν να ασχοληθουν με εμας ειμαι και σε μια ηλικια που δε μπορω να ανεχθω και πολλα πολλα απο στρατοκαυλους..
Kasrith Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Πάντως, είναι απλά τραγικό ρε 'σεις. Να μπεις στην διαδικάσια να βυσματωθείς ακόμα και με πολιτικό προσωπικό; Τόσο πολύ πια; Εγώ προσωπικά, στο κέντρο που ήμουν ήξερα τον αρτοποιό. Μου 'λεγε πριν παρουσιαστώ, "μπορώ να πιάσω τον λοχαγό σου, να σου κανονίσει να έρχεσαι το πρωΐ στους φούρνους και να γλυτώνεις την εκπαίδευση". Ούτε καν ασχολήθηκα όμως, τέλοσπα. Αυτήν την εντύπωση είχα και εγώ, μέχρι που με "πατούσαν" οι βυσματίες και έβγαιναν κάθε σ/κ στο κέντρο, και εγώ μια φορά στις 2 βδομάδες έπαιρνα μια έξοδο.
Ather Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Το πολιτικό προσωπικό είναι μόνιμο εκεί, για πάντα. Οπότε ξέρει πολύ κόσμο και αναπτύσσει φιλίες. Αν έχει φιλίες με τον αξιωματικό και του ζητήσει μία έξοδο για ένα γνωστό του, για το δκτη είναι πανεύκολο, μία υπογραφή θα βάλει, λογιστικές επιπτώσεις μηδέν, σημασία για το στρατεύσιμο τεράστια. Θα έλεγα και για μένα τι πέτυχα λόγω φιλίας με πολλούς αξιωματικούς αλλά σχεδόν κανείς δε θα με πιστέψει
slygeo87 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2011 Αυτό το "σημασία για το στρατεύσιμο τεράστια" μου προκαλεί εμετό που το ακούω ακόμα και 2 χρόνια μετά το φανταριλίκι. Τουλάχιστον πάρτε καμιά άδεια να κάνετε πάσχα στα σπίτια σας, όχι να κανονίζετε έξοδο για να πιείτε ένα 2ωρο καφέ και να βαράνε σκοπέτο οι μαλάκες.
MurderDoII Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 ...να πιείτε ένα 2ωρο καφέ και να βαράνε σκοπέτο οι μαλάκες. Δεν ξέρω αν είμαι στο πνεύμα της συζήτησης αλλά πάντα σιχαινόμουν να κάνω οτιδήποτε σε βάρος άλλων στο στρατό, δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να νοιώθω ότι χρωστάω οτιδήποτε σε κανένα. Το τι συμπεριφορά έχει κάποιος σε δύσκολες συνθήκες δείχνει το πραγματικό του χαρακτήρα και σε γενικές γραμμές με απογοήτευσε πολύ η συμπεριφορά που είχαν οι περισσότεροι στρατιώτες εκεί μέσα. Αυτό σχετικά με όλους τους λεγόμενους "βυσματίες", αλλά και όλους που με το πρόσχημα ότι εγώ είμαι εναντίων του στρατού και τα ρέστα ήταν ένα τεράστιο βάρος στους υπόλοιπους. Παράδειγμα, ήταν κάποιος που μου είπε, ενώ εγώ ετοιμαζόμουν για περίπολο, πως το σημαντικό στο στρατό είναι να βγεις από νωρίς "γιοτάς", αυτός ήταν Ι3 και καλά ψυχολογικό οπότε άοπλος και καθόταν με το PSP. Το θέμα είναι πως ο τύπος που στο γυμναστήριο έκανε 20 κάμψεις με 40 κιλά στη πλάτη, ήταν στην ουσία ένα άχρηστο, φοβισμένο βαρίδιο.
Pablo_Hasan Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 από την άλλη αυτό που είδα εγώ ήταν ότι τους ένοπλους ήταν σαν να μας τιμωρούσαν για αυτή μας την επιλογή, ένα σωρό άχρηστες "υπηρεσίες", αγγαρείες και χωσίματα απο τα μόνιμα στελέχη, που ουσιαστικά αυτοί ήταν τα βαρίδια στο στρατόπεδο. Θα έλεγα όποιον δεν τον ενδιαφέρει να ασχολήθεί ιδιαίτερα και δεν μπορεί νόμιμα να αποφύγει την στράτευση το να βγει άοπλος είναι μια λύση...
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Ξέρει κανείς αν διακόψω την αναβολή τώρα πότε θα μου έρθει χαρτί για να με πάρουν;Δηλ. πότε θα μπορώ να μπώ κ να αρχίσει να μετράει 9μηνο;
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αν την κόψεις μέχρι 31/1 θα μπείς το Μάιο και θα απολυθείς Φεβρουάριο 2012. Το χαρτί θα σου έρθει κάπου στις αρχές Απριλίου.
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Αν την κόψεις μέχρι 31/1 θα μπείς το Μάιο και θα απολυθείς Φεβρουάριο 2012. Το χαρτί θα σου έρθει κάπου στις αρχές Απριλίου. Τι χρειάζεται για να τη κόψω; Γιατί θα διαμένω για μερικές βδομάδες εκτός μονίμου κατοικίας. Με τηλέφωνο ή συγγενή γίνεται η δουλειά;
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εδώ είσαι. Για την διακοπή της αναβολής απαιτείται: α. Η αυτοπρόσωπη παρουσίαση πλησιέστερο Στρατολογικό Γραφείο του λαβόντος την αναβολή (ή νομίμου εκπροσώπου του), ο οποίος πρέπει να φέρει μαζί του το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας. β. Η υποβολή αίτησης διακοπής αναβολής, Δελτίου Απογραφής (τα έντυπα χορηγούνται από τα Στρατολογικά Γραφεία) και πιστοποιητικού γραμματικών-τεχνικών γνώσεων. Εγώ έχω άλλη απορία. Λέει εδώ οτι: Υπενθυμίζεται ότι κατά το πέρας ή τη διακοπή της αναβολής λόγω σπουδών πρέπει απαραίτητα οι σπουδαστές να υποβάλλουν πιστοποιητικά γραμματικών - τεχνικών γνώσεων (απόφοιτοι TEI - AEI, μεταπτυχιακές σπουδές, διδακτωρικό δίπλωμα) καθόσον πρόθεση-απόφαση της ηγεσίας είναι να συνδέονται άμεσα οι γραμματικές - τεχνικές γνώσεις τόσο με την επιλογή σε Όπλα- Σώματα, όσο και με την απονομή ειδικoτήτων κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Κάποιος φοιτητής που έληξε ή διέκοψε την αναβολή του, χωρίς όμως να έχει αποφοιτήσει, τι πρέπει να κάνει;
De@th L0rd Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Εδώ είσαι. Εγώ έχω άλλη απορία. Λέει εδώ οτι: Κάποιος φοιτητής που έληξε ή διέκοψε την αναβολή του, χωρίς όμως να έχει αποφοιτήσει, τι πρέπει να κάνει; Το δεύτερο είναι μια παπαριά και μισή. ΤΟ ξέρω από όσους βρέθηκαν σε αυτή την θέση. Το πλοίο της αγάπης δε το γλιτώνεις και το όρος πατάτα. Άρα μόνο με αυτοπρόσωπη λοιπόν. Αν τη διακόψω δηλαδή μέσα προς τέλος φεβρουαρίου πάλι Μαϊο δε θα μπώ;
freedubus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2011 Από 1 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου --> Με την Α' σειρά (Φεβρουαρίου) Από 1 Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου --> Με τη Β' σειρά (Μαΐου) Από 1 Φεβρουαρίου έως 30 Απριλίου --> Με τη Γ' σειρά (Αυγούστου) Από 1 Μαΐου έως 31 Ιουλίου --> Με τη Δ' σειρά (Νοεμβρίου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις