TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας. Αν σκεφτεσαι τα χρηματα + σου λειπουν, σκεψου σοβαρα το να μην πας, οχι τουλαχιστον οσο δεν εχεις & γκαφρα, γιατι θα (τα) χρειαστεις μετα... Ειναι πολλα τα λεφτα -κι οχι μονο με την εννοια "διαφυγοντων κερδων"
jimakos234 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Θα χρειαστουν και σεντονια εκτος απο υπνοσακο? οσο αφορα τις φανελες/καλτσες, 2 γνωστοι μου που ειναι μεσα τωρα, μου ειπαν για χακι η παραλλαγη, αλλιως ειχα και εγω αρκετα κοντομανικα/φανελες. Τα χακι σου μενουν και για μετα, εκτος το οτι ειναι λιγο της μοδας τωρα
Fulgore Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Το παν βασικα ειναι σε ποια μοναδα θα σε πανε.Αν σε πανε μακρια απο το σπιτι σου(πχ μενεις Αθηνα και σε στειλουν Εβρο,Χιο,Ροδο,Αλεξανδρουπολη)και μπεις τον Γεναρη αναγκαστικα θα δωσεις παραπανω χρηματα λογω κρυου. Και στα παραπανω χρηματα οπως αναφερθηκε εννοουν φανελακια,λιγα παραλλαγης,καλτσες,και εγω ειχα παρει και 1 εσωθερμικο. Αλλωστε ειναι και πραγματα που εν μερη θα σου μεινουν και μετα το στρατο(καλτσες,εσωθερμικο,γαντια κλπ)αρα δεν ειναι οτι θα τα παρεις και μετα θα τα καψεις. Απο την μια το ποσα χρηματα θα δωσεις ειναι καθαρα προσωπικο σου θεμα(κυριως απο τον αριθμο των επιπλεον που θα παρεις),αλλα πιστεψε με πιο πολυ να σε ανησυχει ποσα χρηματα θα φας γενικα μεσα στο στρατο παρα ποσα θα δωσεις για ρουχα. Τελος το ξαναλεω μιας και ειναι κατι που πρεπει να αναφερεται σε καθε σειρα. Μην κυκλοφορειτε με αρκετα χρηματα,ακριβα κινητα κλπ ή μην δωσετε δικαιωμα να νομιζει κατι τετοιο ο διπλανος γιατι κρουσματα κλοπων ειναι παρα πολλα. Μεχρι και παντοφλες/καλτσες/βρακια/καπνος εχουν κλαπει απο αλλους.
dimitris21gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Αν σκεφτεσαι τα χρηματα + σου λειπουν, σκεψου σοβαρα το να μην πας, οχι τουλαχιστον οσο δεν εχεις & γκαφρα, γιατι θα (τα) χρειαστεις μετα... Ειναι πολλα τα λεφτα -κι οχι μονο με την εννοια "διαφυγοντων κερδων" Απλά δεν περισσεύουν και κοιτάζω διεξοδικά πως και τι θα ξοδέψω. Έκοψα την αναβολή διότι τέλειωσε η σχολή και μεταπτυχιακό για φέτος δεν πρόλαβα. Δεν θέλω να πάω σε μεγαλύτερη ηλικία και έχοντας βρει και ίσως κάποια δουλειά μέχρι τότε και να χρειαστεί να την αφήσω.
cyberrobot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Άμα το πρόβλημα σου είναι τα λεφτά, τότε δήλωσε Στρατονομία και πάνε στην ΕΛΔΥΚ. Αρκεί ενα Ι1 και δίπλωμα οδήγησης. Απλά ξεκαθάρισε μέσα σου ότι πρέπει να πας να τελειώνεις (για να ξεπεράσεις τα πιθανά ζόρια που συναντήσεις). Τώρα απο εξοπλισμό, αυτά που είναι άμεσης ανάγκης είναι τα κοντομάνικα, ζευγάρια κάλτσες, ένα sleeping bag, ένα σεντόνι (εγώ με ένα μπλέ μπήκα, δεν μου είπε ποτέ κανένας τίποτα, το μαζεύεις το πρωί άλλωστε) και τα ξυριστικά σου. Απο εκεί και πέρα είναι στο δικό σου χέρι τι εξτρά θα πάρεις αναλόγως και του καιρού. Μην φορτωθέις πολλά πράματα, πάντα θα έχεις την ευκαιρία να βγείς και να παρείς κάτι που θα σου λείψει. * Και πάτους μην ξεχάσεις, όχι τίποτα ιδιαίτερα ακριβό. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπον, υπαρχει η εξης μεγαλη αληθεια: σε κακο* Στρατο (οπως περιπου το ιδιο και στη...Φυλακη!),οποιος δεν εχει χρηματα θα εχει..προβληματα [μικρα-μεγαλα-μικρομεγαλα, παντως προβληματα] *κακο εννοω για παραδειγμα: να μην εισαι στη πολη σου, αλλα στα συνορα και να χρειαζεσαι αεροπλανο,αντι να ταξιδευεις με τον αργομουτζουρη η τους σκυλοπνιχτες +20ωρες για να βρεθεις σπιτι σου σε αδεια
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εννοείται ότι δεν θέλω να βρωμάω αλλά είναι λεφτά κιόλας. 4 ευρώ το ζευγάρι οι κάλτσες πες και άλλα τόσα για κάθε κοντομάνικο θέλω 80 ευρώ για αυτά μόνο. Αν τα κοντομάνικα τα εννοείται να τα φοράω για φανέλες, αφού τώρα είναι χειμώνας, μπορώ να πάρω δικές μου γκρι φανέλες να μην πληρώσω και για αυτά. In other news, πήρα τηλ το μεσημέρι να ρωτήσω στο 401 για ακτινογραφία θώρακα αν θέλει ραντεβού και μόνο που δεν με έβρισαν. Μου είπε να πάρω αύριο τηλ που είναι ανοιχτή η γραμματεία και το έκλεισε... ακτινογραφία να σε πάνε όταν είσαι κέντρο να γλιτώσεις εκπαίδευση, σιγά μην πας πριν παρουσιαστείς άκουσέ με και δε θα χάσεις, εγώ γλίτωσα παρέλαση και να βλέπω βίντεο με ελδυκ και λοιπές παπαριές εκείνη τη μέρα κάνα γνωστό σου που να πήγε πρόσφατα και να έχει πράγματα στο νούμερο σου δεν έχεις; κοίτα αν είσαι σπίτι σου και σου πλένουν συχνά οι δικοί σου τη βγάζεις και με λίγα, αλλά αν πας πουθενά στην άκρη του θεού με πουτσόκρυο και πλυντήριο να έχετε που να σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις υπάρχει πρόβλημα 1
dimitris21gr Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Από τους πολύ γνωστούς μου όχι, είμαι ο πρώτος που πάω. Τουλάχιστον θα τα έχει ο αδερφός μου που θα πάει σε 1-2 χρόνια και αυτός. Αρχικά θα πάρω μερικά κοντομάνικα σε συνδυασμό με δικές μου φανέλες και μπόλικες κάλτσες. Μέχρι να τελειώσω την εκπαίδευση στην Θήβα που είναι 25 μερούλες θα έχω τον καιρό και μερικά έξτρα χρήματα για ότι άλλο χρειαστεί.
jimakos234 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Άμα το πρόβλημα σου είναι τα λεφτά, τότε δήλωσε Στρατονομία και πάνε στην ΕΛΔΥΚ. Αρκεί ενα Ι1 και δίπλωμα οδήγησης. Απλά ξεκαθάρισε μέσα σου ότι πρέπει να πας να τελειώνεις (για να ξεπεράσεις τα πιθανά ζόρια που συναντήσεις). Τώρα απο εξοπλισμό, αυτά που είναι άμεσης ανάγκης είναι τα κοντομάνικα, ζευγάρια κάλτσες, ένα sleeping bag, ένα σεντόνι (εγώ με ένα μπλέ μπήκα, δεν μου είπε ποτέ κανένας τίποτα, το μαζεύεις το πρωί άλλωστε) και τα ξυριστικά σου. Απο εκεί και πέρα είναι στο δικό σου χέρι τι εξτρά θα πάρεις αναλόγως και του καιρού. Μην φορτωθέις πολλά πράματα, πάντα θα έχεις την ευκαιρία να βγείς και να παρείς κάτι που θα σου λείψει. * Και πάτους μην ξεχάσεις, όχι τίποτα ιδιαίτερα ακριβό. στρατονομια δεν ειναι 1 μηνα παραπανω εκπαιδευση? ακριβως ετσι οπως ειπες το ειχε κανει ενα παλικαρι που ξερω, και σκεφτομουν και εγω να κανω (χωρις την στρατοννομια, απλα να δηλωσω ΕΛΔΥΚ μετα την εκπαιδευση στο Ρεθυμνο)
Fulgore Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Από τους πολύ γνωστούς μου όχι, είμαι ο πρώτος που πάω. Τουλάχιστον θα τα έχει ο αδερφός μου που θα πάει σε 1-2 χρόνια και αυτός. Αρχικά θα πάρω μερικά κοντομάνικα σε συνδυασμό με δικές μου φανέλες και μπόλικες κάλτσες. Μέχρι να τελειώσω την εκπαίδευση στην Θήβα που είναι 25 μερούλες θα έχω τον καιρό και μερικά έξτρα χρήματα για ότι άλλο χρειαστεί. Εγω στο ξαναλεω παντως οτι πιο πολλα χρηματα θα φας στην μοναδα μεχρι να απολυθεις παρα στα διαφορα ρουχα που σε αγχωνουν τωρα. Και στην τελικη οπως ειπαμε καλτσες,κοντομανικα,γαντια,sleeping bag κλπ δεν τα πετας μετα το στρατο αλλα τα κρατας αρα εν μερη δεν τρεχει τιποτα. 1
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Από τους πολύ γνωστούς μου όχι, είμαι ο πρώτος που πάω. Τουλάχιστον θα τα έχει ο αδερφός μου που θα πάει σε 1-2 χρόνια και αυτός. Αρχικά θα πάρω μερικά κοντομάνικα σε συνδυασμό με δικές μου φανέλες και μπόλικες κάλτσες. Μέχρι να τελειώσω την εκπαίδευση στην Θήβα που είναι 25 μερούλες θα έχω τον καιρό και μερικά έξτρα χρήματα για ότι άλλο χρειαστεί. βλακεία αυτό, εγώ βρήκα πολύ έτοιμο πράγμα από φίλους και με τη σειρά μου τα έδωσα σε άλλον είχα 2-3 επιπλέον παραλλαγές (η μία ήταν και χειμερινή που ήταν πιο χοντρή γιατί μου είχαν δώσει μόνο καλοκαιρινές που είναι σαν χαρτί) είχα τζάμπα υπνόσακο είχα 2 επιπλέον φούτερ και 3 επιπλέον πουλόβερ γενικά είχα ρούχο να μπαζοβγάζω που με έφτανε και διβδόμαδο να είμαι καθαρός και στην ουσία αγόρασα επιπλέον φανέλες μερικές κάλτσες και λίγα ισοθερμικά όταν ήρθα αθήνα δεν είχα σχεδόν τίποτα στη μονάδα και αν ήμουν από την αρχή εκεί κατάλαβα ότι δε θα ήθελα τόσα πολλά πράγματα, αφού κάθε 2-3 μέρες πήγαινα σπίτι και έπεφτε πλύσιμο (και σε καθαρό πλυντήριο, γιατί αν πλένεις εκτός σπιτιού παίζει φάση) βέβαια μια μέρα που μου σκίστηκε το παντελόνι και κυκλοφορούσα με σώβρακα έξω να πετάγονται πήγα να βρω μπελά επειδή δεν είχα μαζί μου άλλη παραλλαγή αλλά ευτυχώς είχε κάποιος στα μέτρα μου και με κάλυψε
cyberrobot Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 στρατονομια δεν ειναι 1 μηνα παραπανω εκπαιδευση? ακριβως ετσι οπως ειπες το ειχε κανει ενα παλικαρι που ξερω, και σκεφτομουν και εγω να κανω (χωρις την στρατοννομια, απλα να δηλωσω ΕΛΔΥΚ μετα την εκπαιδευση στο Ρεθυμνο) Έχει όντως ένα μήνα εκπαίδευση στην Καρδίτσα και μάλιστα αρκετά αυστηρή, αλλά μόλις πάς κύπρο δεν κάνεις σκοπίες παρά μόνο στην Λέσχη αξιωματικών απ´όπου μπορείς να βγείς και βράδυ όταν δεν είσαι υπηρεσία (σε λογικά πλαίσια). Η έδρα σου είναι το καλύτερο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ και πληρώνεσε έξτρα (παίρνεις 360 ευρώ σαν δεκανέας έναντι των 270 που παίρνει ένας απλός στρατιώτης). Χωρίς την στρατονομία ρισκάρεις λίγο να βρεθείς σε πιο προβλεπέ στρατόπεδο (εκτός άμα μπορείς να το φτιάξεις). Έχει τα θετικά του ο δρόμος αυτός, έχει και τα αρνητικά του βέβαια. 1
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 στρατονομια δεν ειναι 1 μηνα παραπανω εκπαιδευση? ακριβως ετσι οπως ειπες το ειχε κανει ενα παλικαρι που ξερω, και σκεφτομουν και εγω να κανω (χωρις την στρατοννομια, απλα να δηλωσω ΕΛΔΥΚ μετα την εκπαιδευση στο Ρεθυμνο) στρατονομία κάνεις εκπαίδευση για ειδικότητα όπως κάνεις σε κάθε ειδικότητα απλά η συγκεκριμένη είναι πιο ζόρικη από τη μέση ειδικότητα προς το τέλος της θητείας όμως συχνά παίζει ξύσιμο. εγώ προσωπικά δε θα το επέλεγα, αλλά δε το βρίσκω και παράλογο για όσους το έκαναν με πλάνο σε βάθος χρόνου να φάνε κάποιο σκατό στην αρχή αλλά προς το τέλος να αράξουν (και δεν ήταν απλά ανεγκέφαλοι κάγκουρες που νόμιζαν ότι τους έδωσαν εξουσία) αυτό που βρίσκω τελείως παράλογο είναι έφεδρος αξιωματικός μόνο και μόνο επειδή υπηρετείς παραπάνω ακόμα και αεροπορία/ναυτικό δε θα ήθελα για τον ίδιο λόγο και ας είναι κατά πάσα πιθανότητα (όχι πάντα) πιο διακοπές 1
Fulgore Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Αρκετος κοσμος που το σκεφτεται παραπανω οσον αφορα το να μην κουβαλαει πολλα παραπανω ρουχα απο οσο πρεπει(ή να μην αγορασει παραπανω)προτιμαει να πηγαινει στο Κεντρο με λιγα πραγματα και οταν τελειωσει μετα απο αυτο(στην αδεια που παιρνεις πριν πας στην μοναδα)να προμηθευτει αναλογως. Κατι που ειναι αξιο αναφορας ειναι οτι στην Θηβα αν θυμαμαι καλα απο ατομα που ειχαν παει προσφατα ειναι για τις τιμες στο ΚΨΜ το οποιο νομιζω ειναι ιδιωτικο(δεν ειμαι ομως 100% σιγουρος)και αρα οι τιμες ειναι στο Θεο.Αν μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος θα ηταν χρησιμο. 1
logistoulis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 κάποια κψμ όντως έχουν γίνει ιδιωτικά και πουλάνε στο θεό, αυτό ισχύει αλλά και μεταξύ στρατιωτικών δεν πουλάνε όλα στις ίδιες τιμές, έχω πετύχει αρκετά ακριβές τιμές σε κάποια τώρα για το τι κουβαλάς και τι όχι δεν έχεις άδικο εγώ είχα την τύχη να είμαι με δικό μου ΙΧ που ήταν ο "φοριαμός" μου οπότε έχωνα όσο πιο πολλά μπορούσα
Προτεινόμενες αναρτήσεις