Undertaker25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Ζ' είναι κοινό με των υπόλοιπων αμφίβιων μοιρών(με κάποιες προσθήκες βεβαίως) ενώ η εκπαίδευση των ΟΥΚάδων είναι ιδιαίτερη κατά τη διάρκεια της ΜΥΚ, η υπόλοιπη εκπαίδευση είναι αντίστοιχη των αμφίβιων. Μήπως οι γνωστοί σου έτυχαν ΚΨΜάρχες, γραφείς κλπ; Με κάθε επιφύλαξη σ' τα λέω καθώς υπηρέτησα πρίν πολλά χρόνια οπότε ενδεχομένως να 'χουν αλλάξει πολλά απο τότε αναλογιζόμενος και την μείωση της θητείας... (διαβάζοντας και την αποπάνω εμπειρία ) Φιλε μου, δεν αναφέρθηκα στην Ζ ΜΑΚ. Αναφέρθηκα στα ΛΟΚ. Δεν έχει ουδεμία σχέση η εκπαίδευση των αμφίβιων καταδρομέων της Ζ ΜΑΚ και των αμφίβιων γενικά με τους ορεινούς καταδρομείς των ΛΟΚ. Αυτό λέω.
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Σ' αυτό πάω πάσο, δεν ξέρω τι και πως των ορεινών... αν και απ' όσα έγραψες παίρνω μια ιδέα.
Undertaker25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Απ' ότι μου είχανε πει, δεν άξιζε το κόπο. Περίμεναν να έχουν ασκήσεις σα και αυτές που έδειχνε το "Αρετή & Τόλμη" στην ΕΡΤ, να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, συχνές ασκήσεις σε στίβο μάχης, στην ύπαιθρο κτλ κτλ και τελικά τα έκαναν 1-2 φορές και όλη την υπόλοιπη θητεία βαρούσαν σκοπέτα. Γι' αυτό άμα ακούω κανέναν να κοκορεύεται ότι πήγε ΛΟΚ γελάω. Για μένα σκληρή εκπαίδευση έχουν μόνο οι αλεξιπτωτιστές, οι αμφίβιοι, τα ΟΥΚ και η 35ΜΚ (αν και δεν είναι ούτε καν στο ίδιο επίπεδο με τα δυο προηγούμενα σώματα).
FreakBoy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πλεον και η 35 ΜΚ δεν εχει τοσο σκληρη εκπαιδευση οσο παλιοτερα να ξερετε
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Απ' ότι μου είχανε πει, δεν άξιζε το κόπο. Περίμεναν να έχουν ασκήσεις σα και αυτές που έδειχνε το "Αρετή & Τόλμη" στην ΕΡΤ, να μαθαίνουν πολεμικές τέχνες, συχνές ασκήσεις σε στίβο μάχης, στην ύπαιθρο κτλ κτλ και τελικά τα έκαναν 1-2 φορές και όλη την υπόλοιπη θητεία βαρούσαν σκοπέτα. Γι' αυτό άμα ακούω κανέναν να κοκορεύεται ότι πήγε ΛΟΚ γελάω. Για μένα σκληρή εκπαίδευση έχουν μόνο οι αλεξιπτωτιστές, οι αμφίβιοι, τα ΟΥΚ και η 35ΜΚ (αν και δεν είναι ούτε καν στο ίδιο επίπεδο με τα δυο προηγούμενα σώματα). Πλεον και η 35 ΜΚ δεν εχει τοσο σκληρη εκπαιδευση οσο παλιοτερα να ξερετε Θεωρώ πως μιλάτε για τώρα, στο 9μηνο. Στην εποχή μου όλοι οι κλάδοι των ειδ. δυνάμεων είχαν το ίδιο πρόγραμμα εκπαίδευσης με την ίδια ένταση, και οι αμφίβιοι και οι ορεινοί και οι αλεξιπτωτιστές και οι πεζοναύτες και οι υποβρύχιοι. Η μόνη διαφορά τους ήταν στα επιπρόσθετα, ιδιαίτερα ανάλογα τον τομέα δράσης τους, πακέτα εκπαίδευσης αποβάσεων-εισβολών. Εναέριων για τους αλεξιπτωτιστές, θαλάσσιων για τους αμφίβιους, υποβρύχιους και πεζοναύτες και χερσαίων για τους ορεινούς. Τι θέλω να πω: Άσε τις πολεμικές τέχνες που και στην εποχή μου μόνο στο ΕΤΑ και στη Ζ' ΜΑΚ μάθαιναν, δεν εκπαιδεύτηκαν όμως στην τοπογραφία, στις καταστροφές, ως ελεύθεροι σκοπευτές, ως κυνηγοί αρμάτων κλπ(ανάλογα και την ειδικότητά τους βέβαια); Αυτές είναι εκπαιδεύσεις πέρα απο τις καθιερωμένες 6μηνες ασκήσεις, είναι καθημερινές. Δεν εκπαιδεύτηκαν ακόμα στις επιθέσεις σε συγκεκριμένους στόχους, στην εφαρπαγή σκοπών, στην απόβαση απο ελικόπτερα, δεν δεν δεν... και η λίστα συνεχιζόταν στα χρόνια μου και σου αναφέρω διακλαδικές εκπαιδεύσεις των ειδ. δυνάμεων, ανεξάρτητα απο το αν μιλάμε δηλαδή για αλεξιπτωτιστές, αμφίβιους ή ό,τι... Ε τί άλλο περίμεναν! Να μάθουν να πυροβολούν με δυο δυο τα πολυβόλα όπως έκανε ο Γιαννάκης;; Γι αυτό σου είπα πώς μάλλον γραφείς θα ήταν οι γνωστοί σου Τόσο πολύ ν' άλλαξε ο στρατός πια; Υποτίθεται οτι είναι βασικά πράγματα αυτά...
jason97 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κυνηγοί αρμάτων τη έκαναν ακριβώς? Κανονικά όλοι έπρεπε να μάθαιναν αυτά που αναφέρεις Τώρα πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνουν ειδικές δυνάμεις? Και μαθαίνουν οι στρατονομοι
Undertaker25 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μάλλον άλλαξε ο στρατός, αδερφέ. Και οι σκοτωμένοι της 35ΜΚ που έρχονταν στη Μοίρα μας, τα ίδια μας έλεγαν. Πολύ εκπαίδευση το πρώτο μήνα, μετά τίποτα. Άσε που οι σκοπευτές της Μοίρας μας θα τους κέρδιζαν σε ένα "διαγωνισμό" που είχαν διοργανώσει για την ΕΛΔΥΚ. Μιλώ σοβαρά, τα τυφέκια των άλλων πλην της 35ΜΚ είχαν λιγότερες σφαίρες + ότι ο Ταξίαρχος επέβαλλε σε μας επιλογή σκοπευτών με κλήρωση ενώ της 35ΜΚ επέλεξαν τους καλύτερους. Και πάλι χάσαμε οριακά, αν είχαμε στείλει τους καλύτερους μας τους είχαμε πάρει τα σώβρακα για πλάκα. 1
tritonas00 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κυνηγοί αρμάτων τη έκαναν ακριβώς? Κανονικά όλοι έπρεπε να μάθαιναν αυτά που αναφέρεις Τώρα πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνουν ειδικές δυνάμεις? Και μαθαίνουν οι στρατονομοι lol.gif 1
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Τι είδους εκπαίδευση είναι αυτή όταν οι εκπαιδευτές είναι στρατιώτες από την προηγούμενη ή προπροηγουμενη εσσο; Το κρυφό σχολείο; 1
jason97 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Αφού ελεύθεροι σκοπευτές δεν περνουν εφεδρους σε εσάς πως έγιναν?
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Κυνηγοί αρμάτων τη έκαναν ακριβώς? Κανονικά όλοι έπρεπε να μάθαιναν αυτά που αναφέρεις Τώρα πολεμικές τέχνες δεν μαθαίνουν ειδικές δυνάμεις? Και μαθαίνουν οι στρατονομοι Κυνηγούς αρμάτων λέγαμε τους αντιαρματιστές, μάθαιναν τα τρωτά σημεία των τεθωρακισμένων και εκπαιδεύονταν στις τακτικές προσέγγισης και ακινητοποίησής τους. Μάθαιναν επίσης τεχνικές ενέδρας σε ουλαμούς. Για το αν έπρεπε να μάθαιναν όλοι όλες τις ειδικότητες, σχετικό είναι... Πολεμικές τέχνες μόνο στις επίλεκτες μονάδες μαθαίνουν, στις υπόλοιπες αρκούνται στις οπλοασκήσεις(εννοώντας τις ασκήσεις με ξιφολόγχη). Οι στρατονόμοι δεν ήξερα αλλά μου φαίνεται και λογικό αν αναλογιστείς πως έχουν να κάνουν και με συλλήψεις 1
jason97 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Γιατί οι αστυνομικοί κάνουν πολεμικές τέχνες?
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Τι είδους εκπαίδευση είναι αυτή όταν οι εκπαιδευτές είναι στρατιώτες από την προηγούμενη ή προπροηγουμενη εσσο; Το κρυφό σχολείο; Οοοοχι φιλαράκι Έφεδροι είναι μόνο κατά τη θητεία στο κέντρο, στις μονάδες είναι πενταετείς και ειδικά για τις μάχημες ειδικότητες είναι μόνιμοι των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Γιατί οι αστυνομικοί κάνουν πολεμικές τέχνες?Οι ειδικές δυνάμεις τους σίγουρα, λογικά και οι υπόλοιποι αστυνομικοί κατά ένα ποσοστό θεωρω.Αφού ελεύθεροι σκοπευτές δεν περνουν εφεδρους σε εσάς πως έγιναν?Στα χρόνια μου και έφεδροι έπαιρναν την ειδικότητα, ακόμα και στο πεζικό.
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Πολεμικές τέχνες το λέμε τώρα, μαθαίνουν μερικές χορευτικές κινήσεις για τα μάτια του κόσμου και ξαφνικά ο κάθε στρατιώτης - Αστυνομικός έγινε Bruce Lee 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις