jason97 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Οοοοχι φιλαράκι Έφεδροι είναι μόνο κατά τη θητεία στο κέντρο, στις μονάδες είναι πενταετείς και ειδικά για τις μάχημες ειδικότητες είναι μόνιμοι των αντίστοιχων ειδικοτήτων. Οι ειδικές δυνάμεις τους σίγουρα, λογικά και οι υπόλοιποι αστυνομικοί κατά ένα ποσοστό θεωρω. Στα χρόνια μου και έφεδροι έπαιρναν την ειδικότητα, ακόμα και στο πεζικό. Μπα στο πεζικο σιγά μην περνουν και εκτός αν έχεις καλό στόχο και σε ονομάζουν ελεύθερο σκοπευτη Είναι και μια ακροβολιστης
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Sargio, έχεις μείνει πολλά χρόνια πίσω
sargio01 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Μπα στο πεζικο σιγά μην περνουν και εκτός αν έχεις καλό στόχο και σε ονομάζουν ελεύθερο σκοπευτη Είναι και μια ακροβολιστης Ο αδελφός μου ήταν πεζικάριος και μου είχε πει πως υπήρξαν άτομα στη μονάδα του που πήραν την ειδικότητα. Λογικό είναι αν σκεφτείς πως όλα τα χερσαία τμήματα θα συναντούσαν ένα στημένο πολυβόλο κάποια στιγμή στο δρόμο τους που θα έπρεπε να βγεί απο τη μέση ώστε να συνεχίσουν... Ακροβολιστής είπαμε είναι ελεύθερος σκοπευτής με συγκεκριμένο ρόλο απλά. (σε επόμενη φάση θα σου εξιστορίσω αν θες το καθεστώς της ειδικότητας, τώρα δεν έχω πολύ χρόνο...) Sargio, έχεις μείνει πολλά χρόνια πίσωΝαι προφανώς, αυτό βλέπω κι εγώ... (οχι μόνο απο την σημερινή συζήτηση αλλά κι απο προηγούμενες που κάνατε και απλά διάβαζα...)
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Sargio, έχεις μείνει πολλά χρόνια πίσω αιώνες θα έλεγα. 1
jason97 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Ο αδελφός μου ήταν πεζικάριος και μου είχε πει πως υπήρξαν άτομα στη μονάδα του που πήραν την ειδικότητα. Λογικό είναι αν σκεφτείς πως όλα τα χερσαία τμήματα θα συναντούσαν ένα στημένο πολυβόλο κάποια στιγμή στο δρόμο τους που θα έπρεπε να βγεί απο τη μέση ώστε να συνεχίσουν... Ακροβολιστής είπαμε είναι ελεύθερος σκοπευτής με συγκεκριμένο ρόλο απλά. (σε επόμενη φάση θα σου εξιστορίσω αν θες το καθεστώς της ειδικότητας, τώρα δεν έχω πολύ χρόνο...) Ναι προφανώς, αυτό βλέπω κι εγώ... (οχι μόνο απο την σημερινή συζήτηση αλλά κι απο προηγούμενες που κάνατε και απλά διάβαζα...) Αν θες πες
nekos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 καλησπέρα σε όλους,επειδή θα κόψω την αναβολή για να μπω φαντάρος θέλω να κάνω μια ερώτηση.Εάν υπηρετήσω 6 μήνες μπορώ να πληρώσω τους υπόλοιπους? Δεν είμαι κάτοικος του εξωτερικού.ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Για να εξαγοράσεις θητεία πρέπει να είσαι 35 και πάνω...
nekos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 δλδ δεν υπαρχει κάποιο παραθυράκι ακόμα και αν κάνω το μεγαλύτερο μέρος του?
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Επίσημα όχι, αλλά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αν κάνεις κάποια "δωρεά" στη μονάδα θα πάρεις το υπόλοιπο άδεια.
JohnTehGreek Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 καλησπέρα σε όλους, επειδή θα κόψω την αναβολή για να μπω φαντάρος θέλω να κάνω μια ερώτηση. Εάν υπηρετήσω 6 μήνες μπορώ να πληρώσω τους υπόλοιπους? Δεν είμαι κάτοικος του εξωτερικού. ΜΟΝΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας Όπως είπαν ακόμα και κάτοικος εξωτερικού να ήσουν πρέπει να έχεις κλείσει τα 35. Παραθυράκια δεν υπάρχουν. Βέβαια και να υπήρχαν φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι ολίγον ηλίθιο να κάνεις 6 στους 9 μήνες και να πληρώσεις το υπόλοιπο το οποίο θα κοστίσει κάτι χιλιαρικάκια. Υποθέτω έχεις κάποιο πλάνο και θες να τελειώσεις σε 6 μήνες οπωσδήποτε έτσι; Μην μου πεις ότι πάνω από 6 απλά δεν αντέχεις
nekos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2017 Όπως είπαν ακόμα και κάτοικος εξωτερικού να ήσουν πρέπει να έχεις κλείσει τα 35. Παραθυράκια δεν υπάρχουν. Βέβαια και να υπήρχαν φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι είναι ολίγον ηλίθιο να κάνεις 6 στους 9 μήνες και να πληρώσεις το υπόλοιπο το οποίο θα κοστίσει κάτι χιλιαρικάκια. Υποθέτω έχεις κάποιο πλάνο και θες να τελειώσεις σε 6 μήνες οπωσδήποτε έτσι; Μην μου πεις ότι πάνω από 6 απλά δεν αντέχεις η αληθεια είναι ότι παω στην ΠΑ οπότε είναι άλλοι 6 μήνες (ανάλογα) και ναι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο μπαίνω στην κυριολέξια με μισή καρδιά και δεν είμαι και τόσο πρόθυμος να κάθομαι να κάνω μαλακίες τζάμπα. Γνώμη μου ότι ο στρατός στη σημερινή Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ευέλικτος και για έμας που θέλουμε περισσότερο να βγούμε έξω να συνεχίσουμε σπουδές με προοπτική μια δουλειά παρά να χάσουμε 1 χρονο και να βγούμε χειρότεροι. ΔΛΔ βοηθάνε ποδοσφαιριστές/αθλητές και όχι άλλους πραγματικά τραγικό.... 1
mindtrapper Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 ΠΑ ούτως ή άλλως έχουν προγραμματάκι 7 μέσα - 7 σπίτι ή 14-14 και τις μέρες που είσαι μέσα όχι συνέχεια υπηρεσία εννοείται. Βάλε και άδειες, τιμητικές, άγραφες, whatever και μάλλον λιγότερο από 6μηνο θα κάνεις.
eidikos33 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 η αληθεια είναι ότι παω στην ΠΑ οπότε είναι άλλοι 6 μήνες (ανάλογα) και ναι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο μπαίνω στην κυριολέξια με μισή καρδιά και δεν είμαι και τόσο πρόθυμος να κάθομαι να κάνω μαλακίες τζάμπα. Γνώμη μου ότι ο στρατός στη σημερινή Ελλάδα θα έπρεπε να είναι ευέλικτος και για έμας που θέλουμε περισσότερο να βγούμε έξω να συνεχίσουμε σπουδές με προοπτική μια δουλειά παρά να χάσουμε 1 χρονο και να βγούμε χειρότεροι. ΔΛΔ βοηθάνε ποδοσφαιριστές/αθλητές και όχι άλλους πραγματικά τραγικό.... Γιατι δεν απευθυνεσαι σε αυτον που σε εριξε αεροπορια και μπαινεις και ρωτας εδω μεσα? εκεινος θα ξερει περισσοτερα για την ερωτηση σου,εσενα δεν σε βοηθησε κανεις?
nekos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Γιατι δεν απευθυνεσαι σε αυτον που σε εριξε αεροπορια και μπαινεις και ρωτας εδω μεσα? εκεινος θα ξερει περισσοτερα για την ερωτηση σου,εσενα δεν σε βοηθησε κανεις? Που ακριβώς να με βοηθήσει? Την αεροπορία την είχα επιλέξει από τότε που ήταν 9μηνο πριν μπει ο Βενιζέλος και το κάνει 12μηνο (2011 αν θυμάμαι καλά) Και η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί οι αθλητές να δικαιούνται τέτοια μεταχείρηση και όχι άλλοι... αυτό που ζητάω αξιοκράτια λέγεται ποια είναι τα κριτήρια που κάνουν τον "αθλητή"/αθλητη "μάγκα" και γλιτώνει τον χαμένο χρόνο? Καλώς ή κακώς ανηκω στη γενιά που πρέπει να διαβάζει συνέχεια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.... Στην χώρα δουλειά δικιά μου δεν έχω (οικογενειακή επιχ. κλπ) ούτε ζωντανά, χωράφια κτλπ οπότε κοιτάω να αξιοποιώ τα λίγα που έχω σωστά αλλά τι να το κάνω όταν δεν πρέπει να χάσω επαφή με το αντικείμενο? Μετά από 12 μήνες που σίγουρα θα κάνω κοιλιά θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω με αποτέλεσμα να πετάξω χρόνια προσπαθειας στο ΑΕΙ που ήμουν αλλα και το κόπο των γονιών μου να με σπουδάσουν (4χρονια ούτε μέρα παραπάνω). Με λίγα λόγια το κράτος έρχεται δεν το νοιάζει άμα έγω έχω ή δεν έχω την πολυτέλεια να "σηκωθώ" όρθιος μετά από 1 χρόνο παρακμής και με τσιμπάει με την επιλεκτική του τσιμπίδα. Και λέω επιλεκτική γιατι δεν καταλαβαίνω γιατι ο "αθλητής" την γλιτώνει δλδ δεν θα μπορεί να πετάξει το τόπι. Δεν τα βάζω με τους αθλητές προς θεού δεν μου φταίνε αυτοί που εκμεταλλευόνται τη κατάσταση αφου τους το επιτρέπουν σαν παράδειγμα τους έφερα. Διότι έχω φίλο που είναι τώρα στην ΠΑ στη μονάδα που θα πάω καλύτερα να πήγαινα ΕΣ να γλίτωνα και 3 μήνες... Προσωπική μου άποψη είναι οτι το κράτος θα έπρεπε να κάνει μια μελέτη και να δει πόσο πραγματικά αξίζουν οι 12 και 9 μήνες σαν θητεία... Γιατί σε πιθανό πόλεμο (για αυτο συντηρούμε ακόμα τον στρατό με υποχρεωτική κατάταξη) οι 9/12 μηνες λάντζα και πλησταριο δεν θα μας βοηθήσουν. Δεν νομίζω ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να το κάνουν 5 μηνο με σοβαρή εκπαίδευση αλλα αυτο μπορεί να χαλάει στο ότι είμαστε μικρός πληθυσμος και μπορει να μη βρίσκουν σε καμια σειρά άτομα να κάνουν τη λάτζα και αντε βάλε μετα μόνιμο να κάνει λατζα.... Μπορώ να προσθέτω όλη μέρα επιχειρήματα κατά του στρατού. Για να μη παρεξηγηθώ δεν είμαι κατά των ΕΔ και των ανθρώπων που δουλεύουν εκεί αλλα είμαι κατά στο θέμα της υποχρεωτικής στράτευσης χωρίς να υπάρχουν παραθυράκια στην Ελλάδα της κρίσης του 2017. ΠΑ ούτως ή άλλως έχουν προγραμματάκι 7 μέσα - 7 σπίτι ή 14-14 και τις μέρες που είσαι μέσα όχι συνέχεια υπηρεσία εννοείται. Βάλε και άδειες, τιμητικές, άγραφες, whatever και μάλλον λιγότερο από 6μηνο θα κάνεις. Σε ποια μονάδα αν επιτρέπετε?
Pablo_Hasan Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2017 Ντάξει τους επιλεκτους αθλητές τους διοριζουν στο δημόσιο, θητεία θα τους έβαζαν να κάνουν; Βλέπεις τα μετάλλια και τα πρωταθλήματα βολεύουν για την προπαγάνδα της εθνικής υπερηφάνειας, οι σπουδές σου δεν τους αφορούν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις