Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες ορκιστηκα χτες στο  ρεθυμνο στους Αερομεταφερομενους (κοκκινος μπερες), αλλα πηραμε τον μπλε μπερε σαν απλοι οπλιτες, κοκκινο μονο οσοι μεινουν στην μοναδα μετα τα ΣΠΕΝ. Ειχα δηλωσει ΕΛΔΥΚ και ειχα καταθεσει το πτυχιο μου (ΑΕΙ Πληροφορικη) και με πηραν σαν προγραμματιστη-αναλυτη -- ειδικη κατασταση ειδικοτητα. Ενας εποπ μου ειπε οτι λογικα θα εχω καποιο βαθμο και παιρνω τα 360. καμια ιδεα αν ισχυει? και που περιπου θα με στειλουν? Το μονο που ξερω ειναι οτι παρουσιαζομαι Αυλωνα.

Παντως στο ρεθυμνο καναμε αρκετη εκπαιδευση και υπηρεσιες γιατι ειμασταν λιγα ατομα σαν στρατοπεδο (3 βολες--1 νυχτερινη και 5 ενοπλες υπηρεσιες εκανα, πορεια σε φαραγγι και αλλα τετοια με full εξαρτισεις οπλα κλπ--ΛΕΝ τωρα) που σε καποια κεντρα καλα καλα τα ΣΠΕΝ δεν τα κανουνε. Ωραια ηταν, κομπλε τα παιδια, ολοι κρητικοι ειμασταν εκτος απο 5-6 ατομα, οσοι πανε για ΣΠΕΝ εκει ή μοναδα εχουν κατι πορειες να κανουν σε φαραγγια, γενικα θα λιωσουν λιγο, αλλα ολοι ειναι συνεννοησιμοι οι βαθμοφοροι, λιγο ο διοικητης ειναι περιεργος αλλα οκ. Σχετικα καλο φαι (αν και υπηρχαν και κατι φολες φαγητα) και οχι τοσο πολυ φιδιασμα.

δικος μας , ημουνα κοκκινομπερες Νεα Σαντα και λογω πτυχιου με πηρανε γεπ και με κανανε προγραμματιστη - αναλυτη  :P ζωαρα, εισαι σε γραφειο, υπολογιστες κλιματιστικο κλασσικα τα καλυτερα, αλλα εγω προσωπικα ειχα πολυ δουλεια, ο ταξμαν ζητουσε συνεχεια διαφορετικες δουλειες σχετικες με το γραφειο,γενικα περασα πολυ καλα, αν καταλαβα καλα οτι πας ΓΕΠ θα περασεις και εσυ 

σχετικα με την εκπαιδευση, στη νεα Σαντα ητανε πολυ δυσκολα στο σχολειο, υπνος 2 3 ωρες, πορειες με οπλα και φουλ βαρος πλατη, μια σειρα επεσε απο πυργο κ ολας  :P θεωρειται γενικα η εκπαιδευση σε κοκκινομπερε δυσκολοτερη απο νορμαλ πεζικαριο νομιζω

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Έγραψε σήμερα η στρατολογία κεεμ Σπάρτη. Έψαξα και λέει τα εξής:

• Σχολή Οδηγών στη Σπάρτη.

• Σχολή Μαγείρων στο Γύθειο.

• Σχολή Αρτοποιών στη Σπάρτη.

Τι φάση; Εκπαίδευση θα κάνω ή σχολή;

PS. Ο στρατός με τρολλάρει πριν μπω, κοιτάω κάνα μήνα και η κατάταξη βγήκε στα γενέθλιά μου.

Ωραιος ρε Σαραντη εμενα ηταν η ορκομωσία στα γενέθλιά μου..! Απλα και καλα παιρνεις χαρτι Κ.Ε.Κ. αν παραμεινεις ή γινεις σΕΜιτζης και παρεις ειδικοτητα μαγειρα ή αρτοποιου γι αυτο λεει σχολη και καλά :P
  • Like 1
Δημοσ.

δικος μας , ημουνα κοκκινομπερες Νεα Σαντα και λογω πτυχιου με πηρανε γεπ και με κανανε προγραμματιστη - αναλυτη  :P ζωαρα, εισαι σε γραφειο, υπολογιστες κλιματιστικο κλασσικα τα καλυτερα, αλλα εγω προσωπικα ειχα πολυ δουλεια, ο ταξμαν ζητουσε συνεχεια διαφορετικες δουλειες σχετικες με το γραφειο,γενικα περασα πολυ καλα, αν καταλαβα καλα οτι πας ΓΕΠ θα περασεις και εσυ 

σχετικα με την εκπαιδευση, στη νεα Σαντα ητανε πολυ δυσκολα στο σχολειο, υπνος 2 3 ωρες, πορειες με οπλα και φουλ βαρος πλατη, μια σειρα επεσε απο πυργο κ ολας  :P θεωρειται γενικα η εκπαιδευση σε κοκκινομπερε δυσκολοτερη απο νορμαλ πεζικαριο νομιζω

ναι ηταν αρκετα δυσκολο απο οσα μου ελεγαν οι παλαιοτεροι. Απο τον πυργο σε εμας μονο της Δ εσσο ειχαν κανει.

Δημοσ.

Ρε μην κοιτάς τι γίνεται τώρα... και δλδ ποιος θα κάνει τις αγκαρίες? ο ΕΠΟΠ? ή οι αξιωματικοί. ΑΝΤΕ που όταν κάνουν ασκήσεις κλαίγεστε... και μετά λέτε "δεν κάνει τπτ ο ΕΣ".

είστε παράλογοι!

Όταν είσαι πχ σε γραφείο και κάνεις τις δουλειές που εκείνοι πληρώνονται για να κάνουν τι γίνεται?

Επίσης όταν τα εποπια σε χώνουν γιατί είναι μεγαλύτερα κωλοφιδα και μεγαλύτεροι γιωταδες από τους ι4 τι γίνεται? 

• Like 1
Δημοσ.

Μάγκες πήρα μετάθεση για Σαμοθράκη όπως έγραψα και πιο πάνω. Ωστόσο την άλλη Δευτέρα που παρουσιάζομαι εκεί έχει πλοίο 9 το πρωί από την Αλεξανδρούπολη. Και το τρένο φτάνει Αλεξανδρούπολη 10 και μισή το βραδύ της προηγούμενης μέρας ή 2 το μεσημέρι την ίδια μέρα. Ξέρει κανείς αν η κάρτα επιβίβασης που είναι για ΟΣΕ κάνει και για ΚΤΕΛ ή θα πρέπει να κλείσω ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη για να περάσω την νύχτα;

Δημοσ.

Μόνο ένα δρομολόγιο έχει το πλοίο; Όχι, η κατάσταση επιβιβασης είναι για το πιο φτηνό μέσο, δηλ το τρένο.

Μάλλον πρέπει να διανυκτερευσεις Αλεξ/λη, αλλά όχι απαραίτητα σε ξενοδοχείο, αν πας στο φρουραρχειο πρέπει να σε αφήσουν να κοιμηθείς σε μονάδα εκεί.

Πάρε ένα τηλέφωνο στη μοναδα ή στο φρουραρχειο, μπορεί να σου πουν να πας μια μέρα αργότερα αν έχει άλλο δρομολόγιο το πλοίο που βολεύει καλύτερα.

Καλή τύχη με την μετάθεση που εμπλεξες...

• Like 1
Δημοσ.

Όσο το έψαξα από το ιντερνετ ένα δρομολόγιο βρήκα ναι. Θα το κοιτάξω όμως και αύριο σε ταξιδιωτικό γραφείο. Κάθε μέρα έχει ένα δρομολόγιο αλλά όχι την ίδια ώρα. Το μόνο που βολεύει είναι της Τετάρτης που ξεκινάει στις 3 οπότε το προλαβαίνω εφόσον θα φτάσω 2 με το τρένο. Αλλά η Τετάρτη είναι 2 μέρες μετά! :P

Δημοσ.

ξεχασα να ρωτησω, τι εκπαιδευση εκανες σαν αναλυτης? Καποιοι μου ειπαν οτι παιζει να μην κανω ΣΠΕΝ με αυτη την ειδικοτητα.

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο, ξέρουν και στη μονάδα και το φρουραρχειο ποτέ έχει πλοίο.

Να ξέρεις δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να πάρεις ΚΤΕΛ, αεροπλάνο, ούτε να πας σε ξενοδοχείο. αν σου πουν τίποτα σάπια από το τηλέφωνο.

Πάντως έχεις μπλέξει άσχημα, θα θες να πάρεις άδεια την τάδε μέρα, και δεν θα μπορείς γιατί θα βολεύει το δρομολόγιο από το στρατόπεδο, θα πηγαίνεις Αλεξ/λη και το τρένο θα έχει φύγει, κτλ.

Τζάμπα ταλαιπωρία και τα κωλοβυσματα υπηρετούν απέναντι από το σπιτάκι τους...

Δημοσ.

Ναι φίλε άστα να πάνε. Εκεί μέσα σιχάθηκα τελείως πια την νοοτροπία των βολεψάκιδων με αυτά που είδα και κατά την διάρκεια της παραμονής μου στο κέντρο και την τελευταία μέρα που μάθαμε τις μεταθέσεις μας και είδα κάτι παλικάρια της φακής που το παίζαν ιστορία και τσίμπησαν μεταθέσεις σε ΓΕΣ, Άγιο Στέφανο, Καπανδρίτι κλπ

Δημοσ.

Αναβολή / απαλλαγή, αν δεν έχεις βύσμα θα σου βγει η Παναγία χωρίς λόγο.

Ισχύει 100%.

Αλλά αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση το παιδί έχει ήδη ορκιστεί δεν έχει νόημα να κυνηγήσει κάτι τέτοιο.

Τον γάιδαρο τον έφαγε. Η προσαρμογή είναι το σχετικά δύσκολο κομμάτι. Μετά κωλοβαράς στην κυριολεξία μέχρι να περάσει η θητεία.

Δημοσ.

εχει φάει τον γαϊδαρο επειδη ορκιστηκε;  

ναι, κωλοβαράς σβηνοντας μερες απο την ζωη σου.

Έχει δρόμο μπροστά του αλλά αφού μπήκε στην διαδικασία να καταταγεί και να περάσει έναν μήνα περίπου δεν έχει κανένα νόημα να μπει σε διαδικασία αναβολής / απαλλαγής.

Το ότι κωλοβαράς σβήνοντας μέρες από την ζωή σου φυσικά και ισχύει 200%. Γιατί υπάρχει άνθρωπος που να νομίζει ότι μαθαίνεις όντως κάτι σημαντικό; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...