Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 η εκπτωση ειναι 25% αλλά όχι παντού, πχ. διαβασα ότι στο κτελ έβρου οι φαντάροι πληρώνουν ολόκληρο εισητήριο. Το ίδιο συμβαινει και με ορισμένα πλοια και τρένα.
Rodes Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Ο εξοπλιμός πόσο περίπου κοστίζει τότε; Μιλάω για όλο το σετ: ρούχα, τσάντες, υπνόσακο, μέχρι και τα μαντιλάκια.Νομίζω όλοι συμφωνούμε ότι και τα κτελ θα έπρεπε να είναι δωρεάν.Μου φαίνεται ότι κανείς δεν υπολογίζει το κόστος, που στην τελική άμα ισχύει το 3χιλιαρο, μιλάμε για τα μισά λεφτά από το πρόστιμο ανυποταξίας.
logistoulis Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 η εκπτωση ειναι 25% αλλά όχι παντού, πχ. διαβασα ότι στο κτελ έβρου οι φαντάροι πληρώνουν ολόκληρο εισητήριο. Το ίδιο συμβαινει και με ορισμένα πλοια και τρένα. παίζει ρόλο και αν θα σου βγάλουν φύλλο πορείας, πχ αθήνα θεσσαλονίκη μου έβγαλαν για να πάρω τρένο (από κέντρο για ειδικότητα) αλλά μετά από ειδικότητα στη μονάδα ή από τη μονάδα σε άδειες για αθήνα μου είπανε πάρε τα @@ μας και τα έβαζα όλα από τη τσέπη μου
John323 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Ο εξοπλισμός καμιά 500αρα δεν βγαίνει; Δεν καπνίζω ούτε πίνω ούτε εξόδους κάνω. Ισως λες και πολλα. Κανα 300αρι στανταρντ παντως. Τα μεταφορικά δεν είναι τζάμπα εφόσον είσαι φαντάρος; Πολλα ΚΤΕΛ δεν εχουν καν μειωμενο για φανταρους. Αρα αμα παρεις 3-4 αδειες κατα τη διαρκεια της θητειας σου και υπηρετεις στην αλλη ακρη της Ελλαδας βαλε ενα 500αρι μεταφορικα ανετα. Τι εννοείς 1-1, για τις άδειες μιλάς; Στην περίπτωση που θα είμαι μακρυά και δεν θα με συμφέρει να γυρίσω πίσω για 1 μέρα, δεν γίνεται να μείνω στο στρατόπεδο; Δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν οι άδειες αλλά καταλαβαίνω ότι μπορεί να μην σου δίνουν σε συγκεκριμένες περιόδους λόγω εμπλοκής. Για εξοδους λεω. Οταν εχεις εξοδο απο το μεσηριμερι θα βγεις και θα γυρισεις βραδι. Στην εξοδο μπορει να χρειαζεται ταξι λεωφορειο για να πας και να ερθεις, ενα πυτογυρο να φας και ενα καφε να πιεις εφυγε το 10αρι για πλακα. Βαλε να γινεται αυτο 2-3 φορες τη βδομαδα...Μεσα δεν παιζει να κατσεις με την καμια, θα σε χωσουν. Επίσης ο στρατός δεν πληρώνει μια όσο είσαι μέσα ε; Κατάντια... 3000 είναι ένα μεταπτυχιακό... FML 8,80 το μηνα. Μπορει και να σου ειπα πολλα αλλα το 4ψηφιο νουμερο ειναι σιγουρο. Αμα εσυ κανεις οικονομια μπορει να σου παει 1500. Το θεμα ειναι οτι με τις απαλεψιες που παιζουν μεσα θα χαλας πολλα λεφτα σε μαλακιες για να ξεδινεις πχ σοκολατες ντελιβερι σεα μεα. εγω ημουν κοντα και με βενζινες τσιγαρα και τα λοιπα μπηκα μεσα Καλα τι περιμενες να βγαλεις κερδος απο τα 8.80 x 9? Το ποσο θα μπεις μεσα εξαρταται απο το ποσο κακομαθημενος εισαι και αν καπνιζεις και πινεις. Για ενα νορμαλ νεο που θα εχει τυχη να εχει και αρκετες εξοδους τα 3 χιλιαρικα δεν ειναι δυσκολο να τα φτασεις.
NtinosShm Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Καλησπερα, εχω μερικες αποριες..Αρχικα, αυτη που με εξυπηρετησε στο ΚΕΠ της περιοχης μου εκτος του ότι εβαλε Ανεπαγγελτος αντι για Ανεργος που της ειπα για επαγγελμα γονεα, ειδα οτι δηλωσε μειωμενη θητεια 9 μηνες... Για στρατό ξηράς σε περίπτωση που έχω πλατυποδία και ειμαι προστατης σε μονογονεική οικογενεια, ποσους μήνες κάνω? Επισης στην αιτηση Απογραφης δεν ειχα δηλωσει ειδικες γνωσεις: Η/Υ (τεχνικος κλπ) .. Μπορω να καλεσω στη Στρατολογια και να ενημερωσουν την καρτελα μου?
Rodes Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Ισως λες και πολλα. Κανα 300αρι στανταρντ παντως. Πολλα ΚΤΕΛ δεν εχουν καν μειωμενο για φανταρους. Αρα αμα παρεις 3-4 αδειες κατα τη διαρκεια της θητειας σου και υπηρετεις στην αλλη ακρη της Ελλαδας βαλε ενα 500αρι μεταφορικα ανετα. Για εξοδους λεω. Οταν εχεις εξοδο απο το μεσηριμερι θα βγεις και θα γυρισεις βραδι. Στην εξοδο μπορει να χρειαζεται ταξι λεωφορειο για να πας και να ερθεις, ενα πυτογυρο να φας και ενα καφε να πιεις εφυγε το 10αρι για πλακα. Βαλε να γινεται αυτο 2-3 φορες τη βδομαδα...Μεσα δεν παιζει να κατσεις με την καμια, θα σε χωσουν. 8,80 το μηνα. Μπορει και να σου ειπα πολλα αλλα το 4ψηφιο νουμερο ειναι σιγουρο. Αμα εσυ κανεις οικονομια μπορει να σου παει 1500. Το θεμα ειναι οτι με τις απαλεψιες που παιζουν μεσα θα χαλας πολλα λεφτα σε μαλακιες για να ξεδινεις πχ σοκολατες ντελιβερι σεα μεα. Καλα τι περιμενες να βγαλεις κερδος απο τα 8.80 x 9? Το ποσο θα μπεις μεσα εξαρταται απο το ποσο κακομαθημενος εισαι και αν καπνιζεις και πινεις. Για ενα νορμαλ νεο που θα εχει τυχη να εχει και αρκετες εξοδους τα 3 χιλιαρικα δεν ειναι δυσκολο να τα φτασεις. Ευχαριστώ. Νομίζω με κατατοπίσατε πλήρως εσύ και οι προηγούμενοι. Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο πως υπάρχουν άτομα που θεωρούν τον στρατό διακοπές, χαχαχουχα και καλή εμπειρία όταν σε βάζει μέσα οικονομικά. Μάλλον κάποιοι ποτέ δεν πλήρωσαν από την τσέπη τους. Το μόνο θετικό που μπορώ να σκεφτώ είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Από όσο έχω ακούσει σου καλύπτουν τα ιατρικά έξοδα. π.χ περίπτωση καρικοπαθή που τον φρόντισαν όσο χρειαζόταν. Μπορεί να είναι και μπαρούφες βέβαια.
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 η περίθαλψη ισχύει για ό,τι πάθεις κατα την διαρκεια της θητείας, όχι προϋπάρχουσες παθήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις σου δίνουν αναβολή. Καρκινοπαθής φαντάρος αποκλειεται να ήταν, θα του έδιναν κατ'ευθειαν απαλλαγή.
John323 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Πάντως μου φαίνεται πολύ περίεργο πως υπάρχουν άτομα που θεωρούν τον στρατό διακοπές, χαχαχουχα και καλή εμπειρία όταν σε βάζει μέσα οικονομικά. Μάλλον κάποιοι ποτέ δεν πλήρωσαν από την τσέπη τους. Σύμφωνα με την καταγραφή εξόδων που έκανε για λογαριασμό του «Εθνους» η μητέρα ενός στρατιώτη, οι πρώτοι πέντε μήνες κόστισαν 2.869 ευρώ. Πολυεξοδος αυτος ο στρατιωτης. η περίθαλψη ισχύει για ό,τι πάθεις κατα την διαρκεια της θητείας, όχι προϋπάρχουσες παθήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις σου δίνουν αναβολή. Δεν ισχυει. Αν το προβλημα υγειας δεν ειναι σοβαρο πας και σου πληρωνουν αυτοι τα φαρμακα.
Pablo_Hasan Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δεν ισχυει. Αν το προβλημα υγειας δεν ειναι σοβαρο πας και σου πληρωνουν αυτοι τα φαρμακα. άλλο φάρμακα, και άλλο εγχειρήσεις, περιθαλψη σε νοσοκομείο, κτλ σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουν αναβολη για να μην αναλάβουν τα έξοδα
najinblue3 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 τι καπνιζω και πινω ειμαι κακοθημενος λεει? ποιος σου ειπε οτι περιμενα εγω κερδος? μαλλον αλλοι βγαλανε κερδος απο μενα καθως 8 μηνες ημουν σε γεπ και εφτιαχνα τα παντα ομως, δε μπορεις να φανταστεις, και φυσικα το κερδος μου ηταν αδειες. Για ενα νορμαλ νεο ο στρατος σιγουρα ειναι 3 χιλιαρικα το λιγοτερο, θα βαλεις ιντερνετ στο κινητο, θα τρως απο εξω, θα καπνιζεις, θα θα θα εγω περασα πολυ ζορικα στην αρχη, μπηκα εκτος εσσο στο μισητο πλεον Μεσολογγι, ευχομαι κανεις να μην παει εκει, εκατσα 45 μερες και ηταν απλα ελεεινο, δεν περιμενα να ημουν φανταρος σε τοσο ασχημη κατασταση, μεχρι τη μεταθεση μου που πηγα κοκκινο-μπερες στη Νεα Σαντα στο γεπ. Γενικα ο στρατος ειναι καλη φαση, εγω περασα καλα εκτος απο τον 1ο μηνα
aris1986 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Εγω με 1800-2000€ την έβαλα την θητεία μου. Τωρα κάποιοι μικροεμτεροι σε ηλικία που δεν πήγαν φοιτητές κτλπ όσο τους εσταζαν χαλουσαν από λεφτά. Ταξια, ιερόδουλες,ταβέρνες, καφετέριες όλη την ωρα. Μέχρι και εκκλησία πήγαιναν κάθε Κυριακή με τον στρατό για να μπορούν να πάνε ορεστιαδα από τις 11 πρωι μέχρι 11 το βραδυ. Φαντάσου τι χαλουσαν. 1
najinblue3 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Εγω πιστευω οι μικροτεροι χαλανε πιο λιγα, εγω μπηκα μεγαλος για στρατιωτικο, και χαλουσα πολυ παραπανω απο τον μεσο 20αρη
Rodes Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 η περίθαλψη ισχύει για ό,τι πάθεις κατα την διαρκεια της θητείας, όχι προϋπάρχουσες παθήσεις, σε αυτές τις περιπτώσεις σου δίνουν αναβολή. Καρκινοπαθής φαντάρος αποκλειεται να ήταν, θα του έδιναν κατ'ευθειαν απαλλαγή. Έχεις δίκαιο, το συγκεκριμένο άτομο που μιλάω διαγνώσθηκε με καρκίνο πριν βγεί νομίζω.
antemore Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 για εξοδα ειστε τιγκα υπερβολικοι συμφωνα με την δικη μου εμπειρια. Ολα εξαρτωνται απο το ποσο ιδιοτροπος εισαι στο φαι και αν καπνιζεις. Εγω που δεν ειχα θεμα με το φαι (ετυχε κιολας να παρω τις αδειες μου με τον καλο μαγειρα ) και δεν καπνιζω, δεν ξοδεψα παραπανω απο 500 μαζι με μετακινησεις + κανενα 200ρι απο πριν το πολυ να ηταν ο σακος, μπλουζακια, καλτσες, λουκετα κλπ κτελ 25% εκπτωση νομιζω ηταν 35€ εβρο θεσσαλονικη πηγαινε ελα και τρενο 12 αλλα εκανε διπλασιες ωρες. Μια φορα δικαουσαι εντελως δωρεαν. καφεδες γυροι κανανε στα 2-2.5 ευρω ταβερνα να πηγαμε 5 φορες ολες κι ολες γιατι δεν τυχαινε να βγουμε ολη η παρεα μαζι, Για ποτα επισης 2-3 φορες σε διαφορετικες συνθηκες γιατι κανονικα 10-10:30 τελειωνει η εξοδος σε ολες τις εξοδους η μετακινηση γινοταν με οχημα απο το στρατοπεδο. δυο φορες να επαιξε ταξι που βγηκε 2-3 ευρω στο ατομο. επισης θα υπαρχουν και εξοδοι που θα κατσεις μεσα αν δεν υπαρχει κανενας αλλος που κανεις παρεα να βγει μαζι σου ή απλα θελεις ξεκουραστεις, εκτος αν θελεις να τριγυρνας μονος σου ή να την βγαλεις σε ιντερνετ καφε. Χωσιμο απογευμα λιγες φορες υπηρχε σε εμας και ηταν της πλακας. Αν τωρα δεν σου αρεσει η φασολαδα και η φακη καθε τεταρτη παρασκευη και μπορεις να τα αντικαταστησεις με 2 τοστ απο το κψμ, κρουασαν κλπ. θα ειναι διαφορετικα. Ειχα ατομο που δεν ετρωγε το κοτοπουλο επειδη βαριοταν(; ) να βγαλει τα κοκκαλα και ετρωγε για μεσημεριανο σοκοφρετες που ειχε αγορασει στην εξοδο του. Αν καπνιζεις κιολας κανε το ποσο επι 4. 1
Rodes Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 Δημοσ. 17 Μαΐου 2017 για εξοδα ειστε τιγκα υπερβολικοι συμφωνα με την δικη μου εμπειρια. Ολα εξαρτωνται απο το ποσο ιδιοτροπος εισαι στο φαι και αν καπνιζεις. Εγω που δεν ειχα θεμα με το φαι (ετυχε κιολας να παρω τις αδειες μου με τον καλο μαγειρα ) και δεν καπνιζω, δεν ξοδεψα παραπανω απο 500 μαζι με μετακινησεις + κανενα 200ρι απο πριν το πολυ να ηταν ο σακος, μπλουζακια, καλτσες, λουκετα κλπ κτελ 25% εκπτωση νομιζω ηταν 35€ εβρο θεσσαλονικη πηγαινε ελα και τρενο 12 αλλα εκανε διπλασιες ωρες. Μια φορα δικαουσαι εντελως δωρεαν. καφεδες γυροι κανανε στα 2-2.5 ευρω ταβερνα να πηγαμε 5 φορες ολες κι ολες γιατι δεν τυχαινε να βγουμε ολη η παρεα μαζι, Για ποτα επισης 2-3 φορες σε διαφορετικες συνθηκες γιατι κανονικα 10-10:30 τελειωνει η εξοδος σε ολες τις εξοδους η μετακινηση γινοταν με οχημα απο το στρατοπεδο. δυο φορες να επαιξε ταξι που βγηκε 2-3 ευρω στο ατομο. επισης θα υπαρχουν και εξοδοι που θα κατσεις μεσα αν δεν υπαρχει κανενας αλλος που κανεις παρεα να βγει μαζι σου ή απλα θελεις ξεκουραστεις, εκτος αν θελεις να τριγυρνας μονος σου ή να την βγαλεις σε ιντερνετ καφε. Χωσιμο απογευμα λιγες φορες υπηρχε σε εμας και ηταν της πλακας. Αν τωρα δεν σου αρεσει η φασολαδα και η φακη καθε τεταρτη παρασκευη και μπορεις να τα αντικαταστησεις με 2 τοστ απο το κψμ, κρουασαν κλπ. θα ειναι διαφορετικα. Ειχα ατομο που δεν ετρωγε το κοτοπουλο επειδη βαριοταν(; ) να βγαλει τα κοκκαλα και ετρωγε για μεσημεριανο σοκοφρετες που ειχε αγορασει στην εξοδο του. Αν καπνιζεις κιολας κανε το ποσο επι 4. Εφόσον έχεις άδεια, άμα κάτσεις στο στρατόπεδο θεωρητικά δεν είσαι ελεύθερος και απαλαγμένος από ευθύνες; Με ποια πρόφαση σου βάζουν αγγαρίες εφόσον έχεις άδεια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις