Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ στη ζωή μου γενικά να είμαι για να 'χω το δικαίωμα να κράξω όποιον με πειράξει αλλά πες μου ειλικρινά, γιατί όταν ψάχνουν στα στρατόπεδα για άτομα να κάνουν αυτές τις δουλειές όλοι τρέχουν να κρυφτούν που λέει ο λόγος αφού είναι τόσο βυζματικές που αμοίβονται και με τιμητικές;...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εξαρτάται απο την ανταμοιβή, αν παιζει τιμητική και απαλλαγή απο υπηρεσίες σκοτωνονταν ποιος θα πάει, αν η ανταμοιβή ήταν ένα φιλικό πατ πατ στην πλάτη...

Δημοσ.

Σας σκιζανε δλδ. Ποοο τι περάσατε, 3 υπηρεσίες ημερήσιες;

Χαχα.

Αν και χάνεται το point της συζήτησης με το σχόλιο, ναι, το βάρος έπεφτε στην εκπαίδευση, αυτό ήταν το καθεστώς.

Ξεγελιέστε που νομίζετε πως η σκοπιά ήταν για 'μας χώσιμο, κρά κάναμε για να μπούμε σκοποί προκειμένου να την σκαπουλάρουμε απο τα γυμνάσια.

Όταν όλοι κάναμε τζόκινγκ με αρβύλα 3,5-4χλμ*, κατακαλόκαιρο, οι σκοποί και το θαλαμοdog ήτανε αρντάν.

Όταν στις βραδυνές της Τρίτης και της Πέμπτης αλωνίζαμε τα δάση και τα παράλια(ασχέτως αν ήταν ενδιαφέρουσες), οι σκοποί, οι θαλαμοφύλακες και οι ΚΕΠΙΚάριοι ήταν αραχτοί.

*Αυτά τα χιλιόμετρα σε κανονικές συνθήκες γιατί όποτε τύχαινε και ο γυμναστής βρισκόταν σε περίοδο προετοιμασίας για την ΜΥΚ, έφταναν και τα διπλάσια, χωρίς υπερβολή!

εξαρτάται απο την ανταμοιβή, αν παιζει τιμητική και απαλλαγή απο υπηρεσίες σκοτωνονταν ποιος θα πάει, αν η ανταμοιβή ήταν ένα φιλικό πατ πατ στην πλάτη...

Εντάξει, λογικό είναι. Χαζός είναι ο άλλος να δουλέψει για το τίποτα;

Ως επι το πλείστων όμως, αυτές οι δουλειές γινόντουσαν παραμονές στρατηγικών επιθεωρήσεων κλπ οπότε πάντα έπαιζε τιμητική ώστε την ημέρα εκείνη να ήταν

εξαφανισμένος απο το στρατόπεδο ο απροετοίμαστος μπογιατζής, κυπουρός και δεν ξέρω τι άλλο...

Δημοσ.

Τα υλικά που τα βρήκατε;

Ήταν αγορασμένα από το στρατόπεδο ή δωρεές φαντάρων για να εξαγορασουν τη θητεία;

(αλλάζεις το θέμα ή μου φάνηκε; :rolleyes:)

Χορηγόντουσαν απο την υπηρεσία.

Δημοσ.

Δεν είναι παντού το ίδιο. Ναι σίγουρα οι πιο πολλοί είναι έτσι, άφαντοι συνεχώς και μόλις μυριστούν να μοιράζεται κάτι βγαίνουν μπροστά. Δικαιολογημένο -όσο μπορεί να είναι- μέσα στον στρατό, αδικαιολόγητο ως ανθρώπινη υπόσταση και ως μορφωμένο άνθρωπο. Όπως θα είσαι στο στρατό (συνήθως) έτσι θα είσαι και έξω, έτσι θα είσαι και στην ζωή σου ως πολίτης.

Στη θητεία μου γνώρισα κυρίως τέτοιους ανθρώπους, σε διάφορα στάδια. Ευτυχώς γνώρισα και ανθρώπους από την αντίθετη πλευρά, με φιλότιμο και διάθεση για να προσφέρουν. Και για μάντεψε τι, ήταν οι περισσότεροι κάποιας ηλικίας (όχι δεκαοκτάρηδες), είχαν αφήσει δουλειά ή ήταν έτοιμοι για να βγουν στην αγορά εργασίας. Και ναι, όλοι τους (και εγώ μαζί τους) είχαμε πικραθεί αλλά και μερικές φορές κουραστεί από τον τρόπο που μας αντιμετώπιζαν όχι τα στελέχη αλλά οι υπόλοιποι στρατιώτες.

Δεν είναι τα πάντα σε αυτή τη ζωή κόπος-ανταμοιβή, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα που αξίζει να κοπιάσει λίγο, ακόμα και μέσα στο στρατό.

• Like 1
Δημοσ.

το να κάνεις θελήματα για άδειες είναι γελοίο, αλλά τελοσπάντων το δικαιολογώ παρόλο που ο ίδιος το απέφευγα και για αυτό έχω πάρει και τις λιγότερες άδειες από όσους γνωρίζω 

από κει και πέρα φυσικά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να δείχνεις προθυμία χωρίς ανταμοιβή, ακόμα και στην υπόλοιπη ζωή σου αμείβεσαι για το οτιδήποτε εκτός αν το ρίξεις στον εθελοντισμό ή είσαι θύμα

για μένα οι υποχρεώσεις του στρατιώτη σταματάνε εκεί που δεν επιβαρύνει τους άλλους, πχ έχεις να καθαρίσεις; σκάσε και κάντο, να πλύνεις το ίδιο. έχεις να αλλάξεις κάποιον την τάδε ώρα; να είσαι στην ώρα σου. έχεις να σηκωθείς την τάδε ώρα; σήκω και μη φέρνεις σε δύσκολη θέση το θαλαμοφύλακα

κάνε τα βασικά, κορόιδεψε τα στελέχη που θέλουν να σε χώσουν και φύγε. 

το πρόβλημα είναι όταν έχεις κακομαθήμενους γύρω σου και εγώ μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις έχω τσακωθεί πολύ άσχημα ακόμα και μπροστά σε αξιωματικούς ή σε αναφορές. και όχι για να τους καρφώσω αλλά επειδή αυτοί ήθελαν να με καρφώσουν επειδή τους κατέβαζα καντήλια για τους ίδιους και την οικογένεια τους που τους έκανε έτσι και τους έστειλε σε μας να τους φάμε στη μάπα.

από κει και πέρα όταν δεν ενοχλούσα κανέναν δεν έκανα απολύτως τίποτα αν με έπαιρνε γιατί με 8 ευρώ το μήνα δεν γινόταν να κάνω περισσότερο από την "υποχρέωσή" μου που ήταν να φυλάω αποθήκες.

και στις δουλειές που έκανα στα πόστα μου τις έκανα φυσικά (όχι με τρέλα, επαρκώς, άλλωστε δεν έπαιζαν και τρελές απαιτήσεις) με το αντάλλαγμα ότι άραζα σε γραφεία 

Δημοσ.

Δεν είναι παντού το ίδιο. Ναι σίγουρα οι πιο πολλοί είναι έτσι, άφαντοι συνεχώς και μόλις μυριστούν να μοιράζεται κάτι βγαίνουν μπροστά. Δικαιολογημένο -όσο μπορεί να είναι- μέσα στον στρατό, αδικαιολόγητο ως ανθρώπινη υπόσταση και ως μορφωμένο άνθρωπο. Όπως θα είσαι στο στρατό (συνήθως) έτσι θα είσαι και έξω, έτσι θα είσαι και στην ζωή σου ως πολίτης.

Στη θητεία μου γνώρισα κυρίως τέτοιους ανθρώπους, σε διάφορα στάδια. Ευτυχώς γνώρισα και ανθρώπους από την αντίθετη πλευρά, με φιλότιμο και διάθεση για να προσφέρουν. Και για μάντεψε τι, ήταν οι περισσότεροι κάποιας ηλικίας (όχι δεκαοκτάρηδες), είχαν αφήσει δουλειά ή ήταν έτοιμοι για να βγουν στην αγορά εργασίας. Και ναι, όλοι τους (και εγώ μαζί τους) είχαμε πικραθεί αλλά και μερικές φορές κουραστεί από τον τρόπο που μας αντιμετώπιζαν όχι τα στελέχη αλλά οι υπόλοιποι στρατιώτες.

Δεν είναι τα πάντα σε αυτή τη ζωή κόπος-ανταμοιβή, υπάρχουν και πιο σημαντικά πράγματα που αξίζει να κοπιάσει λίγο, ακόμα και μέσα στο στρατό.

Αν θες να προσφέρεις κάνεις κοινωνική θητεία, μέσα στο στρατό δεν προσφέρεις, απλά κάνεις την δουλειά κάποιων που πληρώνονται για αυτήν και κάθονται.

• Like 2
Δημοσ.

Έχει και καλο αγημα-κηδεία σήμερα. Πρασινοσκουφιδες ειδα στην κηδεία του Μητσοτάκη. Ποσο λέτε να πάρουν τιμητική;

Και τσάμπα θα το έκαναν ως πιστοί και φιλοτημοι στρατιώτες για έναν μεγάλο άνδρα σαν και αυτόν.

Ευλογησον.

Δημοσ.

Έχει και καλο αγημα-κηδεία σήμερα. Πρασινοσκουφιδες ειδα στην κηδεία του Μητσοτάκη. Ποσο λέτε να πάρουν τιμητική;

Και τσάμπα θα το έκαναν ως πιστοί και φιλοτημοι στρατιώτες για έναν μεγάλο άνδρα σαν και αυτόν.

Ευλογησον.

Δεν παίζει πάντα τιμητική. Εχω κάνει στον κινεζο πρόεδρο στο σύνταγμα επι σαμαρά αλλα τπτ. Έχω πάρει ομως σε αγημα-παρέλαση σημαίας, για το τιποτα δλδ. 

Δημοσ.
Γιάννος Παπαντωνίου: Βρήκαν 46 λογαριασμούς με καταθέσεις 2,3 εκατ. ευρώ

46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε υποκαταστήματα των 5 ελληνικών τραπεζών έχουν στο όνομά τους, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του. Το σύνολο των καταθέσεων αυτών, που αφορά στην περίοδο 2000-2010, αυτή δηλαδή που εξετάζεται από την προανακριτική επιτροπή, υπολογίσθηκε σε 2,3 εκατ. ευρώ.

Από τις σημερινές εργασίες της προανακριτικής επιτροπής πάντως δεν έγινε γνωστό εάν οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ή όχι δηλωθεί στο πόθεν έσχες του Γιάννου Παπαντωνίου. Αυτό άλλωστε είναι και το επίμαχο, εάν δηλαδή είχε τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε αποκρύψει. Αντιθέτως ο αριθμός των τραπεζικών καταθέσεων από μόνος του δεν προσφέρει νομικά κάτι περισσότερο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός από τους προγενέστερους ελέγχους που είχαν γίνει, είχε αποκαλυφθεί ότι το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στο όνομά του και ένα άλλο ποσό ύψους 900.000 ευρώ δεν δικαιολογείτο με βάση τα παράστεκα που κατέθεσε και γι’ αυτό παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Η προανακριτική της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την ύπαρξη 46 τραπεζικών λογαριασμών από τις έρευνες που έγιναν πρόσφατα από το ΣΔΟΕ στο σπίτι του πρώην υπουργού.

Οι εργασίες της προανακριτικής για τα εξοπλιστικά και τον Γιάννο Παπαντωνίου πάντως μπαίνει σε τελική ευθεία για την σύνταξη του πορίσματός της που θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου στην Ολομέλεια. Οι εισηγητές πλην ΚΚΕ και ΧΑ – που ζήτησαν να συνεχιστεί το έργο της Επιτροπής- συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύνταξη προσχεδίου του πορίσματος.

http://www.newsit.gr/politikh/Giannos-Papantonioy-Vrikan-46-logariasmoys-me-katatheseis-2-3-dis-eyro/730033

πάλι καλά που υπάρχουν τα κοροιδα των 8€ το μήνα, ώστε να υπάρχουν χρήματα να κλέβει ο υπουργός...

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα , εχω κανονισμένη αφαίρεση φρονιμίτη στο 424 και μ είχε πει ο γιατρος που με ειχε εξετασει οτι μετα θα παρω αναρρωτική ,εχει καποια εξτρα διαδικασια η αναρρωτική όπως εδε και αν ναι ειναι χρονοβορα γιατι απολυομαι ?

Δημοσ.

όχι δεν έχει ΕΔΕ, όταν επιστρέψεις θα πρέπει να υπογράψει ο δίκας ότι δεν υπηρετείς την άδεια, αλλά αυτό ειναι δουλειά του 1ου γραφείου, όχι δική σου. 

Δημοσ.

Σου δίνει ο γιατρός χαρτί και το πας στο 1ο γραφείο. Αλλά έχεις κάποιες συγκεκριμένες μέρες για αναρρωτική (δεν θυμάμαι αν μετράει μαζί με τις ειδικές ή αν είναι έξτρα) που αν τις περάσεις μετά τις υπηρετείς. Στην χειρότερη βέβαια απλά βλέπω να πας να απολυθείς λίγο αργότερα, παρά να σε βάλουν να υπηρετήσεις κανονικά παραπάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...