Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/16/2018 στις 2:39 ΠΜ, salonika91 είπε

Παιδιά Κύπρο παίρνουν 8μηνους;(είμαι ο μεγαλύτερος από 3 αδέρφια-αρα 8μηνο  έτσι;-αλλά ο μεσαίος έχει πάει στρατό)

Είσαι 8αμηνο ακριβώς έτσι είμαι και εγώ τώρα. Βέβαια τρέξαμε λίγο για τα χαρτιά σε δημαρχείο και Ρουφ. 

Edit : συγνώμη δεν διάβασα ότι ο μεσαίος έχει πάει στρατό, αυτό δεν γνωρίζω αν επηρεάζει. 

Επεξ/σία από valkon
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θυμαμαι να μου διδαξε κανεναν αυτοσεβασμο παντως εμενα ο στρατός. Άλλα πραγματα μου διδαξε και προσπαθω να τα σβησω απο την προσωπικοτητα μου, μηπως και γινω καλυτερος ανθρωπος. Ειπαμε, κραταμε τις καλες αναμνησεις, τα υπολοιπα δεν εχουν καμμια θεση.

Επεξ/σία από N3M3SiS
Δημοσ.
Στις 3/16/2018 στις 5:38 ΜΜ, kostakis81 είπε

Παιδία από τα σχόλια διαπιστώνω μια δυσαρέσκεια προς το στρατό

Γιατι φοβάστε τοσο πολύ ?

Όταν θα απολυθείτε και μετά θα λετε τι ωραία που ήμουν στο στρατό

Απολαυστε το γιατί δεν θα σας δοθούν τέτοιες ευκαιρίες ξανά εύκολα

Εγω έβαλα μέχρι και βύσμα για να μπορέσω να ξαναμπώ μια εβδομάδα μέσα για μετεκπαίδευση

Ο στρατός θα σας μάθει πειθαρχεία και κυρίως αυτοσεβασμό

Θα μάθετε βασικά οπλα και το βασικότερο να σέβεστε την ιεραρχία

Σαν πολύ έχουμε χαλαρώσει σαν λαός και αυτό δεν είναι καλό

Πρέπει να έχουμε το δόγμα του πολίτη-οπλίτη

ωπα αγορινα μεχρι ενα σημειο ελεγα ενταξει καποιος που περασε καλα στο στρατο οκ και εγω παροτι ζοριστηκα υπηρχαν καποια σημεια που τα εκτιμησα καθαρα σαν εμπειρια και μερη που δεν θα δω αλλα.....

Ολο το υπολοιπο ομως το απορριπτω, σαν αποψη δεν μου αρεσει και δεν θεωρω οχι εχει καν επιχειρηματα.

Πρωτον τον αυτοσεβασμο μονο ο στρατος δεν μπορει να σου τον δωσει ειναι κατι που το δουλευεις αποκλειστικα μονος σου.Αν σου τον εδινε δεν θα ηταν οι μισοι στρατιωτικοι μεσα στα κομπλεξ κατωτεροτητας τα οποια βγαζουν στον οποιοδηποτε φανταρο πετυχουν στο διαβα τους.

Δευτερον ο σεβασμος ειναι κατι που κερδιζεται σε αυτην την ζωη το οτι καποιος ειναι μιας ηλικιας δεν του προσδιδει την ιδιωτητα καποιου αξιου σεβασμου (δεν το θετω καν προς συζητηση) Οπως δεν ξερω εγω την ζωη του ετσι δεν ξερει και αυτος την δικη μου για να κρινει ποιος απο τους δυο αξιζει περισσοτερο σεβασμο...

Το οτι καποιος εγινε αξιωματικος εκανε σχοινακια και εφαγε καψωνι το εκανε γιατι το απαιτει η δουλεια του και επειδη ηθελε να εχει δουλεια και γιαυτο πληρωνεται κιολας γιατι κατα τα αλλα μην θεωρεις οτι παραγει και εργο σε αυτην την χωρα,οπως και να εχει αυτο απο μονο του μονο σεβασμο δεν εμπνεει

Η πειθαρχεια ειναι αποτελεσμα τη κλασικης ελληνιδας μανας η οποια κανει τον γιο εντελως βουτυρομπεμπε και μαμακια το οποιο φαινεται στον κλασικο ελληνα αντρα ο οποιος αντι για γυναικα ψαχνει καποια να αντικαταστησει την μανα του και να του μαγειρευει πλενει,αλλα αυτο ειναι εντελως διαφορετικη κουβεντα.Παντως λυνεται και εκτος στρατου.

Τι ωραια λεει ο κοσμος για τον στρατο γιατι ειχε σκηνικα να γινεται φεσι με αλλους φανταρους το να κανει μαλακιες εν ωρα υπηρεσιας ή αλλα τραγελαφικα που συμβαινουν στο στρατο και τα θυμασαι και γελας.

• Like 3
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, kostakis81 είπε

Και για αυτό αλλά κυρίως για να εκτελέσει επιτόπου τους λιποτάκτες και αυτούς που θα προσπαθήσουν να το σκάσουν

Για να μην του φύγουν και οι υπόλοιποι δηλαδή

Δυστυχώς έτσι είναι αν και δεν συμφωνώ σε αυτό

:o:o Πραγματικά δεν το περίμενα να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο!!! Για πλάκα το 'γραψα...

Αφενός όταν αιχμαλωτίζεται ένας αξιωματικός, έχει καθήκον να αποδράσει. Δεν αυτοκτονεί. Αν δεν τα καταφέρει, αναλόγως την σπουδαιότητά του στέλνεται αποστολή διάσωσης και μάλιστα είναι υπόλογος γι αυτό.

Αφεταίρου και οι απλοί στρατιώτες γι αυτό τα έχουν;

Ποιός σας τα 'λεγε αυτά(!!);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν ειδικότητες, οδηγών κυρίως, που χρεώνονται μόνο πιστόλι ή υποπολυβόλο σε περίπτωση πολέμου, ακόμα και αν έχεις G3 όσο υπηρετούσες.
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόσα όπλα ώστε να έχει 2 έκαστος.

Επεξ/σία από G.TH.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα ορμήξεις με την ξιφολόγγη :lol: (δεν είναι ακριβώς μαχαίρι, δεν κόβει μόνο τρυπάει)

ιστορικά πάντως υπήρχαν σε πολέμους τύποι που κάθονταν πίσω και όποιος κώλωνε να επιτεθεί τον σκότωναν αυτοί, το βάζουν καμιά φορά και σε καμιά ταινία (πχ enemy at the gates όπου οι κομισάριοι έκαναν κάτι τέτοια, βέβαια hollywood κάκοι σοβιετικοί και δε συμμαζεύται.. )

βέβαια τώρα που δεν έχουμε τα "αέρα" κτλ δεν ξέρω πώς θα γινόταν η φάση, σίγουρα πάντως αν είσαι σε κάποιο μέτωπο και πεις "πάω να φύγω αυτό ήταν" ενδέχεται να σου φυτευτεί καμιά σφαίρα, δεν θα κάτσουν να το συζητήσουν μαζί σου, ούτε θα ρίσκαρε κανείς να κάνουν ο,τι γουστάρουν οι κατώτεροί του γιατί διαφορετικά θα ήταν τσούρμο όχι στρατιωτική μονάδα 

στην ελλάδα έχουν εκτελεστεί κατά τον β΄ππ λιποτάκτες, αν θυμάμαι καλά πρέπει να έχουν εκτελεστεί μουσουλμάνοι (ή σλάβοι? )  οι οποίοι πήραν άδειες και δεν γύρισαν ή γύρισαν καθυστερημένα προσπαθώντας να αποφύγουν τη μάχη

θα το ξαναψάξω αυτό, γιατί πάνε χρόνια που το είχα διαβάσει.. 

edit παραθέτω ένα αρκετά "πολιτικά μεροληπτικό άρθρο"..

http://www.triklopodia.gr/συριζα-μύθος-το-αλβανικό-έπος-απλή-δι/

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα

Μια ερώτηση παρακαλώ πολύ...Επρόκειτο να πάω στον στρατό τον Μάιο και μέσον υπάρχει και απλώς θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει πουθενά Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα κανένα μέρος που μπορώ να πάω και να κάνουν σχετικά δύσκολη εκπαίδευση ή έστω καλύτερη από την εκπαίδευση που κάνανε οι μισού γνωστοί μου και γύρισαν πίσω με 20 επιπλέον κιλά.Ναι το ξέρω..γελοία απορία αλλά αν ο άνθρωπος έχει κόμπλεξ με το σώμα και τα κιλά δεν αλλάζει...Δεν επιθυμώ κάτι ακραίο...μισή μερίδα είμαι αλλά μια επιθυμία που έχω είναι έστω να γυρίσω καλύτερα από ότι πήγα..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Δεν νομιζω ότι εχει σχεση τοσο με την εκπαιδευση ποσο μαλλον με το τι τρως όταν εισαι μεσα και στις εξοδους όμως...το ότι θα καθεσαι θεωρείται σχεδόν δεδομενο οποτε προσαρμοσου και κανε κρατη στην μασα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Taiho είπε

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα

Μια ερώτηση παρακαλώ πολύ...Επρόκειτο να πάω στον στρατό τον Μάιο και μέσον υπάρχει και απλώς θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει πουθενά Αθήνα ή κοντά στην Αθήνα κανένα μέρος που μπορώ να πάω και να κάνουν σχετικά δύσκολη εκπαίδευση ή έστω καλύτερη από την εκπαίδευση που κάνανε οι μισού γνωστοί μου και γύρισαν πίσω με 20 επιπλέον κιλά.Ναι το ξέρω..γελοία απορία αλλά αν ο άνθρωπος έχει κόμπλεξ με το σώμα και τα κιλά δεν αλλάζει...Δεν επιθυμώ κάτι ακραίο...μισή μερίδα είμαι αλλά μια επιθυμία που έχω είναι έστω να γυρίσω καλύτερα από ότι πήγα..Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ΚΕΕΔ νεα περαμος

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματι, εχει γινει στο Β.Π.Π. με τους Σοβιετικους, σχετικα εκτεταμενα μαλιστα,
-αλλα παλι, στα τοσα εκατομυρια νεκρων, τι να λενε καποιες δεκαδες χιλιαδες..?:ph34r:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@TheDevilMayCare

ε προφανώς, οι περισσότεροι στο τέλος θα πολεμήσουν

απλά αν δεν πιάσει η τόνωση του ηθικού, πατριωτισμού κτλ πάμε σε εκφοβισμό.. όλα μαζί 

από τους σοβιετικούς μάλιστα (πάλι αν θυμάμαι σωστά) υπήρχαν άτομα που αυτομόλησαν ή αν θες λιποτάκτησαν και πήγαν να πολεμήσουν με τους ναζί 

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Liberation_Army

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Taiho είπε

Εγώ επιθυμώ να πάω οπουδήποτε.Οι συγγενείς μου είναι ενάντια σε τέτοια απόφαση.Στο topic έχω ζητήσει πληροφορίες σχετικά με την Κύπρο και επίσης ΥΕΑ μου έχουν προτείνει και Ρεντίνα καταδρομείς.Ο λόγος που ρωτάω περαιτέρω και για εδώ δίπλα είναι απλή απορία αν στο τέλος χρειαστεί απλά.Και στράφηκα εδώ επειδή γνωρίζω πως όντως δεν έχω γνώση πάνω στον τομέα και θέλω να μάθω από άτομα τα οποία γνωρίζουν.Δεν σκόπευα να ξεκινήσω πόλεμο στα σχόλια.Σε δύο μήνες φεύγω και απλώς θέλω να συγκεντρώσω όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται.Και το παίρνω σοβαρά καθώς πρόκειται για 9-12 μήνες της ζωής μου.Ξανατονίζω πως ο σκοπός δεν είναι να δείξω ασέβια απέναντι σε κανέναν εδώ.Απλώς προσπαθώ να βρω την καλύτερη πιθανή λύση για την περίπτωσή μου.Ευχαριστώ

το οτι παχαινουν ολοι δεν εχει να κανει με την εκπαιδευση τοσο να ξερεις αλλα με την ποσοτητα του φαγητου.Στον στρατο τρως πολυ ετσι και αλλιως και επειδη δεν εχεις πολλα πραγματα να κανεις στον ελευθερο σου χρονο ξανατρως και καταλληγεις τετραπαχος.

Πρωινο νορμαλ μεσημεριανο πολυ βραδυνο πολυ,δεκατιανο στην χειροτερη ψωμι με χαλβα.Στα ενδιαμεσα θα φας κατι απο το καψιμι (τα ελαφρια κρουασαν που εχουν 800 θερμιδες το ενα) ε το βραδυ μπορει να βαρεσεις και κανενα γυρο στην σκοπια αν υπαρχει ντιλιβερι....

Τι αλλο θες για να γινεις τετραπαχος

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, chrisxkar είπε

το οτι παχαινουν ολοι δεν εχει να κανει με την εκπαιδευση τοσο να ξερεις αλλα με την ποσοτητα του φαγητου.Στον στρατο τρως πολυ ετσι και αλλιως και επειδη δεν εχεις πολλα πραγματα να κανεις στον ελευθερο σου χρονο ξανατρως και καταλληγεις τετραπαχος

H βλακειες που τρωνε απο το ΚΨΜ παχαινουν σοκολατες, κρουασαν, αναψυκτικα και καφεδες πετιμεζι που επιναν οι εθισμενοι στην ζαχαρη και αλλες βλακειες τις οποιες δεν ετρωγα/επινα ποτε. Μονο εξω στην εξοδο σουβλακια οπως ολοι.

Αντι να παχύνω αδυνατισα 8 κιλα εγω και καποιοι αλλοι λογω ταλαιπωριας κιολας.

Συνηθως κατι i4 και μεσα στα μαγειρεία εγιναν τετραπαχοι, ειχαν και το KΨΜ διπλα!

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...