Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πέρασα κανονικά σχολείο στον στρατό για 2 βδομάδες.

πως λεγόταν;

Και εγώ σαν οδηγός στο πυροβολικό πέρασα "σχολείο" 4 εβδομάδων.Άλλο που η κανονική εκπαίδευση ήταν μερικές μέρες και απλά κάναμε τους σεκιουρητάδες στο ΚΕΠΒ τον υπόλοιπο καιρό.

δεν ειναι σχολείο αυτό, την ειδικότητα σου εκανες. Για να καταλάβεις τη διαφορά τα σχολεία τα περνάνε οι μόνιμοι στρατιωτικοί και πρέπει να υπάρχουν και καποιες εξαιρέσεις που μπορει να πανε και οπλίτες

Δημοσ.

Θα δειξει. Αλλα μαλακια 12 μηνο.

για τους πολύτεκνους δεν είναι τόσο τραγικό πάντως (9μηνο = 8 μήνες και 12μηνο = 9 μήνες αν είσαι πολύτεκνος. Οπότε για εμάς +1 μήνα , για τους άλλους +3ης.

Δημοσ.

Δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης

Ονομάζομαι Ρίτσιος Χάρης και για δεύτερη φορά μέσα σε εφτά χρόνια, καλούμαι να παρουσιαστώ στις τάξεις του στρατού με την 89/2011 ΕΔΥΕΘΑ / ΓΕΣ / ΔΣΛ όπου υποχρεούμαι(!!) να καταταγώ στο 2/39 ΣΕ/ΕΟΔ Μεσολογγίου στις 30/8/2011 για να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις (!!!) μου προς την πατρίδα.

‘Έχοντας βαθιά συνείδηση των πράξεων μου αρνούμαι για δεύτερη φορά (η πρώτη άρνηση ήταν τον Μάιο του 2004) να επιτρέψω στον εαυτό μου να υπηρετήσει τυφλά και υπάκουα, ως ανδρείκελο την πατρίδα, όπως την καθορίζει το κράτος με την υποχρεωτική στράτευση, στον αιματοβαμμένο του μηχανισμό, τον ελληνικό στρατό.

Καταρχήν ως αναρχικός και ως άνθρωπος θεωρώ αδιανόητο να έχω εγώ υποχρεώσεις στο κράτος που ξεπληρώνονται με την θητεία, εφ’ όσον δεν θυμάμαι να υπέγραψα μαζί του συμβόλαιο για την πλήρη απώλεια της προσωπικής μου ελευθερίας, της προσωπικότητάς μου, της γνώμης μου και των επιθυμιών μου και να «δουλέψω» για λίγους μήνες ως υπηρέτης στην συντήρηση των ένοπλων δυνάμεων.

Για μένα ένας φασιστικός μηχανισμός, όπως ο στρατός που με την βία διαιωνίζει το σύστημα της καταπίεσης και εκμετάλλευσης πρέπει να καταστρέφεται και όχι να τρέφεται με ανθρώπινο υλικό. Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα ο ελληνικός στρατός συνεχίζει να αποτελεί τον ένοπλο μηχανισμό των κρατιστών και δρα σύμφωνα με τα συμφέροντα τους, αποδεικνύοντας συνέχεια την έμπρακτη κρατική βία εις βάρος των κοινωνιών και όχι μόνο.

Ως μηχανισμός βίας μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε πειθήνιους και άβουλους δολοφόνους και πάνω απ’ όλα, η μόνη επιλογή που αφήνει είναι η τυφλή υποταγή. Μια υποταγή που δικαιολογείται με όρους όπως «προστασία του έθνους» και της «πατρίδας», αλλά αυτό είναι ένα κρατικό πρόσχημα, αφού α) ο στρατός δεν έπαψε να αναπαράγει τον πόλεμο, το φυλετικό μίσος και τις σφαγές αμάχων. Και β) όταν σήμερα, (όπου εδώ και ενάμιση χρόνο οι κάτοικοι του ελλαδικού χώρου βιώνουν μια από τις σκληρότερες κυριαρχικές επιβολές των τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του Δ.Ν.Τ.), αποδείχτηκε ότι πατρίδα για τους έλληνες κρατιστές, είναι οι τράπεζες, το χρηματιστήριο, οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης και το μεγάλο κατασκευαστικό, τηλεπικοινωνιακό και εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Αρνούμαι να στρατευτώ γιατί ακριβώς δεν θέλω να συμμετάσχω στον κατασταλτικό στρατιωτικό μηχανισμό, που τους τελευταίους μήνες προετοιμάζεται εντατικά στην καταστολή των διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα, όπου σύντομα θα ξεσπάσει η κοινωνική οργή ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά που μας επέβαλλε η πασοκική χούντα.

Αρνούμαι να στρατευτώ γιατί ακριβώς δεν θέλω να συμμετάσχω στις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα, όπου ο ελληνικός στρατός με πολύ χαρά συμμετέχει στις δυνάμεις της FRONTEX, τους τελευταίους μήνες, (έπειτα από αίτημα που κατάθεσε η υποταχτική κυβέρνηση του πασοκ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα σοβινιστικά και τα ρατσιστικά ιδεολογήματα κυριαρχούν στο έκτρωμα που βάφτισαν ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αρνούμαι να στρατευτώ διότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη καμίας πατρίδας και έθνους, που ως «αιχμή του δόρατος» καταπιέζουν και φυλακίζουν μέσα στα «χαραγμένα» γεωγραφικά σύνορα ολόκληρους πληθυσμούς και τους υποδουλώνει για λογαριασμό της κάθε ολιγάριθμης εξουσιαστικής κλίκας.

Αρνούμαι να στρατευτώ διότι οι πραγματικοί μου εχθροί δεν είναι οι τυχαία γεννημένοι άνθρωποι σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη αυτού του πλανήτη, αλλά οι μηχανισμοί εκείνοι του κάθε κράτους που καταστέλλουν και καταπιέζουν τις κοινωνίες. Οι μηχανισμοί των έμμισθων ένοπλων συμμοριών που δρουν στις πόλεις (οι κάθε είδους μπάτσοι) και των ένοπλων δυνάμεων στα στρατόπεδα που αδιάκοπα στηρίζουν τις μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και εξαπολύουν πολέμους, επιβάλλοντας κατοχή ανά την υφήλιο.

Δηλώνω ότι συμμετέχω μόνο στον κοινωνικό πόλεμο που εναντιώνεται σε κάθε είδους κρατική οργάνωση, με στόχο την εξαφάνιση της εκμετάλλευσης, της οικονομικής εξαθλίωσης, της πείνας, της σκλαβιάς και κάθε μορφής εξουσίας και ιεραρχίας .

Για τους ανωτέρους λόγους και για πολλούς άλλους ακόμα, επιστρέφω στο γενικό επιτελείο στρατού και συγκεκριμένα στο στρατολογικό γραφείο Β΄ Αθηνών, την απαράδεχτη φυλλάδα που βαφτίσανε Σημείωμα Κατάταξης, ως άτοπη και ατυχή.

Ρίτσιος Χάρης

28/8/2011

Δημοσ.

Δημόσια δήλωση άρνησης στράτευσης

Εαν την δήλωση την έκανε κάποιος κομματικά ουδέτερος θα είχε νόημα.

Δημοσ.
Αρνούμαι να στρατευτώ γιατί ακριβώς δεν θέλω να συμμετάσχω στις δολοφονίες των προσφύγων στα σύνορα, όπου ο ελληνικός στρατός με πολύ χαρά συμμετέχει στις δυνάμεις της FRONTEX, τους τελευταίους μήνες, (έπειτα από αίτημα που κατάθεσε η υποταχτική κυβέρνηση του πασοκ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση), αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι τα σοβινιστικά και τα ρατσιστικά ιδεολογήματα κυριαρχούν στο έκτρωμα που βάφτισαν ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ποιες δολοφονιες πες του φιλου σου.Εκει ημουνα στα συνορα, βαραγα 6-ωρες σκοπιες μεχρι και πριν απολυθω.Μεταναστες επιασα και γω.Με το σις και με το σας τους φερομασταν.Βασικα μονοι τους παραδινονταν γιατι ξεραν την συνθηκη της Λισαβόνας και τους φυλουσαμε στα φυλακια μεχρι να τους παραδοσουμε στην αστυνομια.Η FRONTEX παλι τι δολοφονιες και μαλακιες.Η μονη μαλακια τους ηταν που σαπιζαν τους απυθαρχους στο ξυλο και καμια φορα χωρις να επρεπε.Τωρα για δολοφονιες και τετοια οι Τουρκοι τα κανανε.Τους ειχαν για σκοποβολη.

Μην με περασεις για κανα χαζο εθνικιστη η Ελλαδα ειναι και κανεις δεν ειναι κτλπ.Αλλα ειναι η αληθεια.Βεβαια τους παροτρυνανε και οι Τουρκοι,μην σου πω τους αφηνανε να ερθουν στην Ελλάδα.Το φυλακιο τους ηταν απεναντι απο το δικο μας.

Οταν απολυθηκα και εφυγα με τρενο απο Αλεξανδρουπολη συναντησα πολλους λαθρομεταναστες μιλησαμε και ειπανε ολοι: Army good,policia bad.

Ακου εκει με πολυ χαρα ο Ελληνικος Στρατος συμμετεχει...Ποιος μωρε ο φανταρακος που δεν εχει βυσμα και βρεθηκε στον Έβρο να τον γαμανε ή ο ΕΠ.Ο.Π

που δεν ξερει αν θα μονιμοποιηθει και παλευει με τα νοικια του Εβρου,να κωλοφτιαξει το καγκουραμαξο του,να μεγαλωσει το παιδι του κτλπ.

Καλα πηγαινε η δηλωση μεχρι που γραψε τετοιες μαλακιες που ακουγονται στα στεκια των αναρχικων.Ο φιλος σου το καψε εντελως για μενα.Ευχομαι να παει Στρατο για τις ανακριβειες που γραψε και να υπηρετησει εκει που υπηρετησα εγω.Ενα ρομποτακι και μισο!

Δημοσ.

Δεν ειναι φιλος μου, δεν τον ξερω καν, αναδημοσιευση απο αλλο φορουμ κανω. Και γω δεν συμφωνω με τη διαλεκτικη του, στην προσπαθεια του να δικαιολογησει την αρνηση του γραφει υπερβολες ή/και ανακριβειες.

Δημοσ.

Ποιες δολοφονιες πες του φιλου σου.Εκει ημουνα στα συνορα, βαραγα 6-ωρες σκοπιες μεχρι και πριν απολυθω.Μεταναστες επιασα και γω.Με το σις και με το σας τους φερομασταν.Βασικα μονοι τους παραδινονταν γιατι ξεραν την συνθηκη της Λισαβόνας και τους φυλουσαμε στα φυλακια μεχρι να τους παραδοσουμε στην αστυνομια.Η FRONTEX παλι τι δολοφονιες και μαλακιες.Η μονη μαλακια τους ηταν που σαπιζαν τους απυθαρχους στο ξυλο και καμια φορα χωρις να επρεπε.Τωρα για δολοφονιες και τετοια οι Τουρκοι τα κανανε.Τους ειχαν για σκοποβολη.

Μην με περασεις για κανα χαζο εθνικιστη η Ελλαδα ειναι και κανεις δεν ειναι κτλπ.Αλλα ειναι η αληθεια.Βεβαια τους παροτρυνανε και οι Τουρκοι,μην σου πω τους αφηνανε να ερθουν στην Ελλάδα.Το φυλακιο τους ηταν απεναντι απο το δικο μας.

Οταν απολυθηκα και εφυγα με τρενο απο Αλεξανδρουπολη συναντησα πολλους λαθρομεταναστες μιλησαμε και ειπανε ολοι: Army good,policia bad.

Ακου εκει με πολυ χαρα ο Ελληνικος Στρατος συμμετεχει...Ποιος μωρε ο φανταρακος που δεν εχει βυσμα και βρεθηκε στον Έβρο να τον γαμανε ή ο ΕΠ.Ο.Π

που δεν ξερει αν θα μονιμοποιηθει και παλευει με τα νοικια του Εβρου,να κωλοφτιαξει το καγκουραμαξο του,να μεγαλωσει το παιδι του κτλπ.

Καλα πηγαινε η δηλωση μεχρι που γραψε τετοιες μαλακιες που ακουγονται στα στεκια των αναρχικων.Ο φιλος σου το καψε εντελως για μενα.Ευχομαι να παει Στρατο για τις ανακριβειες που γραψε και να υπηρετησει εκει που υπηρετησα εγω.Ενα ρομποτακι και μισο!

Προσπαθείς να απαντήσεις λογικά σε αυτο το κείμενο;

Δεν γίνεται.

Δημοσ.

Δεν ειναι φιλος μου, δεν τον ξερω καν, αναδημοσιευση απο αλλο φορουμ κανω. Και γω δεν συμφωνω με τη διαλεκτικη του, στην προσπαθεια του να δικαιολογησει την αρνηση του γραφει υπερβολες ή/και ανακριβειες.

Συγγνωμη για το επιθετικο υφος.Αλλα μολις επεσε το ματι μου πανω στο κειμενο αφηνιασα. :shifty:

Δημοσ.
να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις (!!!) μου προς την πατρίδα.

Οι υποχρεωσεις δεν σταματουν μονο εκει. Και εγω δεν γουσταρω να πληρωνω φορο για να παιρνει συνταξη ο 50ρης Δ.Υ και πολλοι αλλοι αλλα το κανω απο υποχρεωση. Το συνταγμα η εφαρμοζεται στο συνολο του η αμα θελουμε γινομαστε ζουγλα και εφαρμοζει ο καθενας οτι θελει.

Καταρχήν ως αναρχικός

Ενταξυ ηρωποιήθηκε στον χωρο του, δεν σημαινει οτι οι αποψεις του εκφραζουν τον μεσο νοημων νεο αυτης της χωρας.

Ως μηχανισμός βίας μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε πειθήνιους και άβουλους δολοφόνους και πάνω απ’ όλα

Αφου δεν παει, πως το ξερει? Οταν παει και βγει απο εκει μεσα ο Τζακ ο Αντεροβγαλτης τοτε θα τον λαβω υποψιν ποιο σοβαρα.

Από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι σήμερα ο ελληνικός στρατός συνεχίζει να αποτελεί τον ένοπλο μηχανισμό των κρατιστών

Αλλα παραλληλα εξασφαλησε οτι η Ελλαδα ειναι 131 τ.χλμ και οχι 31 και στην μοιρασια των βαλκανιων δεν πιαστηκαμε κοροιδα.

Γενικα το κειμενο βριθει απο ιδεολογικες κονσερβοποιημενες ακραιες και ανακριβεις αποψεις. Μηδενικη αξια κατ'εμε, θα τις χαρακτηριζα με τον ιδιο τροπο που χαρακτηριζω τις αποψεις των ακροδεξιων, ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

Δημοσ.

Εαν την δήλωση την έκανε κάποιος κομματικά ουδέτερος θα είχε νόημα.

Ποιο κόμμα υποστηρίζει;

Αλλα παραλληλα εξασφαλησε οτι η Ελλαδα ειναι 131 τ.χλμ και οχι 31 και στην μοιρασια των βαλκανιων δεν πιαστηκαμε κοροιδα.

Απ τη στιγμή που δηλώνει ότι δε πιστεύει σε έθνη, νομίζεις ότι τον ενδιαφέρει πώς αποκαλείται ο τόπος που μένει;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...