Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ο σκοπός της ιεραρχίας δεν είναι η δημιουργία καρεκλοκένταυρων τότε ποιος είναι;

Αυτο εγραψα..Πρεπει να διορθωσουν το συνολικο συστημα εκει μεσα (μεταξυ των οποιων και τον τροπο ιεραρχιας) ωστε τελικως να μην εξυπηρετουνται οι εκαστοτε κυφηνες και καρεκλοκενταυροι, αλλα ο σκοπος υπαρξης του στρατου.

Ιεραρχια υπαρχει και σε στρατους αλλων χωρων, αλλα μονο καρεκλοκενταυροι δεν υπαρχουν εκει περα. Διοτι οι ρολοι ειναι διαχωρισμενοι οπως πρεπει, τα καθηκοντα και οι ευθυνες ομοιως. Και ο καθεις κανει τη δουλεια που του αναλογει, χωρις να εχει περιθωριο να την φορτωνει στον κατωτερο του, απλα επειδη ειναι κατωτερος.

Δηλαδη υπαρχουν σαφεστατα περιπτωσεις που η ιεραρχια εξυπηρετει την αποδοτικοτητα του συνολου. Στην Ελλαδα συμβαινει το αντιθετο.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η τρόπος που είναι δομημένο αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΕΣ δεν δικαιολογεί 9 μήνες. 3 μήνες το πολύ...

Εφόσον θέλουνε αξιόπιστες δυνάμεις, ας κοιτάξουνε πρώτα να ξεκόψουν εντελώς τον Στρατό από την πολιτική. Να βελτιώσουν η να αντικαταστήσουν τις σάπιες υποδομές που έχουνε μέσα. Να βελτιώσουν το επίπεδο του κάθε στελέχους και να μην είναι απλά ένα δίποδο ζώο. Να λειτουργεί αξιοκρατικά και όχι βυσματικά.

Και μετά ξύπνησα...

Δημοσ.

αυτη ειναι η αποψη του αρχηγου. δε λεει κατι. ειναι λαθος ο τιτλος

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63623940

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκος, στις οδηγίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, προτείνει την υπηρεσία τριών επιπλέον μηνών. Εισηγείται επίσης «πάγωμα» στις αγορές νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων

Δημοσ.

οσο και να το κανουν τα βυσματικα στρατοπεδα θα ειναι υπερπληρη κ αυτα που εχουν τωρα προβλημα θα συνεχισουν να εχουν...

Δημοσ.

Δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά, αλλά δεν υπάρχει καλή ή στραβή μονάδα. Τα πάντα είναι στον άνθρωπο και στους γύρω του.

Προσωπικά ήμουν στην άκρη του πουθενά, 2 ώρες από το φυλάκιο μέχρι το λιμάνι, 13 ώρες στο καράβι μέχρι την Αθήνα και άλλες 5 ώρες με το τραίνο μέχρι την πόλη μου. Βάλε και τον ενδιάμεσο χρόνο (δεν έχουν ανταπόκριση ;-) ) ήθελα 23 με 26 ώρες ταξίδι για να πάω και άλλες τόσες για να επιστρέψω.

Πολλοί πέρνανε τηλέφωνο στα βύσματα για να τους στείλουν αλλού, δεν την παλέβανε στην απομόνωση, Το κοντινότερο περίπτερο ήταν στα 30-40 λεπτά με το αμάξι.

Και όμως, για εμένα ήταν τέλεια. Αν είχα τότε τα σημερινά smartphones και tablets με ίντερνετ θα ήμουν online 24/7, δεν θα μου έλειπε τίποτα.

Έκανε κρύο; Είχαμε προνοήσει και φοράγαμε ένα ρούχο παραπάνω.

Φαγητό; Δεν πεινάσαμε. Εμείς μαγειρεύαμε οπότε ο καθένας έφτιαχνε ότι ήξερε, άλλος ψητά φούρνου, άλλος λαδερά, κτλ. Χώρια που επειδή είμασταν μεταξύ μας κάναμε ότι αλλαγή θέλαμε (π.χ. όταν έλεγε το μενού μπριζόλα/κοτόπουλο/μπιφτέκια/κεφτέδες φούρνου ή μαγειρευτά σχεδόν πάντα ανάβαμε κάρβουνα και ψήναμε στην σχάρα).

Ήταν κάποιος κρυωμένος; Του έκανε άλλος την βάρδια.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φορά που με είχε πιάσει τόση βαριομάρα που βαριόμουν να περπατήσω από την πύλη μέχρι το φυλάκιο. Πήρα τηλέφωνο τον επόμενο να μην έρθει γιατί βαριόμουν να φύγω από την βάρδια και έκανα την βάρδια του. Άλλες φορές έγινε το αντίστροφο.

Τα πάντα είναι θέμα παρέας! Αν σου τύχουν λίγοι σωστοί άνθρωποι για να κάνεις παρέα και αν μπορείς να γράψεις τους στραβούς τότε ο στρατός περνάει εύκολα.

Πες την αλήθεια, και συ σε παρατηρητήριο υπηρέτησες;;;

Δημοσ.

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να στείλει στα παιδιά του, ο στρατός δεν έχει τα στοιχειώδη ακόμα και τα στελέχη έχουν πρόβλημα και αυτή αυξάνουν τι θητεία, ΕΛΕΟΣ!!!!!!

Δημοσ.

και να πάει 12 μήνες θα υπηρετήσω 9 (πολύτεκνος) οπότε κλαιν... τι 8 τι 9 ..

• Super Moderators
Δημοσ.

και να πάει 12 μήνες θα υπηρετήσω 9 (πολύτεκνος) οπότε κλαιν... τι 8 τι 9 ..

famous last words :P

Δημοσ.

Γίνεται ντόρος για να κόβουν όσο δυνατόν περισσότερες αναβολές και να έχουν πληρότητα τα στρατόπεδα. Δεν παίζει να αυξηθεί η θητεία.

Δημοσ.

Γίνεται ντόρος για να κόβουν όσο δυνατόν περισσότερες αναβολές και να έχουν πληρότητα τα στρατόπεδα. Δεν παίζει να αυξηθεί η θητεία.

γινεται ντορος να αφηνουν περισσοτερο κοσμο με αδειες για να μειωσουν τα λειτουργικα εξοδα :P

Δημοσ.

Γενικά κάτι παρόμοιο δεν είχαμε ακούσει και τέλη Σεπτέμβρη; Ότι το είχε "σίγουρο" ο Μπεγλίτης, και θα αυξάνονταν άμεσα η θητεία; Κολοκύθια...

Δημοσ.

Γενικά κάτι παρόμοιο δεν είχαμε ακούσει και τέλη Σεπτέμβρη; Ότι το είχε "σίγουρο" ο Μπεγλίτης, και θα αυξάνονταν άμεσα η θητεία; Κολοκύθια...

Απο τοτε τα πραγματα εχουν χειροτερεψει κατα πολυ.

Δημοσ.

Οποιος δεν ψαρωνει παιρνει αναβολη και τελειωσε.Ουτε μια ωρα στο στρατο.Ολοι ξερουμε πως ειναι ενα μεγααααααλοοοοοοο μπουρδ$$% με βισματιες.Ι5 γιατι ετσι κι αλλιως δεν σε πιανει ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!

Δημοσ.

Οποιος δεν ψαρωνει παιρνει αναβολη και τελειωσε.Ουτε μια ωρα στο στρατο.Ολοι ξερουμε πως ειναι ενα μεγααααααλοοοοοοο μπουρδ$$% με βισματιες.Ι5 γιατι ετσι κι αλλιως δεν σε πιανει ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!

Αν το δικαιουσε το Ι5 τοτε ναι με τα 1000!

Εγω πηρα 2χρονη αναβολη Ι5 το μαιο και στην αρχη ντρεπομουνα και καλα τι θα πει ο κοσμος κλπ, αλλα τελικα μετα απο σχεδον ενα χρονο δεν το μετανιωσα καθολου αφου αποδικτηκε οτι καλος το πηρα λογω σοβαρων προβληματων στο σπιτη.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν θα περάσει το παρακάτω ή όχι, αλλά αν δεν χρειάζεται να πάρετε αναβολή βιατστείτε να τελειώνετε. Και οι "άτακτοι", με προσοχή τις μ@λ@κίες γιατί αν καθυστερήσετε να τελειώσετε μπορεί να σας πιάσει η αύξηση.

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά 3 μήνες.

http://www.dailynews24.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11818:increase-military-service-in-three-months

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...