Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Σιγουρα αν αλλαξει νοοτροπια αυτο το συστημα θα βρεις μια αλλη δικαιολογια ενδεχομενως ακομα καλυτερη για να μπαλωσεις τη φυγοπονια.

Δε γνωριζεις και εκτιθεσαι:

Εχω παει στρατο λοιπον, εθελοντικα πηγα Κυπρο, εφαγα το μαμησι μου το καλο με 40+ βαθμους καθημερινα και απιστευτη υγρασια, ΑΛΛΑ το μαμησι ηταν για ολους το ιδιο.

Δεν υπηρχε βυσμα στην Κυπρο. Και γι αυτο ποτε δεν παραπονεθηκε κανεις μας. Κανεις μας ομως.

Αν αυτο αλλαξει στην Ελλαδα, τοτε θα συμφωνησω μαζι σου.

Αν οχι, δε μπορεις να λες το αντιθετο, εκτος αν εισαι-ησουν βυσμα και πρεπει να το υποστηριξεις καπως...

Sent from my iPhone using Insomnia

Edit: απαντα ολοκληρες τις απαντησεις σου απο την αρχη αν μπορεις, μπας και συνεννοηθουμε.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι φόροι είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του κράτους. Για την ακρίβεια φίλε μου το γεγονός ότι πληρώνουμε φόρους είναι ο βασικός λόγος που δεν πρέπει να πάει κανείς φαντάρος. Αλλιώς να έχουμε υποχρεωτική θητεία στην πυροσβεστική και στα νοσοκομεία που έχουν ελλείψεις.

Η υποχρεωτική θητεία υπάρχει για να μπορούν να λειτουργούν στρατόπεδα που διατηρούνται και δημιουργήθηκαν για να συντηρούνται οι τοπικές κοινωνίες γύρω τους. Είναι ένα ταμπού θέμα που αν και τα τελευταία χρόνια ψιλοσυζητείται και οι άνθρωποι δείχνουν πιο ελεύθεροι να εκφράσουν την αντίθεση τους δεν έχει υπάρξει σοβαρή αντίσταση. Αυτό έχει να κάνει με την Ελληνική ευνουχισμένη νοοτροπία που καλλιεργείται εδώ και χρόνια. Όπως με το χαράτσι πολλοί βρίσανε και τελικά πληρώσανε, έτσι και με την θητεία οι άνθρωποι που είναι αντίθετοι βρίσκονται μπροστά σε μία κρίσιμη μάζα ηλίθιων συμπολιτών τους που κωλώνουν να αντιδράσουν. Οπότε η μόνη αντίδραση είναι το Ι5 ή η ανυποταξία πριν τις εποχές του προστίμου.

Το Ι5 δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο. Είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία. Όποιος θέλει ενημερώνεται και το επιδιώκει. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να αναλώνεστε σε φήμες που ακούσατε για το Ι5 και στο τι θα σας πει η μαμά σας να κάνετε.

Δημοσ.

Δε γνωριζεις και εκτιθεσαι:

Εχω παει στρατο λοιπον, εθελοντικα πηγα Κυπρο, εφαγα το μαμησι μου το καλο με 40+ βαθμους καθημερινα και απιστευτη υγρασια, ΑΛΛΑ το μαμησι ηταν για ολους το ιδιο.

Δεν υπηρχε βυσμα στην Κυπρο. Και γι αυτο ποτε δεν παραπονεθηκε κανεις μας. Κανεις μας ομως.

Αν αυτο αλλαξει στην Ελλαδα, τοτε θα συμφωνησω μαζι σου.

Αν οχι, δε μπορεις να λες το αντιθετο, εκτος αν εισαι-ησουν βυσμα και πρεπει να το υποστηριξεις καπως...

Το οτι εκανες στρατο δεν αναιρει οτι νουθετεις τους αλλους να μην πανε με δικαιολογιες που λειτουργουν κυριως σε βαρος των συμπολιτων-κοροιδων που θα μπουνε μεσα και θα βαρανε τις υπηρεσιες των εξυπνων.

Το θεμα με τα βυσματα, για μενα ειναι ενα απο τα πολλα προβληματα του στρατου (οχι το κυριο για εναν στρατευμενο) και σου ξαναλεω οτι αν καποιος δεν μπορει να αντεξει τα βυσματα του στρατου, τοτε τι θα κανει μολις βγει στην κοινωνια που σχεδον ΟΛΑ λειτουργουν με βυσματα, κονε και δημοσιες σχεσεις? Θελω να πω οτι αν ειναι να σε πειραζει ενα 9μηνο που θα τρως το βυσμα στη μαπα, τοτε πας για αυτοκτονια οταν μεθαυριο θα τρως απολυσεις και θα χανεις δουλειες απο βυσματα, εκτος αν εισαι μερος του συστηματος ή εχεις δεμενο γαιδαρο.

Τον στρατο ουτε εγω τον χωνεψα, αλλα πολυ περισσοτερο δεν χωνεψα το γεγονος οτι βαραγα υπηρεσιες αλλων και οτι αυτο επιτρεπουν οι του ΥΠΕΘΑ να συμβαινει μεχρι σημερα χωρις κυρωσεις. Η κανεις το στρατο προαιρετικο or something ή οταν λες οτι ειναι υποχρεωτικος ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και οχι για τα κοροιδα μονο.

Δημοσ.

Το οτι εκανες στρατο δεν αναιρει οτι νουθετεις τους αλλους να μην πανε με δικαιολογιες που λειτουργουν κυριως σε βαρος των συμπολιτων-κοροιδων που θα μπουνε μεσα και θα βαρανε τις υπηρεσιες των εξυπνων.

Το θεμα με τα βυσματα, για μενα ειναι ενα απο τα πολλα προβληματα του στρατου (οχι το κυριο για εναν στρατευμενο) και σου ξαναλεω οτι αν καποιος δεν μπορει να αντεξει τα βυσματα του στρατου, τοτε τι θα κανει μολις βγει στην κοινωνια που σχεδον ΟΛΑ λειτουργουν με βυσματα, κονε και δημοσιες σχεσεις? Θελω να πω οτι αν ειναι να σε πειραζει ενα 9μηνο που θα τρως το βυσμα στη μαπα, τοτε πας για αυτοκτονια οταν μεθαυριο θα τρως απολυσεις και θα χανεις δουλειες απο βυσματα, εκτος αν εισαι μερος του συστηματος ή εχεις δεμενο γαιδαρο.

Τον στρατο ουτε εγω τον χωνεψα, αλλα πολυ περισσοτερο δεν χωνεψα το γεγονος οτι βαραγα υπηρεσιες αλλων και οτι αυτο επιτρεπουν οι του ΥΠΕΘΑ να συμβαινει μεχρι σημερα χωρις κυρωσεις. Η κανεις το στρατο προαιρετικο or something ή οταν λες οτι ειναι υποχρεωτικος ειναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και οχι για τα κοροιδα μονο.

Ερχεσαι σιγα σιγα στα λογια μου βλεπω…

Δεν ειπα οτι δεν αντεξα τα βυσματα…επελεξα να παω στον θεωρητικα πιο δυσκολο στρατο που υπαρχει. Στην ΕΛΔΥΚ.. Το επελεξα γιατι δεν ηθελα να καταληξω στον Εβρο και να τρωω 40-1 υπηρεσιες. Και το βυσμα να βγαινει πολυ πιο συχνα απο εμενα (αν και δε θα εβρισκα βυσμα στον Εβρο…αλλα λεμε τωρα).

Ξαναλεω λοιπον, αν καταργηθουν τα βυσματα, τοτε αλλαζω γνωμη.

Το παραδειγμα που μου λες με τις δουλειες και τις απολυσεις, μου θυμιζεις εναν ανυπολοχαγο που ειχαμε…τα ιδια ελεγε και εκεινος..βεβαια εκεινος ειχε δεμενο το γαιδαρο του, αρα μπρουσε να λεει τετοιες τριχες (χωρις παρεξηγηση).

Δημοσ.

Το παραδειγμα που μου λες με τις δουλειες και τις απολυσεις, μου θυμιζεις εναν ανυπολοχαγο που ειχαμε…τα ιδια ελεγε και εκεινος..βεβαια εκεινος ειχε δεμενο το γαιδαρο του, αρα μπρουσε να λεει τετοιες τριχες (χωρις παρεξηγηση).

Ναι κι εγω δεμενο εχω το γαιδαρο μου γιαυτο τα λεω. Συγκεκριμενα εργαζομαι μονιμα εκει που εσυ νομιζεις οτι εκανες ειδικες δυναμεις και εχεις να λες για το ζορι των 40C + υγρασια, ακριβως επειδη ειμαι βυσμα και εχω δεμενους γαιδαρους εκει στην πατριδα. Παρεμπιπτοντως απο που κι ως που η ΕΛΔΥΚ του 1-1 (οταν τοτε στην Ελλαδα εβγαινες με υπηρεσιακο αν επεφτες σε καλο δικα) θεωρειται ο πιο δυσκολος στρατος?!?! Μιλας για τις ραδιοαρβυλες μεταξυ φανταρων? Οσο ζω εδω, δεν εχω πετυχει ουτε εναν φανταρο απο ΕΛΔΥΚ να λεει οτι ζοριστηκε/ζοριζεται στη θητεια του. Το ιδιο διαπιστωσα κι εγω κατα τη θητεια μου στην Ελλαδα συνομιλωντας με σειρες απο ΕΛΔΥΚ.

Τελος αυτο με τα βυσματα, το οτι το λεγε ενας ανθυπολοχαγος σου δε σημαινει οτι ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας. Η διαφωνεις?

Καμια φορα λεγανε και τιποτα σωστο -ενιοτε και σοφο- αναμεσα στις 100 μαλακιες.

Δημοσ.

ποιος δεν παίρνει εύκολα Ι5 είπατε ???

Α καλά... πλέον έτσι όπως είναι τα πράγματα είναι κάτι συνηθισμένο.

Μέσα είμαι ,και είμαι απο την αρχή της θητείας σε γραφεία κεντρικά και έχω μάθει πολλά πράγματα,με το θέμα Ι5 κτλ.

Δημοσ.

Ναι κι εγω δεμενο εχω το γαιδαρο μου γιαυτο τα λεω. Συγκεκριμενα εργαζομαι μονιμα εκει που εσυ νομιζεις οτι εκανες ειδικες δυναμεις και εχεις να λες για το ζορι των 40C + υγρασια, ακριβως επειδη ειμαι βυσμα και εχω δεμενους γαιδαρους εκει στην πατριδα. Παρεμπιπτοντως απο που κι ως που η ΕΛΔΥΚ του 1-1 (οταν τοτε στην Ελλαδα εβγαινες με υπηρεσιακο αν επεφτες σε καλο δικα) θεωρειται ο πιο δυσκολος στρατος?!?! Μιλας για τις ραδιοαρβυλες μεταξυ φανταρων? Οσο ζω εδω, δεν εχω πετυχει ουτε εναν φανταρο απο ΕΛΔΥΚ να λεει οτι ζοριστηκε/ζοριζεται στη θητεια του. Το ιδιο διαπιστωσα κι εγω κατα τη θητεια μου στην Ελλαδα συνομιλωντας με σειρες απο ΕΛΔΥΚ.

Τελος αυτο με τα βυσματα, το οτι το λεγε ενας ανθυπολοχαγος σου δε σημαινει οτι ανηκει στη σφαιρα της φαντασιας. Η διαφωνεις?

Αξιωματικος εισαι? ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!! Σας συμπαθω εσας ρε συ!!! :devil: :wub:

Κυπρο εισαι?? Για πες κανα ονομα να γελασουμε….

Καταρχην δε γραφω πουθενα οτι εκανα ειδικες δυναμεις. Γραφω "στο θεωρητικα πιο δυσκολο στρατο" . Θεωρητικα!

Ναι οι υπηρεσιες ηταν 1-1 εκτος απο λιγες περιπτωσεις λογω εμπλοκης, αλλα οκ, αλλα αυτο δεν αναιρει οτι ηταν πολυ πιο ζορικα απο σχεδον ολες τις περιπτωσεις, στην Ελλαδα.

Ξερεις καλυτερα απο εμενα οτι τους πρωτους 3 μηνες εχει τσο πολυ, μεχρι να παλιωσεις..μετα συμφωνω μαζι σου..ζωαρα!

Στο Ελλαντα, μπορει να εχουν 300-1 υπηρεσιες, αλλα εκει που επαναπτριστηκα εγω, ηταν ανασκελα σαν τις κατσαριδες, μετα την υπηρεσια τους.

Τι καθομαι και στα λεω τωρα, αφου τα ξερεις καλυτερα….

Ο ανθυπολοχαγος οταν ελεγε αυτη την κουβεντα, εγω την ακουγα μαλακιες γιατι ημουν πολυ νεος ακομα…ποσο μαλλον τωρα που ειδα πως ποσο αηδιαστικος ειναι ο στρατος.

Η κουβεντα εχει φτασει συ συγκριση ΕΛΔΥΚ με Ελλαδα χωρις λογο…το προβλημα μας ηταν τα βυσματα.

Αν καταργηθουν αυτα, αλλαζω γνωμη.

Αν οχι, περαστικα μας στο στρατο που μας πασσαρουν.

Δημοσ.

Αξιωματικος εισαι? ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!! Σας συμπαθω εσας ρε συ!!! :devil: :wub:

Κυπρο εισαι?? Για πες κανα ονομα να γελασουμε….

Πιο αστειος και πιο Λιτσα Πατερα πεθαινεις.

Απο που συμπερανες οτι ειμαι στρατιωτικος και μαλιστα αξιωματικος? Με φανταστικες+βολικες υποθεσεις μπορεις (?) να επιχειρηματολογησεις μονο?!

ΥΓ. Σου λεω οτι εχω κανει 12μηνο και μου απαντας οτι ειμαι μονιμος...Τι να πει κανεις... :rolleyes:

Δημοσ.

Εσυ το γραφεις…

Αν ειρωνευεσαι τοτε μιλα μονος σου αδερφε...

Δημοσ.

Εσυ το γραφεις…

Αν ειρωνευεσαι τοτε μιλα μονος σου αδερφε...

Εργαζομαι μονιμα εκει που εσυ νομιζεις οτι εκανες ειδικες δυναμεις = Εργαζομαι στην Κυπρο.

Θα χα κανει 12μηνο και θα ημουν στρατιωτικος, γινεται ρε! :mrgreen:

Δημοσ.
Το Ι5 δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο. Είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία. Όποιος θέλει ενημερώνεται και το επιδιώκει. Οι υπόλοιποι μπορείτε να συνεχίσετε να αναλώνεστε σε φήμες που ακούσατε για το Ι5 και στο τι θα σας πει η μαμά σας να κάνετε.

Φυσικά και είναι δύσκολο, πλέον ακατόρθωτο να το πάρεις αν πραγματικά δεν το δικαιούσαι. Δεν είναι τυχαίο που γιοι πλουσίων/ηθοποιοί κλπ που λογικά θα τους ήταν εύκολο να "βγουν" Ι5, παρόλα αυτά τους βλέπουμε και υπηρετούν (φυσικά με βύσματα, άλλο θέμα αυτό). Θέλω να πω ότι όποιος λέει ότι μπορεί να πάρει Ι5, μας δουλεύει ψιλό γαζί. Το κάνει για να πει "να εγώ ο μάγκας βρήκα τη λύση να μη φάω στη μάπα 9 μήνες" ενώ στην πραγματικότητα πολύ θα το θελε... Προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν που βγαίνει και λέει κάτι τέτοια. Θέλει απλώς να προκαλέσει και να κάνει τους άλλους να τον ζηλέψουν. Λυπηρά φαινόμενα...

Δημοσ.

Φυσικά και είναι δύσκολο, πλέον ακατόρθωτο να το πάρεις αν πραγματικά δεν το δικαιούσαι. Δεν είναι τυχαίο που γιοι πλουσίων/ηθοποιοί κλπ που λογικά θα τους ήταν εύκολο να "βγουν" Ι5, παρόλα αυτά τους βλέπουμε και υπηρετούν (φυσικά με βύσματα, άλλο θέμα αυτό). Θέλω να πω ότι όποιος λέει ότι μπορεί να πάρει Ι5, μας δουλεύει ψιλό γαζί. Το κάνει για να πει "να εγώ ο μάγκας βρήκα τη λύση να μη φάω στη μάπα 9 μήνες" ενώ στην πραγματικότητα πολύ θα το θελε... Προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν που βγαίνει και λέει κάτι τέτοια. Θέλει απλώς να προκαλέσει και να κάνει τους άλλους να τον ζηλέψουν. Λυπηρά φαινόμενα...

To I5 είναι μία διαδικασία χρονοβόρα καθώς πρέπει να συμπληρώσεις δύο έτη αναβολών υγείας πριν σου δοθεί και κάθε φορά που πας για την διαδικασία τρως ολόκληρη την μέρα σου εκεί. Οι πλούσιοι/διάσημοι προτιμούν η να υπηρετήσουν με χοντρό βύσμα(που μπορεί να μην υπηρετήσουν και καθόλου) η με τα πλαστά πιστοποιητικά (βλ. Παπακαλιάτης). Τώρα που είδες εσύ πλούσιους διάσημους να υπηρετούν δεν ξέρω. Μπήκες για να γράψεις κάτι και να κάνεις τον έξυπνο η για να τρομάξεις τον κόσμο χωρίς λόγο? Όπως και να έχει, λυπηρό φαινόμενο...

Δημοσ.

Εφόσον δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρει κάποιος από σας δουλειά στο δημόσιο γιατί πάτε ακόμα φαντάροι;;

Δημοσ.

Εφόσον δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βρει κάποιος από σας δουλειά στο δημόσιο γιατί πάτε ακόμα φαντάροι;;

Γιατί το χρονικό διάστημα είναι σχετικά σύντομο, υπάρχει ανεργία κ δεν έχουμε τι να κάνουμε, κι επίσης υπάρχουν νομικές κυρώσεις στην περίπτωση ανυποταξίας. Επίσης δεν θέλουμε να έχουμε μόνιμο πρόβλημα αν διαμείνουμε στο εξωτερικό κ κάθε φορά που ερχόμαστε Ελλάδα έχουμε ιστορίες στο αεροδρόμιο. Κάποιοι θέλουμε να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και δε θέλουμε να παριστάνουμε τους γιωτάδες κάθε δύο χρόνια μέχρι να μας διώξουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...