Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

η άδεια ορκωμοσίας η κανονική , χωρίς τιμητική επειδή έτυχε να παρευρεθεί κάποιος υπουργός πχ , πόση είναι ? 2-3 μέρες?

3 μέρες η επίσημη και ότι άγραφη σου κολλήσει το κέντρο...

Δημοσ.

3 μέρες η επίσημη και ότι άγραφη σου κολλήσει το κέντρο...

ωραία , ελπίζω να μου δώσουν και άλλες γιατι δεν μου φτάνουν

Δημοσ.

Όταν απολυθείτε από το στρατό δεν πάτε έφεδροι;

Έφεδροι, είναι όλοι η στρατιώτες υποχρεωτικής θητείας.

Αυτοί που εννοείς, είναι οι επίστρατοι και παρουσιάζονται μόνο σε περίπτωση που αλλάξει κάτι(πχ καινούργιος οπλισμός) και αυτό σε νευραλγικά σώματα όπως ειδ. δυνάμεις...

Μιλώντας σοβαρά τωρά μετά από βολές τα όπλα σκουριάζουν και θέλουν λάδωμα. Το καθαρίζετε εσείς που πάτε έφεδροι ή τα αφήνετε;

Για την καλή λειτουργεία του όπλου και μόνο, πρέπει να το καθαρίζεις.

Στο πεζικό δεν είμαι σίγουρος, στις ειδικές δυνάμεις σου δίνει εγκόλπιο του καταδρομέα η μονάδα και δίνεις εξετάσεις.

Τί είναι αυτό(!);

Δημοσ.

μακάρι να με στειλουν μακριά να πάρω περισσότερες ημέρες άδειας όπως είχε κάνει ο αδερφός μου λόγο παραμεθορίου και να τις κρατήσω για το τέλος.

οχι οτι δεν θα πατήσω καθόλου σπίτι μου, απλά να μαζευτούν αρκετές για το τέλος..

• Super Moderators
Δημοσ.

μη φας, έχει γλαρόσουπα...

αρκετές αν όχι οι περισσότερες μονάδες τηρούν τον κανονισμό και σε υποχρεώνουν να "καταναλώνεις" τις άδειες σου ώστε να μην τις παίρνεις μαζεμένες στο τέλος (βασικά για να μη σου μείνουν και αναγκαστούν να στις πληρώσουν)

Δημοσ.

μη φας, έχει γλαρόσουπα...

αρκετές αν όχι οι περισσότερες μονάδες τηρούν τον κανονισμό και σε υποχρεώνουν να "καταναλώνεις" τις άδειες σου ώστε να μην τις παίρνεις μαζεμένες στο τέλος (βασικά για να μη σου μείνουν και αναγκαστούν να στις πληρώσουν)

δεν ξέρω , ο αδερφός μου πήρε 28 μέρες άδεια στο τέλος

Δημοσ.

Όπως σ' εμάς που μας υποχρέωναν να διαλέξουμε συγκεκριμένα γκρουπ, ώστε να έχει τη λιγότερη δυνατή εμπλοκή η μονάδα.

Φαντάσου να έπαιρναν όλοι όποτε ήθελαν, θα γέλαγε ο κόσμος με αυτούς που θα έμεναν πίσω, όλη μέρα υπηρεσία :Ρ

Δημοσ.

Μήπως υπηρέτησε εποχή 18μηνου;

9 μήνες (τότε ήταν 12μηνο)

πρώτη μετάθεση Εύρος και εκεί έμεινε

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν ξέρω , ο αδερφός μου πήρε 28 μέρες άδεια στο τέλος

κι εγώ τόσο πήρα, αλλά όπως είπα υπάρχουν μονάδες που σε αναγκάζουν να ξοδεύεις την κανονική σου και τα ΤΑΠ.

άσε που αν θυμάμαι καλά είσαι 8μηνος σωστά? τα ΤΑΠ αν δεν τα χρησιμοποιήσεις πριν πάρεις τη μετάθεση τους τελευταίους 3-4 μήνες, τα χάνεις...

Δημοσ.

Στην εποχή μου, οι άδειες υπολογίζονταν ως εξής: 3 ημέρες/μήνα. Σχεδόν όλοι τις μαζεύαμε και συμπληρώναμε στις άδειες των γιορτών(το τρίτο γκρούπ μόνο) και τις υπόλοιπες, τις κρατάγαμε για το τέλος(όσο αυτό ήταν δυνατό απο ψυχολογική άποψη)...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...