Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.madata.gr...ial/239570.html

Πόσα χρόνια λένε ότι θα καταργηθεί η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία..όσα χρόνια λένε και ότι θα κλείσουν κάποια ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δεν έχεις άδικο αλλά πλέον είναι φανερό ότι δεν κάνει κουμάντο η Ελληνική κυβέρνηση. Ο χρόνος θα δείξει...

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πάντως 2 πράγματα έχουν συζητηθεί πρόσφατα

πρώτον να πάνε και οι γυναίκες στον στρατό

δεύτερον να μην πηγαίνει κανείς στρατό

Νομίζω είναι πιο δίκαιο έτσι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως 2 πράγματα έχουν συζητηθεί πρόσφατα

πρώτον να πάνε και οι γυναίκες στον στρατό

δεύτερον να μην πηγαίνει κανείς στρατό

Νομίζω είναι πιο δίκαιο έτσι

Kαι σεις στρατο!

Οταν θα μας περνετε, να μας κλαψουρίζετε γιατι σας βαλαν νουμερο παλι θα σας λεμε θα πίξεις! :-D

πήξεις

Επεξ/σία από aris1986
Δημοσ.

Έτσι και αλλιώς ο στρατός υπολειτουργεί πλήρως.

Φίλος μου που μπήκε πρόσφατα έχει πάρει ήδη 4 μέρες άδεια και ακόμη δεν έχει ορκιστεί.

Δεν έχουν λεφτά να τους ταίσουν.

Το θέμα είναι οτι αν καταργηθεί η θητεία θα ανέβει πλασματικά η ανεργία οπότε δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Ναι, μόνο αυτό είναι, όχι ότι τα στρατόπεδα στηρίζουν ένα σωρό μικροκοινωνίες, όπως και οι σχολές..

Σκέψου να είχες καφετέρια στη Χίο που κάθε μέρα έσκαγαν φαντάροι, και να έκλεινε το στρατόπεδο.

Κάτι μου λέει ότι θα ήσουν πρώτος στις σχετικές διαμαρτυρίες/πορείες :Ρ

Δημοσ.

Να καταργηθει η μ@λ@κι@ να ξεμπερδευουμε με αυτο το θεατρο του παραλογου.Αντε.Ειδαμε κι εμεις που πηγαμε και

υπηρετησαμε την μαμα πατριδα ποσα μαθαμε και ποσο συνησφεραμε στην κοινωνια.

• Like 1
Δημοσ.

Πλάκα-πλάκα ο μόνος λόγος που δε θα σκεφτώ «γιατί πήγα ο βλάκας» θα 'ναι ο πράσινος μπερές :Ρ

Ρεαλιστικά αν το δούμε όμως, πραγματικά δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο, όσο και να πιέζουν απ' έξω.

Δημοσ.

Τελειωσαν οι επεκτατικες βλεψεις των γειτονων μας?

Γιατι προχθες αλλα διαβασα απο αλβανια μερια.

Ποιες επεκτατικες βλεψεις φιλε μου?Αυτα ειναι για να γεμιζουν οι φυλλαδες.Ας μιλησουμε ρεαλιστικα,οι λογοι που υπαρχει ο στρατος ειναι

α)Να αγοραζουμε στρατιωτικο υλικο απο ανεπτυγμενες χωρες,να παιρνουν ολοι την μιζα τους και να ειναι ευχαριστημενοι

β)να στηριζονται οι παραμεθωριες περιοχες

και γ)Να μειωνεται η ανεργια μεσω των φανταρων και μεσω των χιλιαδων καραβαναδων που η προσφορα τους στην πατριδα ειναι το 1.40 την μερα για το φραπε και το σαντουιτς.

Στρατος μπορει να υπαρξει,απλα με την μορφη που εχει τωρα αποτελει τεραστια πληγη για την χωρα.Και οι τροικανοι την ψιλιαστηκαν.Αν επιμεινουν στην καταργηση του, θα εχει πολυ ενδιαφερον το θεμα!

• Like 3
Δημοσ.

Μπορεις να εχεις μισθοφορικο στρατο ή μπορεις να κανεις μαχιμες τις χιλαδες των καραβαναδων που δεν κανουν τιποτα και πληρωνονται.

Φιλε μου εκανα την θητεια μου σε μοναδα της ροδου οπου ειχαμε τμημα Τεχνικου.Ξερεις τι γινοταν εκει?Το τμημα αυτο απασχολουσε 30 ατομα απο τα οποια τα 2-3 δουλευουν και οι αλλοι 25+ καθοντουσαν και ακουγανε μουσικουλα,παιζανε ταβλακι,και πλενανε τις καναδεζες 7 φορες την μερα για να φαινεται οτι κατι κανουν.Α,και η καθημερινη τους εξασκιση περιελαμβανε 5 ωρες πινγκ πονγκ την ημερα για να σπασει η ρουτινα απο το ταβλι.

Για 7 ωρες δουλειας την ημερα δηλαδη αυτα τα ατομα τσιμπαγανε το 1000ρικακι τους και το παιζανε και αρχηγοι.Και καποιοι απο αυτους το επαιζαν και διοικητες στους φανταρους που την περναγανε δυσκολα υπηρετωντας ενα σαπιο συστημα.Να εχεις ατομο τωρα εναν 25χρονο εποπ λοχια ο οποιος πραγματικα δεν ηξερε ουτε να μιλαει και να μεταβολαρει 2 ωρες εναν τυπα με γυναικα και παιδια επειδη δεν καθαρισε καλα τον θαλαμο.Καραγκιοζιλικια.

Διωξε τους φανταρους και βαλε αυτα τα ατομα(μονιμους) να κανουν τις υπηρεσιες.Θα μειωθουν τα εξοδα κατα ενα τεραστιο ποσοστο και ο στρατος ισως γινει βιωσιμος.

Αλλα ξεχασα,ποιος θα τα σκαει στις τοπικες καφετεριες και φαστφουνταδικα....?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...