sabotaz1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 α) - β) Το διάλεξα, ναι. Κανείς όμως δεν μου είχε δείξει/πει πως είναι εκεί μέσα. Επίσης τα όπλα σας τα μοίραζαν επειδή κάποιοι σας έκριναν κατάλληλους για να τα πάρετε. Εάν αυτοί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους δεν είναι δικό μου θέμα. γ) Τουλάχιστον στον στρατό θα μάθει να οπλίζει ημιαυτόματο σε περίπτωση που τον χρειαστούμε. γ)μπορει να γινει σε 2-3 μηνες με συνεχη εκπαιδευση που και καλητερη απο την τωρινη θα ειναι και δεν θα χανουν 9 μηνες απο τη ζωη τους.Υπαρχουν απειροι τροποι να γινει κατι τετοιο(να σε καλουν ανα 1-2 χρονια για 1-2 βδομαδες συνεχη εκπαιδευση και απειρα αλλα) Τεραστιο αρθρο που για μενα αντικατοπτριζει ακριβως οτι ειναι ο στρατος.Καντε τον κοπο να το διαβασεται http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=46727979
brickoman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 γ)μπορει να γινει σε 2-3 μηνες με συνεχη εκπαιδευση που και καλητερη απο την τωρινη θα ειναι και δεν θα χανουν 9 μηνες απο τη ζωη τους.Υπαρχουν απειροι τροποι να γινει κατι τετοιο(να σε καλουν ανα 1-2 χρονια για 1-2 βδομαδες συνεχη εκπαιδευση και απειρα αλλα) Μα όπως είπα και χθές το όλο σκεπτικό της θητείας πραγματοποιείται με λάθος τρόπο.
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 γ) Άλλο το να σε διώξουν επειδή δεν τους κάνεις (και εσύ να είσαι εντάξει με τις υποχρεώσεις σου), και άλλο το να κάνεις μαλακίες προκειμένου να σε βγάλουν αυτιστικό για να μην πας. Είναι θέμα έλλειψης επιλογών. Όταν δεν σου δίνεται η ευκαιρία να επιλέξεις (αφού η θητεία είναι υποχρεωτική) είναι λογικό οι περισσότεροι τρόποι αποφυγής της να είναι πλάγιοι. Ας βγάλουν μια αίτηση να συμπληρώνεις αν θες ή όχι να υπηρετήσεις όταν περνάς περιοδεύων, να επιλέγουν όλοι τον σωστό τρόπο αποφυγής.
sabotaz1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μα όπως είπα και χθές το όλο σκεπτικό της θητείας πραγματοποιείται με λάθος τρόπο. Δεν το ειδαι sorry Μα όπως είπα και χθές το όλο σκεπτικό της θητείας πραγματοποιείται με λάθος τρόπο. Δεν το διαβασα sorry 1
phanispal Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Μα όπως είπα και χθές το όλο σκεπτικό της θητείας πραγματοποιείται με λάθος τρόπο. Άρα για μένα υπάρχουν 2 επιλογές: α. Αλλάζει το σκεπτικό. β. Δεν αλλάζει, παραμένει ίδιο και σάπιο όπως τώρα και καταργείται. Γιατί η εναλλακτική να συνεχίσει να είναι να παραμείνει σάπιος και να είναι υποχρεωτικός;
brickoman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Είναι θέμα έλλειψης επιλογών. Όταν δεν σου δίνεται η ευκαιρία να επιλέξεις (αφού η θητεία είναι υποχρεωτική) είναι λογικό οι περισσότεροι τρόποι αποφυγής της να είναι πλάγιοι. Ας βγάλουν μια αίτηση να συμπληρώνεις αν θες ή όχι να υπηρετήσεις όταν περνάς περιοδεύων, να επιλέγουν όλοι τον σωστό τρόπο αποφυγής. Οκ, από το να συμβαίνει αυτό το τσίρκο στα ψυχοτεχνικά, είναι προτιμότερο αυτό που λες. Έχω όμως να κάνω μία ερώτηση σε όλους σας (άσχετο από αυτό που συζητάμε): Εάν προέκυπτε πόλεμος, πόσοι από εσάς θα γίνονταν εθελοντές οπλίτες; Άρα για μένα υπάρχουν 2 επιλογές: α. Αλλάζει το σκεπτικό. β. Δεν αλλάζει, παραμένει ίδιο και σάπιο όπως τώρα και καταργείται. Γιατί η εναλλακτική να συνεχίσει να είναι να παραμείνει σάπιος και να είναι υποχρεωτικός; Σε εμένα το λες καλέ; Εάν ήταν στο χέρι μου θα είχε αλλάξει το σκεπτικό από την πρώτη κιόλας μέρα.
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Έχω όμως να κάνω μία ερώτηση σε όλους σας (άσχετο από αυτό που συζητάμε): Εάν προέκυπτε πόλεμος, πόσοι από εσάς θα γίνονταν εθελοντές οπλίτες; Εγώ πιστεύω πως ότι και να δηλώσουμε τώρα, είτε ναι, είτε όχι, αν γίνει στ'αλήθεια είναι πολύ πιθανόν να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Πάντως πόλεμο με πόλεμο έχει διαφορά. Άλλο ο αμυντικός για παράδειγμα, άλλο ο επεκτατικός. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο τελευταίος πόλεμος που έζησε η ελλάδα ήταν εμφύλιος, και όχι εθνικός. Άρα είναι δύσκολο να πει κάποιος ένα ναι ή ένα όχι χωρίς να γνωρίζει βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης. 3
sabotaz1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ πιστεύω πως ότι και να δηλώσουμε τώρα, είτε ναι, είτε όχι, αν γίνει στ'αλήθεια είναι πολύ πιθανόν να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Πάντως πόλεμο με πόλεμο έχει διαφορά. Άλλο ο αμυντικός για παράδειγμα, άλλο ο επεκτατικός. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο τελευταίος πόλεμος που έζησε η ελλάδα ήταν εμφύλιος, και όχι εθνικός. Άρα είναι δύσκολο να πει κάποιος ένα ναι ή ένα όχι χωρίς να γνωρίζει βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης. Απολυτα καλυμενος.Θελω να πιστευω οτι σε περιπτωση αμυνας θα παμε ολοι(Ολα τα γιωτα)
brickoman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εγώ πιστεύω πως ότι και να δηλώσουμε τώρα, είτε ναι, είτε όχι, αν γίνει στ'αλήθεια είναι πολύ πιθανόν να κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Πάντως πόλεμο με πόλεμο έχει διαφορά. Άλλο ο αμυντικός για παράδειγμα, άλλο ο επεκτατικός. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως ο τελευταίος πόλεμος που έζησε η ελλάδα ήταν εμφύλιος, και όχι εθνικός. Άρα είναι δύσκολο να πει κάποιος ένα ναι ή ένα όχι χωρίς να γνωρίζει βασικά χαρακτηριστικά της κατάστασης. Εννοείται αμυντικός! Το θέμα είναι όμως το πόσοι Έλληνες αυτή την στιγμή προθυμοποιούνται να "θυσιάσουν" τον εαυτό τους για την πατρίδα τους. Θελω να πιστευω οτι σε περιπτωση αμυνας θα παμε ολοι(Ολα τα γιωτα) Κι εγώ θέλω να το πιστεύω αυτό, μόνο που θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει γενιά που να μην ζήσει πόλεμο, οπότε καλύτερα (ειδικά αυτήν την περίοδο με τις κρίσεις) ας τα βάζουμε όλα στο τραπέζι.
sabotaz1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εννοείται αμυντικός! Το θέμα είναι όμως το πόσοι Έλληνες αυτή την στιγμή προθυμοποιούνται να "θυσιάσουν" τον εαυτό τους για την πατρίδα τους. Κι εγώ θέλω να το πιστεύω αυτό, μόνο που θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει γενιά που να μην ζήσει πόλεμο, οπότε καλύτερα (ειδικά αυτήν την περίοδο με τις κρίσεις) ας τα βάζουμε όλα στο τραπέζι. Mακαρι να μην το μαθουμε ποτε.Ακομα και τον ευατο μου πιανω σε φασεις "σιγα αμα γινει πολεμος να παω να σκοτοθω εγω για τους μ@λ@κες πολιτικους.Αλλα στην τελικη δεν πας για αυτους πας να πολεμησεις για την οικογενοια σου την κοπελα σου για να μπορεις να κανεις ελευθερος οτι εκανες τοσο καιρο.Το ξερω οτι ειναι ασχετο αλλα ηθελα να το γραψω.
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Εννοείται αμυντικός! Το θέμα είναι όμως το πόσοι Έλληνες αυτή την στιγμή προθυμοποιούνται να "θυσιάσουν" τον εαυτό τους για την πατρίδα τους. Κι εγώ θέλω να το πιστεύω αυτό, μόνο που θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Δεν είναι μόνο θέμα πατρίδας με την έννοια της εθνικής συνείδησης. Και οι αντάρτες του ΕΑΜ πολέμισαν, έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στους γερμανούς, αλλά οι περισσότεροι ήταν ιδεολογικά κομμουνιστές. Θέλω να πιστεύω ότι ελάχιστοι θα παραχωρούσαν το σπίτι τους, τον τόπο τους, τη ζωή τους, σε έναν κατακτητή και θα έλεγαν κι ευχαριστώ. Παρόλα αυτά, οφείλω να παραδεχτώ, πως δεν σημαίνει ότι όλοι οι αντιστεκώμενοι θα είχαν κοινή ιδεολογία.
brickoman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Mακαρι να μην το μαθουμε ποτε.Ακομα και τον ευατο μου πιανω σε φασεις "σιγα αμα γινει πολεμος να παω να σκοτοθω εγω για τους μ@λ@κες πολιτικους.Αλλα στην τελικη δεν πας για αυτους πας να πολεμησεις για την οικογενοια σου την κοπελα σου για να μπορεις να κανεις ελευθερος οτι εκανες τοσο καιρο.Το ξερω οτι ειναι ασχετο αλλα ηθελα να το γραψω. Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ όμως προσωπικά θέλω να μάθω. Θέλω να δω πως είναι ο πόλεμος. Θέλω να κάνω πράξη επιτέλους αυτά τα οποία τόσα χρόνια μάθαινα. Θέλω να αποκτήσω την εμπειρία του πολέμου. Μπορεί να με θεωρείτε τρελό, αλλά πιστεύω πως όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τι θα κάναμε εάν βρισκόμασταν μέσα σε ένα πεδίο μάχης. Δεν είναι μόνο θέμα πατρίδας με την έννοια της εθνικής συνείδησης. Και οι αντάρτες του ΕΑΜ πολέμισαν, έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στους γερμανούς, αλλά οι περισσότεροι ήταν ιδεολογικά κομμουνιστές. Θέλω να πιστεύω ότι ελάχιστοι θα παραχωρούσαν το σπίτι τους, τον τόπο τους, τη ζωή τους, σε έναν κατακτητή και θα έλεγαν κι ευχαριστώ. Παρόλα αυτά, οφείλω να παραδεχτώ, πως δεν σημαίνει ότι όλοι οι αντιστεκώμενοι θα είχαν κοινή ιδεολογία. Βεβαίως και δεν σημαίνει ότι όλοι οι αντιστεκόμενοι θα είχαν κοινή ιδεολογία, αλλά όπως είπες κι εσύ θα ήταν αντιστεκόμενοι. Τώρα το εάν εγώ πολεμάω για την γκόμενά μου κι εσύ για τον σκύλο σου, δεν με νοιάζει, αρκεί να πολεμάμε και οι δύο. Τα υπόλοιπα τα βρίσκουμε μετά.
tolis_01 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ όμως προσωπικά θέλω να μάθω. Θέλω να δω πως είναι ο πόλεμος. Θέλω να κάνω πράξη επιτέλους αυτά τα οποία τόσα χρόνια μάθαινα. Θέλω να αποκτήσω την εμπειρία του πολέμου. Μπορεί να με θεωρείτε τρελό, αλλά πιστεύω πως όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τι θα κάναμε εάν βρισκόμασταν μέσα σε ένα πεδίο μάχης. Βεβαίως και δεν σημαίνει ότι όλοι οι αντιστεκόμενοι θα είχαν κοινή ιδεολογία, αλλά όπως είπες κι εσύ θα ήταν αντιστεκόμενοι. Τώρα το εάν εγώ πολεμάω για την γκόμενά μου κι εσύ για τον σκύλο σου, δεν με νοιάζει, αρκεί να πολεμάω. Και δεν έχεις καλή κάρτα γραφικών για να παίξεις κάποιο fps;
brickoman Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Και δεν έχεις καλή κάρτα γραφικών για να παίξεις κάποιο fps; Κανένα δεν αξίζει από τα καινούρια!
sabotaz1986 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Brickoman δεν εχουμε τιποτα μαχημες μοναδες εξωτερικο?Γιατι δεν πας εκει αν γινεται?
Προτεινόμενες αναρτήσεις