Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι, πάω στον δίπλα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σου συμπεριφέρομαι με ασέβεια και σε βρίζω. Αντίστοιχα και σε όποιον δεν αρέσει η θητεία και δεν μπορεί να βγει γιωτάς ή να πάει στο εξωτερικό, αλλάζει έως τα 40 του υπηκοότητα.

Μα ο ένας απ τους λόγους που δεν με βρίζεις είναι οτι έχεις τη δυνατότητα να με αποφύγεις.

Γιατί εγώ να πρέπει να βγω ψυχολογικάκιας ή να γίνω μετανάστης;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε vaggo και συ τι συζητας. Εισαι λαθος.

Απο την στιγμη που παρουσιαζεσαι στον στρατο τους ανηκεις.

Τελείωσε.

Σου λενε στις αδειες μην καβαλας μηχανακια γιατι μπορει να σκοτωθεις.

οχι οτι θα στεναχωριθουνε γιατι εισαι ενα ΑΣΜ και ονομα. Απλα θα πεσει το δυναμικο και δεν θα χουν για σκοπιες.

Ενα παιχνιδι ειναι χαιρετα και συ, δεν θα παθεις τπτ.

Και αλλοι πριν απο σενα χαιρεταγαν και θα χαιρετανε στο μελλον.

Μουτρα θα χεις και θα εχουν παντα δεν τρεχει και τπτ.

Δεν εισαι πολιτης μεσα και πρεπει να κανεις αυτα που προσταζουν.

Μπερδευεις την εξω ζωη με την μεσα. Λες για μαγαζια, επιχειρησεις και το παρομοιαζεις με τον στρατο.

Και αυτη πηγε στρατο για 2 χρονια στο Ισραήλ

http://www.youtube.com/watch?v=Q5-hgH7pZvs

και δεν επαθε τπτ

Απλα πρεπει να φτιαξει ολο το συστημα τα βυσματα των με και των δε.

Και να ξερει ο καθενας να συμπεριφερθει.

Αλλα σε μια χωρα που δεν γινονται αλλα, θα γινει αυτο θα μου πεις;

Μουτρα τα στελεχη, μουτρα οι φανταροι και γινεται αυτο που ζητατε εδω μεσα.

Δημοσ.

Μα ο ένας απ τους λόγους που δεν με βρίζεις είναι οτι έχεις τη δυνατότητα να με αποφύγεις.

Γιατί εγώ να πρέπει να βγω ψυχολογικάκιας ή να γίνω μετανάστης;

Μα και εγώ πολλά πράγματα δεν μπορώ να αποφύγω, αλλά δεν τα βρίζω. Από συναδέλφους έως και δημόσιες υπηρεσίες.

Το να γράφουν άλλη υπηκοότητα τα χαρτιά σου έως τα 40 σου δεν σημαίνει ότι είσαι μετανάστης. Η θητεία είναι αναγκαστική, και το μόνο που μπορείς να κάνεις για να την αποφύγεις είναι αυτά που έχω πει. Και το μαγαζί σου εάν ήταν το μόνο που υπήρχε και έπρεπε να έρχομαι αναγκαστικά σε εσένα δεν σημαίνει ότι θα σε έβριζα. Έχουμε και ένα επίπεδο.

Δημοσ.

Καλά το πήγαινε αλλά εδώ τα χάλασε. Ο Βασιλικός Στρατός της Αγγλίας (λάθος τον είχε ονομάσει) σήμερα έχει 138,500 Αξιωματικούς μόνο. Βάλτε και υπαξιωματικούς και οπλίτες και δείτε το σύνολο πόσο βγαίνει.

lol, καμία σχεση. Ο αγγλικος στρατος σημερα ειναι 138,500 regular and territorial, αυτο σημαινει όλοι μαζί όχι μονο οι αξκοι ;) και το κειμενο λεει απο το 2015. Απο το νοημα του κειμενου εχεις κάποια αντιρρηση; ή μονο ότι δεν έγραψαν σωστά την ονομασία του; 

Όχι δεν είναι πρότυπα πειθαρχίας αλλά εάν σε δουν με στολή αξιωματικού και παράσημα θα σου δείξουν σεβασμό.

σε ποιες χώρες; στη Β. Κορέα και το Ιραν; Στην Ευρώπη ψιλογραμμένους τους έχουν και στις ΗΠΑ οι δεικτες της εγκληματικότητας έχουν παρα πολλούς στρατιωτικούς. Προσφατα δολοφονήθηκε ο πιο επιτυχημένος ελ. σκοπευτής του αμερικανικού στρατού...

Εκτος απο αυτο, ο σεβασμός που αναφερεις στον πραγματικο κόσμο δεν χαρίζεται ;) Οταν εσεις αντι να σεβαστειτε τον φαντάρο που ερχεται αφιλοκερδώς να σας τιμήσει με την παρουσία του εσεις τον κανετε φιλιππινεζα;

Δημοσ.

Δεν εισαι πολιτης μεσα και πρεπει να κανεις αυτα που προσταζουν.

Μπερδευεις την εξω ζωη με την μεσα. Λες για μαγαζια, επιχειρησεις και το παρομοιαζεις με τον στρατο.

Το αυτό. Στο στρατόπεδο είσαι στρατιώτης και όχι πολίτης. Εκεί μέσα πρέπει να αλλάζει η νοοτροπία σου.

1) lol, καμία σχεση. Ο αγγλικος στρατος σημερα ειναι 138,500 regular and territorial, αυτο σημαινει όλοι μαζί όχι μονο οι αξκοι ;) και το κειμενο λεει απο το 2015. Απο το νοημα του κειμενου εχεις κάποια αντιρρηση; ή μονο ότι δεν έγραψαν σωστά την ονομασία του; 

2) σε ποιες χώρες; στη Β. Κορέα και το Ιραν; Στην Ευρώπη ψιλογραμμένους τους έχουν και στις ΗΠΑ οι δεικτες της εγκληματικότητας έχουν παρα πολλούς στρατιωτικούς. Προσφατα δολοφονήθηκε ο πιο επιτυχημένος ελ. σκοπευτής του αμερικανικού στρατού...

3) Εκτος απο αυτο, ο σεβασμός που αναφερεις στον πραγματικο κόσμο δεν χαρίζεται ;) Οταν εσεις αντι να σεβαστειτε τον φαντάρο που ερχεται αφιλοκερδώς να σας τιμήσει με την παρουσία του εσεις τον κανετε φιλιππινεζα;

1) Απ' όσο γνωρίζω μόνιμους (regular) αποκαλούν μόνο τους αξιωματικούς και εθνοφρουρά (territorial) όσους βρίσκονται στην εφεδρεία.

2) Στην Αμερική μια χαρά σεβασμό μου έδειχναν όλοι τους. Το ίδιο και σε όποια χώρα έχω πάει. Μόνο εδώ οι πολίτες μας μισούν.

3) Πάλι το γυρνάτε το θέμα στην θητεία. Τον φαντάρο τον σέβομαι κανονικότατα, και κάποιους πολύ περισσότερο από όσο τους αξίζει. Αυτόν όμως που θα του βαρέσω προσοχή και θα τον σεβαστώ όσο τίποτα άλλο θα είναι ο εθελοντής οπλίτης εν καιρώ πολέμου. Το ότι έρχεσαι για λίγους μήνες επειδή σε αναγκάζει το κράτος και με βρίζεις μπροστά μου, δεν μου λέει τίποτα και ο σεβασμός που δείχνω σε τέτοια άτομα είναι υπέραρκετός. Έλα και εθελοντής στον πόλεμο και τότε θα λάβεις όλον τον σεβασμό από όλους και θα γίνεις και ήρωας.

Δημοσ.

Το τελευταιο πραγμα που θα με ενδιεφερε ειναι να κερδισω τον σεβασμο ενος στρατιωτικου.

Όσο χειρότερος σαν άνθρωπος, τόσο καλύτερος σαν στρατιώτης.

• Like 2
Δημοσ.

γιατι το πας προσωπικά; σε γνωριζουν καποιοι εδω μέσα και απολογείσαι; Νομίζω ότι μιλάμε γενικοτερα για την νοοτροπία.

Ναι, μάλλον σας μισούν γιατι και αυτοι ήθελαν να γίνουν και αυτοι στρ/κοι και δεν τα καταφεραν.. :-D

Δημοσ.

γιατι το πας προσωπικά; σε γνωριζουν καποιοι εδω μέσα και απολογείσαι; Νομίζω ότι μιλάμε γενικοτερα για την νοοτροπία.

Δεν χρειάζεται να απολογηθώ για τίποτα. Στην δουλειά μου είμαι από τους καλύτερους και δεν δέχομαι κριτική από απλούς πολίτες.

Ναι, μάλλον σας μισούν γιατι και αυτοι ήθελαν να γίνουν και αυτοι στρ/κοι και δεν τα καταφεραν..  :-D

Μάλλον.... :P

Δημοσ.

Καλά το πήγαινε αλλά εδώ τα χάλασε. Ο Βασιλικός Στρατός της Αγγλίας (λάθος τον είχε ονομάσει) σήμερα έχει 138,500 Αξιωματικούς μόνο. Βάλτε και υπαξιωματικούς και οπλίτες και δείτε το σύνολο πόσο βγαίνει.

Εδω το μπερδευεις, 138.000 ειναι ολοι οι ενεργεοι, νουμερο που θα μειωθει και αλλο. Επισεις ο Αγγλικος στρατος ειναι και ετοιμοπολεμος, 46.000 στειλανε στο Ιρακ και καμια 10ρια στο Ασταν. Δηλαδη πληρωνει ο Αγγλος αλλα για τα χρηματα που πληρωνει περνει μαχιμι, εστω και ιμπεριαλιστη. Εδω ο στρατος ειναι ανεκπαιδευτος, με υπαξ απο αχρηστους εως βαρια τεμπεληδες, αμα χτυπα ξυλο γινει κατι ο 40ρης υπερβαρος επιλοχιας θα ειναι ειναι βαρυδι για τους φανταρους του. Φυσικα δεν λεω για ολους αλλα ενα 20-30% των υπαξιωματικων δεν θα επρεπε ουτε φανταροι να πηγαιναν, οχι να τους πληρωνουμε και μισθο μονιμα.

Εσυ εισαι ναυτικο, εκει πιστευω τα πραγματα ισως ειναι καλυτερα αλλα στον στρατο επικρατει πολυ μιζερια, η εκφραση απο υπαξ "τα φάνταρα" λεει πολλα για το σεβασμο που δειχνουν για τους εφεδρους συναδελφους τους (γιατι οπλιτες ειναι ολοι, εστω και αν ο λοχιας την εχει δει στρατηγος απεναντι στους εφεδρους).

Δημοσ.

Το τελευταιο πραγμα που θα με ενδιεφερε ειναι να κερδισω τον σεβασμο ενος στρατιωτικου.

Όσο χειρότερος σαν άνθρωπος, τόσο καλύτερος σαν στρατιώτης.

Eνος πολιτικου, θα ταν το προ-τελευταιο δλδ; :-P

Δημοσ.

Εδω το μπερδευεις, 138.000 ειναι ολοι οι ενεργεοι, νουμερο που θα μειωθει και αλλο. Επισεις ο Αγγλικος στρατος ειναι και ετοιμοπολεμος, 46.000 στειλανε στο Ιρακ και καμια 10ρια στο Ασταν. Δηλαδη πληρωνει ο Αγγλος αλλα για τα χρηματα που πληρωνει περνει μαχιμι, εστω και ιμπεριαλιστη. Εδω ο στρατος ειναι ανεκπαιδευτος, με υπαξ απο αχρηστους εως βαρια τεμπεληδες, αμα χτυπα ξυλο γινει κατι ο 40ρης υπερβαρος επιλοχιας θα ειναι ειναι βαρυδι για τους φανταρους του. Φυσικα δεν λεω για ολους αλλα ενα 20-30% των υπαξιωματικων δεν θα επρεπε ουτε φανταροι να πηγαιναν, οχι να τους πληρωνουμε και μισθο μονιμα.

Εσυ εισαι ναυτικο, εκει πιστευω τα πραγματα ισως ειναι καλυτερα αλλα στον στρατο επικρατει πολυ μιζερια, η εκφραση απο υπαξ "τα φάνταρα" λεει πολλα για το σεβασμο που δειχνουν για τους εφεδρους συναδελφους τους (γιατι οπλιτες ειναι ολοι, εστω και αν ο λοχιας την εχει δει στρατηγος απεναντι στους εφεδρους).

Ποιός σου είπε ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν είναι μάχιμος; Απλά ως "στρατός" που δεν έχει έχει ανοικτά μέτωπα (όπως η Αγγλία στο Ιράκ) δεν μπορεί να επέμβει κάπου αλλά οι ειδικές μας δυνάμεις είναι που πηγαινοέρχονται συνέχεια σε Ιράκ, Παλαιστίνες, Λιβύες κτλ. Απλά όπως είχε πει και ένα άλλο παιδί σε άλλο τόπικ, ο Έλληνας πολίτης βλέπει μόνο το αρνητικά. Οι στρατιωτικοί μας δεν είναι ανεκπαίδευτοι, κάνεις λάθος. Έχουν μια χαρά εκπαίδευση η οποία πολλές φορές παραείναι σκληρή ακόμα και για τις Ειδικές Δυνάμεις. Επίσης 40αρης Επιλοχίας δεν υπάρχει εκτός κι εάν ήταν ΕΠ.ΟΠ. Τώρα το τι συμβαίνει στον Στρατό Ξηράς δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω. Είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μου και πολύ απλά δεν με ενδιαφέρει. Το μέρος του στρατού όμως που ανήκω εγώ (Πολεμικό Ναυτικό) φροντίζω, όσο περνάει από το χέρι μου, να βελτιώνεται συνεχώς.

Δημοσ.

Παιδιά,δεν ξέρω τι παίζει στο Παιζικο αλλα στο Ναυτικό εγω πέρασα μια χαρα, ίσως ήταν η τελευταία  ξεγνοιαστη περίοδος της ζωης μου!

• Like 1
Δημοσ.

brickoman, εσυ πας στις λεσχες κ στα κααυ; πως σου φαινεται όταν φαντάροι κάνουν τους σερβιτορους; αυτη ειναι η υποχρεωση τους προς την πατρίδα;

Δημοσ.

brickoman, εσυ πας στις λεσχες κ στα κααυ; πως σου φαινεται όταν φαντάροι κάνουν τους σερβιτορους; αυτη ειναι η υποχρεωση τους προς την πατρίδα;

Το γυρνάς πάλι στα της θητείας. Ουκ ολίγες φορές έχω πει ότι η θητεία γίνεται με λάθος τρόπο. Δεν έχω όρεξη να τα ξαναλέω, εάν όμως δεις λίγες σελίδες πίσω, θα δεις τις απόψεις μου αλλά και τις προτάσεις.

Παιδιά,δεν ξέρω τι παίζει στο Παιζικο αλλα στο Ναυτικό εγω πέρασα μια χαρα, ίσως ήταν η τελευταία  ξεγνοιαστη περίοδος της ζωης μου!

Που ήσουν εάν επιτρέπεται;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...