Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλέον η θητεία είναι παιχνίδι, δεν βλέπω την ώρα να μπώ φαντάρος προσωπικά.

Τραβα χωρις βυσμα σε καμια σκατομοναδα και θα δεις ποσο γρηγορα θα αλλαξεις αποψη.

• Like 3
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτή η αθάνατη Ελληνική μιζέρια και πεσιμισμός είναι ανίκητα. Μα έλεος βρε παιδιά. Μερικοί τιμημένοι μήνες και το περιγράφετε σαν τον Αρμαγεδών, της τελευταίες μέρες της ανθρωπότητας. Αναλύετε, ξανα-αναλύετε, φιλοσοφείτε... Μία εμπειρία είναι, ένα απλό "τσαφ" στη ζωή μας. 

Είναι αδύνατον, εφόσον τελειώσει η θητεία, να τη θυμάται κάποιος εφόρου ζωής σαν κάτι φρικιαστικό. Δηλαδή έλεος. Εάν περάσατε άσχημα, μαύρη ήταν η θητεία σας. Όπως είπε και το παιδί παραπάνω, μη ***τε την ψυχολογία αυτών που θέλουν να μπουν τώρα.

Αναφέρω χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα που αντιπροσωπεύει τα παραπάνω.

Στο καράβι και πριν παρουσιαστώ στον Αυλώνα, είχε γεμίσει ο χώρος με μελλοντικούς εφέδρους (φαντάρους). Ένα "παλικάρι" λοιπόν είχε πάρει ήδη το φύλλο πορείας του και για τους δικούς του λόγους επέλεξε να μας πει (σε πολλά άτομα) ότι η εμπειρία του στον Αυλώνα ήταν φρικιαστική. Τα περισσότερα παιδιά είχαν σοκαριστεί όπως και οι συγγενείς τους.

Τελικά, ΟΛΕΣ οι ύλες (λόχοι στο πεζικό) κάναμε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ζωάρα που δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψει κάποιος. 

Γι'αυτό λοιπόν, ψυχραιμία.

Η θητεία καλώς ή κακώς είναι αναγκαστική, το ξέρουμε όλοι ότι θα πάμε κάποια στιγμή. Έαν 9 μήνες απ'τη ζωή ενός άντρα που ζει κατά μέσο όρο 70 χρόνια είναι το "τέλος".. ε τι να πω...τα πραγματικά προβλήματα έρχονται μετά τον στρατό όταν κι ο πρώην έφεδρος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Θα το ξαναπώ μία τελευταία φορά, το πως θα περάσει κάποιος εξαρτάται απ'τον ίδιο αποκλειστικά.

μάλλον δεν καταλαβες, η θητεία δεν ειναι δύσκολη, αποδειξη όλοι όσοι την εχουν τελιώσει, αποπληκτική και ανούσια ειναι. Και ναι εξαρτάται απο εσένα μέχρι ενός σημείου, αλλά πρέπει να εισαι εντελώς γκαου να κάθεσαι με τις ώρες να κοιτάς εναν οπλοβαστό ή μια αποθήκη και να λες οτι κάτι κάνεις...

• Like 1
Δημοσ.

μάλλον δεν καταλαβες, η θητεία δεν ειναι δύσκολη, αποδειξη όλοι όσοι την εχουν τελιώσει, αποπληκτική και ανούσια ειναι. Και ναι εξαρτάται απο εσένα μέχρι ενός σημείου, αλλά πρέπει να εισαι εντελώς γκαου να κάθεσαι με τις ώρες να κοιτάς εναν οπλοβαστό ή μια αποθήκη και να λες οτι κάτι κάνεις...

Είναι ή δεν είναι ανούσια, πρέπει να γίνει. Κ αντί να στοχαζόμαστε, ας το βλέπουμε πιο ψύχραιμα και ρεαλιστικά, σαν άντρες που λέγανε και παλιότερα (για το στρατό).  Επίσης, εγώ δε τη θεωρώ ανούσια. Επωφελήθηκα πολύ σε προσωπικό επίπεδο. Και συνεχίζοντας σε προσωπικό τόνο, προτιμώ να ενθαρρύνω τον νεοσύλλεκτο παρά να του διαλύω την ψυχολογία για το πόσο ανούσια, σκληρή κτλ είναι.

Ακόμη, ας το βλέπουμε και λίγο πατριωτικά ρε παιδιά. Και δεν είναι καθόλου ντροπή κι ας λένε το αντίθετο κάποια αριστερά..ιδεολογικά κινήματα.

Δεν έχουμε που δεν έχουμε στρατό πλέον, ποιος θα κάνει το φύλακα στα Ελληνικά σύνορα ~έστω και τυπικά~ της παραμεθωρίου? Μισθοφόροι όπως ακούγεται? Θα βάζεις δηλαδή Αλβανό να περιφρουρεί τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, Βούλγαρο τα Ελληνοβουλγαρικά κ.ο.κ?

Δημοσ.

έχεις μεινει πίσω, εδω και πολλά χρόνια ο στρατός δεν φυλάει τα σύνορα, εχουν αναλάβει οι συνοριοφύλακες. Ο πατριωτισμός έχει τόση σχέση με τη θητεία όση έχουν τα αυγά με τα τρένα..

Δημοσ.

Δεν έχουμε που δεν έχουμε στρατό πλέον, ποιος θα κάνει το φύλακα στα Ελληνικά σύνορα ~έστω και τυπικά~ της παραμεθωρίου? Μισθοφόροι όπως ακούγεται? Θα βάζεις δηλαδή Αλβανό να περιφρουρεί τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, Βούλγαρο τα Ελληνοβουλγαρικά κ.ο.κ?

Σύνορα;Εννοείς όλα τα κωλοχώρια που ζουν από τους φαντάρους και τα στρατηγικά άχρηστα στρατόπεδα;

Εδώ και δεκαετίες τα στρατόπεδα είναι μέρος που παράγει πλούτο για την τοπική κοινωνία και βαθμούς για το υδροκέφαλο στράτευμα.

Οι μόνοι λόγοι ύπαρξης των είναι οι άνωθεν.

Διάβασε μελέτες για το θέμα(ανεξαρτήτως παράταξης) και θα δεις.

Το στράτευμα και κατ'επέκταση η άμυνα της χώρας θα ήταν πολύ αποτελεσματικότερη με λιγοστά στρατόπεδα που εξυπηρετούσαν καθαρά στρατιωτικές ανάγκες και ένα αμυντικό εκπαιδευτικό σύστημα που παρήγαγε αξιόπιστους εφέδρους και όχι αγγαρειομάχους και σκοπανθρώπους για να ταΐζουν χαραμοφάιδες σε σύνορα και όχι μόνο δίχως ουσιαστική εκπαίδευση.

Το ίδιο έγινε και με τα ΤΕΙ που κάθε κωλοχώρι ήθελε να ανοίξει σχολή για να αρμέξουν τους σπουδαστές.

Πίστεψε με και εγώ από τέτοιο κωλομέρος κατάγομαι και έχω ζήσει την νοοτροπία των τύπων που εκμεταλεύονται την κατάσταση.

• Like 6
Δημοσ.

Είναι ή δεν είναι ανούσια, πρέπει να γίνει.

ναι πρέπει να γίνει, και όλοι πάνε στρατό, εγω για να καταλάβεις μαζί με τον γιο του βαρδινογιάννη καθαριζα τις χέστρες. Ασε ντάξει, ξέρουμε καλά ποιοι πάνε και τι "θητεία" κάνουν οι περισσότεροι...

• Like 2
Δημοσ.

Μετά το στοχαστικά πάμε στα απαξιωτικά. Γιατί πάντα πρέπει να γίνεται έτσι?

Και Ναι, σύνορα κύριοι. Τα σύνορα φυλάσσονται ακόμη (ευτυχώς) από τον Ελληνικό στρατό.

Όλοι γνωρίζουμε για τη λάθος οργάνωση του Ελληνικού κράτους σχεδόν σε όλα τα επίπεδα αλλά η απαξίωση δε βοηθάει πραγματικά.

Δε διαφωνώ ότι χρειάζονται λιγότερα στρατόπεδα αλλά προς Θεού μην υποβαθμίζουμε και τόσο και την λειτουργία του στρατού, ειδικότερα στα σύνορα. Η δική μου άποψη είναι ότι εκεί έπρεπε να είχε δοθεί βάση όλα αυτα τα χρόνια.

Επίσης, δε θέλω να πάει κομματικά. Ένα σχόλιο έκανα σε δηλώσεις κόμματος που δεν ονόμασα καν (και προφανώς με βρίσκει αντίθετο).

ΕΝτιτ :

Αυτό ακριβώς έλεγα στο πρώτο μήνυμα μου. Αντί να ασχολείται ο καθένας με τη δική του υποχρέωση, κάθεται και σκέφτεται ράδιο αρβύλες για το γιο του Βαρδινογιάννη κτλ.

Άμα σ'αρέσει να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου με τέτοιες σκέψεις, δικαίωμά σου

• Like 1
Δημοσ.

Αυτή η αθάνατη Ελληνική μιζέρια και πεσιμισμός είναι ανίκητα. Μα έλεος βρε παιδιά. Μερικοί τιμημένοι μήνες και το περιγράφετε σαν τον Αρμαγεδών, της τελευταίες μέρες της ανθρωπότητας. Αναλύετε, ξανα-αναλύετε, φιλοσοφείτε... Μία εμπειρία είναι, ένα απλό "τσαφ" στη ζωή μας. 

Είναι αδύνατον, εφόσον τελειώσει η θητεία, να τη θυμάται κάποιος εφόρου ζωής σαν κάτι φρικιαστικό. Δηλαδή έλεος. Εάν περάσατε άσχημα, μαύρη ήταν η θητεία σας. Όπως είπε και το παιδί παραπάνω, μη ***τε την ψυχολογία αυτών που θέλουν να μπουν τώρα.

Αναφέρω χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα που αντιπροσωπεύει τα παραπάνω.

Στο καράβι και πριν παρουσιαστώ στον Αυλώνα, είχε γεμίσει ο χώρος με μελλοντικούς εφέδρους (φαντάρους). Ένα "παλικάρι" λοιπόν είχε πάρει ήδη το φύλλο πορείας του και για τους δικούς του λόγους επέλεξε να μας πει (σε πολλά άτομα) ότι η εμπειρία του στον Αυλώνα ήταν φρικιαστική. Τα περισσότερα παιδιά είχαν σοκαριστεί όπως και οι συγγενείς τους.

Τελικά, ΟΛΕΣ οι ύλες (λόχοι στο πεζικό) κάναμε μία ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ζωάρα που δεν υπάρχουν λόγια να την περιγράψει κάποιος. 

Γι'αυτό λοιπόν, ψυχραιμία.

Η θητεία καλώς ή κακώς είναι αναγκαστική, το ξέρουμε όλοι ότι θα πάμε κάποια στιγμή. Έαν 9 μήνες απ'τη ζωή ενός άντρα που ζει κατά μέσο όρο 70 χρόνια είναι το "τέλος".. ε τι να πω...τα πραγματικά προβλήματα έρχονται μετά τον στρατό όταν κι ο πρώην έφεδρος πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την κοινωνία και τα προβλήματά της.

Θα το ξαναπώ μία τελευταία φορά, το πως θα περάσει κάποιος εξαρτάται απ'τον ίδιο αποκλειστικά.

To οτι εκανες εσυ ζωαρα, δεν σημαινει οτι ολοι κανουν ζωαρα στον στρατο. Το 90% των στρατοπεδων που παιζουν αυτη την στιγμη στην Ελλαδα ειναι μαυρα. Εμπλοκη και αγιος ο θεος.

Ακομα, το να λεμε την αληθεια και τα κακως κειμενα του στρατου δεν ξερω απο ποτε θεωρειται μιζερια. Εμενα στο σχολειο, ως ρεαλισμο μου το εμαθαν.

Οσο για το τελευταιο, που εγραψες, δεν παιζει να υπαρχει μεγαλυτερη γενικολογια. Το πως θα περασεις στον στρατο δεν εξαρταται απο εσενα, ποσο μαλλον αποκλειστικα. Βασικα μονο απο εσενα δεν εξαρταται. Τραβα σε στρατοπεδο που παιζει 25-1 επι 3-4 μηνες σερι και θα δεις...

Επειδη καποιοι κανατε ζωαρα στον στρατο, δεν σημαινει πως αυτος ειναι ο γενικος κανονας. Κι εγω ζωαρα εκανα τους τελευταιους 3-4 μηνες της θητειας μου, ωστοσο παραμενω ρεαλιστης και λεω πως στον στρατο, αμα δεν εχεις βυσμα ειναι πολυ μεγαλες οι πιθανοτητες να τα περασεις καταμαυρα.

Δημοσ.

Και Ναι, σύνορα κύριοι. Τα σύνορα φυλάσσονται ακόμη (ευτυχώς) από τον Ελληνικό στρατό.

γέλασα , πραγματικά 

είναι λες και έχεις ενα μαντρί με πρόβατα και έχεις κάτσει απέξω να φιλάς για λύκους ενω έχεις βάλει μέσα τα τσακάλια και αλωνίζουν.

ποιος και για ποιο λόγο να χαλάσει φράγκα και να πάει σε πόλεμο για να υποδουλώσει μια χώρα ήδη υποδουλωμένη που εκτελεί χωρίς δεύτερη κουβέντα τις διαταγές τρίτων ?.

Δημοσ.

Ζωάρα? Από που προκύπτει αυτό? Το ότι δεν κλαίγομαι με κάνει ας πούμε τυχερό ή βυσματία?

Άψογη λογική. Με συγχωρείς αλλά ο τρόπος που απαντάς με κάνει να μη θέλω να σου απαντήσω

ΕΝΤΙΤ :

Μαζευτήκατε και πολλοί και δεν προλαβαίνω να βλέπω μηνύματα.

Nicoc, ας γελάς δεν είναι κακό. Γενικά βρισκόμαστε σε μία χώρα που ο ένας δε σέβεται τον άλλο και μιλάμε πολύ εύκολα απαξιωτικά για πρόσωπα, θεσμούς κτλ

Εγώ δεν είμαι εκπρόσωπος του στρατού, ωστόσο νιώθω ότι κάποια πράγματα πρέπει να ακούγονται κι ας είναι αντιθετικά από αυτά που πιστεύετε πολλά άτομα

Δημοσ.

Ζωάρα? Από που προκύπτει αυτό? Το ότι δεν κλαίγομαι με κάνει ας πούμε τυχερό ή βυσματία?

Άψογη λογική. Με συγχωρείς αλλά ο τρόπος που απαντάς με κάνει να μη θέλω να σου απαντήσω

Ζηλεια ψορρα φιλε μου μη δινεις σημασια :P

Δημοσ.

Όλοι γνωρίζουμε για τη λάθος οργάνωση του Ελληνικού κράτους σχεδόν σε όλα τα επίπεδα αλλά η απαξίωση δε βοηθάει πραγματικά.

Δε διαφωνώ ότι χρειάζονται λιγότερα στρατόπεδα αλλά προς Θεού μην υποβαθμίζουμε και τόσο και την λειτουργία του στρατού, ειδικότερα στα σύνορα. Η δική μου άποψη είναι ότι εκεί έπρεπε να είχε δοθεί βάση όλα αυτα τα χρόνια.

Επίσης, δε θέλω να πάει κομματικά. Ένα σχόλιο έκανα σε δηλώσεις κόμματος που δεν ονόμασα καν (και προφανώς με βρίσκει αντίθετο).

Δεν είναι απαξίωση είναι η αλήθεια. :unsure:

Τα σύνορα,δηλαδή ο Έβρος φυλάσσεται από κοινή δύναμη στρατού(που ουσιαστικά δεν παρεμβαίνει σε τίποτα) και συνοριοφυλάκων.

Από εκεί και πέρα προφανώς δεν έψαξες το θέμα με το τι συμβαίνει με τα δεκάδες με εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και με τους δεσμούς διοικητών με τοπικούς παράγοντες.Ανέφερα ότι υπάρχουν έρευνες,ψάξε και διάβασε να δεις εάν λέμε αλήθεια ή απλά απαξιώνουμε το στράτευμα.

Όπως είπα εάν γινόταν πραγματικά δουλειά στο στράτευμα δεν θα είχε πρόβλημα ο περισσότερος κόσμος,αλλά εφόσον είναι κοινό μυστικό ότι εκεί πας και είσαι αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος(εάν δεν έχεις φυσικά βύσμα)είναι λογικό να έχεις τεράστιο αριθμό ατόμων που το βλέπουν σαν χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Τα γραφόμενα περί πελατειακών σχέσεων,περί βυσμάτων και περί εκμετάλλευσης είναι πέρα για πέρα αληθινά και ισχύουν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Δεν είναι σημερινά προβλήματα,υπήρχαν από δεκαετίες.

Τεσπα,εάν θεωρείς τόσο καλό πράγμα την θητεία,γούστο σου,αλλά μην γράφεις ότι απαξιώνουμε και το στράτευμα επειδή αναφέρουμε τις αλήθειες.

Δημοσ.

Δεν είναι απαξίωση είναι η αλήθεια. :unsure:

Τα σύνορα,δηλαδή ο Έβρος φυλάσσεται από κοινή δύναμη στρατού(που ουσιαστικά δεν παρεμβαίνει σε τίποτα) και συνοριοφυλάκων.

Από εκεί και πέρα προφανώς δεν έψαξες το θέμα με το τι συμβαίνει με τα δεκάδες με εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα και με τους δεσμούς διοικητών με τοπικούς παράγοντες.Ανέφερα ότι υπάρχουν έρευνες,ψάξε και διάβασε να δεις εάν λέμε αλήθεια ή απλά απαξιώνουμε το στράτευμα.

Όπως είπα εάν γινόταν πραγματικά δουλειά στο στράτευμα δεν θα είχε πρόβλημα ο περισσότερος κόσμος,αλλά εφόσον είναι κοινό μυστικό ότι εκεί πας και είσαι αγγαρειομάχος και σκοπάνθρωπος(εάν δεν έχεις φυσικά βύσμα)είναι λογικό να έχεις τεράστιο αριθμό ατόμων που το βλέπουν σαν χάσιμο χρόνου και χρημάτων.

Τα γραφόμενα περί πελατειακών σχέσεων,περί βυσμάτων και περί εκμετάλλευσης είναι πέρα για πέρα αληθινά και ισχύουν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.

Δεν είναι σημερινά προβλήματα,υπήρχαν από δεκαετίες.

Τεσπα,εάν θεωρείς τόσο καλό πράγμα την θητεία,γούστο σου,αλλά μην γράφεις ότι απαξιώνουμε και το στράτευμα επειδή αναφέρουμε τις αλήθειες.

Καλο πραγμα ειναι η θητεια φιλε μου... φευγεις απο τον μπαμπακα και την μαμακα και σε φτιαχνουν λιγο πριν βγεις στην κοινωνια... γιατι αν βγεις καλομαθημενος θα υποφερεις. Διαφωνεις μηπως σε αυτο?

• Like 1
Δημοσ.

Tι να που και στο Ισραήλ;

2 χρονια οι γυναικες, 3 οι αντρες...

το Ισραήλ εχει 50% αστρατευτους

και ετσι πρέπει να ειναι, αν γινεται σοβαρή εκπαιδευση και η θητεία εχει κάποιο νοημα δεν μπορούν όλοι να ανταπεξελθουν. Αυτο το πανηγύρακι με τα βύσματα, τις μονάδες φαντάσματα για να ζούνε τα σουβλατζιδικα, τις παρελάσεις και τα αγηματα και τους ανεκπαιδευτους φαντάρους μόνο εδώ υπάρχει...

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...