alexx20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Καλα, δεν θα κολλησουμε στην ορολογια. Η ουσια ειναι πως οι στρατοι ολου του κοσμου εχουν 3 σωματα, κλαδους, οπως θες πεστο: πεζικο, ναυτικο, αεροπορια. Οι γιατροι που ειναι σε υπηρεσιες ναυτικου ανηκουν στο ναυτικο, οι γιατροι που ειναι σε υπηρεσιες πεζικου στο πεζικο και οι γιατροι που ειναι σε υπηρεσιες αεροποριας στην αεροπορια, σωστα? 13 χρόνια πέρασαν από τότε που απολύθηκα, και δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να έκανα άλλο ένα 18μηνο όπως τότε. τι πραγμα?.. θα ηθελες να ξανακανεις ενα 18μηνο? Σε ποιον παραδεισο υπηρετησες? Εχω κι εγω εναν συγγενη που ειχε κανει θητεια-διακοπες σε καποιο νησι, καθε μερα μπανιο στη θαλασσα και αλλες ανεσεις...
Ather Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Καλα, δεν θα κολλησουμε στην ορολογια. Η ουσια ειναι πως οι στρατοι ολου του κοσμου εχουν 3 σωματα, κλαδους, οπως θες πεστο: πεζικο, ναυτικο, αεροπορια.Οι γιατροι που ειναι σε υπηρεσιες ναυτικου ανηκουν στο ναυτικο, οι γιατροι που ειναι σε υπηρεσιες πεζικου στο πεζικο και οι γιατροι που ειναι σε υπηρεσιες αεροποριας στην αεροπορια, σωστα? ΛΑΘΟΣ! Δεν έχεις πάει στο Στρατό Ξηράς και για αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις. Βασικά αυτό που λες το λένε αυτοί που δεν έχουν κάνει καθόλου θητεία. Το πεζικό δεν είναι κλάδος είναι όπλο που ανήκει στο στρατό ξηράς όπως πχ και τα τεθωρακισμένα. Αλλά τεθωρακισμένα είναι διαφορετικά από το πεζικό όπως καταλαβαίνεις. Αυτό ισχύει σε όλους τους στρατούς του κόσμου. Πχ οι πιλότοι αεροσκαφών, οι ιπτάμενοι και οι ρανταρίστες ανήκουν όλοι στην αεροπορία αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Έτσι και οι γιατροί δεν είναι το ίδιο με τους οπλίτες πεζικού, ούτε των τεθωρακισμένων αν και ανήκουν όλοι στο Στρατό Ξηράς.
alexx20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 ΛΑΘΟΣ! Δεν έχεις πάει στο Στρατό Ξηράς και για αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις. Βασικά αυτό που λες το λένε αυτοί που δεν έχουν κάνει καθόλου θητεία. Το πεζικό δεν είναι κλάδος είναι όπλο που ανήκει στο στρατό ξηράς όπως πχ και τα τεθωρακισμένα. Αλλά τεθωρακισμένα είναι διαφορετικά από το πεζικό όπως καταλαβαίνεις. Αυτό ισχύει σε όλους τους στρατούς του κόσμου. Πχ οι πιλότοι αεροσκαφών, οι ιπτάμενοι και οι ρανταρίστες ανήκουν όλοι στην αεροπορία αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Έτσι και οι γιατροί δεν είναι το ίδιο με τους οπλίτες πεζικού, ούτε των τεθωρακισμένων αν και ανήκουν όλοι στο Στρατό Ξηράς. Eιπαμε, δεν θα κολλησουμε στην ορολογια. Δεν χρειαζεται να εχει παει καποιος στρατο ξηρας ή στρατο γενικοτερα για να γνωριζει τα αυτονοητα. Πεζικο=στρατος ξηρας, το εχω πει ηδη 2-φορες. Ολοι οι στρατοι του κοσμου 3 τομεις εχουνε: πεζικο(ξηρα)-ναυτικο(θαλασσα)-αεροπορια. Το να δινουμε διαφορα ονοματα, παραλλαγες και υποδιαιρεσεις δεν αλλαζει κατι. Φυσικα και τα τεθωρακισμενα ανηκουν στο στρατο ξηρας, δεν θα μπορουσαν να ανηκουν καπου αλλου, οπως και τα υποβρυχια ανηκουν στο πολεμικο ναυτικο, δεν θα μπορουσαν να ανηκουν στην αεροπορια...
parsifal Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Πεζικο=στρατος ξηρας, το εχω πει ηδη 2-φορες. Όσες φορές και να το πεις, λάθος θα είναι. Γενικό Επιτελείο Στρατού > Οργάνωση > Σύνθεση Στρατού Ξηράς: Οι δύο βασικοί κλάδοι του Στρατού είναι τα Όπλα και τα Σώματα. Όπλα είναι τα στοιχεία του Στρατού, των οποίων κύρια αποστολή είναι η διεξαγωγή του αγώνα ή η άμεση συμμετοχή σε αυτόν. Αυτά είναι: α. Μάχης: Πεζικό, Ιππικό - Τεθωρακισμένα και Πυροβολικό. β. Υποστήριξης Μάχης: Μηχανικό, Διαβιβάσεις και Αεροπορία Στρατού.
alexx20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Που ακριβως κανω λαθος? Στρατο ξηρας, Ναυτικο και Αεροπορια δεν εχουν ολοι οι στρατοι του κοσμου? Τι κολλημα ειναι αυτο που εχετε παθει καποιοι με τις ορολογιες και τις υποδιαιρεσεις που ξεπατικωνετε απ το νετ?... δε μπορω να καταλαβω. Μηπως αμφιβαλεις οτι το πεζικο υπαγεται στο στρατο ξηρας? που υπαγεται, στην αεροπορια?...
parsifal Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Το κόλλημα είναι ότι στα μέχρι τώρα μηνύματά σου χρησιμοποιούσες τους όρους «Στρατός Ξηράς» και «Πεζικό» interchangeably, ωσάν να ήταν το ίδιο πράγμα. Στο ακριβώς από πάνω μήνυμά σου αλλάζεις (επιτέλους!) το τροπάρι από: οι στρατοι ολου του κοσμου εχουν 3 σωματα, κλαδους, οπως θες πεστο: πεζικο, ναυτικο, αεροπορια. στο σωστό: Στρατο ξηρας, Ναυτικο και Αεροπορια δεν εχουν ολοι οι στρατοι του κοσμου? Άρα, μάλλον κατάλαβες τί προσπαθούσαν να σου πουν οι υπόλοιποι κι εγώ μαζί.
alexx20 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Οχι, μαλλον εσυ, και δε ξερω και ποιοι αλλοι, δεν ειχαν καταλαβει τι λεω αν και τα εξηγησα πολλες φορες... Ξερεις, οταν καποιος δεν εχει τη διαθεση να καταλάβει τι του λενε, δεν καταλαβαινει ποτε
Ather Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Οχι, μαλλον εσυ, και δε ξερω και ποιοι αλλοι, δεν ειχαν καταλαβει τι λεω αν και τα εξηγησα πολλες φορες...Ξερεις, οταν καποιος δεν εχει τη διαθεση να καταλάβει τι του λενε, δεν καταλαβαινει ποτε ??? καταλάβαμε τι λες για αυτό και σε διορθώσαμε. ΧΑΧΑΧΑ ενώ υπάρχει army, navy, airforce εσύ λες ότι infantry είναι το ίδιο με army. Ελπίζω να σου ανέβασα το αίμα στο κεφάλι τώρα!!! Για να επιστρέψουμε ο γιατρός κάνει γενικά διαφορετική θητεία από τους άλλους οπλίτες.
Krokodilos Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Οχι, μαλλον εσυ, και δε ξερω και ποιοι αλλοι, δεν ειχαν καταλαβει τι λεω αν και τα εξηγησα πολλες φορες...Ξερεις, οταν καποιος δεν εχει τη διαθεση να καταλάβει τι του λενε, δεν καταλαβαινει ποτε BTW αυτη η υπερ-φημη οτι ο στρατος θα γινει 14μηνες πως παει? Συνεχιζει να υπαρχει? Πληροφοριες απο "μεσα" λενε οτι ασκουνται πιεσεις για να γινει αλλά ακομα τιποτα δεν ειναι ευκολο και ολα παραμενουν θολα. Ξερει καποιος τιποτα καινουριο?
guido Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 οχι, αλλά οταν γίνει η θητεία 14 μήνες , θα παίρνεις mount στους 9. πιο πιθανό ειναι το δεύτερο μονο του btw , παρά το πρώτο
Ather Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 BTW αυτη η υπερ-φημη οτι ο στρατος θα γινει 14μηνες πως παει? Συνεχιζει να υπαρχει? Πληροφοριες απο "μεσα" λενε οτι ασκουνται πιεσεις για να γινει αλλά ακομα τιποτα δεν ειναι ευκολο και ολα παραμενουν θολα. Ξερει καποιος τιποτα καινουριο? Χαχα εννοείται. Μιλούσα με κάτι παιδιά που τελείωσαν πρόσφατα τη θητεία και μου έλεγαν αυτό το πράγμα (θα γίνει 12 και μετά 14). Επίσης θυμάμαι στα τέλη του 2005 έλεγαν ότι ο στρατός θα γίνει 11μηνο και είχαν πληροφορίες από μέσα. Καταλαβαίνεις λοιπόν πώς βγήκε η φράση "Ράδιο-Αρβύλα". Σε όλες τις περιπτώσεις ο υπουργός έκανε ανακοίνωση κάποιο καιρό πριν. Αν θυμάστε το 9μηνο έγινε με το σκεπτικό να πηγαίνει κάποιος υποχρεωτικά στα 18 να κάνει τη θητεία του για διάφορους λόγους.
mygodd Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Καλησπέρα σε όλους.Σε μια εβδομάδα μπαίνω ναυτικό,παρουσιάζομαι στο σκαραμαγκά.Μπορεί κάποιος να μου πει μερικά πράγματα που καλό είναι να ξέρω πριν μπω? Και σε πρακτικό επίπεδο,όπως τι να πάρω μαζί μου,τι να μην κτλ αλλά και σε σχέση με το τι πρέπει να προσέχω κτλ
alexx20 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 Δημοσ. 27 Μαΐου 2010 ???καταλάβαμε τι λες για αυτό και σε διορθώσαμε. ΧΑΧΑΧΑ ενώ υπάρχει army, navy, airforce εσύ λες ότι infantry είναι το ίδιο με army. Ελπίζω να σου ανέβασα το αίμα στο κεφάλι τώρα!!! Για να επιστρέψουμε ο γιατρός κάνει γενικά διαφορετική θητεία από τους άλλους οπλίτες. Οχι, βασικα δεν καταλαβες γιατι ενω ζητησα να μην κολλαμε σε ορολογιες εσυ επιμενεις σε αυτες... Το army δεν εχει μονο infantry(μηχανοκινητο πεζικο), εχει οτιδηποτε σχετιζεται με στρατο ξηρας. Γιατι κολλας στα αυτονοητα? Γιατι να μου ανεβασεις το αιμα? Εγω βλεπω οτι εσυ ζοριζεσαι! Ο γιατρος, τουλαχιστον στο ΠΝ που ξερω, οπως ειπα δεν κανει καποια διαφορετικη θητεια. Ειναι ή απλος ναυτης ή στρατευσιμος κελευστης. Καλησπέρα σε όλους.Σε μια εβδομάδα μπαίνω ναυτικό,παρουσιάζομαι στο σκαραμαγκά.Μπορεί κάποιος να μου πει μερικά πράγματα που καλό είναι να ξέρω πριν μπω? Και σε πρακτικό επίπεδο,όπως τι να πάρω μαζί μου,τι να μην κτλ Να μην παρεις μαζι σου τη πλαστικη κουκλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις