Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καθημερινή βάση οι βολές?? Με G3?

Oχι σε καθημερινη βαση αλλα εκανα καμια 12αρια ημερες βολες (g3 , mg3 , 50"αρι , hk) . Τις αλλες ειχε πορειες , θεωριες , λυσιμο - δεσιμο οπλων κλπ.

Το πρόγραμμα χοντρικά είναι:

Καθημερινές:

Εγερτήριο 6:00. Σηκώνεται, στρώνεις, πρωινό, καθαριότητες, πρωινή αναφορά (7:30 περίπου).

Εκπαίδευση μέχρι το μεσημεριανό (13:00 νομίζω). Μετά ανάπαυση. Μετά αν θυμάμαι καλά το αυστηρό πρόγραμμα λέει πάλι εκπαίδευση.

Το ΣΚ εγερτήριο στις 07:30. Το Σάββατο έχει εκπαίδευση μόνο πρωί μετά την πρωινή αναφορά στις 09:00, την Κυριακή καθόλου.

Τώρα στο κέντρο η εκπαίδευση είναι κυρίως παρέλαση και θεωρητικά.

Στη μονάδα στις πρώτες 3 εβδομάδες είναι και πρωί και απόγευμα ΣΠΕΝ. Πορεία, βολή, λίγα θεωρητικά, οπλασκήσεις, καμιά πορεία πάλι, πάλι βολή κτλ. Και Σάββατο τα πιο χαλαρά. Στις περισσότερες μονάδες, όταν κάνεις ΣΠΕΝ (καθημερινές) δεν κάνεις υπηρεσία.

Μετά η εκπαίδευση σου θα είναι η ειδικότητά σου. Εκεί τουλάχιστον εμείς αυτό το είχαμε μόνο πρωί, ίδιες ώρες με ΣΠΕΝ. Και απόγευμα ή Σάββατο πρωί κάναμε ή καθαριότητες ή καμιά αγγαρειούλα. Εννοείται όσοι δεν είχαν υπηρεσία.

Μετά απο 2-3 βδομάδες ειδκότητα, η εκπαίδευση συνήθως αγγαρείες θα είναι, πχ εμείς καθαρίζαμε πυροβόλα κτλ. Καμιά φορά πετάγεται και καμιά βολή ή πορεία.

Σε όλα αυτά βάλε μια στο τόσο καμιά νυχτερινή εκπαίδευση, αν κάνετε σκηνάκια που πηγαίνεται σε κανένα βουνό, κτλ.

εμεις ειχαμε κανονικα ΣΠΕΝ και υπηρεσια (3-1 , 4-1)

Σιγα μην κανεις καθε μερα βολες...Αν ριξεις σ ολη σ την θητεια 4-5 φορες (μαζι με κεντρο κ ΣΠΕΝ) καλα θα εισαι...

Εγω εκανα 4-5 με g3 , 3 mg3 , 2 50" , χειροβομβιδα , οπλοβομβιδα.

Ποτε με το καλο FarCry?

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμεις ειχαμε κανονικα ΣΠΕΝ και υπηρεσια (3-1 , 4-1)

Κι εμείς μια από τα ίδια, για αυτό αποφάσισα να την κοπαναω με κάθε τρόπο από το σπεν, δε γινόταν και τα δύο
Δημοσ.

καλα πως ? την ειχε αφησει να ειναι δημοσια? αλλιως καποιος απο τους φιλους του εκανε τη ρουφιανα

Στο fb την είχε βάλει, και μια ανθυπολοχαγός την είδε την άλλη μέρα.

Κι εμείς μια από τα ίδια, για αυτό αποφάσισα να την κοπαναω με κάθε τρόπο από το σπεν, δε γινόταν και τα δύο

Και εμείς έτσι ήμασταν, ΣΠΕΝ και σκοπιές. Και η πρώτη υπηρεσία μου ήταν και σκοπιά 3-5 τα μεσάνυχτα, ενώ την ίδια μέρα είχαμε την μεγαλύτερη πορεία, και στο καπάκι πρόχειρη παρέλαση για την ταξιαρχία. Δεν έχω υπάρξει πιο κουρασμένος στη ζωή μου απο εκείνο το δίωρο 3-5. Πραγματικός εφιάλτης.

Δημοσ.

Στο fb και γενικά οπουδήποτε μπορείς να βάζεις φωτογραφίες και να λες ότι θες εφόσον δε θίγει την υπηρεσία σου. Το να γράψεις ας πούμε ο τάδε διοικητής έκανε την τάδε καφρίλα και τον εκθέσεις θα χεις θέμα όπως και το να βάλεις φωτογραφίες με το να κάνεις παντιλίκια με τα τζιπάκια ας πούμε.

Δημοσ.

κατι που θελω να ρωτησω. ισχυει αυτο που μου ειπε ενας γνωστος μου οτι εισαι 6 μηνες φανταρος μετα την απολυση σου ή ειναι ραδιοαρβυλα?

δηλαδη υπαγεσαι στη στρατονομια 6 μηνες ως πολιτης?

Δεν ισχύει πλέον. Παλια, όταν ο πατέρας μου υπηρετούσε, τους έδιναν προσωρινο απολυτήριο και μετά απο κάτι μήνες έπερναν και το κανονικό, τότε ήταν θεωρητικά ακομη φαντάροι.

Κράτα ημερολογιο και βγάλε τους στη φόρα τις τελευταιες μέρες 

Δημοσ.

α τη ροζαλια που ελεγε ο πατερας μου; που μου χε πει οτι εκεινος πηρε ροζ απολυτηριο και μετα απο κανα 9μηνο του στειλανε αλλο. Πλεον ναι οταν απολυθηκα πηρα πρασινο και μετα απο ενα χρονο κ κατι μηνες ηρθε το ασπρο κ εστειλα πισω το πρασινο :P 

εμεις ως μοναδα ειχαμε και γκρουπ για τη μοναδα μας κ μπαιναμε κ γραφαμε του στυλ : δε τη παλευωωωω αδεια ρεε κλπ και καποιος προσθεσε ενα στελεχος ο οποιος προσθεσε εναν Ανθυπασπιστη "τεντωμένο" κ εμπαινε κ εγραφε αντε ρε που δε κανατε δουλειες και σας κυνηγαγαμε και τετοια χαχααχα

Δημοσ.

Είσαι απλά έφεδρος για δύο τρεις μήνες και αν γίνει πόλεμος σε φωνάζουν, δεν υπάγεσαι σε καμία στρατονομια είσαι κανονικά πολίτης

Δημοσ.

μου χε πει ενας καραβανας ,οχι ουγκ αλλα συννενοησιμος κ καλος ανθρωπος το οτι οσο εχεις πρασινο απολυτηριο θεωρεισαι εφεδρος ενω οταν παρεις ασπρο θεωρεισαι αποστρατος! Και καλα οι ΛΥΒ , οι ΔΕΑ και οι πρασινοσκουφηδες παιρνουν κ εχουν πρασινο για παντα ως εφεδροι ενω εμεις οι υπολοιποι παιρνουμε αρχικα το πρασινο και μετα απο κανα χρονο μας στελνουν το ασπρο [εμενα ετσι εγινε]. Απλως μερικους "ατυχους" τους καλουν για μετεκπαιδευση μια βδομαδα και μετα ερχεται το ασπρο απολυτηριο.

Δημοσ.

μου χε πει ενας καραβανας ,οχι ουγκ αλλα συννενοησιμος κ καλος ανθρωπος το οτι οσο εχεις πρασινο απολυτηριο θεωρεισαι εφεδρος ενω οταν παρεις ασπρο θεωρεισαι αποστρατος! Και καλα οι ΛΥΒ , οι ΔΕΑ και οι πρασινοσκουφηδες παιρνουν κ εχουν πρασινο για παντα ως εφεδροι ενω εμεις οι υπολοιποι παιρνουμε αρχικα το πρασινο και μετα απο κανα χρονο μας στελνουν το ασπρο [εμενα ετσι εγινε]. Απλως μερικους "ατυχους" τους καλουν για μετεκπαιδευση μια βδομαδα και μετα ερχεται το ασπρο απολυτηριο.

Ο καραβανας δεν ξερει τι του γινεται, οπως πολλοι καραβαναδες.

Οταν εχεις πρασινο υπαγεσαι στην εφεδρεια καποιας μοναδας. ΠΧ ενας λοχος ΜΧ εχει θεωρητικη δυναμη 150 ατομα, οι 100 ειναι εν ενεργεια ενω οι 50 ειναι εφεδροι με πρασινο χαρτακι. Οποτε αμα ποτε θελησει αυτη η μοναδα να κανει εκπαιδευση μπορει να φωναξει τα πρασινα χαρτακια για μια ασκηση. Επισεις σε επιστρατευση αμεσα φωναζουν τα πρασινα για να συμπληρωσει την δυναμη της η ενεργη μοναδα.

Τα ασπρα χαρτακια ειναι απλα εφεδροι που δεν ανηκουν σε καμια ενεργη μοναδα ή ανηκουν σε επιστρατευομενες μοναδες φαντασμα. Οποτε εν ειρηνη δεν τους καλουνε (θεωρητικα) ποτε γιατι δεν εχει νοημα. Σε πολεμο θα καλεσουν και τα ασπρα να δημιουργησουν νεες μοναδες εκ του μηδενος με αξιωματικους ως επι το πλειστον πρωην ΔΕΑ (οπως και του λογου μου) δηλαδη κλαψτα χαραλαμπε, cannon fodder.

Ολοι οσοι υπηρετησαν ειναι εφεδροι μεχρι τα 40κατι τους, τους εχει μια βαση δεδομενων σε καποια μοναδα της περιοχης τους, ολα τα ονοματα σε λιστες.

• Like 1
Δημοσ.

Ο καραβανας δεν ξερει τι του γινεται, οπως πολλοι καραβαναδες.

Οταν εχεις πρασινο υπαγεσαι στην εφεδρεια καποιας μοναδας. ΠΧ ενας λοχος ΜΧ εχει θεωρητικη δυναμη 150 ατομα, οι 100 ειναι εν ενεργεια ενω οι 50 ειναι εφεδροι με πρασινο χαρτακι. Οποτε αμα ποτε θελησει αυτη η μοναδα να κανει εκπαιδευση μπορει να φωναξει τα πρασινα χαρτακια για μια ασκηση. Επισεις σε επιστρατευση αμεσα φωναζουν τα πρασινα για να συμπληρωσει την δυναμη της η ενεργη μοναδα.

Τα ασπρα χαρτακια ειναι απλα εφεδροι που δεν ανηκουν σε καμια ενεργη μοναδα ή ανηκουν σε επιστρατευομενες μοναδες φαντασμα. Οποτε εν ειρηνη δεν τους καλουνε (θεωρητικα) ποτε γιατι δεν εχει νοημα. Σε πολεμο θα καλεσουν και τα ασπρα να δημιουργησουν νεες μοναδες εκ του μηδενος με αξιωματικους ως επι το πλειστον πρωην ΔΕΑ (οπως και του λογου μου) δηλαδη κλαψτα χαραλαμπε, cannon fodder.

Ολοι οσοι υπηρετησαν ειναι εφεδροι μεχρι τα 40κατι τους, τους εχει μια βαση δεδομενων σε καποια μοναδα της περιοχης τους, ολα τα ονοματα σε λιστες.

Με τους ι5 σαν την αφεντια μου τι γυνετε ? Θεωρουμαστε "αμαχος πλυθησμος " ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...