Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αρκετους συγγενεις στις ενοπλες δυναμεις , αξιοματικους , υπαξιοματικους και ΕΠ.ΟΠ και ξερω τι γινετε πολυ καλα.

Χρησημοποιεις τις λεξεις με ελαφρα συνειδηση , για να αποκτησει καποιος σοβαρη εξειδικευση πρεπει να ειναι τουλαχιστον κατοχος ΜΔΕ (master).

Καποια μαθηματα ακαδημαικου επιπεδου μονο εξειδικευση δεν δηλωνουν.

Συμφωνώ με το bold και να σου υπενθυμίσω ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν στρατιωτικούς στο εξωτερικό (και εσωτερικό) για μεταπτυχιακά και περαιτέρω σπουδές. Μήπως αυτό παρέλειψαν να στο πουν οι στρατιωτικοί συγγενείς σου;

Μα τι ειναι αυτα που συζητατε τωρα? Η δουλεια του Ευελπη ειναι να οργανωσει και να ηγηθει καποιας στρατιωτικης μοναδας στο πολεμο αναλογα με το βαθμο του..

Δεν ειναι ουτε καθηγητης να ξερει καλη φυσικη και μαθηματικα ουτε ειναι μηχανολογος μηχανικος να ξερει απο αντλιες και βιδες..

Τα Όπλα. Τα Σώματα όμως; Κατά τα άλλα συμφωνώ.

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μα τι ειναι αυτα που συζητατε τωρα? Η δουλεια του Ευελπη ειναι να οργανωσει και να ηγηθει καποιας στρατιωτικης μοναδας στο πολεμο αναλογα με το βαθμο του..

Δεν ειναι ουτε καθηγητης να ξερει καλη φυσικη και μαθηματικα ουτε ειναι μηχανολογος μηχανικος να ξερει απο αντλιες και βιδες..

Μ'αλλα λογια ο καθενας λεει τα δικα του και αρχιζει μια συζητηση απο το πουθενα στηριζομενος σε υποθετικά σεναρια εμπειριες και πιστευω.

Welcome to Homo Urbanus life!

Δημοσ.

Μ'αλλα λογια ο καθενας λεει τα δικα του και αρχιζει μια συζητηση απο το πουθενα στηριζομενος σε υποθετικά σεναρια εμπειριες και πιστευω.

Welcome to Homo Urbanus life!

Στρατηγος ειναι ο ηγετης του στρατου..

Αξιωματικος σημαινει αυτος ο οποιος κατεχει ενα αξιωμα και του οποιου αναγνωριζεται καποια διακεκριμενη θεση για να διοικησει καποιο μερος του στρατου..

Ανθυπασπιστης ειναι ο αντι + υπασπιστης, δηλαδη ο ακολουθος καποιου στρατιωτικου αρχηγου και ειναι κατι μεταξυ αξιωματικου και υπαξιωματικου

Υπαξιωματικος ειναι αυτος ο οποιος βρισκεται κατω απο τον αξιωματικο και ειναι βοηθος του

Στρατιωτης ειναι αυτος ο οποιος δεν κατεχει καποια θεση και αποτελει το στρατευμα

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231262115

Η Ελλάδα διαθετει 8 φορες περισσοτερους μηχανικους απο οσους χρειαζεται για να καλυψει ΟΛΕΣ τις θεσεις της και στις αμυντικες βιομηχανιες "δουλευουν" μηχανικοι με πλαστα μεταπτυχιακα επειδη εχουν τα "κονε"..

Πληρωστε το ΤΣΜΕΔΕ.. πληρωστε..

Η Ελλαδα ποτε δεν πεθαινει και ξανα προς την δοξα τραβα!!

Ας την σκοτωσει καποιος επιτελους να σωθουμε!!

Δημοσ.

Συμφωνώ με το bold και να σου υπενθυμίσω ότι οι ένοπλες δυνάμεις στέλνουν στρατιωτικούς στο εξωτερικό (και εσωτερικό) για μεταπτυχιακά και περαιτέρω σπουδές. Μήπως αυτό παρέλειψαν να στο πουν οι στρατιωτικοί συγγενείς σου;

Τα Όπλα. Τα Σώματα όμως; Κατά τα άλλα συμφωνώ.

Δεν νομιζω οτι στελνουν κανεναν. Απλα οποιος θελει παει και σπουδαζει , αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Το οτι υπαρχουν λιγοι που εχουν κανει master δεν παει να πει οτι ειναι ο κανονας.

Και ξαναρωταω εσυ τι εχεις τελειωσει η σπουδαζεις  για να μπορεις να κανεις συγκρισεις ως το ποιος ειναι πιο μορφωμενος? Η μιλας τελειως διαισθητικα?

Δημοσ.

ετυχες σε δικα που δεν λυπόταν τα πυρομαχικά ;) συνηθως 2, 3 βολές κάνουν (και στις ΕΔ)

Επειδή δεν γίνεται σαφές από το προηγούμενο post μου, διευκρινίζω:

Κι εμείς κατά τη διάρκεια του ΣΠΕΝ τρεις βολές κάναμε (απλή βολή από τα 300 μ., πορεία - βολή, πυρ και κίνηση με βολές ανά συγκεκριμένες αποστάσεις - 300/200/100 μ.).

Με τα πολυβόλα έριξα κυρίως κατά τη διάρκεια του σχολείου πολυβολητή που πέρασα μετά το ΣΠΕΝ.

Οι υπόλοιπες βολές πραγματοποιήθηκαν κατά τα δύο "πενθήμερα βολών" τα οποία έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας μου. Στις ασκήσεις αυτές συμμετείχαν τρεις διαφορετικές μονάδες και η εργασία για το στήσιμο του πεδίου βολής, καθώς και η παροχή πυρομαχικών, ηταν ευθύνη διαφορετικής μονάδας ανά ημέρα.

Δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί το σύστημα, κατάλαβα ωστόσο πως η διοργάνωση των εν λόγω ασκήσεων, δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του εκάστοτε διοικητή. Υπήρχε ετήσιο πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε όλο το νησί (δεν ξέρω αν προερχόταν από την Ταξιαρχία ή την ΑΣΔΕΝ) και όφειλαν οι μονάδες ν' ακολουθήσουν. Συμμετείχε μάλιστα σ' αυτές όλο το διαθέσιμο προσωπικό των στρατοπέδου, μόνιμοι και κληρωτοί.

Και αυτό σε κάνει πολύ μορφωμένο;

Εγώ τουλάχιστον έγραψα "αρκετά μορφωμένο". Παραδέχομαι ότι η έκφρασή μου ίσως δεν είναι ακριβής. Αυτό που ήθελα να πω, είναι πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έδιναν καλή εντύπωση: Ήταν πειθαρχημένοι, ευγενικοί με τους στρατιώτες, γενικότερα συζητήσιμοι και με φυσιολογικές απόψεις π.χ. για την κοινωνία ή την πολιτική. Δε γνώρισα κανένα πιτσιρικά ανθυπολοχαγό με ακραίες εθνικιστικές απόψεις ή γούστα που περιορίζονταν σε "κλαρίνα, λέλουδα, γκομενέτα, έξω οι ξένοι", αντίθετα με πολλούς π.χ. ΕΠ.ΟΠ, των οποίων το επίπεδο ήταν εμφανώς χαμηλό.

απο που προκύπτει ότι έχουν επαφή με τον έξω κοσμο; ουτε έχουν δουλεψει πουθενα αλλού, ειναι κλεισμένοι μέσα και ούτε καν θητεία έχουν κάνει.

"Κανονική" θητεία δεν έχουν κάνει, συνεπώς δεν έχουν ζήσει καταστάσεις ακραίου παραλογισμού σαν αυτές που ζει ο μέσος φαντάρος. Από την άλλη, έχουν περάσει άλλου τύπου ζόρια (σκληρότερη εκπαίδευση, απαίτηση για υψηλά επίπεδα πειθαρχίας) τα οποία επίσης δεν έχει περάσει ο μέσος φαντάρος.

Εδώ που τα λέμε, ούτε ο μέσος φοιτητής ΑΤΕΙ/ΑΕΙ έχει εργαστεί, όχι κατά τα πρώτα χρόνια των σπουδών του τουλάχιστον.

Κλεισμένοι μέσα είναι κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων όπου διαρκεί η φοίτηση στη ΣΣΕ. Φυσικά δεν είναι φυλακισμένοι κατά την εν λόγω τετραετία, ξέρουν τι παίζει "έξω". Αφού αποφοιτήσουν (γύρω στα 22-23 χρόνια τους) και μετατεθούν σε μονάδες, εργάζονται με κανονικό ωράριο.

Θέλω να καταλήξω στο ότι, παρότι δεν είναι διάνοιες ή τέρατα μορφώσεως, δεν βρίσκονται απαραίτητα και σε χαμηλότερο επίπεδο από έναν οποιονδήποτε συνομήλικο τους. Αντίθετα, ένας ΕΠ.ΟΠ ενδέχεται να έχει απλά απολυτήριο Λυκείου/ΤΕΕ, πιθανόν δεν ξέρει καν τα βασικά μιας ξένης γλώσσας και συχνά δεν έχει βρεθεί πουθενά αλλού εκτός του χωριού του.

Εννοείται πως υπάρχουν και μορφωμένοι ΕΠ.ΟΠ, η πλειοψηφία όμως -σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία- δεν είναι έτσι. Για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω πως ένας αμόρφωτος άνθρωπος δεν είναι de facto και κακός ή ανίκανος άνθρωπος. Όπως και να το κάνουμε όμως, έχει διαφορετική νοοτροπία από κάποιον που έχει τις -έστω γενικές- ακαδημαϊκές γνώσεις του Έυελπη.

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι στελνουν κανεναν. Απλα οποιος θελει παει και σπουδαζει , αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Το οτι υπαρχουν λιγοι που εχουν κανει master δεν παει να πει οτι ειναι ο κανονας.

Και ξαναρωταω εσυ τι εχεις τελειωσει η σπουδαζεις  για να μπορεις να κανεις συγκρισεις ως το ποιος ειναι πιο μορφωμενος? Η μιλας τελειως διαισθητικα?

Εγώ σου λέω για αυτούς που στέλνουν. Τώρα εάν κάποιος θέλει από μόνος του να πάει, είναι άλλο θέμα. 

Έχω τελειώσει Γυμνάσιο και σπουδάζω Λύκειο, αλλά έχω αδελφή φοιτήτρια, ξάδελφο Ευέλπη και θείο Σμήναρχο, οπότε μπορώ να εκφέρω μία Α γνώμη.

Δημοσ.

Nα συμπληρωσω και αυτο

"Μαθήματα Στρατιωτικού ενδιαφέροντος και μαθήματα γενικής Ακαδημαϊκής μόρφωσης και καλύπτει το 50% του συνολικού χρόνου εκπαίδευσης..."

Αρα αναλογικα μιλαμε για 2 χρονια (η λιγοτερο) "καθαρης" ακαδημαικης εκπαιδευσης. Και ρωτω συγκρινουμε τα 2 με τα 4?

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CE%95%CF%85%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD

Δημοσ.

Nα συμπληρωσω και αυτο

"Μαθήματα Στρατιωτικού ενδιαφέροντος και μαθήματα γενικής Ακαδημαϊκής μόρφωσης και καλύπτει το 50% του συνολικού χρόνου εκπαίδευσης..."

Αρα αναλογικα μιλαμε για 2 χρονια "καθαρης" ακαδημαικης εκπαιδευσης. Και ρωτω συγκρινουμε τα 2 με τα 4?

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A3%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE_%CE%95%CF%85%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD

Ποιος είπε για δύο χρόνια μόνο; Απλά από τις 24 ώρες που περνάνε μέσα στην σχολή μία ημέρα, τις 12 τις περνάνε στα μαθήματα. Αυτό εσύ το μεταφράζεις σε 2 χρόνια;

Δημοσ.

Εγώ σου λέω για αυτούς που στέλνουν. Τώρα εάν κάποιος θέλει από μόνος του να πάει, είναι άλλο θέμα. 

Έχω τελειώσει Γυμνάσιο και σπουδάζω Λύκειο, αλλά έχω αδελφή φοιτήτρια, ξάδελφο Ευέλπη και θείο Σμήναρχο, οπότε μπορώ να εκφέρω μία Α γνώμη.

Να εκφερουν γνωμη ολοι μπορουν , το θεμα ειναι να την στηριξουν με επιχειρηματα.

Τελος παντων σε καμια περιπτωση ενας ευελπης δεν ειναι πιο μορφωμενος απο ενα σωστο αποφοιτο ΑΕΙ/ΤΕΙ (περνοντας σαν παραμετρους μονο την σχολη και τιποτα αλλο). Καλη συνεχεια.

Ποιος είπε για δύο χρόνια μόνο; Απλά από τις 24 ώρες που περνάνε μέσα στην σχολή μία ημέρα, τις 12 τις περνάνε στα μαθήματα. Αυτό εσύ το μεταφράζεις σε 2 χρόνια;

Α η εκπαιδευση ειναι 24ωρη καταλαβα.

Και σπουδαζουν 12*7= 84 ωρες την εβδομαδα ενω τις αλλες 84 κανουν ασκησεις και στριατιωτικη εκπαιδευση. Ελευθερο χρονο και υπνο μετα τα 4 χρονια.

Δημοσ.

περνοντας σαν παραμετρους μονο την σχολη και τιποτα αλλο

Ειδικά εάν πάρουμε ως παράμετρο μόνο την σχολή, οι Ευέλπιδες είναι χιλιόμετρα μπροστά από τους υπολοίπους.

Δημοσ.

Ειδικά εάν πάρουμε ως παράμετρο μόνο την σχολή, οι Ευέλπιδες είναι χιλιόμετρα μπροστά από τους υπολοίπους.

Οκ have fun. Παω να διαβασω μερικα scientific paper απο ευελπιδες. Αναπτυσουν νεες τεχνολογιες...

Στο Δημοκριτο μονο ευελπιδες εχει οι αλλοι ειναι χιλιομετρα πισω.

Μην τα γραφεις αυτα.

Δημοσ.

Α η εκπαιδευση ειναι 24ωρη καταλαβα.

Και σπουδαζουν 12*7= 84 ωρες την εβδομαδα ενω τις αλλες 84 κανουν ασκησεις και στριατιωτηκη εκπαιδευση.

Στις υπόλοιπες 12 υπάγονται ο ύπνος, η σίτιση και η ελεύθερη ώρα( εάν υπάρξει καμία).

Δημοσ.

Ρε παιδιά, το μορφωτικό επίπεδο ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις σπουδές του.

Ξέρω κι εγώ κοπέλα, απόφοιτο τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, η οποία ούτε ένα κείμενο δε μπορεί να συντάξει - πάσχει μάλιστα και η ορθογραφία της. Όλη μέρα ψάχνεται για γκόμενους στο φεϊσμπούκ, σε μια πολιτική συζήτηση δε μπορεί να λάβει μέρος. Ούτε καν Ιστορία δεν ξέρει, παρά το ότι είναι το αντικείμενό της.

Ξέρω και παππού "του Γυμνασίου", ο οποίος μπορεί, με τις γνώσεις και τις απόψεις του, να αφήσει μ@λάκα οποιονδήποτε ακαδημαϊκό.

Είναι και προσωπικό θέμα η μόρφωση...

Δημοσ.

Στις υπόλοιπες 12 υπάγονται ο ύπνος, η σίτιση και η ελεύθερη ώρα( εάν υπάρξει καμία).

Διαβασε τo γιατι μαλλον τρολλαρεις

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει:

• Ακαδημαϊκή εκπαίδευση

Μαθήματα Στρατιωτικού ενδιαφέροντος και μαθήματα γενικής Ακαδημαϊκής μόρφωσης και καλύπτει το 50% του συνολικού χρόνου εκπαίδευσης. Τομέας Θεωρητικών Σπουδών Τομέας Μαθηματικών και Επιστημών Μηχανικού Τομέας Φυσικών Επιστημών Tομέας Φυσικής και Πολιτισμικής Αγωγής Σκοπός είναι να παράσχει ευρεία στρατιωτική, επιστημονική και τεχνική μόρφωση.

• Εφαρμοσμένη στρατιωτική εκπαίδευση

Εκπαίδευση στις θεωρητικές, τεχνικές και πρακτικές γνώσεις στην πρακτική εξάσκηση και εφαρμογή της στρατιωτικής επιστήμης και τεχνολογίας στο επιχειρησιακό περιβάλλον του Στρατού Ξηράς. Ασκήσεις συνεργασίας μεταξύ των Όπλων-Σωμάτων του Στρατού Ξηράς και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και καλύπτει το 38% αυτής. Σκοπός είναι η διαμόρφωση αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, ικανών ηγητόρων με άρτια επαγγελματική κατάρτιση προσαρμογή στη στρατιωτική ζωή και απόκτηση στρατιωτικής κρίσης.

• Σωματική αγωγή

Καλύπτει το 12% της συνολικής εκπαίδευσης και περιλαμβάνει γυμναστική και άθληση. Σκοπός είναι οι Ευέλπιδες να αποκτήσουν υψηλό βαθμό αντοχής και άριστη φυσική κατάσταση.

Μετά από τα 4 χρόνια σπουδών, οι Ευέλπιδες αποφοιτούν ονομαζόμενοι Ανθυπολοχαγοί Όπλων και Σωμάτων και κατατάσσονται σε ένα από τα έξι όπλα ή τα τρία σώματα. Ως Αξιωματικοί έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν σε διάφορες στρατιωτικές σχολές του εσωτερικού και εξωτερικού για την απόκτηση εξειδίκευσης στον κλάδο τους. Στην σχολή σήμερα εκπαιδεύονται και φοιτητές από άλλα Κράτη

Προφανως αυτα τα ποσοστα δεν ειναι για το 24ωρο (Στα κανω κιμα μπας και καταλαβεις)

Ρε παιδιά, το μορφωτικό επίπεδο ενός ανθρώπου δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με τις σπουδές του.

Ξέρω κι εγώ κοπέλα, απόφοιτο τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, η οποία ούτε ένα κείμενο δε μπορεί να συντάξει - πάσχει μάλιστα και η ορθογραφία της. Όλη μέρα ψάχνεται για γκόμενους στο φεϊσμπούκ, σε μια πολιτική συζήτηση δε μπορεί να λάβει μέρος. Ούτε καν Ιστορία δεν ξέρει, παρά το ότι είναι το αντικείμενό της.

Ξέρω και παππού "του Γυμνασίου", ο οποίος μπορεί, με τις γνώσεις και τις απόψεις του, να αφήσει μ@λάκα οποιονδήποτε ακαδημαϊκό.

Είναι και προσωπικό θέμα η μόρφωση...

Αυτο ειναι το Α και το Ω.  Αλλα εξεταζουμε καθαρα το επιπεδο της ακαδημαικης μορφωσης που διδει η ΣΣΕ εναντιων καποιου τμηματος ΑΕΙ/ΤΕΙ

Δημοσ.

Αυτό που λες δεν είναι μόρφωση αλλά καλλιέργεια.

n3ck21

Α και παρεμπιπτόντως,μεγαλύτερα παρακατιανά ζώα από τους ΕΠ.ΟΠ δεν υπάρχουν.

Σκουπίδια απλά  :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...