Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτοι που λες 60 μεσα μαζι με αυτους ημουν κ εγω, και η παραμεθωριος οταν λεει δεν εχει κοσμο η μοναδα εννοει οτι εχει πχ 40 υπηρεσιες και ειναι 45 οποτε μαει 8 μεσα.

Επειδή μάλλον σε δικό μου post σχετικά με 60 σερί μέσα και Λήμνο αναφέρεται ο Pablo_Hasan, αν επιτρέπεται, σε ποια μονάδα ήσουν και τι σειρά; 

Ατσική και 322;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βασικά αυτο το αρθράκι ειχα διαβάσει, μπερδεψα το νησι

Τρείς έξοδοι στους 8 μήνες - Στην Λέσβο μαύρες μέρες για τους στρατιώτες

Μαύρες ημέρες ζουν οι στρατιώτες στο 475 τάγμα διαβιβάσεων στην Λέσβο. Όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων υπάρχει στρατιώτης που σε 8 μήνες έχει μόνο 3 εξόδους!

Γράφουν :

"Μάλιστα πρόκειται για μία κατάσταση η οποία είναι παγιωμένη εδώ και καιρό όπως αναφέρουν φαντάροι από εκεί. Πως έχει η κατάσταση: Υπάρχει καταγεγραμμένη εμπειρία φαντάρου που έκανε 8μηνο και είχε μόνο 3(!) εξόδους.

Η δύναμη σχεδόν ποτέ δεν φτάνει διψήφιο αριθμό ατόμων, με αποτέλεσμα η λέξη έξοδος να είναι άγνωστη για τους συναδέλφους εκεί.
Από μαρτυρίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων οι ίδιοι αναφέρουν ότι έχουν ξεχάσει πως είναι η επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν φαντάροι σε φυλάκιο, ξεχασμένοι για 2,5 μήνες εκεί.

«Δικαιούμαστε μόνο υπηρεσιακά, που μάλιστα κανείς δεν χρησιμοποιεί, αφού  ούτε καν κίνηση δεν προβλέπεται για να μας μεταφέρουν στην πιο κοντινή πόλη». Και ποιος έχει για να πληρώσει το ταξί για μια ολιγόωρη βόλτα με υπηρεσιακό σημείωμα;

Η διοίκηση της μονάδας δεν γνωρίζει αυτή την κατάσταση;

Η μήπως κάνει τα στραβά μάτια στο πρόβλημα.

Να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των φαντάρων, να περιοριστούν υπηρεσίες, να σταλούν άμεσα μεταθέσεις στη μονάδα.

Το ΓΕΣ τι έχει να πει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Λέσβο.

Ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος είχε μιλήσει για σεβασμό των δικαιωμάτων μας και ίσους όρους θητείας. Αλλά το Πεντάγωνο είναι γεμάτο από βύσματα-φαντάσματα των νεολαιών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ενώ στη Λέσβο εμείς έχουμε καταντήσει φαντάσματα τρέχοντας ατελείωτα σε υπηρεσία-αγγαρεία-εκπαίδευση και φτου από την αρχή…"

http://www.onalert.gr/stories/exodoi-stratiotes-lesvos

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά, 11 Μαρτίου μπαίνω και εγώ Γρεβενά. Επειδή ο πατέρας μου έχει αναπηρία 75% λογικά δικαιούμαι κατ' εξαίρεση τοποθέτηση. http://www.army.gr/files/File/do8files/06_Kathgories_kat_e3airesh_topo8ethsewn_gia_koinwnikoys_logoys_KEIMENO.pdf όπως γράφει και εδώ. Πήρα τηλ στη στρατονομία πριν 1 μήνα μου είπαν πως πρέπει να πάω μόλις πάρω το χαρτί κατάταξης στο πλησιέστερο στρατόπεδο και να κάνω τα χαρτιά. Σήμερα ξαναπήρα και μου λένε να τα κάνω στο ΚΕΝ. Τι παίζει;  Κάποιος που να έχει κάνει κάτι τέτοιο; Τα φώτα σας

Επεξ/σία από GhostDel
Δημοσ.

Γεια σας παιδιά, 11 Μαρτίου μπαίνω και εγώ Γρεβενά. Επειδή ο πατέρας μου έχει αναπηρία 75% λογικά δικαιούμαι κατ' εξαίρεση τοποθέτηση. http://www.army.gr/files/File/do8files/06_Kathgories_kat_e3airesh_topo8ethsewn_gia_koinwnikoys_logoys_KEIMENO.pdf όπως γράφει και εδώ. Πήρα τηλ στη στρατονομία πριν 1 μήνα μου είπαν πως πρέπει να πάω μόλις πάρω το χαρτί κατάταξης στο πλησιέστερο στρατόπεδο και να κάνω τα χαρτιά. Σήμερα ξαναπήρα και μου λένε να τα κάνω στο ΚΕΝ. Τι παίζει; 

Θυμάμαι, τότε που το συζητάγαμε, ότι σου είχα πει πως μάλλον δικαιούσαι και 8μηνο. Ψάξε το!

Από εκεί και πέρα, αυτό που σου είπαν για το πλησιέστερο στρατόπεδο, παπάτζα μου φαίνεται. Θα έπεσες σε άσχετο. Οπότε σου προτείνω τα εξής:

1) Αν μπορείς πήγαινε μια βόλτα από το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (μήπως αυτό εννοούσαν ως πλησιέστερο στρατόπεδο; ) με τα χαρτιά μαζί και ρώτα επί τόπου. Δείξε τα χαρτιά και ζήτα να ξεκινήσεις τις απαραίτητες ενέργειες.

2) Πάρε τα χαρτιά και στο ΚΕΝ, φρόντισε όμως απαραίτητα να έχεις καβατζώσει θεωρημένα αντίγραφα, γιατί ενδέχεται να σου ζητήσουν τα χαρτιά και στην μονάδα όπου θα μετατεθείς.

Εδώ να διευκρινίσω κάτι: υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε στείλουν τελικά σε μονάδα της παραμεθορίου και μετά από μερικούς μήνες, όταν εξετάζονται οι περιπτώσεις κατ' εξαίρεση τοποθετήσεων, να μετατεθείς ξανά κοντά στο σπίτι σου. Παίζει βέβαια, όπως σου είχα πει και παλιά, αντίστοιχα η περίπτωση να μη φύγεις καθόλου για παραμεθόριο (με λίγη τύχη).

Τέλος, δεν ξέρω αν σε βοηθά, αλλά εγώ τα χαρτιά μου για το 8μηνο τα είχα καταθέσει στο φρουραρχείο της περιοχής μου, κατά τη διάρκεια της άδειας ορκωμοσίας, πριν δηλαδή βγει η ειδικότητά μου και η μετάθεση μου στην παραμεθόριο.

Δημοσ.

Θυμάμαι, τότε που το συζητάγαμε, ότι σου είχα πει πως μάλλον δικαιούσαι και 8μηνο. Ψάξε το!

Από εκεί και πέρα, αυτό που σου είπαν για το πλησιέστερο στρατόπεδο, παπάτζα μου φαίνεται. Θα έπεσες σε άσχετο. Οπότε σου προτείνω τα εξής:

1) Αν μπορείς πήγαινε μια βόλτα από το στρατολογικό γραφείο της περιοχής σου (μήπως αυτό εννοούσαν ως πλησιέστερο στρατόπεδο; ) με τα χαρτιά μαζί και ρώτα επί τόπου. Δείξε τα χαρτιά και ζήτα να ξεκινήσεις τις απαραίτητες ενέργειες.

2) Πάρε τα χαρτιά και στο ΚΕΝ, φρόντισε όμως απαραίτητα να έχεις καβατζώσει θεωρημένα αντίγραφα, γιατί ενδέχεται να σου ζητήσουν τα χαρτιά και στην μονάδα όπου θα μετατεθείς.

Εδώ να διευκρινίσω κάτι: υπάρχει πάντα η πιθανότητα να σε στείλουν τελικά σε μονάδα της παραμεθορίου και μετά από μερικούς μήνες, όταν εξετάζονται οι περιπτώσεις κατ' εξαίρεση τοποθετήσεων, να μετατεθείς ξανά κοντά στο σπίτι σου. Παίζει βέβαια, όπως σου είχα πει και παλιά, αντίστοιχα η περίπτωση να μη φύγεις καθόλου για παραμεθόριο (με λίγη τύχη).

Τέλος, δεν ξέρω αν σε βοηθά, αλλά εγώ τα χαρτιά μου για το 8μηνο τα είχα καταθέσει στο φρουραρχείο της περιοχής μου, κατά τη διάρκεια της άδειας ορκωμοσίας, πριν δηλαδή βγει η ειδικότητά μου και η μετάθεση μου στην παραμεθόριο.

Ναι θυμάμαι που με είχες βοηθήσει ξανά. Λογικά έπεσα σε άσχετο γιατί δεν μου φαίνεται λογικό. 1) αυτό θα κάνω. 2) θα το κάνω και αυτό .

Δεν πειράζει μωρέ να με στείλουν 1-2 μήνες αλλού, αρκεί να είμαι μετά κοντά και όχι σε κάνα λαγκάδι αφού δικαιούμαι κοντά στο σπίτι μου. 

Θα ρωτήσω και εκεί στο ΚΕΝ αυτό για το 8μήνο και θα πράξω ανάλογα :D Ευχαριστώ ρε φίλε για τον κόπο σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν είναι 67% κι άνω κινητική αναπηρία δικαιούσαι κατ' εξαίρεση μετάθεση στα καπάκια μετά από το κέντρο, αν καθυστερήσει βέβαια μπορείς να την πάρεις αργότερα...

τα χαρτιά για την κατ' εξαίρεση τα δίνεις στο Κέντρο, τα χαρτιά για μειωμένη θητεία στη στρατολογία που ανήκεις...

• Like 2
Δημοσ.

^Αυτό.

Αλλά εγώ θα σου πω κράτα μικρό καλάθι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε φάνε τα βύσματα και να μην τα στείλυν καν τα χαρτιά απο το κέντρο. Αυτό ακριβώς έπαθα κι εγώ. Μετά μου λένε κάντα στη μονάδα σου, ε μέχρι να τα κάνουν, να τα στείλουν δήθεν κτλ, πε΄ρασε ο καιρός και πήρα τη μετάθεση του 8μηνου (μετά απο 4 μήνες σε παραμεθώριο).

Εσύ δηλαδή αν δικαιούσαι και 8μηνο και κατ' εξαίρεση, θεωρητικά θα πας αμέσως μετά το κέντρο σε κοντινή μονάδα, και θα κάνεις 8 μήνες θητεία.

Αλλά η κατ' εξαίρεση μπορεί να χαθεί κάπου, αλλά σίγουρα αν κάνεις 8μηνο, θα πάρεις μετάθεση και θα κάνεις τους 3 μήνες κοτνά στο σπίτι σου (αυτό καμιά φορά δεν συμφέρει βέβαια για διάφορους λόγους).

Δημοσ.

^Αυτό.

Αλλά εγώ θα σου πω κράτα μικρό καλάθι, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σε φάνε τα βύσματα και να μην τα στείλυν καν τα χαρτιά απο το κέντρο. Αυτό ακριβώς έπαθα κι εγώ. Μετά μου λένε κάντα στη μονάδα σου, ε μέχρι να τα κάνουν, να τα στείλουν δήθεν κτλ, πε΄ρασε ο καιρός και πήρα τη μετάθεση του 8μηνου (μετά απο 4 μήνες σε παραμεθώριο).

Εσύ δηλαδή αν δικαιούσαι και 8μηνο και κατ' εξαίρεση, θεωρητικά θα πας αμέσως μετά το κέντρο σε κοντινή μονάδα, και θα κάνεις 8 μήνες θητεία.

Αλλά η κατ' εξαίρεση μπορεί να χαθεί κάπου, αλλά σίγουρα αν κάνεις 8μηνο, θα πάρεις μετάθεση και θα κάνεις τους 3 μήνες κοτνά στο σπίτι σου (αυτό καμιά φορά δεν συμφέρει βέβαια για διάφορους λόγους).

χαχα. Ωραία, δεν πειράζει αν με φάνε τα βύσματα τι να κάνουμε, σε τέτοια χώρα ζούμε. 

Δημοσ.

Συγγνώμη για double post. Παιδιά το πρώτο χαρτί που είχε έρθει όταν πήρα αναβολή έλεγε έχετε επιλεγεί ΠΕΖΙΚΟ (ΟΠΛ) τώρα γράφει ΠΕΖΙΚΟ (ΥΕΑ) τι είναι τούτο;

Δημοσ.

...αλλά σίγουρα αν κάνεις 8μηνο, θα πάρεις μετάθεση και θα κάνεις τους 3 μήνες κοτνά στο σπίτι σου (αυτό καμιά φορά δεν συμφέρει βέβαια για διάφορους λόγους).

Το είχα γράψει και παλαιότερα. Εγώ παρότι 8μηνος δεν πήρα ποτέ μετάθεση, χωρίς να έχω δηλώσει παραμένων. Είχα παρουσιαστεί Οκτώβρη στη μονάδα και το 8μηνο μου εγκρίθηκε Νοέμβρη (είδα τη σχετική διαταγή με τα μάτια μου), ωστόσο μετάθεση γιόκ.

Ο Στρατολόγος στη μονάδα μου είχε πάρει τηλέφωνο σε ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ, έστειλε τα δικαιολογητικά δεύτερη φορά αλλά τελικά τίποτα. Εντέλει δε με χάλασε (πήρα μια βαρβάτη άδεια απολύσεως λόγω ΤΑΠ και τιμητικών), όμως αποτελώ ζωντανή απόδειξη του ότι ακόμα και στα αυτονόητα, η ελληνική γραφειοκρατία είναι ικανή να τα σκατώσει.

Συγγνώμη για double post. Παιδιά το πρώτο χαρτί που είχε έρθει όταν πήρα αναβολή έλεγε έχετε επιλεγεί ΠΕΖΙΚΟ (ΟΠΛ) τώρα γράφει ΠΕΖΙΚΟ (ΥΕΑ) τι είναι τούτο;

Αν στο μεταξύ πήρες απολυτήριο Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ, θεωρείσαι Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός. Μπορείς δηλαδή να κάνεις τα χαρτιά σου και να δώσεις κάποιες "εξετάσεις", προκειμένου να υπηρετήσεις ως ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός).

Οι ΔΕΑ υπηρετούν αρκετά παραπάνω (συνολικά 14 μήνες νομίζω), αλλά λαμβάνουν μισθό κοντά στα 400 - 500 ευρώ, μένουν εκτός μονάδας σε δικό τους σπίτι και απολύονται με το βαθμό του Έφεδρου Ανθυπολοχαγού. 

Το σημαντικότερο είναι ότι ο ΔΕΑ δεν τρώει τα ζόρια του απλού φαντάρου (εμπλοκές, αγγαρείες κ.λ.π), ωστόσο οι επιπλέον μήνες θητείας και η σχετικά ζόρικη εκπαίδευση (που θα περάσει όμως μόνο για 2 μήνες στην πράξη) λειτουργούν αποτρεπτικά για αρκετό κόσμο.

• Like 1
Δημοσ.

Το είχα γράψει και παλαιότερα. Εγώ παρότι 8μηνος δεν πήρα ποτέ μετάθεση, χωρίς να έχω δηλώσει παραμένων. Είχα παρουσιαστεί Οκτώβρη στη μονάδα και το 8μηνο μου εγκρίθηκε Νοέμβρη (είδα τη σχετική διαταγή με τα μάτια μου), ωστόσο μετάθεση γιόκ.

Ο Στρατολόγος στη μονάδα μου είχε πάρει τηλέφωνο σε ΓΕΣ και ΑΣΔΕΝ, έστειλε τα δικαιολογητικά δεύτερη φορά αλλά τελικά τίποτα. Εντέλει δε με χάλασε (πήρα μια βαρβάτη άδεια απολύσεως λόγω ΤΑΠ και τιμητικών), όμως αποτελώ ζωντανή απόδειξη του ότι ακόμα και στα αυτονόητα, η ελληνική γραφειοκρατία είναι ικανή να τα σκατώσει.

Άντε ρε, δεν το ήξερα, πίστευα οτι την μετάθεση 8μηνου την παίρνουν όλοι, τουλάχιστον καμια 10αριά άτομα που ήξερα την πήραν.

Άρα η κατ' εξαίρεση έχει ακόμα λιγότερες πιθανότητες.

Εγώ το κατάλαβα το παιχνίδι απο νωρίς. Τα χαρτιά μου για την κατ' εξαίρεση ήταν τέλεια προετοιμασμένα, μου λένε όλα ωραία απο το 1ο γραφείο τα στείλαμε, και έρχεται μετά ένας φαντάρος και λέει ε τα γύρισαν πίσω, κάτι έλειπε. Τι έλειπε λέω, δε ξέρουμε δεν μας είπαν λέει. Κάντα στην μονάδα λέει. Εκεί κατάλαβα οτι έχω φύγει για Έβρο.

Δημοσ.

Δεν τη λες και ταλαιπωρία, όχι για όλους τουλάχιστον.

Αν το σκεφτείς, το να πας να τη βγάλεις πριν παρουσιαστείς, είναι χαμένος χρόνος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...