Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως ηταν εκει πανω μετα;

Τα ιδια σκατα με τρελαμενους λοχαγους και διοικητες;

Παντως η Καβυλη μπερδεμα, ποσα ταγματα ειχατε εκει και στρατηγιο;

Ουτε γιατρό δεν ειχαμε εμεις και εβγαινε κινηση για καβύλη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σκατα ηταν και αποσκατα.τρελαμενοι δεν λες τιποτα. ο ταξιαρχος ηταν γαμισετα στην ταξιαρχια.πολλα ταγματα και οι πιο πολυ κανανε ζωαρα ρε φιλε το μανικι το τραβαγαμε εμεις το 502 οι αλλοι πυροβολικο και μαλακιες αραχτοι.εμεις αγηματα.εμεις σημαιες και ολες τις αγγαριες.ναι επρεπε να βγει κινηση για να ερθετε σε εμας που ειχαμε γιατρο γαμησετα ηταν ολα.τρελο μανικι περασα,εκατσα και φυλακιο 7 καμια 70αρια μερες στα συνορα.και εκει μανικι ηταν αλλα οχι οπως το στρατοπεδο που ηταν φουλ αγγαρια.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Με λίγα λόγια. Θεωρητικά (θα εξηγήσω γιατί λέω θεωρητικά) θα σου βγει η παναγία για 2 μήνες (τόσο δεν είναι σήμερα η εκπαίδευση; ) και μετά θα είσαι χαλαρός, σα μόνιμος. Στην πράξη, η θητεία σου θα είναι απείρως πιο βατή από τη δική μου, όπως η δική μου ήταν πολύ πιο χαλαρή από παλαιότερων σειρών, όπου είχαμε και ξύλο (κανονικό ξύλο). Έχω ακούσει ότι έχει γίνει εντελώς (σχετικό αυτό) χημείο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Μπορεί να είναι καλό στο 2μηνο της εκπαίδευσης (λιγότερο τέντωμα, καψώνια κλπ), αλλά όταν βγεις από εκεί ως ΣΝ και πας στον Έβρο πχ, δε θα ξέρεις που σου πάνε τα 4, δε θα εμπνέεις σεβασμό, δε θα μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις στις οποίες θα εμπλέκονται σχεδόν πάντοτε ανώτεροι σου (μέχρι και συνταγματάρχες των οποίων τα οχήματα καλείσαι να ελέγξεις, να ζητάς στοιχεία, ταυτότητες κλπ και εκεί θα πρέπει να είσαι τέρμα τυπικός και τέρμα διαβασμένος) και γενικά μια κακή εκπαίδευση βγάζει προβλήματα στη συνέχεια. Πώς θα τα κάνεις όλα αυτά; Γιατί, μη ξεχνάς ότι ως ΣΝ καλείσαι να κάνεις μια δουλειά, δεν είσαι φάνταρο, σκοπιά, ΚΨΜ και ύπνο. Ο σκοπός της εκπαίδευσης, λοιπόν, είναι να σε προετοιμάσει για αυτή τη συγκεκριμένη δουλειά, χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οπότε, αν υποθέσουμε ότι ακόμα και σήμερα, αναλογικά για ένα δίμηνο θα έχεις πολλαπλάσια βάσανα από έναν απλό φαντάρο, το "μετά" αξίζει τον κόπο να τα υπομείνεις. Υπομονή, λοιπόν, θα βαρεθείς να βαράς προσοχές, μεταβολές κλπ, θα σου σπάσουν τα νεύρα με τις τυπικότητες και τους (αναμενόμενους) παραλογισμούς τους, θα οδηγήσεις και 2-3 οχήματα, θα μάθεις 2-3 πραγματάκια, θα έχει καλές και κακές στιγμές, αλλά θα περάσει. Αν περάσει το δίμηνο, τα δύσκολα έχουν τελειώσει, μετά δες το σα δουλειά. Καλή θητεία.

Φαντάζομαι ίδια φάση με τους ΔΕΑ που πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά γιατί θα γίνουν αξιωματικοί, θα έχουν πολλές ευθύνες, θα διοικούν τάγμα και άλλα τέτοια..

Δημοσ.

Ναι εζησα και γω γαματα. Ειδαν εικονες τα ματια μου και μερη εκει πανω στην μεθώριο, στα παρατηρητηρια, χιόνια, κρυα, ΕΦ 1 με 21 ατομα, τρελους αρχιφυλακες, εποπια, χαζους καμμενους φανταρους, επιθεωρησεις μαλακιες, αγηματα, ΒΟΠ, σκοπετα ρεκορ, τρελα απο ολους, σκηνακια με βροχες 6 μερες φουλ και κρυο, βρωμα, κρυο νερο κτλπ.

Το μονο καλο γιναμε 4 ατομα πολυ καλοί φιλοι (αυτοι που δεν ειχαμε βυσμα και δεν φυγαμε)

Τις προαλλες ηρθε ενας απο Καλαματα σειρούλα και βγηκαμε! Αυτες τις φιλιες δεν τις αλλαζω και το τι περασαμε εκει μαζι ολοι..!

Η διαφορα απο εναν βυσματια του ΥΕΣ που δεν ενιωσε τετοια φιλια με αλλα ατομα στην θητεία του!

• Like 1
Δημοσ.

Ο στρατός ειναι μικρογραφία της ελληνικης κοινωνιας..

Οταν έχεις αξιωματικους - δημοσιους υπαλληλους, καραβαναδες - χρυσαυγίτες, φανταρους - σκλαβους καταναγκαστικης εργασιας.. και ενα στρατό που τραβαει απο τον προυπολογισμο του κράτους πάρα πολλά χρήματα... ενω η διαχείρηση των υλικων του στρατου δεν γίνεται απο κάποιο σύστημα ERP.. και γίνεται χαμός στην κλεψιά.. ε τότε έχουν δίκιο και τα ελληνάκια να μην θέλουν να πανε στρατό.. Δεν υπάρχει στρατόπεδο που να μην κλέβουν πετρελαιο..

Ενδεικτικα αναφέρω τα αρβυλια του στρατου που μας στοιχιζουν περιπου 50 Ευρώ το ζευγάρι και η ποιοτητα τους ειναι ελεινη.. με 50 Ευρω περνεις τα καλυτερα αρβυλάκια στο εμποριο.. προφανως καποιοι τα τρωνε.. 

Η πλακα είναι οτι σε περιπτωση πολεμου οι κληρωτοι δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ.. αυτο έχουν δείξει τουλάχιστον οι σύγχρονοι πολεμοι.. Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε πλήρως επαγγελματικο στρατό.. η Εκκλησία πως τα καταφέρνει και είναι πληρως επαγγελματικη???

Το Ισραηλ βασικά έχει τεραστιες αμυντικες βιομηχανιες που κανουν τρελες εξαγωγές οπλων και περνει και πολύ πράγμα σαν αμερικανικη βοήθεια.. Ενδικτικα αναφέρω οτι το Ισραηλ έχει την Wadi Valley που ειναι δεύτερη στο κοσμο μετα τη Silicon Valley!!! και έχει 10 φορές μεγαλύτερο ποσοστο επιστημόνων απο το μεσο όρο άλλων κρατων.. και ολοι δουλευουν στο Ισραηλ.. νταξει εμεις δεν μπορουμε να τα κανουμε αυτα..

Πρεπει να δοθούν κίνητρα για να παει ο κοσμος στο στρατο.. και όχι μονο οικονομικα.. να πηγαίνεις και να μαθαινεις χρησιμα πράγματα.. και οχι να ανεχεσαι τον καθε κομπλεξικο φασιστοηλιθιο ή να κανεις την υπηρέτρια.. παραδείγματα υπάρχουν πάρα πολλά απο διάφορες χώρες..

Δημοσ.

μια βλακεία ειναι ο στρατός. Δε με άρεσε . Πήγα να δω αν με αρέσει αλλα μετά δε με αφήνανε να φύγω και με πήγαν με το ζόρι σε ενα νησί και εκεί επίσης δεν με αφήνανε να φύγω.
τι κάλο έχει αυτό θα μας τρελάνετε σήμερα , ακούς εκεί ωραίο πράγμα ο στρατός
θα σας συμπεριλάβω στο best seller μου

• Like 4
Δημοσ.

Υπάρχουν άτομα που είναι λίγο μαζόχες με την καλή έννοια. Τον λόγο δεν τον ξέρω γιατί ο καθένας μας κουβαλάει μια δικιά του τρέλα. Αλλά σκέψου και το εξής, αν δεν υπήρχαν αυτά τα άτομα ποιος θα έτρεχε για να κάθονται οι μάγκες ? ;) 

Δημοσ.

Έχοντας ζήσει παραμεθώριο με δυσμενή μετάθεση και τώρα που πήρα μετάθεση τους τελευταίους μήνες για αθήνα θεωρώ πως χίλιες φορές να πας μακριά.Με τα άτομα έξω δένεσαι στην Αθήνα κοιτάνε οι περισσότεροι πως θα χώσουν άλλους για να κάνουν όσο πιο ξεκούραστη γίνεται.Ντροπιαστικό το θεωρώ γιατί στην Αθήνα είσαι φαντάρος με όλες τις ανεσεις οπότε το να βαρέσεις ένα σκοπέτο δεν είναι και τίποτα τρομερό ούτε σε πήζει ενώ ξέρεις πως την επόμενη θα σαι σπιτάκι σου.Πως γίνεται όταν δίνουνε πανελλήνιες να θέλουν όλοι να περάσουν επαρχία και στο στρατό όλοι όσο πιο κοντά στο σπίτι τους;

• Like 2
Δημοσ.

Θα μιλήσω για μένα..

Μου αρέσει η σκοποβολή, το ψάρεμα, η επιβίωση στη Φυση, η ορειβασία, οι πορείες μέσα στο δάσος.. θα ήθελα πολύ να κάνω και skydiving αν και έχω υψοφοβία.. και το κυριότερο να είμαι μέλος σε κάποια ομάδα με ολες αυτες τις δραστηριότητες..

Μπορεί να φαίνονται απλά όλα αυτά αλλα απαιτούνται πολλές γνώσεις..

Θα ηθελα επομένως κατα τη στρατιωτική μου θητεία πχ να μάθω για τον ανορθόδοξο πόλεμο που περιλαμβάνει τετοια πραγματα...

Αν κάποιος έχει κολλημα με τα τζιπάκια, με τα ηλεκτρονικά, με τηλεκατευθυνόμενα, με με με... θα έπρεπε να πηγαίνει στο στρατό και να επεκτείνει τις γνώσεις του..

Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να επιτρέπεται στο κάθε κληρωτό να αγοράσει δικό του εξοπλισμό.. συγκεκριμένο εξοπλισμο για να υπάρχει ομοιομορφία.. και όχι να κοιμάται σε βρωμοκουβέρτες του 1950 με ακαθαρσίες απο ποντίκια... έστω να έχουν το δικό τους sleeping bag.. αρβύλες.. εξάρτηση..

Αντι για αγγαρίες θα έπρεπε να περνάνε ολοι 1 φορά τη βδομαδα τουλάχιστον στοίβο μάχης! να μαθαινουν καμια πολεμική τέχνη.. κτλ

Αντι για περίπολα θα έπρεπε να υπάρχει συγκεκριμένη ειδικότητα στρατιώτων που θα χειρίζονται το σύστημα επιτήρησης με φτηνές κάμερες στα στρατόπεδα (με 300 Ευρώ φτιάνεις πλέον ΤΟ συστημα παρακολουθησης) και να περιπολούν με γερμανικά σκυλιά Σέφερντ!!! (τα αγαπημένα μου).. φυσικά θα απαλάσονται απο ολα τα άλλα καθηκοντα λογω μεγαλης ευθυνης... 

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν του στυλ δεν υπάρχουν χρήματα.. όλα ειναι θέμα οργάνωσης.. απλα ο στρατός είναι οπως και η ελληνικη κοινωνια.. κανεις δεν ενδιαφέρεται-κανεις δεν θέλει να μαθει.. τριτοκοσμικές καταστάσεις..

Οι κληρωτοι αντιμετωπίζονται σα κρέας και σαν χρήμα που τροφοδοτει τις παραμεθώριες επαρχίες..

military_dog_by_militaryphotos-d54xw3v.j

• Like 1
Δημοσ.

Θα μιλήσω για μένα..

Μου αρέσει η σκοποβολή, το ψάρεμα, η επιβίωση στη Φυση, η ορειβασία, οι πορείες μέσα στο δάσος.. θα ήθελα πολύ να κάνω και skydiving αν και έχω υψοφοβία.. και το κυριότερο να είμαι μέλος σε κάποια ομάδα με ολες αυτες τις δραστηριότητες..

Μπορεί να φαίνονται απλά όλα αυτά αλλα απαιτούνται πολλές γνώσεις..

Θα ηθελα επομένως κατα τη στρατιωτική μου θητεία πχ να μάθω για τον ανορθόδοξο πόλεμο που περιλαμβάνει τετοια πραγματα...

Αν κάποιος έχει κολλημα με τα τζιπάκια, με τα ηλεκτρονικά, με τηλεκατευθυνόμενα, με με με... θα έπρεπε να πηγαίνει στο στρατό και να επεκτείνει τις γνώσεις του..

Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε να επιτρέπεται στο κάθε κληρωτό να αγοράσει δικό του εξοπλισμό.. συγκεκριμένο εξοπλισμο για να υπάρχει ομοιομορφία.. και όχι να κοιμάται σε βρωμοκουβέρτες του 1950 με ακαθαρσίες απο ποντίκια... έστω να έχουν το δικό τους sleeping bag.. αρβύλες.. εξάρτηση..

Αντι για αγγαρίες θα έπρεπε να περνάνε ολοι 1 φορά τη βδομαδα τουλάχιστον στοίβο μάχης! να μαθαινουν καμια πολεμική τέχνη.. κτλ

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν του στυλ δεν υπάρχουν χρήματα.. όλα ειναι θέμα οργάνωσης.. απλα ο στρατός είναι οπως και η ελληνικη κοινωνια.. κανεις δεν ενδιαφέρεται-κανεις δεν θέλει να μαθει.. τριτοκοσμικές καταστάσεις..

Οι κληρωτοι αντιμετωπίζονται σα κρέας και σαν χρήμα που τροφοδοτει τις παραμεθώριες επαρχίες..

συμφωνω με τα πιο πολλα που ειπες φιλε μου.και το καλυτερο απο αυτα που ειπες ειναι ο καθενας να εχει τον δικο του εξοπλισμο (σε λογικα πλαισια ετσι οχι εχουν οι αλλοι g3 και να φερεις m1 επειδη σε βολευει και σου αρεσει) :P παντως το θεμα δικα του μποτακια και τετοια ο καθενας ειναι πολυ σωστο και εξαρτηση απλα το κανουν αυτο για να μην εχουμε και καλα αδικιες του στυλ ο το αλλο παλικαρι φοραει μποτακια 100 ευρω και ο αλλος ο φουκαρας τις αρβυλες του Ε.Σ καταλαβες? και συμφωνο απολυτα με το στιβο μαχης και πολεμικες τεχνες.οσο για το δεν υπαρχουν χρηματα μαλακιες της δεκαρας.σε αλλα και αλλα χαλανε δις και τωρα στον στρατο δεν χαλανε τιποτα.τι να πεις....

Δημοσ.

Να ισχύει ότι και για τα στελέχη.. Όλοι θα φοράνε είτε την Χ αρβύλα των 50 Ευρώ είτε την κλασσική του ΕΣ.. Γίνονται τρελές σπατάλες με τα χρήματα που πάνε στις ένοπλες δυνάμεις και μέσω των υλικών που "αγοράζονται" κάποιοι βγάζουν με κομπίνες τρελό χρήμα.. 

Γενικά ολόκληρος ο εξοπλισμός που δίνεται στον κληρωτό είναι κατώτερος από ερασιτέχνη κυνηγού! εξάρτηση ΑΤ, παγούρι, στολή παραλλαγής κτλ.. Δεν είναι σπουδαία δουλειά να βγει σε παραγωγή ένα ελληνικό γιλέκο μάχης, ένα πλαστικό παγουράκι ή μια ισοθερμική φόρμα.. απλά δεν συμφέρει αυτούς που τα κονομανε από αυτή τη κατάσταση..

Το G3 ειναι παρωχημένο τυφέκιο πλέον.. δεν μπορεί να πάρει σύγχρονα σκοπευτικά και διοπτρες.. χρειάζομαστε ένα τυφέκιο διαμετρήματος 5,56 χιλ. πιο ελαφρυ, πιο βολικό και πιο φτηνο!

Η Βουλγαρία (!) που ειναι η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης παράγει έκδοση του γνωστου Καλασνικοφ που τα πέρνει ολα αυτα και ειναι πιο φτηνό απο το G3.. Αμα πέσουν όμως γερμανικες μιζες λογικο είναι να έχουμε τα G3.. θα μπορούσαμε να αντιγράψουμε και μεις ένα τετοιο οπλακι..

Το Ισραηλ έχει φτιαξει το δικό του σύστημα μάχης... το Krav Maga.. οι Ρώσοι μαθαίνουν Sambo.. κοκ

Αμα κάτσουμε και πουμε τι πράγματα θα μπορουσαν να γίνουν για να καλυτερεψει ο στρατός θα εκδοσουμε βιβλίο.. αλλα όπως ειπα δέν θέλουν καποιοι να αλλάξει τιποτε.. 

Τα περισσότερα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας ήταν περιττά και έγιναν για να επιστραφουν στους Γερμανους και Γάλλους τα δανεικά που μας δίνουν με τόκο..

Φυσικα το πολιτικο σύστημα έφτιαξε και το περίφημο δογμα του Ενιαιου Αμυντικου Χωρου που είναι μια απάτη αλλα έγινε μονο και μονο για να δικαιολογηθεί η αγορα συγκεκριμένων οπλων και να τσεπώσουν τις μίζες..

Απειλή απο την Τουρκία υπάρχει γιατι είναι η 11η χώρα στο κοσμο σε αγορές οπλων και κανει συχνες προκλήσεις στο Αιγαίο.. Απειλη πραγματικη για πολεμο ομως δεν υπαρχει.. Αν υπήρχε θα είχαμε επενδυσει χρηματα στις αμυντικες μας βιομηχανιες να δουλέψει και ο κοσμακης..

Να θυμηθουμε το περιφημο "μουσουλμανικο βαλκανικο τοξο"? Την πιο περίφημη "Βαριοπούλα"? και ολες αυτες τις αηδίες που βγαζουν κατα καιρους οι πολιτικοι για να τσεπώσουν τις μίζες?

Οι κληρωτοι στο στρατό είναι απλως ένα εργαλειο οικονομικης ενίσχυσης των επαρχιων και μοχλός ρύθμισης της ανεργιας..

Δημοσ.

Αυτο είναι το "καλωσήρθες" στους Ρωσους Spetsnaz..

https://www.youtube.com/watch?v=r0q4gcQ2IUw

Όλοι θα έπρεπε να πηγαίνουμε ειδικές δυνάμεις υποχρεωτικά γιατί οι τουρκικές ειδικες δυναμεις απέναντι απο τα νησια του Αιγαιοιυ ειναι 1 εκατομμύριο, δηλαδη οσο ολοκληρος ο ελληνικος στρατός μαζι σε περίοδο πολέμου!

Ολες οι βυσματικές θεσεις υποστηριξης θα έπρεπε να καλύπτονται απο εθελοντριες Ελληνίδες!

Ισως έτσι τα ελληνακια να σταματήσουν να ειναι φλωράκια..

Τι πινεις γενικα?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...