zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (Κι οπως εχω ξαναγραψει παλιοτερα στο νημα αυτο) πρεπει να εξασφαλισετε οτι: θα κρατησετε KAI την πολιτικη σας ταυτοτητα Δηλαδη, να εχετε διαθεσιμες και τις 2, στρατιωτικη και πολιτικη! Βλεπετε, οσο και αν η στρατιωτικη, καπου θα σας χρειαζετε/βοηθαει εννοειται & εσας, υπαρχουν δυστυχως κι αρκετα αλλα, που ισως θα χρειαζεται να κανετε και δεν θα μπορειτε, αν εχετε μονο τη στρατιωτικη.... Μερικα παραδειγματα, στα γρηγορα: -> Εξεταση-εξετασεις σε δημοσιο νοσοκομειο (οχι στρατιωτικο με παραπεμπτικα κλπ) -> Ανανεωση καρτας ΟΑΕΔ/ανεργιας (λεγεται οτι θα παιξει και online) -> Ενοικιαση αυτοκινητου -> Καποια οικονομικης φυσεως θεματα -> Συναλλαγες με υπηρεσιες δημοσιου Και βεβαιως, με πολιτικη ταυτοτητα, σχεδον ξεχνατε/δεν νοιαζεστε για τα Καρακολια = Στρατονομια, στις εξοδους/αδειες σας κλπ Την πολιτική δεν την παραδίδεις και την παίρνεις πάλι όταν απολύεσαι ή λάθος θυμάμαι?
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Την πολιτική δεν την παραδίδεις και την παίρνεις πάλι όταν απολύεσαι ή λάθος θυμάμαι? πολυ καλα θυμασαι.δεν ξερω αν γινεται αυτο που λεει αλλα εγω δεν ακουσα ποτε καποιον να μην την εχει δωσει. Εκτος αυτου για τον οαεδ που ειπε οσο εισαι στρατο δεν θεωρησε ανεργος ετσι και αλλιως
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Την πολιτική δεν την παραδίδεις και την παίρνεις πάλι όταν απολύεσαι ή λάθος θυμάμαι? Ναι μεν, αλλα προσεξε τα εξης: -> δεν μπορεις να παραδωσεις, κατι που εχεις χασει -> μπορεις να παραδωσεις οταν παρουσιαζεσαι, ετερο αποδεικτικο αντι ταυτοτητας (πχ το διαβατηριο, ενω εγω -που δεν ηθελα να παραδωσω καν διαβατηριο- τους ειχα αφησει κατι, που δεν το χρειαζομουν καθολου: το εκλογικο μου βιβλιαριο ) 1
pique88 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Προσοχή στο τι προτείνετε όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα, το μπλέξιμο μπορεί να είναι χοντρό. Άλλωστε η ταυτότητα είναι πάντα διαθέσιμη είτε στο κέντρο είτε αργότερα στη μονάδα για οποιαδήποτε υποχρέωση. Πρόσφατα που χρειάστηκε να τη βγάλω φωτοτυπίες για ένα μεταπτυχιακό σε δύο λεπτά την είχα στα χέρια μου. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 πολυ καλα θυμασαι.δεν ξερω αν γινεται αυτο που λεει αλλα εγω δεν ακουσα ποτε καποιον να μην την εχει δωσει. Εκτος αυτου για τον οαεδ που ειπε οσο εισαι στρατο δεν θεωρησε ανεργος ετσι και αλλιως Ο ΟΑΕΔ (καλως ή κακως), δεν ενημερωνεται απο κανεναν, για το αν εσυ εισαι στο στρατο, ή οχι Οπως δεν ενημερωνεται, αν βρισκεσαι εκτος χωρας = αν δεν τους το πεις ο ιδιος, δεν το γνωριζουν! Το σιγουρο ειναι πως, αν σκασεις στα γραφεια για ανανεωση καρτας, με στρατιωτικη ταυτοτητα δεν... ~*~*~ Δεν ειχα παραδωσει εγω, και δεν εχουν παραδωσει τουλαχιστον 3 ακομη φιλοι, που παρουσιαστηκαν μετα απο εμενα & τους το ειχα πει -ισως κ περισσοτεροι οσους το εξηγησα, για 3 παντως ειμαι σιγουρος
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Ναι μεν, αλλα προσεξε τα εξης: -> δεν μπορεις να παραδωσεις, κατι που εχεις χασει -> μπορεις να παραδωσεις οταν παρουσιαζεσαι, ετερο αποδεικτικο αντι ταυτοτητας (πχ το διαβατηριο, ενω εγω -που δεν ηθελα να παραδωσω καν διαβατηριο- τους ειχα αφησει κατι, που δεν το χρειαζομουν καθολου: το εκλογικο μου βιβλιαριο ) Συμφωνώ με τον φίλο pique88 νομίζω, μάλλον δεν αξίζει να κινδυνεύσεις να μπλέξεις από το πουθενά... Προσοχή στο τι προτείνετε όσον αφορά την πολιτική ταυτότητα, το μπλέξιμο μπορεί να είναι χοντρό. Άλλωστε η ταυτότητα είναι πάντα διαθέσιμη είτε στο κέντρο είτε αργότερα στη μονάδα για οποιαδήποτε υποχρέωση. Πρόσφατα που χρειάστηκε να τη βγάλω φωτοτυπίες για ένα μεταπτυχιακό σε δύο λεπτά την είχα στα χέρια μου. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δεν μπορω -ουτε θελω!- να πεισω καποιον για τα μεγαλα, πιθανα εστω, ωφεληματα.Το αναφερω κι ο καθενας ας ζυγισει & πραξει για τον εαυτο του, το καλυτερο δυνατο! Σε προσωπικο επιπεδο, και μονο για το πρωτο που ανεφερα:-> δυνατοτητα αμεσα εξετασης-σεων, σε δημοσιο νοσοκομειοδεν το συζηταω, παντοτε θα επελεγα να κρατησω & πολιτικη 1
zio10 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δεν μπορω -ουτε θελω!- να πεισω καποιον για τα μεγαλα, πιθανα εστω, ωφεληματα. Το αναφερω κι ο καθενας ας ζυγισει & πραξει για τον εαυτο του, το καλυτερο δυνατο! Σε προσωπικο επιπεδο, και μονο για το πρωτο που ανεφερα: -> δυνατοτητα αμεσα εξετασης-σεων, σε δημοσιο νοσοκομειο δεν το συζηταω, παντοτε θα επελεγα να κρατησω & πολιτικη Απλά νομίζω ότι είναι παράνομο και βασιζόμαστε μόνο στο ότι είμαστε καφενείο και ο καθένας κάνει ό,τι τον βολεύει Με αυτή τη λογική δεν έχεις κι άδικο...
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Κινειται "στα ορια της νομιμοτητας" το πρωτο, ενω το δευτερο κομματι: οτι δηλαδη μπορειςνα παρουσιαστεις π.χ. με διαβατηριο αντι ταυτοτητας ηταν 1000τσεκαρισμενο, τουλαχιστονμεχρι το 2008 (οταν μπηκε ο τελευταιος χρονικα φιλος, που εκανε χρηση της "δυνατοτητας")
Adon1s Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Με καμια 5-6 επικυρωμενα αντιγραφα ταυτότητας είμαστε κομπλέ ή δεν εχει ισχυ το αντίγραφο ; Sent from my iPhone using Insomnia
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 (Περα απο τυχον αλλους περιορισμους στη χρησιμοποιηση τους)χρονικα (νομιζω οτι) υπαρχει περιορισμος: 6μηνου ισχυος τους
chrisxkar Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 καλα και αυτοι οι τραγικοι πρεπει να την πηγαινουν απο στρατοπαιδο σε στρατοπαιδο?Θα μπορουσαν να την αφηνουν στο στρατολογικο κεντρο της πολης σου και οταν απολυοσουν πηγαινες και την επερνες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 και με φωτοτυπία της ταυτότητας μια χαρά κάνει κάποιος την δουλειά του...
TheDevilMayCare Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 καλα και αυτοι οι τραγικοι πρεπει να την πηγαινουν απο στρατοπαιδο σε στρατοπαιδο?Θα μπορουσαν να την αφηνουν στο στρατολογικο κεντρο της πολης σου και οταν απολυοσουν πηγαινες και την επερνες Θεωρητικως, πρεπει να υπαρχει σε αμεση προσβαση να σου την επιστρεψουν π.χ. μαζι με το <προσωρινο απολυτηριο> -> εαν χτυπησεις καποια αναβολη και με φωτοτυπία της ταυτότητας μια χαρά κάνει κάποιος την δουλειά του... Παντως φωτοτυπια της, δεν συνιστω να μοστραρει κανεις, στα Καρακολια
Προτεινόμενες αναρτήσεις