Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε αυτό το σάπιο και τρισάθλιο σύστημα του στρατού όσο μπορεί ο καθένας να περνάει καλά, με βύσμα; Mε βύσμα. Καμία ενοχή. Δεν είναι κακό. Λες και στο ιδιωτικό ή στο δημόσιο δεν είναι το βύσμα του βύσματος. Εκεί λοιπόν υπάρχει κάποιος όπου θα λυπηθεί κάποιον άλλο που του έφαγε τη θέση με αυτόν τον τρόπο; (κάτι πολύ πιο σημαντικό απο ένα 9μηνο της πλάκας φαντάρος). Η δικαιοσύνη είναι ένα concept που εφευρέθηκε για να μην γίνει η ανθρωπότητα ζούγκλα. Αν το δείς ψυχρά, δεν υπάρχει κάτι δίκαιο σε αυτή τη ζωή. Και γι' αυτόν που είπε για τον Έβρο, εκεί και αν πέφτει βύσμα απ' τους ντόπιους για κατάταξη "δίπλα απ' το σπίτι τους"...

δικιο εχεις εγω θα τον λυπηθω αλλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο.Για αυτον τον λογο ολος ο κοσμος βριζει τα βυσματα και κανεις δεν τους σεβεται κ καλα κανει αυτη η νοοτροπια εκανε ολους τους νεους σε αυτην την χωρα να μην εχουν στον ηλιο μοιρα και τους ξενους να ερχονται και να αγοραζουν την γη σου.

Οι φοιτητες τα ξυνουν; (Οι σωστοι τουλαχιστον) ο,τι να'ναι... Αν περιμενεις να πας στρατο για να κανεις κατι στη ζωη σου παει να πει οτι την εχεις χαραμησει οσο δε παει. Αυτοι που θεωρουν το στρατο "μεγαλο σχολειο" κι δε ξερω εγω τι αλλο η χαζοι ειναι (κυριολεκτικα ομως δεν μπορουν να κρινουν καποια πραγματα) η εχουν χαραμησει τη ζωη τους κι εστω αυτη η σαπια εμπειρια του στρατου τους μοιαζει σπουδαια.

Ουτε διαλειμα ειναι απλα χαραμιζεις μηνες απο τη ζωη σου κι για 9 μηνες μενεις στασιμος (στη καλυτερη γιατι πιστευω οτι χαζευεις κιωλας εκει μεσα).

Το μονο που αξιζει ειναι η παρεα με τους υπολοιπους φανταρους (ευτυχως καλοπεσα)

μεγαλο σχολειο ειναι αλλα για λιγους κατα κυριο λογο για τους καλομαθημενους βουτυρομπεμπεδες που μεχρι πριν μπουν στρατο τους χαρτζιλικωνε ασταματητα ο μπαμπακας και τους ταιζε στο κρεβατι η μαμα φρουτοκρεμα, που αν θυμηθω λιγο καλυτερα δεν ηταν και λιγοι απλα ο στρατος τους κατεβασε απο το ροζ συνεφακι που ζουσαν οτι κανεις δεν σου λεει τι να κανεις και σε ενα κοινοβιο κανεις οτι γουσταρεις.Που εγω νομιζω πολλοι απο αυτους που λενε εγω περασα χαλια στρατο ηταν τετοιες περιπτωσεις.

Να πω και το αλλο βρε αχαριστοι αλλοι πληρωνουν αστρονομικα ποσα για να πανε στον αμαζονιο να τους φανε τα κουνουπια και να κοιμουνται στο χωμα και εσας σας στελνουμε τζαμπα για 9 μηνες και παραπονιεστε.

Για μενα παντως ηταν σαν αποτυχημενες διακοπες.Διακοπες οχι σωματικες γιατι ψοφας αλλα ψυχολογικα γιατι 9 μηνες εισαι μαμ κακα και νανι δε σε απασχολει τιποτα γιατι δεν μπορεις να κανεις τιποτα

Και ναι και οι σωστοι φοιτητες μια χαρα το ξινουν αγριως κιολας φοιτητες καναμε και εμεις και τα ειδαμε απο πολλες πλευρες.Δεν τα ξινεις μονο αν σπουδαζεις καθαρα μονος σου και πρεπει να δουλευεις για να πληρωνεις τα εξοδα σου, αν σου καλυπτουν γονεις εστω και ενα ποσοστο μια χαρα χρονος σου περισσευει παλι για να παρεις τσουγκρανα.

• Like 1
  • Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ περισσότερο από τους Δημοσίους Υπαλλήλους.

Εχεις μπερδεψει τα παντα μου συγκρινεις τον φοιτητη που δεν πληρωνεται με τον Δ.υπαλληλο που πληρωνεται να κανει μια εργασια , που κολλανε ολα αυτα μονο εσυ το ξερεις.

Και ναι και οι σωστοι φοιτητες μια χαρα το ξινουν αγριως κιολας φοιτητες καναμε και εμεις και τα ειδαμε απο πολλες πλευρες.Δεν τα ξινεις μονο αν σπουδαζεις καθαρα μονος σου και πρεπει να δουλευεις για να πληρωνεις τα εξοδα σου, αν σου καλυπτουν γονεις εστω και ενα ποσοστο μια χαρα χρονος σου περισσευει παλι για να παρεις τσουγκρανα.

Υπαρχουν φοιτητες κι φοιτητες αλλοι που διαβαζουν ολη μερα , αλλοι που αραζουν κι πανε για αντιγραφες κι παπαγαλιζουν τις 5 μοναδες , υπαρχουν αλλοι που δουλευουν παραλληλα κι χαροπαλευουν , τωρα τι υπηρξες εσυ μονο εσυ το ξερεις αλλα για τσουγκρανες μιλας...

Δημοσ.

αν έχεις πολύ ελευθερο χρόνο σαν φοιτητής βρισκεις μια part time δουλεια, δεν χρειαζεται να κάνεις τον απληρωτο δουλάκο για τους καραβανάδες

Δημοσ.

Εχεις μπερδεψει τα παντα μου συγκρινεις τον φοιτητη που δεν πληρωνεται με τον Δ.υπαλληλο που πληρωνεται να κανει μια εργασια , που κολλανε ολα αυτα μονο εσυ το ξερεις.

Δεν μπέρδεψα τίποτα. Είπες ότι οι φοιτητές δεν τα ξύνουν, ενώ εγώ είπα ότι τα ξύνουν πολύ παραπάνω από τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Δεν μίλησα καθόλου για το ποιανού το ξύσιμο δικαιολογείται και ποιανού όχι, και ούτε με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Δεν μπέρδεψα τίποτα. Είπες ότι οι φοιτητές δεν τα ξύνουν, ενώ εγώ είπα ότι τα ξύνουν πολύ παραπάνω από τους Δημοσίους Υπαλλήλους. Δεν μίλησα καθόλου για το ποιανού το ξύσιμο δικαιολογείται και ποιανού όχι, και ούτε με ενδιαφέρει.

Αααα οκ ο,τι πεις. Βαυκαλισου οτι οι Δ.Υπαλ. τα ξυνουν  λιγοτερο απο σωστους φοιτητες. Γενικα απο ο,τι εχω διαβασει απο εσενα μεχρι τωρα πρεπει να εχεις ως ονειρο ζωης να γινεις ενας Δ.Υπαλληλος αφου σε καθε ευκαιρια υπερασπιζεσαι με σθενος τους ΔΥ (που και εγω πιστευω οτι αρκετοι αξιζουν κι δουλευουν για 2 κι για 3 ατομα αφου οι υπολοιποι τα ξυνουν μεχρι θανατου) και τους θεωρεις πολυ εργατικους (αναφερομαι κι σε παλαιοτερα posts σου)...

Ακομη αν θυμαμαι καλα (για την ηλικια σου) ουτε Δ.Υπαλ. υπηρξες , ουτε φοιτητης αλλα ουτε και φανταρος ,αλλα παρ'ολα αυτα εχεις μια πολυ ισχυρη αποψη (αδιαλλακτη) για ολα τα θεματα μπραβο σου. Ελπιζω να ειναι της ηλικιας αρα και παροδικο γιατι αλλιως καηκες :(

Συγνωμη που στο ειπα ωμα :(

Συγνωμη για το offtopic.

• Like 1
Δημοσ.

απο σωστους φοιτητες.

Είπες τη μαγική λέξη. Οι σωστοί φοιτητές αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, μιας και είναι απειροελάχιστοι. Εγώ μιλάω για τον μέσο Έλληνα φοιτητή. Εσύ βαυκαλίζεσαι εάν πιστεύεις ότι η πλειονότητα των Ελλήνων φοιτητών είναι οι σωστοί φοιτητές.

Δημοσ.

Είπες τη μαγική λέξη. Οι σωστοί φοιτητές αποτελούν την εξαίρεση του κανόνα, μιας και είναι απειροελάχιστοι. Εγώ μιλάω για τον μέσο Έλληνα φοιτητή. Εσύ βαυκαλίζεσαι εάν πιστεύεις ότι η πλειονότητα των Ελλήνων φοιτητών είναι οι σωστοί φοιτητές.

Σε αυτο εχεις δικιο. Αλλα η συγκριση που εκανες με εναν εργαζομενο ειναι 100% ακυρη. Τη μαγικη λεξη την ειπα κι στο αρχικο ποστ μου αλλα την προσπερασες.

Δημοσ.

Σε αυτο εχεις δικιο. Αλλα η συγκριση που εκανες με εναν εργαζομενο ειναι 100% ακυρη. Τη μαγικη λεξη την ειπα κι στο αρχικο ποστ μου αλλα την προσπερασες.

Δεν ήθελα να τους συγκρίνω ως προς την ιδιότητά τους, αλλά ως προς τον βαθμό που τα ξύνουν.

Δεν την είδα στο αρχικό σου post. :ph34r:

• Super Moderators
Δημοσ.

Να πω και το αλλο βρε αχαριστοι αλλοι πληρωνουν αστρονομικα ποσα για να πανε στον αμαζονιο να τους φανε τα κουνουπια και να κοιμουνται στο χωμα και εσας σας στελνουμε τζαμπα για 9 μηνες και παραπονιεστε.

ότι να ναι όμως...

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ήθελα να τους συγκρίνω ως προς την ιδιότητά τους, αλλά ως προς τον βαθμό που τα ξύνουν.

Δεν την είδα στο αρχικό σου post. :ph34r:

Mα σε αυτο απαντησες :P

Δημοσ.

Mα σε αυτο απαντησες :P

Το ξέρω. :P Γενικά, τώρα τελευταία βρίσκομαι εδώ κατά το ήμισυ, μιας και είμαι αρκετά απορροφημένος από το διάβασμα.

Ακομη αν θυμαμαι καλα (για την ηλικια σου) ουτε Δ.Υπαλ. υπηρξες , ουτε φοιτητης αλλα ουτε και φανταρος ,αλλα παρ'ολα αυτα εχεις μια πολυ ισχυρη αποψη (αδιαλλακτη) για ολα τα θεματα μπραβο σου. Ελπιζω να ειναι της ηλικιας αρα και παροδικο γιατι αλλιως καηκες :(

Θα σου εξηγήσω από που προέρχονται αυτές οι απόψεις:

Για ΔΥ: Έχω πάει αρκετές φορές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Για φοιτητές: Αδελφή φοιτήτρια, γείτονες φοιτητές, φίλοι φοιτητές.

Για στρατό: Πατέρας στρατιωτικός, ξάδελφος στρατιωτικός, παππούς στρατιωτικός, και γενικά μιλιταριστικό σόι.

Συνεπώς, μπορεί να μην είμαι φοιτητής ή φαντάρος, αλλά έχω μάτια και βλέπω. Βλέπω όσα κάνουν οι φοιτητές και οι στρατιωτικοί από την ημέρα που γεννήθηκα.

Δημοσ.

Το ξέρω. :P Γενικά, τώρα τελευταία βρίσκομαι εδώ κατά το ήμισυ, μιας και είμαι αρκετά απορροφημένος από το διάβασμα.

Θα σου εξηγήσω από που προέρχονται αυτές οι απόψεις:

Για φοιτητές: Αδελφή φοιτήτρια, γείτονες φοιτητές, φίλοι φοιτητές.

Για στρατό: Πατέρας στρατιωτικός, ξάδελφος στρατιωτικός, παππούς στρατιωτικός, και γενικά μιλιταριστικό σόι.

Συνεπώς, μπορεί να μην είμαι φοιτητής ή φαντάρος, αλλά έχω μάτια και βλέπω. Βλέπω όσα κάνουν οι φοιτητές και οι στρατιωτικοί από την ημέρα που γεννήθηκα.

Oλοι εχουν γνωστους -συγγενεις οπως εσυ αλλα εχουν και οι ιδιοι εμπειριες απο καθε τομεα οποτε εχουν πιο σφαιρικη αποψη . Οταν εχεις ζησει κατι ο ιδιος ειναι αρκετα διαφορετικο απο το να το ζησεις μεσα απο καποιον αλλον. Τεσπα.

• Like 1
Δημοσ.

Oλοι εχουν γνωστους -συγγενεις οπως εσυ αλλα εχουν και οι ιδιοι εμπειριες απο καθε τομεα οποτε εχουν πιο σφαιρικη αποψη . Οταν εχεις ζησει κατι ο ιδιος ειναι αρκετα διαφορετικο απο το να το ζησεις μεσα απο καποιον αλλον. Τεσπα.

Έχεις δίκιο, αλλά σκέψου το εξής:

Ο φαντάρος (ως επί των πλείστον) πήγε στρατό χωρίς να το θέλει επειδή τον ανάγκασαν.

Ο στρατιωτικός (ως επί των πλείστον) πήγε στον στρατό επειδή το ήθελε και το επέλεξε.

Συνεπώς, ο πρώτος είναι πιο πιθανό όταν μιλάει για τον στρατό να αδειάζει χολή και να μένει στα αρνητικά, ενώ ο δεύτερος μιας και το ζει χρόνια ολόκληρα (και όχι μόνο 9 μήνες), έχοντας περάσει και από Στρατιωτικές Σχολές, είναι πιο πιθανό να το βλέπει λίγο πιο αντικειμενικά το όλο θέμα.

Επαγωγικά σκεπτόμενος, λοιπόν, εάν είναι να φτιάξω μία γνώμη για τον στρατό μέχρι να αποκτήσω και ο ίδιος τις εμπειρίες αυτές, δεν θα ήταν η χολή, αλλά η κάπως πιο αντικειμενική αντιμετώπιση. Εκτός αυτού, για τον πατέρα μου και το σόι μου έχω την σιγουριά ότι δεν μου λένε φούμαρα, ενώ για τον φαντάρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τον λόγο που λέει όσα λέει (π.χ. στρατιωτικός του έκλεψε την γκόμενα, έπεσε σε ηλίθιο Λοχία, είναι ιδεολογικά κατά του στρατού κτλ).

Προφανώς και δεν λέω πως οι φαντάροι έχουν άδικο σε όσα λένε, απλά τείνω να θεωρήσω ως πιο αντικειμενική την άποψη ενός ατόμου που το ζει σχεδόν 30 χρόνια τώρα, από αυτήν ενός ατόμου που πήγε αναγκαστικά 9 μήνες χωρίς τη θέλησή του.

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν όμως μεγάλη μερίδα φαντάρων "βγάζουν χολή", δεν μπορεί να είναι σύμπτωση...

Δημοσ.

όταν όμως μεγάλη μερίδα φαντάρων "βγάζουν χολή", δεν μπορεί να είναι σύμπτωση...

Γι' αυτό άλλωστε και δεν λέω πως όλοι αυτοί έχουν άδικο. Όταν όμως μια επίσης μεγάλη μερίδα φαντάρων λέει το αντίθετο, τότε μπερδεύονται τα πράγματα, και καταλήγω στο ότι ο καθένας έχεις τους δικούς του λόγους για αυτά που λέει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...