phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Ειμαι τραγικος γιατι ηρθα σπιτι και αδειασε το μυαλο μου και δε θυμαμαι λεπτομερειες σχετικες με αδειες και με ποινες Ποσες ειναι οι κανονικες και οι τιμιτικες κτλ Επισης δε θυμαμαι διαφορες σχετικα με κρατηση, φυλακη, στερηση κτλ Για εξηγηστε μου λιγο Οι κανονικές είναι 3 μέρες για κάθε δίμηνο, δηλαδή 3*5=15 μέρες κανονικής άδειας (ο 9ος μήνας πιάνει για δίμηνο). Προσοχή όμως, γιατί μετά το κέντρο σου δίνουν άδεια και παίρνουν και απ' την κανονική σου. Τιμητικές παίρνεις ΑΝ σου δώσουν/γράψουν. Φοιτητικές/Αγροτικές δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν. Αν σου δώσουν όμως, είναι ανάλογα την περίπτωση και την απόσταση της μονάδας απ' τον προορισμό σου. Κράτηση και φυλακή είναι το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι οι φυλακές προστίθενται, και αν ξεπεράσεις τις 20 λένε ότι υπηρετείς παραπάνω. Στη στέρηση εξόδου δε βγαίνεις όταν είναι να έχεις έξοδο. Π.χ. αν πάρεις 3 ΣΕΞ και σε πάει 1-1, δε θα βγεις για 6 μέρες, αφού οι μέρες που έχεις υπηρεσία δε μετράνε. Αν σε πάει 3 μέσα 1 έξω, δε θα βγεις για 12 μέρες κ.ο.κ.. Νομίζω όμως ότι δε μπορείς να κάτσεις μέσα για πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών, τον οποίο δε θυμάμαι τώρα. 1
slevinkelevra Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Οι κανονικές είναι 3 μέρες για κάθε δίμηνο, δηλαδή 3*5=15 μέρες κανονικής άδειας (ο 9ος μήνας πιάνει για δίμηνο). Προσοχή όμως, γιατί μετά το κέντρο σου δίνουν άδεια και παίρνουν και απ' την κανονική σου. Τιμητικές παίρνεις ΑΝ σου δώσουν/γράψουν. Φοιτητικές/Αγροτικές δεν είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν. Αν σου δώσουν όμως, είναι ανάλογα την περίπτωση και την απόσταση της μονάδας απ' τον προορισμό σου. Κράτηση και φυλακή είναι το ίδιο πράγμα, με τη διαφορά ότι οι φυλακές προστίθενται, και αν ξεπεράσεις τις 20 λένε ότι υπηρετείς παραπάνω. Στη στέρηση εξόδου δε βγαίνεις όταν είναι να έχεις έξοδο. Π.χ. αν πάρεις 3 ΣΕΞ και σε πάει 1-1, δε θα βγεις για 6 μέρες, αφού οι μέρες που έχεις υπηρεσία δε μετράνε. Αν σε πάει 3 μέσα 1 έξω, δε θα βγεις για 12 μέρες κ.ο.κ.. Νομίζω όμως ότι δε μπορείς να κάτσεις μέσα για πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ημερών, τον οποίο δε θυμάμαι τώρα. Τιμιτικες ειναι επισης καμια 15αρια συνολο ή και παραπανω αν θυμαμαι καλα? Η αδεια απολυσεως, ποσο ειναι? Ειναι ξεχωριστη κατηγορια ή περνει μερες απο την κανονικη? Αδεια για Χριστουγεννα/Πασχα τι παιζει? Κι αυτες αλλη κατηγορια, η περνουν απο κανονικη? ΟΚ με τις φυλακες, με τις κρατησεις τι γινετε δηλαδη? Προστιθενται?
aris1986 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Τιμιτικες ειναι επισης καμια 15αρια συνολο ή και παραπανω αν θυμαμαι καλα? Η αδεια απολυσεως, ποσο ειναι? Ειναι ξεχωριστη κατηγορια ή περνει μερες απο την κανονικη? Αδεια για Χριστουγεννα/Πασχα τι παιζει? Κι αυτες αλλη κατηγορια, η περνουν απο κανονικη? ΟΚ με τις φυλακες, με τις κρατησεις τι γινετε δηλαδη? Προστιθενται? Aδεια απολυσεως ειναι οσες μερες σου εχουν μεινει και δεν τις εχουν δωσει ακομα, ετσι ξερω εγω τωρα σε κατι βυσματιες υπεγραφαν οι ανωτεροι 20 μερες και ας μην ειχαν υπόλοιπο και την κοπάναγαν. Χριστουγεννα παιζουν 2 group ενας θα κανει χριστουγεννα μεσα και ο αλλος πρωτοχρονια. Τα ιδια με πασχα. 1
phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δε νομίζω πως υπάρχει όριο στις τιμητικές. Άδεια απολύσεως δεν υφίσταται. Παλιότερα δεν ξέρω, ίσως έπαιζε. Πλέον, πριν την απόλυση, απλά κολλάνε ό,τι άδεια τους έχει μείνει (κανονική και τιμητική). Δε νομίζω πως υπάρχει κάτι άλλο. Αλλά κι αυτό έγκειται στην εκάστοτε μονάδα. Π.χ. στη μονάδα απ' όπου απολύθηκα, δεν προβλεπόταν να πάρεις άδεια πριν απολυθείς. Μας υποχρέωναν να τις πάρουμε κατά τη διάρκεια της θητείας μας εκεί, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο τέλος με τις υπηρεσίες. Άδεια Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Πάσχα, ναι, υφίσταται. Ανακοινώνεται ένα διάστημα πριν πότε θα ξεκινήσουν τα γκρουπ και πόσες μέρες θα είναι. Όχι, δεν παίρνουν απ' την κανονική. Οι κρατήσεις δεν προστίθενται. Θεωρητικά και κάθε μέρα να έχεις κράτηση, δεν υπηρετείς παραπάνω. 1
Luciddream Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 μια χαρά δίνουν άδειες απολύσεως... ανάλογα που είσαι βέβαια και τι ανάγκες έχει η μονάδα. εγώ πήρα τουλάχιστον 10 μέρες επιπλέον. τώρα πως την ονομάζουν δεν ξέρω, αλλά δεν με ένοιαζε κιόλας όταν ήρθε η ώρα
qsis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Επίσημα δεν υπάρχει άδεια απολύσεως, αν δε σου έχει μείνει κανονική, είναι όλη τιμητική απλά
phanispal Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2014 Εγώ πήρα 3 διανυκτερεύσεις στο τέλος :Ρ Και κάθε πρωί έπρεπε να παρουσιάζομαι κανονικά για να ξαναβγώ μετά από κάποιες ώρες.
takiss!! Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Να κάνω μια ερώτηση.. Θα μπω τον Ιανουάριο (πολεμικό ναυτικό) ξέρετε αν μπαίνουν αρχές του μήνα η τέλη; για να ξέρω τι θα γίνει με την εξεταστική μου μιας και φαντάζομαι οτι στην προπαίδευση δεν προκειται να δωσουν αδεια για να παω να δωσω μαθημα.. Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2014 από takiss!!
panos2171 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Συνήθως στα μέσα του μήνα αλλά δεν είναι κάτι στάνταρ.
andreapaog328 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Να κάνω μια ερώτηση.. Θα μπω τον Ιανουάριο (πολεμικό ναυτικό) ξέρετε αν μπαίνουν αρχές του μήνα η τέλη; για να ξέρω τι θα γίνει με την εξεταστική μου μιας και φαντάζομαι οτι στην προπαίδευση δεν προκειται να δωσουν αδεια για να παω να δωσω μαθημα.. μπορει και να πάρεις. αναλογα σε ποιον θα πεσεις 1
Peleus17 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Παιδια, εγω επειδη τωρα θελω να μπω στρατο, εχω αργησει? Θελω να πω μπορω να μπω και τωρα ή τον Ιανουαριο?
Essilor Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Παιδια, εγω επειδη τωρα θελω να μπω στρατο, εχω αργησει? Θελω να πω μπορω να μπω και τωρα ή τον Ιανουαριο? Τωρα το Νοέμβρη δεν μπορείς ! Για Ιανουάριο ίσως προλαβαίνεις οριακά όμως !! 1
Peleus17 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Τωρα το Νοέμβρη δεν μπορείς ! Για Ιανουάριο ίσως προλαβαίνεις οριακά όμως !! Κριμα...Σε ευχαριστω παντως φιλε μου για την άμεση απάντηση
panos2171 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2014 Iανουάριο μπαίνεις άνετα, άλλωσ Τωρα το Νοέμβρη δεν μπορείς ! Για Ιανουάριο ίσως προλαβαίνεις οριακά όμως !! Οριακά γιατί Ιανουάριο; Μέχρι 31 Οκτωβρίου δεν είναι η προθεσμία; Αν δεν έχεις θέμα να μπεις Νοέμβριο πάνε κάνε τώρα τα χαρτιά και πες τους ότι θες να μπεις τώρα. Ποτέ δεν ξέρεις αλλά είναι λίγο απίθανο.
Essilor Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2014 Iανουάριο μπαίνεις άνετα, άλλωσ Οριακά γιατί Ιανουάριο; Μέχρι 31 Οκτωβρίου δεν είναι η προθεσμία; Αν δεν έχεις θέμα να μπεις Νοέμβριο πάνε κάνε τώρα τα χαρτιά και πες τους ότι θες να μπεις τώρα. Ποτέ δεν ξέρεις αλλά είναι λίγο απίθανο. σορρυ εκανα λάθος . Ναι έχεις δίκιο ! Να κάνω κάποιες ερωτήσεις ακόμα για τη θητεία όποιος ξέρει να μας πει : Στη μονάδα που θα πάμε άλλο είναι η άδεια και άλλο η έξοδος ; Ξέρω ότι οι άδειες είναι καπου στις 18 σε όλη τη θητεία, Με τις εξόδους τι παίζει , είναι για κάποιες ώρες μόνο και μετα μπαίνεις μέσα πάλι ; Και πόσο συχνά είναι οι έξοδοι ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις