Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο τα συμφραζομενα υποθετω "εμπλοκη" ειναι οταν υπαρχουν πολλες δουλειες αλλα λίγα άτομα οπότε και η έννοια "άδεια" είναι απλά υποθετική ;

• Απαντ. 25,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο τα συμφραζομενα υποθετω "εμπλοκη" ειναι οταν υπαρχουν πολλες δουλειες αλλα λίγα άτομα οπότε και η έννοια "άδεια" είναι απλά υποθετική ;

Εμπλοκη ειναι οταν μενουν λιγα ατομα ναι,και επειδη υπαρχει ελλειψη προσωπικου ειναι πιο δυσκολες/μικροτερες οι αδειες και λιγοτερες οι εξοδοι.

• Like 1
Δημοσ.

Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε μονάδα/στρατόπεδο υπάρχει ένας αριθμός υπηρεσιών, ο οποίος μπορεί και να αλλάζει βέβαια με τον καιρό.

Π.χ. αν μια μονάδα έχει 13 υπηρεσίες (3 θαλαμοφυλίκια + 3 σκοπιές + 3 ΚΕΠΙΚ + 3 περίπολα + 1 όργανο υπηρεσίας) και στη μονάδα υπηρετούν 20 στρατιώτες, κάθε μέρα θα βγαίνουν 7 καθαροί εξοδούχοι, συν εκείνους που θα παίρνουν υπηρεσιακά (αν προβλέπεται).

Στο παραπάνω παράδειγμα θα τους πηγαίνει περίπου 2 μέσα - 1 έξω, συν τα υπηρεσιακά.

Αν όμως αντί για 20 είναι 15, κάθε μέρα θα βγαίνουν 2 καθαροί, και θα τους πηγαίνει περίπου 9 μέσα - 1 έξω.

Αν είναι ακριβώς όσοι κι οι υπηρεσίες, δε θα έχουν έξοδο, μέχρι να βρεθεί κάποιος (π.χ. ΕΠΟΠ) να κάνει υπηρεσία στη θέση κάποιου στρατιώτη, ο οποίος θα πάρει έξοδο.

Και βέβαια γίνεται να είναι και λιγότεροι και να κάνεις διπλοϋπηρεσία.

Δημοσ.

Ή να υπάρχουν πολλοί άοπλοι τους οποίους το μέσα-εξω να πηγαίνει καλύτερα από τους ένοπλους μιας και οι άοπλες υπηρεσίες είναι εκ των πραγμάτων λιγότερες.

Δημοσ.

Εγω θυμαμαι στην πρωτη μοναδα που βαζανε κανονικα και τους αοπλους να κανουν Περιπολολ αν χρειαστει,μονο Σκοπια δηλαδη δεν μπορουσαν να κανουν :P

Δημοσ.

Εμας στο περίπολο ήταν 2 άτομα και έπρεπε έστω 1 να έχει όπλο, οπότε τις περισσότερες φορές ήταν ένοπλος με γιωτόμπαλο μαζί.

• Super Moderators
Δημοσ.

και σε μας έκαναν μερικές φορές περίπολο με καναδέζα άοπλοι μαζί με στέλεχος...

Δημοσ.

Μόνο γεμιστήρες είχαν οι άοπλοι σε εμάς. Τι θα τις έκαναν ούτε που ξέρω, θα χτύπαγαν με καμια πέτρα για να εκπυσοκροτήσει

Δημοσ.

Θα μου πεις, εμείς κάναμε και θαλαμοφυλίκια υποχρεωτικά με όπλο.

Κανονικα ετσι ειναι το σωστο. Πρεπει να υπαρχει ενοπλος να σε φυλαει αν γινει ντου.και κοιμασαι, εκτος αν βαζουν υπηρεσια ρογκαδες με daggerakia διχερα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και σε μας έκαναν μερικές φορές περίπολο με καναδέζα άοπλοι μαζί με στέλεχος...

σε μας το είχαν κόψει  αυτό και τους άοπλους τους πήγαινε σταθερά καλύτερα

είχαμε φτάσει σε σημείο 3-1, 5-1 και αυτοί εκεί στο 1-4

το ξέρεις ότι στα χαρτιά οι κάμερές μας ήταν ένοπλη, γιατί ήσουν βοηθός επόπτη; 

Μόνο γεμιστήρες είχαν οι άοπλοι σε εμάς. Τι θα τις έκαναν ούτε που ξέρω, θα χτύπαγαν με καμια πέτρα για να εκπυσοκροτήσει

θυμήθηκα μια άλλη περίπτωση ατόμου που ήταν μεν ένοπλος αλλά ήταν ελεύθερος βραδινής υπηρεσίας επειδή είχε και καλά θέμα στα μάτια :lol: (ό,τι να 'ναι.. ) 

του λέγανε, οκ θα βγει σκοπιά και περίπολο κανονικά και απλά δε θα είσαι ο περιπολάρχης, θα είσαι ο βοηθός και θα βλέπει αυτός για σένα :lol:

αυτά με τα ελεύθερος κάποιου πράγματος (αλλά παράλληλα δε θέλω να είμαι και άοπλος μη με κοροϊδεύουν στο χωριό μου..) δεν πιάνουν πάντα, άμα είναι ζήτα να πάρεις όσο μπορείς το Ι σου να ησυχάσεις 

Επεξ/σία από qsis
Δημοσ.

Έχει κάνει κανείς θητεία στην Τήλο; (ή γενικά ειδικότητα πολυβολητής)

Εμπειρίες; :/ ελπίζω να μην είναι μαύρα τα πράγματα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...