funbreaker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Νοικιάζω μια μικρή αποθήκη εδώ και μερικούς μήνες. Ο ενοικιαστής είναι από άλλη πόλη και την νοικιάζει για να μεταφέρει και να αποθηκεύει προιόντα που διανέμει. Τον ενοικιαστή-ιδιοκτήτη της εταιρίας δεν τον είχα δει ποτέ λόγω απόστασης και είχα να κάνω με έναν υπάλληλό τους. Μέχρι πριν 1 μήνα ήταν όλα αρμονικά, άψογη συνεννόηση, ενοίκια στην ώρα τους κτλ. Ξαφνικά τα πράγματα άλλαξαν. Το ενοίκιο του τελευταίου μήνα δεν καταβλήθηκε και εξαφανίστηκαν εντελώς. Παίρνω τηλέφωνα στην άλλη πόλη σε κινητά και σταθερά και με αποφεύγουν. Το σηκώνουν υπάλληλοι που λένε ότι ο υπεύθυνος λείπει και ότι θα με πάρει αλλά δεν με παίρνει ποτέ. Ο υπάλληλος της πόλης μου έχει κλειστό μόνιμα το τηλέφωνο. Κατάφερα να το βρω σε άλλο τηλέφωνο που βρήκα από το internet και μου είπε ότι έχει σταματήσει να συνεργάζεται μαζί τους και θα τους πει να με πάρουν. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί δεν επικοινωνούν μαζί μου. Που αποσκοπεί αυτή η παράλογη και τραγική συμπεριφορά? Αφού το μόνο που χρωστάνε είναι ένα γαμοενοίκιο που μάλιστα είναι εξευτελιστικά χαμηλό και που δεν χρειάζεται να το δώσουν καν γιατί υπάρχει η εγγύηση. Τί σκατά έχουν να χάσουν με το να με ενημερώσουν ότι απλά ότι το παρατάνε το μαγαζί για να το νοικιάσω αλλού? Επίσης μιας και το παρατάνε όπως δείχνουν τα πράματα, εγώ πως θα μπώ μέσα αν δεν μου δώσουν τα κλειδιά?
NoExit Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Mαντεις του τι εχει συμβει ειναι λιγο δυσκολο να γινουμε. Το πιθανοτερο ειναι αυτο που σου ειπε. Τα εσπασε μαζι τους αυτος που νοικιασε την αποθηκη και αλλαξε δουλεια or something και απλως δε θελει να τον σκοτιζουν για θεματα-υποχρεωσεις της προηγουμενης του δουλειας, στα οποια συμπεριλαμβανεσαι εσυ και η αποθηκη. Εφοσον εχεις παρει κι εγγυηση θα θεωρει οτι εισαι καλυμενος κι οτι αυτος ειναι οκ με τις υποχρεωσεις του απανενατι σου, οποτε απλως εξαφανιστηκε γιατι σπαστηκε. Οι αλλοι το παιζουν δεν ξερω-δεν απαντω ειτε γιατι δεν ειχαν σχεση με την ενοικιαση της αποθηκης (μπορει να ηταν πρωτοβουλια του πρωην συνεργατη τους) ειτε για να ξεφορτωθουν τις υποχρεωσεις ριχνοντας τις στον αλλον. Ως προς το τελευταιο ερωτημα η απαντηση ειναι με κλειδαρα. Απλα θα τους ενημερωσεις προηγουμενως γιατι αν εχουν πραγματα μεσα (χλωμο) θα σε βγαλουν και κλεφτη κι απο πανω.
manzah80 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Αποσκοπει στο δεν σε χρειαζομαι αλλο δεν θα ασχοληθω ουτε δευτερολεπτο μαζι σου για να μαι ενταξει στις υποχρεωσεις μου και τυπικες και ηθικες.Τι ψαχνεις να βρεις ο αλλος εξαφανιζετε για 20 ευρω. 2
NikosKallithea Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Για να ανοίξεις ενοικιαζομενο χώρο θέλεις απόφαση εισαγγελέα 3
idomeneas7 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Ξερεις σίγουρα ότι έχουν σκοπό να φύγουν ή επειδή μένεις μακριά αποφάσισαν απλά να μην σε πληρώνουν?
zio10 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Για να ανοίξεις ενοικιαζομενο χώρο θέλεις απόφαση εισαγγελέα Τραγικό αν ισχύει! 1
chrisxkar Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Τραγικό αν ισχύει! καθολου τραγικο οι νομοι οριζουν πως κατα την διαρκεια που νοικιαζω ενα χωρο ενα αντικειμενο μου ανηκει και δεν εχει δικαιωμα κανεις να μπει. Σκεψου αλλες περιπτωσεις ενοικιαστης να ειχε κλειδια και να εμπαινε στον επαγγελματικο χωρο καποιου επειδη δεν τον ειδε καποιες μερες ή για οποιονδηποτε αλλο λογο. Στην ελλαδα ειμαστε λιγο θυματα απο ελλειψη γνωσης των νομων και επιτρεπουμε σε ενοικιαστες να μπαινουν με τα κλειδια τους στο χωρο μας ενω αν δεν προβλεπεται απο συμβολαιο κατι τετοιο μπορεις να κινηθεις εναντιων του νομικα. 3
funbreaker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Mαντεις του τι εχει συμβει ειναι λιγο δυσκολο να γινουμε. Το πιθανοτερο ειναι αυτο που σου ειπε. Τα εσπασε μαζι τους αυτος που νοικιασε την αποθηκη και αλλαξε δουλεια or something και απλως δε θελει να τον σκοτιζουν για θεματα-υποχρεωσεις της προηγουμενης του δουλειας, στα οποια συμπεριλαμβανεσαι εσυ και η αποθηκη. Εφοσον εχεις παρει κι εγγυηση θα θεωρει οτι εισαι καλυμενος κι οτι αυτος ειναι οκ με τις υποχρεωσεις του απανενατι σου, οποτε απλως εξαφανιστηκε γιατι σπαστηκε. Οι αλλοι το παιζουν δεν ξερω-δεν απαντω ειτε γιατι δεν ειχαν σχεση με την ενοικιαση της αποθηκης (μπορει να ηταν πρωτοβουλια του πρωην συνεργατη τους) ειτε για να ξεφορτωθουν τις υποχρεωσεις ριχνοντας τις στον αλλον. Ως προς το τελευταιο ερωτημα η απαντηση ειναι με κλειδαρα. Απλα θα τους ενημερωσεις προηγουμενως γιατι αν εχουν πραγματα μεσα (χλωμο) θα σε βγαλουν και κλεφτη κι απο πανω. Μάλλον δεν με κατάλαβες. Ο εδώ πρώην υπάλληλος στο τηλέφωνο που βρήκα μόνος μου, μια χαρά μου μίλησε και μου είπε πως θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους πει να με πάρουν. Τα αφεντικά τους από την άλλη πόλη δεν μου απαντάνε και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αφού δεν μου χρωστάνε τίποτα αν φύγουν τώρα. Είδα και κάτι μπάζα πεταμένα έξω απ την αποθήκη και υποθέτω πως ξήλωσαν κάτι ψυγεία που είχαν. Γιατί λοιπόν δεν αφιερώνουν 30 sec να μου πούνε ότι φεύγουν και να κανονίσουμε να μου δώσουν τα κλειδιά? Έχουν κάτι να χάσουν? Αποσκοπει στο δεν σε χρειαζομαι αλλο δεν θα ασχοληθω ουτε δευτερολεπτο μαζι σου για να μαι ενταξει στις υποχρεωσεις μου και τυπικες και ηθικες.Τι ψαχνεις να βρεις ο αλλος εξαφανιζετε για 20 ευρω. Μα δεν υπάρχει οικονομική οφειλή ούτε ενός ευρώ αν τελικά όντως τον παράτησαν τον χώρο. Για να ανοίξεις ενοικιαζομενο χώρο θέλεις απόφαση εισαγγελέα ε και τι προβλέπεται να κάνω για να είμαι νομικά οκ? Ξερεις σίγουρα ότι έχουν σκοπό να φύγουν ή επειδή μένεις μακριά αποφάσισαν απλά να μην σε πληρώνουν? Όχι δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα και δεν μπορώ και να μάθω γιατί δεν έχουν συχνή παρουσία στον χώρο επειδή είναι αποθήκη και δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας. καθολου τραγικο οι νομοι οριζουν πως κατα την διαρκεια που νοικιαζω ενα χωρο ενα αντικειμενο μου ανηκει και δεν εχει δικαιωμα κανεις να μπει. Σκεψου αλλες περιπτωσεις ενοικιαστης να ειχε κλειδια και να εμπαινε στον επαγγελματικο χωρο καποιου επειδη δεν τον ειδε καποιες μερες ή για οποιονδηποτε αλλο λογο. Στην ελλαδα ειμαστε λιγο θυματα απο ελλειψη γνωσης των νομων και επιτρεπουμε σε ενοικιαστες να μπαινουν με τα κλειδια τους στο χωρο μας ενω αν δεν προβλεπεται απο συμβολαιο κατι τετοιο μπορεις να κινηθεις εναντιων του νομικα. Ναι σωστό ακούγεται αλλά τώρα που δεν έχω κλειδιά και δεν ξέρω κιόλας αν έφυγαν και δεν υπάρχει ο παραμικρός δίαυλος επικοινωνίας τί κάνω?
manzah80 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Ε ναι δεν θελει να ασχοληθει ουτε δευτερολεπτο να σου δωσει τα κλειδια να σου εξηγησει υπαρχουν και τετοια ατομα
Mr_Proper Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Τραγικό αν ισχύει! Γιατι τραγικό ρε zio? θα πάω εγώ διακοπές και θα έρχεται η σπιτονοικοκυρά σπίτι μου χωρίς να το ξέρω να μυρίζει τα εσώρουχά μου; και όλο αυτό θα είναι εντάξει γιατι είναι η σπιτονοικοκυρά και είναι στο όνομα της το σπιτι; ας χέσει και στην γωνία τότε για να δηλώσει dominance 1
funbreaker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι οκ είναι λογικό και σωστό αλλά στην περίπτωσή μου τι γίνεται? Επίσης ένα άλλο θεωρητικό ερώτημα: Το συμβόλαιο ήταν για 3 χρόνια. Εγώ για 3 χρόνια δεν μπορούσα να τους βγάλω. Αυτοί που φεύγουν νωρίτερα δεν έχουν καμία συνέπεια? Δεν λέω το τι ισχύει πρακτικά που όντως δεν θα έχουν καμία συνέπεια, ρωτάω τι προβλέπει ο νόμος.
Mr_Proper Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μάλλον δεν με κατάλαβες. Ο εδώ πρώην υπάλληλος στο τηλέφωνο που βρήκα μόνος μου, μια χαρά μου μίλησε και μου είπε πως θα επικοινωνήσει μαζί τους για να τους πει να με πάρουν. Τα αφεντικά τους από την άλλη πόλη δεν μου απαντάνε και δεν καταλαβαίνω γιατί. Αφού δεν μου χρωστάνε τίποτα αν φύγουν τώρα. Είδα και κάτι μπάζα πεταμένα έξω απ την αποθήκη και υποθέτω πως ξήλωσαν κάτι ψυγεία που είχαν. Γιατί λοιπόν δεν αφιερώνουν 30 sec να μου πούνε ότι φεύγουν και να κανονίσουμε να μου δώσουν τα κλειδιά? Έχουν κάτι να χάσουν? Μα δεν υπάρχει οικονομική οφειλή ούτε ενός ευρώ αν τελικά όντως τον παράτησαν τον χώρο. ε και τι προβλέπεται να κάνω για να είμαι νομικά οκ? Όχι δεν ξέρω. Δεν έχω ιδέα και δεν μπορώ και να μάθω γιατί δεν έχουν συχνή παρουσία στον χώρο επειδή είναι αποθήκη και δεν υπάρχει ίχνος επικοινωνίας. Ναι σωστό ακούγεται αλλά τώρα που δεν έχω κλειδιά και δεν ξέρω κιόλας αν έφυγαν και δεν υπάρχει ο παραμικρός δίαυλος επικοινωνίας τί κάνω? Στείλε μια συστημένη επιστολή που τους ενημερώνεις ότι λόγω του ότι εδώ και ένα μήνα δεν έχουν καταβάλει το ενοίκιο και δεν έρχονται σε επικοινωνία μαζί σου παρά τις πολλαπλές προσπάθειες να επικοινωνήσεις τόσο χρησιμοποιώντας προσωπικούς αριθμούς όσο και τους επίσημους της επιχείρησης θα αναγκαστείς να νοικιάσεις την αποθήκη αλλού και τελείωσες. Τέλος μπορείς να τους χρεώσεις και τιμολόγιο για τον κλειδαρά κτλ σε περίπτωση που πάλι δεν έρθουν σε επαφή μαζί σου. Επίσης σε ποια ευρύτερη περιοχή είναι η αποθήκη σου και πόσα τετραγωνικά; μπορεί να φανεί χρήσιμη σε εμένα
chrisxkar Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 εγω θα σου ελεγα να ρωτησεις εναν δικηγορο θα σου πει τι μπορεις να κανεις.Ενημερωσε και το καταστημα και πες τους οτι ο ενοικιαστης δεν θελει αλλο τον χωρο οποτε να παρουν οτι νομιζουν οτι χρειαζονται απο την αποθηκη. Εγω εαν συνεχιζαν να με γραφουν θα τους ελεγα ή πειτε στον υπευθυνο να επικοινωσει αμεσα μαζι μου αλλιως παρτε μεχρι το τελος της εβδομαδας τα πραγματα σας γιατι θα αλλαξω κλειδαρια. Λογικα ολο και καποιος θα με επερνε τηλεφωνο
funbreaker Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Στείλε μια συστημένη επιστολή που τους ενημερώνεις ότι λόγω του ότι εδώ και ένα μήνα δεν έχουν καταβάλει το ενοίκιο και δεν έρχονται σε επικοινωνία μαζί σου παρά τις πολλαπλές προσπάθειες να επικοινωνήσεις τόσο χρησιμοποιώντας προσωπικούς αριθμούς όσο και τους επίσημους της επιχείρησης θα αναγκαστείς να νοικιάσεις την αποθήκη αλλού και τελείωσες. Τέλος μπορείς να τους χρεώσεις και τιμολόγιο για τον κλειδαρά κτλ σε περίπτωση που πάλι δεν έρθουν σε επαφή μαζί σου. Επίσης σε ποια ευρύτερη περιοχή είναι η αποθήκη σου και πόσα τετραγωνικά; μπορεί να φανεί χρήσιμη σε εμένα Και θα είμαι νομικά καλυμμένος με την επιστολή? Επίσης αυτό με τον κλειδαρά και το τιμολόγιο δεν το κατάλαβα. Σιγά να μην πληρώσουν αυτά τα άτομα κλειδαρά. Στην Θεσσαλονίκη είναι η αποθήκη 40τ.μ., θα σου κάνω καλή τιμή αρκεί να μην μου ρίχνεις πιστόλια κι εσυ. εγω θα σου ελεγα να ρωτησεις εναν δικηγορο θα σου πει τι μπορεις να κανεις.Ενημερωσε και το καταστημα και πες τους οτι ο ενοικιαστης δεν θελει αλλο τον χωρο οποτε να παρουν οτι νομιζουν οτι χρειαζονται απο την αποθηκη Συνεχίζεις να μην έχεις καταλάβει. Δεν υπάρχει κατάστημα και ενοικιαστής. Υπάρχει μια εταιρία από την Αθήνα που νοίκιαζε τον χώρο και είχε έναν υπάλληλο εδώ να μεταφέρει και να διανέμει τα προιόντα της.
totem_lost Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Επίσης ένα άλλο θεωρητικό ερώτημα: Το συμβόλαιο ήταν για 3 χρόνια. Εγώ για 3 χρόνια δεν μπορούσα να τους βγάλω. Αυτοί που φεύγουν νωρίτερα δεν έχουν καμία συνέπεια? Δεν λέω το τι ισχύει πρακτικά που όντως δεν θα έχουν καμία συνέπεια, ρωτάω τι προβλέπει ο νόμος. Για αυτό υπάρχει η εγγύηση, για να καλύπτεται ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν ακολουθήσει τους όρους του συμβολαίου (πχ αν φύγει νωρίτερα) - το ποσό δεν του επιστρέφεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα